Седмичен хороскоп 20-26 ноември 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънцето навлиза в Стрелец на 22-ри

Нептун директен от сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е бедна на точни и значими аспекти. Но това не значи,че ще ни заливат спокойствие и блаженство. Има две важни астрологични събития,които правят седмицата запомняща се, и те се случват в един и същи ден, както и няколко по-слаби, които внасят допълнителни разноцветни щрихи в общата картина.

Слънцето сменя знака като преминава от водния Скорпион в огнения Стрелец. За Стрелец започва новата слънчева година. Другите огнени знаци навлизат в активни периоди, за Лъв – марсов, а за Овен – юпитеров, в които позитивната слънчева енергия играе голяма роля.

Слънцето в Стрелец прави повечето от нас по-активни, по-отворени за света, за предизвикателства и промени на посоки, цели, работа, местоживеене и пътешествия-реални и виртуални.

В същия ден, сряда 22-ри ноември, Нептун излиза от ретроградната си фаза. Преди повече от пет месеца, на 16 юни, Нептун тръгна назад от 14 градуса Риби. Сега се обръща и тръгва напред от 11-я градус на Риби, давайки ход на всички процеси, които са под негово влияние. Те засягат предимно водните знаци и там,където водата е в силата си. Което е търпяло задръжки, сега ще бъде отнесено от приливната вълна, последвала вдигането на бента, като окаже катарзисно и пречистващо влияние върху подвижните знаци – Дева, Риби и Стрелец.

Макар Слънцето да напуска водната територия на зодиака, силата на водната енергия е нарастваща. Наближава точният тригон на Юпитер от Скорпион и Нептун от Риби, на 3 декември. Двете планети, силно свързани с вярата и религията, обединяват енергиите си по хармоничен начин още от сега от тази седмица. Дали ще има омекотяване в религиозните противоречия, които изкуствено се подклаждат в края на всяка година, зависи от това доколко сме помъдрели и надскочили ограничените рамки на религиите.

Марс, планетата войн, но и подстрекател на конфликти, в началото на седмицата се откъсва от квадрата с Плутон, за да навлезе в критичната зона на опозиция с другия бунтар – Уран от Овен. Така цялата седмица минава под влиянието на тези аспекти, с всичките вероятности за конфликти, напрежение, тероризъм, аварии, инциденти с транспортни средства по суша и въздух. Препоръката е да се вслушвате в интуицията си, която ви говори силно с подкрепата на тригона Юпитер-Нептун, и да не бъдете на погрешното място, в погрешното време.

Един друг акцент на седмицата, който не е за подминаване – квадратът на Венера към лунните възли. Той се случва два пъти в годината. Както знаете, лунните възли са важен кармичен маркер и когато планета прави напрегнат аспект с тях, настъпва момент на изчистване на натрупана кармична шлака. Каквото сме надробили, си го изсърбваме сега с малката лъжица. А Венера, която се движи през Скорпион,в кръста на най-страстните зодиакални знаци, е постановчик на сложни спектакли, с тежки драматични преживявания. Точният аспект е на границата между вторник и сряда, затова вечерта на вторник е добър момент за споделяне, изповеди, прошка и затваряне на страницата на поредния конфликт.

Меркурий от Стрелец се приближава към Сатурн и прави тригон с Уран в събота. Така с негово участие през втората половина на седмицата страстите охладняват, разумът и рационалното мислене стават водещи постъпките на повечето хора.

Слънчева есенна седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Още повече нарастваща, и това само по себе си е голям мотиватор за вашата активност по важни теми,касаещи бъдещето ви. От сряда и Слънцето е вече в Стрелец, което улеснява взимането на някои решения. Намирате се в юпитеровия период на личната година, най-важният по отношение професионално развитие и кариера. Съществува риск да постъпите погрешно, подведени по емоционалната страна на всяка ситуация. Планетният управител е в противоположния знак – Везни и ви поставя в зависимост от мнението и преценката на партньора, с когото искате или не, трябва да се съобразявате. В сряда и четвъртък конфликти на работното място могат да ви попречат да се представите в най-добрата си светлина, или да сключите изгодна сделка. В емоционално отношение средата на седмицата е натоварена и изнервяща. Важни начинания планирайте за понеделник и петък.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. В сряда Слънцето преминава в другия огнен знак Стрелец. Намирате се в марсовия период на личната ви година,време за натоварване и ангажименти, за захващане с трудоемки и отговорни задачи. Новата Лунав Стрелец, в понеделник и вторник, дава чудесно начало на седмицата и очертава възможности, които е препоръчително да не изпускате. Срещата с подходящ човек, в точния момент, ще отвори за вас и най-добре заключените врати. Вторник е ден за изчистване и на някои недоразумения с близки хора. Венера от зоната на семейството ще ви помогне да намерите нужните думи и поведение, за да хармонизирате отношенията си. Продължава да се развива и подкрепата на Юпитер, който предстои да направи тригон с директния вече Нептун, а това може да ви съдейства да решите някои настоящи финансови проблеми.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Едно чудесно начало, още повече че Луната е първа фаза, нарастваща, което обещава успех в личните дела. Благоприятната тенденция се продължава от Слънцето, което в сряда навлиза във вашия знак. Започва новата астрологична година на зодията, а всеки според разположението на Слънцето в рождения , ще навлезе в нея, около рождения си ден. Вече сте на финала на сатурновото преминаване през знака- поредната сатурнова криза, остава само месец тежката планета да продължи към следващия знак. Всеки може да оцени за себе си сатурновото влияние от декември 2014 до декември 2017 година, то е строго индивидуално. Но през тази седмица Меркурий се е насочил за среща с него, на ваша територия, и то с хармоничната връзка на Уран от Овен,каквато предстои да има и между Юпитер и директният вече Нептун. Линиите на благоприятното влияние се пресичат в зоната на семейните взаимоотношения, и очакванията свързани с близки хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Новата Луна активира зоната на вашата социална изява и професионален напредък. Периодът и добър да търсите ново поле за изява, да привличате съмишленици, да изграждате екип и да намирате нужните ви средства за инвестиции. При някои е възможно да се появят контролни органи за инспекция и проверки на качество и коректност. Преценката на хората отстрани ще бъде много важна в следващите дни. Някои проблеми с партньора могат да стигнат върхов момент и да изискват много усилия за решаването им. Ще трябва да застанете „лице в лице“ с истина, да приемете факт, и да търсите пътища за справяне.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на домашните ангажименти. Всичко свързано със семейството и близките на сърцето lr хора ще бъде в центъра на вниманието в следващите дни. Нарастващата Луна задава тонът и стъпката на домашното хоро. В сряда Слънцето навлизайки в Стрелец зарежда с нова енергия домашното огнище. Всичко,което ви кара да се чувствате добре и на мястото си, сега е на път да стане още по-стабилно и сигурно. Седмицата е добра за някои ремонтни работи по дома, за пренареждане на мебели и довършване на преустройство. Марс продължава да вилнее в зоната на вашите лични средства и притежания, което прави следващите дни рискови за прекомерни и ненужни харчове.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на равносметката. Намирате се в сатурновия, последен период на личната година, време за размисъл, оценки и осмисляне на изтичащата година. В сряда Слънцето навлиза в предходния знак Стрелец, осветявайки най скритата зона на слънчевия хороскоп. Някои истини ще излязат наяве още в следващите дни. Венера от Скорпион, която прави квадрат с лунните възли е готова да ви помогне да разнищите причините довели до някои обстоятелства. Те може да са свързани с финансите, или с личния авторитет и готовността да постъпите правилно, запазвайки достойнство. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, помагайки ви да избистрите мислите си и да сложите в ред делата си. Марс от зоната на професионалната изява ще ви държи в напрежение, заради напрегнатите аспекти с Плутон от вашия знак и Уран от Овен. Това ви дава импулс да бъдете по-добри и успешни работата си,както и да защитите свое мнение, или проект.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Стрелец, която прави среща с управителят на вашия знак -Меркурий. По този начин във взаимоотношенията с околните сте в период на голямо раздвижване и претенциозност, изискваща от вас заемане на определена позиция по важните въпроси. В зоната на меркуриевия период на личната година няма време за успокоение и мързел. Мислете бързо, действайте бързо. През втората половина на седмицата имате шанс да срещнете човек, който да ви помогне със съвет или да ви наеме на работа, ако търсите такава. Периодът е добър за работни срещи, интервюта, сключване на трудови договори, стига да не сте в зоната на точната опозиция на транзитното Слънце към рожденото, в този случай изчакайте аспектът да премине.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни,предстои подвижна седмица. Слънцето преминава в Стрелец в сряда, активирайки най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп. Предстоят ви много срещи и разговори, някои неформални, други ориентирани към професията и личностното ви развитие. Добър период за активност в учене, за включване в школи и курсове за подобряване на знанията и уменията, за придобиване на нова специалност или взимане на по-висок клас от настоящата. Някои ще бъдат активисти-организатори на събития -съседски, или ученически, или пенсионерски, все на хора от близката среда. Имате добрия шанс да подобрите комуникативните си умения, но и мобилността. Юпитер и Венера в зоната на личните доходи обещават достатъчно за нов автомобил, или друго превозно средство.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей,предстои въодушевена седмица. Слънцето навлиза в зоната на вашата най-голяма социална активност, включвайки ви в разнообразни събития. Като риба във вода ще плувате възторжено в следващите дни. Бъдете сред хора, общувайте, организирайте, отдавайте цялото си внимание на тези, които ви харесват, и с които имате общи житейски разбирания, и професионални също. Венера в Скорпион ще ви постави в ситуация на избор между аз и те, дали вашите или интересите на някой друг са с приоритет, и дали има нарушаване на някой кармичен закон,балансиращ полярностите. Двамата планетни управители на зодията са все още в хармонична връзка, която се подсилва от приближаващия към Сатурн в Стрелец – Меркурий, а другите две далечни планети -Юпитер и директния от сряда Нептун са също в хармония, което обещава решаване на финансови проблеми и такива на взаимоотношенията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица на промените. В сряда Слънцето напуска другия воден знак Скорпион, откъдето отправяше благосклонен поглед върху сърдечните ви дела и начинанията. Преди това обаче ви предстои да направите преоценка, преосмисляне на важен за вас въпрос, да претеглите плюсовете и минусите и да решите какъв път да поемете. От сряда,в зоната на здравето и ефективния труд Слънцето ще подкрепя усилията ви за подобряване на физическото и душевно състояние. За някои от групата, влизането във форма, подобряване на някои здравословни показатели, укрепването на имунната система, може да бъде в центъра на вниманието в следващите четири седмици. Обръщането на Нептун, и наближаващият тригон с Юпитер, обещават сбъдване на съкровени желания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, началото на седмицата съсредоточава вниманието върху финансите. Луната в Стрелец „повлича крак“, а темата продължава и развива Слънцето, което в сряда се настанява в Стрелец за близо месец напред. Личният престиж, авторитетът и способността да се справяте в трудни ситуации през първата половина на седмицата ще бъдат подложени на изпитание. Ще трябва да направите избор между работа и дом, между кариера и семейни ангажименти, но също така и дали да се развивате самостоятелно, или да останете в подчинена позиция, дали да бъдете себе си, или в сянката на някой друг. За някои от групата, тригонът Юпитер-Нептун ще донесе добри новини свързани с изпълнение на съкровено желание, дългоочаквано събитие, или решаване на личен деликатен проблем.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда и четвъртък.

 

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. Слънцето навлиза в зоната на вашата професионална активност в сряда, като ще се задържи там за около месец. Всяка година това се случва по това време. Но сега имате бонус от Нептун. Планетният управител излиза от ретроградност в същия ден, сряда. Макар далечната мистична планета да не тръгва в права посока с голяма скорост, а много много бавно, то ефекта от обръщането ще усетите ще през тази седмица.,защото Нептун се движи през вашия знак, но също така е в хармонична връзка с благодетеля Юпитер. Така всички лични планове получават допълнителен импулс за реализация, а Слънце,Меркурий и Сатурн от Стрелец обединяват енергии за подкрепа от шефове, институции и хора, които имат сила и власт. Планирайте, или привеждайте в изпълнение планове за пътувания, за важни житейски промени, за ангажиране с повече хора и следване на повече възможности.

Благоприятни дни през седмицата понеделник,вторник, сряда, петък и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

На 22.11.2017/ 5:04 Слънцето преминава в Стрелец

На 22.11.2017/ 16:19 часа, Нептун директен от 11°Риби

Меркурий в тригон с Уран на 25.11.2017 /12:56 часа

През тази седмица Луната се движи между знаците Стрелец и Риби, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

21.11.2017 /2:26 – 21.11.2017/ 9:14

23.11.2017 /12:33 – 23.11.2017/ 22:14

26.11.2017 /4:37 – 26.11.2017 /10:04

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

 

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед