Седмичен хороскоп 20-26 март 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA от понеделник

Напрегнати аспекти в кардиналните знаци

Слънце и Венера в съвпад в събота

Меркурий в съвпад с Уран в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната обстановка през тази седмица е неспокойна. В понеделник е квадратът на светилата, който „повлича крак“, провокирайки раздразнение и остри реакции у много хора, особено при тези, при които Слънцето и Луната са в напрегнат аспект в рождените хороскопи.

Така както „денят се познава от сутринта“ така тон на седмицата задава понеделник. В този понеделник Слънцето преминава в Овен, ден на пролетното равноденствие, начало на новата зодиакална година. Пролетта се усеща навсякъде – и в по-топлото слънце, и в зеленеещите се вече поля, и в миризмата на току що разорана пръст. Природата се възражда, възраждаме се и ние с очакване за нещо ново и хубаво.

Но с навлизането на Слънцето в Овен, в зоната на кардиналния кръст напрежението нараства. В огнения кардинален знак се събират четири космични тела. Освен Слънцето, от понеделник нататък в Овен са ретроградната Венера, Меркурий и Уран. Активността на Овен, в допълнение с Плутон в Козирог и Юпитер във Везни, прави активна конфигурацията двоен квадрат (тао-), която ще оказва силно влияние върху мислене, говорене и действия на хората със сила в кардиналния кръст, с рождени планети, АС, МС и др. в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.

До сряда, когато Луната премине през позицията на Плутон в Козирог ще имаме много примери на категорично мнение, нетърпящо възражение, рязко,често агресивно поведение, самодоволство в големи количества, безпардонност и незачитане мнението, и правата на другите. Публичните личности, лидерите на групи, партии, държави, родени в някой от зодиакалните знаци Овен, Рак, Везни или Козирог, са силно податливи на внушенията на тези напрегнати аспекти.


В края на седмицата, точен аспект в неделя, Меркурий прави съвпад с Уран, което е вторият момент на включване на двойния квадрат. Сам по себе си съвпадът на двете планети на интелекта е указание за прибягване повече до фактите и конкретиката, отколкото до емоциите или психологичните интерпретации. Дава тласък на техничната мисъл и иновационните разработки, на гениалните идеи и тяхното практическо приложение, на новите тенденции в IT сферата.

Съвпадът Меркурий-Уран в Овен също така е като буреносен облак, който през втората половина на седмицата можем да очакваме във всеки момент да изсипе дъжд и мълнии, в буквален и в преносен смисъл. Възможни са внезапни прекъсвания на електропроводната мрежа, срив в системите са комуникация, проблеми с интернет. Внезапни промени във времето, с бурни ветрове, възможни са и земетресения, и движение на големи земни маси, свлачища, и вулканична дейност, аварии по суша и въздух, терористични актове, вербална агресия на междудържавно ниво, заплахи и … всъщност нищо ново, но все пак по-ярко проявено след поредното затишие пред буря.

Някъде в сянката попада съвпадът на Слънцето и Венера в Овен, който аспект носи идеализъм и жертвоготовност. Но с подкрепата на един друг съвпад, този на Луната и Нептун в неделя, краят на седмицата обещава успокояване на страстите и готовност за приемане, разбиране, и прошка.

Пролетно настроение и много слънце през тази седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Слънцето стъпва на ваша територия, а с това и новата астрологична година на знака ви. Заедно с Венера, която прави съвпад с него и Меркурий, който се среща с Уран, те правят следващите дни много динамични и запомнящи се. Експлозия от емоции и очаквания, от претенции и разочарования очакват мнозина през тази седмица. Напрежението в кардиналния кръст ще ви прави чувствителни към критика и изисквания, особено ако робувате на стари модели и стереотипи. Имайте куража да погледнете с нови очи към новосъздадена обстановка, да прозрете истината отвъд булото на привидното. През втората половина на седмицата, особено в сряда, петък и събота, има вероятност да попаднете в критични ситуации на работното място и в дома. Избягвайте конфликтите, не взимайте прибързани решения за важни неща под външен натиск.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои вълнуваща седмица. Слънцето преминава в другия огнен знак – Овен, бележейки началото на нов сезон. Навлизате в юпитеровия период на личната година, време за възход в професионалната сфера, и не само там. Активността в Овен,с включени четири космични тела там, дава чудесни перспективи пред търсещите, стремящите се към себепознание и развитие. Периодът е добър за навлизане в нови сфери на знанието, за намиране на най-добрата среда за повишаване на квалификацията, за реализиране на лични и групови проекти, касаещи образованието, предприемаческата дейност, туризма, науката, културния обмен, за смяна на работата. Планирайте далечни пътешествия, организирайте екскурзии за деца и възрастни с образователна цел. Не изпускайте от фокус собствените си цели, ако е необходимо, направете промени,и изберете нова посока за влагане на енергията си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. В понеделник Слънцето навлиза в сродния по стихия знак Овен,с което подчертава марсовия период на личната година, време за поемане на повече отговорности и за по-активно физическо натоварване. В този най-динамичен период няма да скучаете, особено през тази седмица. Активната комуникация между по-голямата част от планетите, с предизвикателните квадрати и опозиции ще ви поставя в условия на активно ангажиране с хора и обстоятелства. Огнената ви природа може да се прояви на различни нива, но избягвайте прибързването в действия и необмислените слова. Планетният управител Юпитер е включен в театъра на действията по един предизвикателен начин, което за някои ще носи разочарования и недоволство от разминаване между очаквания и действителност. Финансовата сфера може да бъде обект на преоценка и преразглеждане на потенциала, и възможностите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на обновлението. Слънцето навлиза в Овен в понеделник, като за вашия знак това е сатурновия период на личната година. Време подходящо за равносметка и броене на активите, за довършване на започнатото, за разчистване на застоялото и пречещото. Новото, което носи пролетното слънце е в очакване за проявление, в дните след новолунието в Овен. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци през тази седмица могат да ви поставят пред труден избор, за който нямате много време за умуване и промени,трябва да взимате бързи и адекватни решения. От вас се очакват точни разчети и смелост в избора.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстоящата седмица е продължение на предходната. Темите, които сте подхванали, сега се развиват, но не непременно по вашия план и предварителен сценарий. Намесата на външни фактори ускорява някои процеси, а прилагането на сила, вербална или физическа, повече ще влоши, отколкото да подобри ситуациите. Опитите ви за подобряване на отношенията с околните, трябва да преминат през фазата на осъзнаване на собствените грешки, и чак след това с предявяване на изисквания към другите. Денят на Меркурий- сряда, през тази седмица е натоварен с амбиции и претенции, които могат да опънат твърде силно струната на отношенията с любими хора. Подобряване можете да постигнете в края на седмицата, в неделя.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои делова седмица. В понеделник съвпадът на Луната и планетният управител Сатурн ви задава сериозни въпроси за решаване. До сряда Луната е във вашия знак, което ви прави естествен лидер във връзката, в групата или работния екип. Ролята съвсем не е лека на фона на напрегнатите аспекти в кардиналните знаци. Да взимаш отговорни решения, и в същото време те да са адекватни на дадената ситуация, през тази седмица се оказва трудна мисия. В понеделник Слънцето, което преминава в Овен, осветява дома и проблемите в него. Грижите по устройване на домашната среда и на членовете на семейството ще бъде в центъра на вниманието за няколко седмици напред. В сряда избягвайте конфликтите, търсете допирни точки и решения, които удовлетворяват не само вас, но и другите. В края на седмицата, особено в неделя, страстите стихват и мнозина ще се радват на спокойствие, и хармония в дома.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, отново динамична седмица. Планетният управител се движи с висока скорост, което предопределя бързо темпо на живота и на случващото се около вас. Съвпадът на Меркурий с Уран задава тон на цялата седмица за точност, конкретност, придържане към фактите и аргументите, използване на колективния ум и новите технологии. Прекомерната откровеност, към която скланя този аспект, може да ви донесе неприятности. Мислете достатъчно дълго преди да говорите, или да предприемете, нещо важно. С навлизането на Слънцето в Овен, ролята на приятелите, на тези които са ви помагали и ви подкрепят,сега става особено забележима. Ще печелите повече, ако работите съвместно с други хора. Работата в екип, в група, е начин да се задвижат както собствените идеи и проекти, така и тези, в които имате значимо участие. В сряда и петък са възможни проблеми в технически устройства, социални мрежи, радио и телекомуникации.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Като кардинален знак сте в обсега на влияние на аспектите в знаците от твърдия кръст, което задейства със сила противоречията в домашната среда и на работното място. Слънцето навлиза в срещуположния знак в понеделник. Намирате се в меркуриевия период на личната година, време за промени, за разширяване на контактите, за много движение и разнообразие в ежедневието. Партньорството е много уязвимо в следващите дни. Бъдете внимателни в изказ и поведение, ако искате да запазите връзка или отношения с даден човек, или с група хора. Критични в това отношение са дните сряда, петък и събота. Вродената ви дипломатичност ще спомогне за успокояване на емоциите в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на активната действена мисъл. Като рационален знак в следващите дни имате много поводи за задоволство и удовлетворение от предварително обмислени ходове и стъпки, които включват и други хора. Слънцето преминава в Овен, в една много подвижна и лесно променяща се зона на слънчевия . Имате много планове и всички те сега могат да получат своя шанс. Но ще ви се налага да бъдете избирателни и да насочите силите си в една посока, за да постигнете успех. От четвъртък до събота Луната се движи през вашия знак, което ви прави активно включени и отговорни. В края на седмицата Меркурий прави съвпад с планетния управител, и това ви прави част от нещо важно и голямо, което дава отражение върху живота ви през следващите седмици и месеци.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. Като кардинален знак попадате в зоната на силно влияние на напрегнатите аспекти между планетите, за които писах по-горе в анонса. С навлизането на Слънцето в Овен идва и раздвижването в професионалната сфера, появяват се нови възможности и интересни предложения. За някои от групата денят сряда може да се отличи в това отношение. Ще ви се наложи да взимате решение под натиск от страна на друг човек/ хора, или в много кратък срок. Едно спречкване, или дълбоко разочарование, може да ви накара да направите кардинална крачка – да напуснете работа, да развалите договорни отношения, да се разделите с партньор. Дайте си време за размисъл, не прибързвайте.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък,събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица носи нови предизвикателства. Слънцето навлиза в огнения знак Овен в понеделник и открива сезона на обновлението. Периодът е добър за промяна в режим на хранене, за повече физическо натоварване и изразходване на натрупаната енергия, емоционална, психическа и физическа. Работната среда и отношенията в нея ще бъдат във фокуса на вниманието месец напред. Напрежението в кардиналните знаци може да се отрази на колегиалните взаимоотношения и на тези между работодател, и работник. Някои натрупани противоречия сега изплуват на повърхността и очакват своето разрешаване. Но седмицата не е за адекватни решения, напротив всеки конфликт има вероятност да прерасне във война. Проявявайте повече гъвкавост и дипломатичност през втората половина на седмицата, а важните решения отлагайте за по-добър период.

Благоприятни дни през седмицата вторник, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои неспокойна седмица. В понеделник Слънцето навлиза в огнения Овен, активирайки зоната на вашата финансова стабилност. Активността в кардиналния знак е основание за множество възможности, с които да попълните дупките в личния бюджет. Възможно е още в първите дни на седмицата да имате интересни предложения за нова работа, или за по-добра позиция в тази, на която сте в момента. Съответно с поемане на повече отговорности и по-голямо физическо натоварване. Намирате се в слънчевия период на личната година, време за себереклама и изтъкване на личните достойнства. Напрежението в кардиналните знаци може да донесе известни разочарования, ако твърде много сте разчитали на нечия финансова подкрепа, нещо което ще стане ясно през втората половина на седмицата. В неделя идва момент за успокоение, за приемане и прошка, а това вие умеете най-добре.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 20.03.2017/12:28 ч Слънцето навлиза в Овен

Меркурий в квадрат с Плутон и опозиция с Юпитер на 24.03.2017

Слънце в съвпад с Венера на 25.03.2017 /12:17 ч

Меркурий в съвпад с Уран на 26.03.2017 /17:06 ч

През тази седмица Луната се движи между знаците Стрелец и Риби, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

20.03.2017/12:37 – 20.03.2017/17:31

22.03.2017/15:20 – 23.03.2017/4:28

25.03.2017/7:56 – 25.03.2017/12:06

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2017 за Телец
  2. gravatar Р-Роси за Хороскоп 2017 за Телец
  3. gravatar Муси Дачева за Отговорно към ипотекирането на имот!
  4. gravatar Илко за Отговорно към ипотекирането на имот!
  5. gravatar Ели за Хороскоп 2017 за Стрелец