Седмичен хороскоп 21-27 декември 2020

Satr-Jup k20Юпитер и Сатурн в съвпад във Водолей

Меркурий и Слънце в Козирог

Марс и Плутон в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в последната десетдневка на тази невероятна 2020 година. Урановото влияние от вибрация 4 се усети от всички по един меко казано неприятен начин. Четворката е вътрешно противоречива и деструктивна, погледната от една гледна точка, но в същото време основополагаща и стабилна, от друга. Тя напълно изразява неподвижния знак Водолей, който наследява кардиналния Козирог и става арена на най-важните астрологични събития сега, през следващата година също, и през още две десетилетия по-нататък, докато през въздушния знак преминат Юпитер, Сатурн и Плутон. Не можем да не отчетем, че 2020 година оправда очакванията ни.

В годишния преглед 2020, писах за изключително рядко случващото се съвместяване на ретроградните фази на трите големи Сатурн-Плутон-Юпитер и основните събития се случиха точно по това време. „Това съвместяване е също толкова значимо, колкото и съвпада им в Козирог в началото на годината. Аналогията е много показателна с времето преди два плутонови цикъла. В годините 1517-1518, по времето на движението на планетите в Козирог, те правят съвпад, и ретроградните им фази се припокриват, основно в Козирог, а между тях е съвпада при директни планети. Това е времето на начало на Реформацията, период разделяща Средновековието от Новото време. Сега се намираме в подобен период, на разместване на фундаментите. На разрушаване на ненужното вече старо и започване на градеж на неизвестното ново. В допълнение е вибрацията на годината 2020, вибрация 4, уранова, разрушаваща и съграждаща едновременно.„ Ставаме свидетели на дълбоко разместване на пластовете, процес навлязъл в явната си фаза с преминаването на Плутон в Козирог през 2008 година.

Първата половина на седмицата е пренаситена с астрологични събития. В понеделник те са три като хронологически първото е преминаването на Меркурий в Козирог. В неделя Меркурий направи горен съвпад (на пра ход) със Слънцето в 28-я градус на Стрелец. С подкрепата на Венера,която също се движи през огнения знак, се затвърди увереността, че сме на прав път, близо до истината. Меркурий в Козирог продължава тенденцията умът ни да твърди, че сме прави. Меркурий в Козирог прави много хора твърде консервативни мисленето, неприемащи гъвкавостта и бързината.

Понеделник е най-късият ден на годината, но погледнато позитивно доброто предстои, защото от него нататък светлата част на денонощието ще се увеличава. В деня на зимното слънцестоене в Козирог навлиза и Слънцето. Дори вибрацията на деня, 21 12 2020/ 1-ца, понеделник, е слънчева.

В тази слънчева седмица, поредната, е дългоочакваният съвпад на Юпитер и Сатурн във Водолей. За него се пише, и ще се пише много. Не защото Юпитер и Сатурн влизат за пръв път във Водолей и правят съвпад в него. Юпитер посещава въздушния знак на всеки 12 години, а Сатурн прави това през 29,5 години.

Съвпадите между двата гиганта на слънчевата система имат свой собствен цикъл. Двете планети се срещат през около 20 години, но в различни знаци. През 60 години се срещат в един и същи знак. За дълъг период от време, около 180-200 години, съвпадите са предимно в една и съща стихия. Защо предимно, а не точно? Защото има преходни периоди, в началото и в края,общо 60 години, и среден-чист период. Чистият период, когато планетите се срещат в една и съща стихия, обратно на последователността на знаците, е 120-140 години, за това време съвпадите не сменят стихията. През 19 и 20 век, от 26.01.1842 в Козирог, след 20 години Дева, после Телец, отново в Козирог,и така до 19.02.1961,в края на чистия период, пак в Козирог. Следващите 21 и 22 век, е времето на съвпадите във въздушната стихия. Началото е на 31.12.1980, в 9Везни, в този преходен период има един съвпад в земен знак на 28.05.2000, 22Телец.

От 21.12.2020 започва чистия период от 12 години на съвпади във въздушната стихия, с 0Водолей. Той продължава до 14.01.2140, съвпад на Юпитер и Сатурн в 17Вдолей. Навлиза водната тема с преходен период и съвпад в Скорпион през 2159 година, следвана от два съвпада във въздуха в през 2179 и 2199 в 28Водолей. С това завършва въздушната част в големия цикъл на Юпитер и Сатурн. Защо разказвам всичко това? За да се види значимостта на събитието – съвпад на Юпитер и Сатурн в първия градус на Водолей. Докато се изредят четирите стихии, времето между два периода на съвпади в една и съща стихия нараства на около 800 години. Предишният такъв е бил между 1186 и 1405 година, с чист период между 1226 и 1405 година. Почти едновременно влизане във Водолей, с разлика две седмици, Юпитер и Сатурн правят през февруари 1226 година. На 5 март 1226 година е точният им съвпад в 2гр.57мин.Водолей. Аналогията е астролгическа, но и астрономическа. Когато правят съвпади през 20 години, от земята виждаме Юпитер и Сатурн много близо на небосвода, почти като една. На 21 12 2020 г., и в дните около тази дата,двете планети могат да се видят на запад след залез слънце.

Съвпадът на Юпитер и Сатурн като социален камертон, който задава тон за десетки години напред. Във Водолей той звучи оптимистично и вдъхновяващо. Водолей е знак ориентиран към хуманизъм и човечност, към обучение и възпитание, а въздушната стихия като цяло носи силна активност в менталното поле, възникване и развитие на нови и нови идеи, експерименти, открития в света на науката, динамично развитие на технологиите. Началото е от 1980 година, но активната част тепърва предстои. Едната линия е в посока на тотална дигитализация, глобализация на всичко, което обхваща повече хора, все повече ще говорим за изкуствения интелект и доколко той разширява контрола над живота ни. Цифровизация на парите, на националните валути вече е факт, в много страни ги има.

Другата линия, която ще се развива, е прозирането и изобличаването на лъжата. Много хора ще поемат пътя на пълно отхвърляне на зависимостта от технологиите, обръщане към природата и хармонизиране с нея. Избор винаги има. Една от големите лъжи, която ще прозрем е тази, че Земята не може да изхранва настоящото население. Земята може да ни храни всичките и още толкова, стига да подобрим отношенията си с нея, да се научим да използваме ресурсите, които тя щедро ни дава, но за всички, не за малка част избрани. За предстоящите 120 години много неща ще се променят. Преминаването на Юпитер и Сатурн през Водолей ще ни носи и радости, и изпитания, но ще ни научи на това, да пазим Живота.

Предколедно ни предстои да преминем през един значим напрегнат аспект-квадратът на Марс и Плутон, и то за трети път. През месец март 2020 година Марс започна три нови цикъла, с трите планети в Козирог, включая този с Плутон. Да си припомним какво стана през март- пролетното затваряне. През август планетата воин, от Овен, на прав ход, направи първите възходящи квадрати с трите планети от Козирог. В края на септември и през октомври, ретрограден повтори.

Сега Марс и Плутон се противопоставят за трети път, вече в 23Овен-Козирог, на 23 декември. Тази кардинална квадратура, както в изброените случаи, така и сега разгаря амбициите за битки и надмощие. Макар със затворени граници, виждаме какво става в други държави, особено онази зад океана, и напрежението може да избухне всеки момент и да доведе до военно положение. Астрологичната обстановка е твърде напрегната във вторник и сряда, когато Луната се движи в Овен и подклажда воинските амбиции. Планетката на раздора Ерида прави точен съвпад с Марс на 22 декември и заедно в квадрат с Плутон са близо до драсване на клечката кибрит. А в същото време Лилит и Уран са в космическа прегръдка. 22Ри е ден за сюрпризи.

Напрежението между хората ще стигне високи стойности преди Коледа и затова препоръката е да се успокояват страстите и да не се позволява разрастването на пожарите, в прав, но още повече в индиректен смисъл. В астрологичната картина има предпоставки за проява на здрав разум и далновидност. В четвъртък и петък, когато Луната е в Телец, земната енергия, с пет планети в нея, е в силата си, а това обещава успокояване и умиротворяване, толкова необходимо ни на Бъдни вечер и по Коледа.

Весела Коледа!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Планетният управител е отново в стихията си, предизвикан, амбициран и мотивиран да наложи своето. Като буре с барут сте поне до четвъртък, когато страстите утихват предпразнично. Съвпадът на Юпитер и Сатурн разстила пред вас дълга редица от възможности за колективна работи, които можете да развиете през идващата 2021 година, но и в следващите две години. Ще преминете през период на научаване сатурновият урок за скромността и търпението. Да работите с други хора,често потискайки егото си, и изразявайки себе си посредством общата работа е ценен житейски урок. Слънце и Меркурий в зоната на кариерата ще ви дават подкрепа до края на годината и в първия месец на следващата.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои ангажирана седмица. Слънцето и Меркурий правят работната среда много динамична и придърпваща вниманието към себе си. А в дните вторник и сряда Луната от Овен и квадрата Марс-Плутон ще вдигнат градуса на напрежението при мнозина. Ако ви се налага да пътувате, бъдете много внимателни, добре подготвени и отзивчиви. Съвпадът Юпитер-Сатурн в срещуположния знак Водолей, открива интересни перспективи пред партньорството. Юпитеровото влияние е позитивно, подкрепящо и увеличаващо социалните контакти. Възможно е да ви се прииска да разширите дейността си,да се сдружите с някого, или да смените работодателя си с по-щедър. При някои назрява момента да се обвържат. Сатурн съответно е по-сдържан и взискателен, особено в период на преминаване през десцендента, или когато застане в точна опозиция с рожденото ви Слънце.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои семейно ангажирана седмица. Началото и предизвиква способността ви да заемате твърда позиция по въпрос, който считате за важен. Навлизането на Слънцето и Меркурий в зоната на личните доходи задава позитивни очаквания по темата, макар че някои ситуации могат да ви се сторят твърде странни. Съвпадът Юпитер-Сатурн в зоната на информационния обмен е дълготрайно предизвикателство към уменията ви да създавате нови контакти, а също така да организирате хората около себе си в среда на взаимно обучение. Предстои ви период на учене, писане, често пътуване на близки разстояния и много нови приятели. Но през тази седмица бъдете внимателни и предпазливи към желаещи напористо да ви предлагат бързи печалби и изгодни придобивки.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои изпълнена с ангажименти седмица. Някои от тях неочаквани. Съвпадът Юпитер-Сатурн активра зоната на кариерата за дълго време. Влиянието е противоречиво, и когато планетите се разделят, ще го усетите по-ясно. През тази седмица енергията им е насочена към привличане на вниманието върху вашата личност и това, с което се занимавате. Възможно е да се чувствате претоварени, особено във вторник и сряда, когато Луната от Овен усилва и без това напрежението в кардиналните знаци, а това засяга в голяма степен обкръжението ви. Уран от вашия знак е притиснат от Лилит, което внася елемент на ревност, недоволство и разминаване в очакванията. Слънцето изгрява на вашата улица в четвъртък и петък, когато Луната ви навестява и внася присъщото и в този знак спокойствие.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои романтична седмица. Слънцето и Меркурий влизат в зоната на любовта, творчеството и децата като внасят своята позитивна енергия в посока на раздвижване и обогатяване. Юпитер-Сатурн заедно сега и поотделно в бъдеще,ще оказват влияние върху зоната на работната среда, навиците и здравето. Юпитер ще ви мотивира да подобрите условията при които работите, да придобиете нови умения, да повишите квалификацията си поне с една степен нагоре. Сатурн също влияе добре тази зона. Ще ви помага да бъдете по-организирани и подредени, ако е възможно това разбира се. Но също така ще изисква да бъдете по-отговорни към собственото си здраве. Да се научите да слушате тялото си и знаците, които то ви дава. Квадратът Марс-Плутон в кардиналните знаци може да ви вкара в някои напрегнати ситуации с любим човек в средата на седмицата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Слънцето и Меркурий идват в знака ви и това повишава тонуса, но също така ви прави неспокойни до невротичност. Последното е провокирано и от напрегнатият аспект в кардиналните знаци между Марс-Плутон. Това може да ви създаде известни търкания в отношенията с някой от близката среда. Също така предупреждава за евентуални битови инциденти, затова бъдете внимателни, особено при работа с остри предмети и огън. Съвпадът Юпитер-Сатурн повлиява благоприятно личните доходи. За относително дълъг период от време -година до три напред имате подкрепата на най-благодатната планета и на управителя на собствения знак. За необвързаните последната десетдневка на годината носи очаквания за интересни запознанства.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. В понеделник едно недоразумение може да ви насочи към пропуски,които не сте догледали. Съвпадът на Юпитер и Сатурн в другия въздушен знак Водолей, е подкрепа за дългосрочните ви цели. Сега особено силно за тези от първата декада. Под тяхно влияние някои могат да бъдат променени, или заменени с нови, по-актуални. Преминаването на планетите през тази зона на слънчевия хороскоп ще ви донесе ценни житейски уроци и много полезни опитности. В период сте на остра необходимост да се съизмерите с важни за вас хора, да отбележите това, което не ви достига и да насочите усилия за наваксване. Няма напразен труд, а вложеното търпение ще ви се отблагодари многократно.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Слънцето и Меркурий навлизат в зоната на дома, семейството и отношенията с най-близките. Те внасят позитивна енергия в домашната среда, където да се чувствате добре приети и обгрижени. Съвпадът Юпитер-Сатурн в другия въздушен знак Водолей е начален момент на промени в зоната на любовта, творчеството и децата. Тяхното влияние вдъхновява намирането на сродна душа, на удовлетворяваща работа и време за любимо занимание. Навлизате в зоната на сатурновия подем, когато строгата планета ще ви дава ценната си подкрепа. Като кардинален знак през тази седмица сте в обсега на влияние на квадрата на Марс-Плутон,което предполага обтягане на отношенията с близък човек, партньор, работодател.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои финансово ориентирана седмица. Парични дела могат да ви създадат безпокойство в началото и. Съвпадът на Юпитер-Сатурн на ваша територия отбелязва началото на период на активна лична изява. На мнозина от групата ще се прииска да участват активно в обществени дела. Вашата досегашна активност може да привлича предложения за включване в групи и движения с привлекателна за вас кауза. Отговорността ви в такъв случай се увеличава многократно, макар Сатурн да е съуправител на знака. В периода на промени, в който навлизате ще ви се предложат различни възможности, но изборът не е толкова голям, колкото изглежда на пръв поглед. Слънцето и Меркурий от предходния знак осветяват скрити качества и възможности, които досега не сте използвали. Бъдете внимателни с думите в средата на седмицата, когато квадратът Марс-Плутон може да ви вкара в словесни, и не само, битки.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с интересни новини. В зоната на партньорството навлизат нови участници. Слънцето и Меркурий ще разнообразяват контактите за месец напред. Юпитер и Сатурн започват нов цикъл с начало в зоната на финансовата подкрепа. Ще имате такава е обещанието на Юпитер. Можете да разчитате на наследство, издръжка, стипендия, социална помощ, на дялово участие или да ви изплатят дивиденти. Сатурн обаче размахва пръст и предупреждава: внимателно с чуждите пари, с чуждите инвестиции или имоти, които управлявате. Нужна е висока степен на отговорност, за да не изпаднете в неочаквани задължения. Като кардинален знак, през тази седмица квадратът Марс-Плутон задава трудни задачи за решаване, особено за тези със Слънце/асцендент около 23-я градус. Контролирайте импулсите си, запазвайте спокойствие в напрегната среда, успокоявайте околните.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. Меркурий и Слънцето навлизат в Козирог, и активират, зоната на динамичния информационен обмен. Ставате център,през който минават различни инфо канали, което може да е много объркващо, защото изисква често да си сверявате часовника за това кое е истина и кое лъжа. Юпитер и Сатурн започват новия си цикъл в зоната на дома и семейните отношения. Очертава се добър период за подобряване условията, в които живеете- разширение на дома, или преместване в по-удобно жилище. В домашната среда настъпват позитивни промени, семейството се увеличава, сдобивате се с нови роднини и се раждат деца. Обръщайте внимание на здравето си през тази седмица, не се претоварвайте.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в Риби. Водете хорото, но внимавайте да не подвеждате, тези които са се хванали за вас. Следовници имате достатъчно, а и ще се увеличават с навлизането на Слънцето и Меркурий в Козирог в началото на седмицата. В добър период сте за създаване на колектив с обща цел, или за работа по предстоящ проект. Съвпадът на Юпитер и Сатурн в предходния знак подобрява дългосрочно възможностите да намирате решение на проблемите, да опознавате скритите страни на характера си и пълния личен потенциал, на който можете да разчитате. В средата на седмицата някои спорове с приятели могат да се разраснат твърде много и да разстроят отношенията ви.

Дати на някои астрологични събития

На 21.12.2020/ 1:07/ Меркурий преминава в Козирог

На 21.12.2020/ 12:02/Слънце преминава в Козирог, ден на зимното слънцестоене

Юпитер в съвпад със Сатурн на 21.12.2020 /20:19

Марс в квадрат с Плутон на 23.12.2020 /16:53

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби и Близнаци, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

21.12.2020/ 12:24 – 22.12.2020 / 0:32

24.12.2020 / 0:51 – 24.12.2020/ 12:55

26.12.2020/ 13:32 – 27.12.2020 /1:32

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

1 коментар so far »

 1. svetski каза,

  Писа на декември 21, 2020 @ 18:04

  Много подробна и интересна статия, от сърце Ви благодаря за труда, който влагате! Чета всичко Ваше с огромен интерес! Особено в тези сложни времеви отрязъци, където толкова много от съдбата на човечеството е заложено на карта и всеки личен избор (било той и “само” мисловен) е от огромно значение.
  Дали ще имате кратко време да погледнете картата към 6-ти и съответно 20-ти януари 2021 за Презокеанската държава с оглед на това, че тези дати са решаващи за цялата планета, още повече, че все още нищо не е окончателно (виж линк https://youtu.be/cYFu1bb9u-s)?
  Може и по-нататък в седмичните хороскопи (ако изобщо решите да отделите време). Мисля, че ще е доста интересно как “стоят” звездите към тези дати на фона на постоянно променящата се обстановка (дни, когато изглежда злото вече напълно е спечелило и дни, когато светлинката на доброто изведнъж проблясква спонтанно някъде там в тунела). Благодаря Ви!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни