Седмичен хороскоп 4-10 септември 2017

ПЛ 6 9 17 от вторник

Меркурий директен от вторник

в сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втората седмица на месец септември преминава на фона на разнообразна астрологична обстановка. Две планети сменят знаците, в които се движат. Във вторник Марс напуска огнения знак Лъв и навлиза във владенията на земната Дева, където ще бъде до 22 октомври. В меркурианския знак Марс насочва енергията ни подобно на лазерен лъч точно там, където трябва, без разпиляване и без да се пренебрегват дребните детайли. Знаем, че и „малкото камъче преобръща колата“, затова във всяко начинание подробностите са много важни. А новите неща „чукат на прага ни“, с обръщането на Меркурий. Марс в Дева ще прави много хора по-активни в това да водят здравословен начин на живот. Есента започна, а с нея и грижите по подготовката на тялото ни за справяне със зимните предизвикателства на настинките и вирусите. Вложената сега енергия в събирането на даровете на земята, ще ни се отплати многократно в следващите месеци.

Също във вторник, Меркурий става директен. От 28 градуса Лъв, планетата на комуникациите се отправя към граничната зона между Лъва и Девата. Директната фаза на Меркурий продължава до 3 декември, когато отново ще се завърти кръгом в огнения знак Стрелец. В неделя, на 10 септември, вестителят на боговете навлиза в свои води в Дева, от където ще ни радва със съвети и подкрепа до края на месец септември.

Седмицата минава под знака на засилена слънчева активност, астрологична предимно. В рамките на няколко дни Слънцето прави три важни точни аспекта, включая този с нощното светило. Във вторник Слънцето и Нептун са в точна опозиция в 12Дева-12 Риби – аспект, който подвежда към намерения и планове несвързани с реалността. Пълнолунието в Риби допълнително увеличава степента на емоционална превъзбуденост и прекомерни очаквания в средата на седмицата, докато Луната се движи през Риби.

Точната опозиция между Слънцето и Луната е в сряда, на 6.09.2017 г., в 10:03 часа, в 13 градуса Риби, след съвпада на Луната с Нептун. За да бъде нещо простено и забравено, урокът трябва да е научен.

Чувствителните хора ще получат значима доза енергия, активизираща сетивата на различните тела под влияние на тригона на Слънцето и Плутон в края на седмицата. Трите енергетизиращи космични участници в астрологичния пъзел, Слънце, Марс, Плутон, придвижващи се в земната стихия, през знаците Дева и Козирог, ще добавят повече разум и трезвомислие в постъпките ни.

Да ви радват златно есенни слънчеви дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата е забележителна с навлизането на планетния управител в нов знак. Марс преминава от сродния по стихия огнен знак Лъв, откъдето ви подкрепяше през по-голямата част от лятото в личните и служебните дела, в съседния земен знак – Дева. Посоката на енергията сега се измества в активност свързана повече с другите, отколкото със собствената личност. Като част от двойка, или екип, на вас ще се възложат очаквания за добра организация, повече включеност в общите дела и по-добра ефективност от вложените усилия през месеците септември и октомври. Директният вече Меркурий ще ви помага в стремежа ви за полезност и смисленост на начинанията. През тази седмица обаче пълнолунието в Риби е добър период за много вътрешна работа, за разчистване на съмнения и недоверие, за освобождаване от подозрения, или нереалистични проекти, които заемат мислите ви в последно време. Отворете съзнанието си за нови теми, оглеждайте се за нови възможности.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на успокояване на страстите. Марс ви напуска във вторник. Така напрежението и чувството, че някой и времето ви притискат, намалява. Относително и постепенно, защото нищо не се случва изведнъж. Постепенно ще преминете в режим на съсредоточаване в по-малко неща за вършене, но с по-голяма вероятност за успешен финал. Зоната на финансите излиза на преден план, активирана както от Слънцето в Дева, така и от Марс, а в края на седмицата и от Меркурий. Пълнолунието в Риби от своя страна обещава финансова подкрепа, ако сте разчитали на такава. Или приходи, които идват отвън, по наследство, от наеми, от застраховки, обезщетения, издръжка, заеми и т.н. Бъдете внимателни с харченето на крупни суми. Сатурн от Стрелец полага усилия да ви предаде урока на пестеливостта, доброволно или доброзорно, в зависимост от ученолюбието ви. В края на седмицата Луната от Овен затваря голям огнен тригон и прави всичко да изглежда лесно и достъпно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои активна,макар и непълна, работна седмица. Намирате се във венериния период на личната година, а Венера от Лъв допринася за по-пълното негово изразяване. Във вторник, на 5 септември, Марс навлиза в Дева, слагайки акцент върху професионалната изява, кариерата, дейността, която в момента е най-важна за вас. Този транзит се случва веднъж на около две години, за период от месец и половина. Марсовото влияние не е еднозначно. Позитивната страна е в енергията и мотивацията, които правят възможни за реализация повечето от нещата, които планирате. Ще имате силата и куража да предприемате и развивате трудни на пръв поглед начинания. До 22 октомври Марс ще бъде в основата на амбициите ви за успех. Прекаляването, самонадеяността и най-вече самодоволството са препъни камъните на марсовото влияние, които можете да избегнете с повече разум, търпение и толерантност към другите. Пълнолунието в Риби във вторник може да ви изправи пред труден избор между работа и семейни задължения. В края на седмицата в огнените знаци се оформят множество хармонични връзки между планетите, което прави възможно решаването на сложни въпроси по възможно най-добрият за вас начин. Някои от тях могат да се отнасят до купуване или продаване на имот,периодът за което е благоприятен.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Намирате се в марсовия период на личната година, време за активно натоварване на тялото, и на ума. В синхрон с периода е навлизането на Марс в зоната на емоциите, любовта, страстта, новите начинания, и децата. Марсовата енергия е напориста, прави човек целеустремен и неотстъпчив, смел и ефективен в действията си. До 22 октомври планетата-воин ще се движи в сродния по стихия знак Дева, раздвижвайки всичко застояло,замряло, задържано, в личния живот, но също така и в работата. Директният вече Меркурий ще ви съдейства в начинанията. Пълнолунието в Риби обаче може да изкара на повърхността някои неясноти в отношенията с приятели, които изискват заемане на твърда позиция и навременна реакция. Краят на седмицата обещава запомнящи се преживявания с близки на сърцето ви хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Акцент в нея слага Марс, който ви идва на гости във вторник. Планетата-воин прави посещение на добра воля веднъж на около две години. Сега това се случва между 5 септември и 22 октомври. Идвайки на ваша територия, Марс зарежда с енергия вашите амбиции, планове и стремежи, прави ви активни и самонадеяни, готови да се захващате с много неща, убедени в своята сила и възможности. За този период той ще прави аспекти с останалите планети, с Меркурий и Венера -съвпади, с Нептун опозиция, със Сатурн квадратура, а с Плутон -тригон. Всеки аспект ще повлияе определена сфера от живота ви,но винаги на вас ще се пада да движите нещата, да бъдете главното действащо лице. Друго важно и засягащо ви събитие през тази седмица, е обръщането на Меркурий. Планетният управител излиза от ретроградната си фаза във вторник, а в края на седмицата идва при вас, както прави това всяка година. На неговото покровителство и подкрепа ще се радвате до края на месец септември. Двойката Меркурий-Марс ще раздвижи заспалите кътчета на душата ви, създавайки безпокойство и промени, които не винаги ще са по вкуса ви. Пълнолунието в срещуположния знак Риби от своя страна ще провокира някои към споделяне и изповеди с партньора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на новите възможности. Намирате се в юпитеровия период на личната година, време за събиране на реколтата, за бране на плодовете на труда ви и получаване на заслужени похвали. С навлизането на Марс в земната стихия, шансовете за това се увеличават. Планетата на волята и амбицията ще ви стимулира да не се задоволявате с постигнатото, да искате повече, да се стремите към по-високи цели. Напористият Марс обаче може да ви направи по-претенциозни към околните и по-конфликтни от обикновено. Това е особено опасно, ако и когато шофирате. Контролирайте гнева си, когато сте сред хора или на път. Също от вторник Меркурий е директен и до края на седмицата ще се движи в зоната на финансовата подкрепа. Сега можете да получите поискана и не дадена досега парична помощ, да си върнете нещо „взето назаем“ или да намерите нещо загубено. Пълнолунието в Риби може да ви направи съпричастни към нечия интелектуална победа, или да ви отвори врати за работа по нови и интересни проекти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в сродния по стихия знак Водолей. Тя, съвместно с Юпитер от другия въздушен знак -Везни, придава на първите дни на седмицата лекота и позитивни очаквания. Задръжте тези емоции колкото се може по-дълго, защото с навлизането на Марс в Дева, във вторник, спокойствието в близката среда, ако го е имало, изчезва. До 22 октомври планетата на волята и амбицията ще се движи през зоната на семейните отношения, домашните грижи, родителите, всичко, което ви касае пряко и изисква активното ви участие. Пълнолунието в Риби, при опозиция на Слънце и Нептун, бележи деликатен момент в служебните взаимоотношения. Пълната Луна носи реализация там, където сте вложили усилия и имате очаквания. Възможно е да има изненади в двете посоки, да получите повече отколкото сте очаквали, по-добра възможност, по-добра позиция, или обратно – да останете разочаровани. Все пак Сатурн е в срещуположния знак Стрелец, предизвикателен, но и подкрепящ, ако сте си научили урока, и да бъдете в точния момент на точното място.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Водолей и с приятното очакване за много срещи и разговори. Юпитер от вашия знак задава тон на активност в контактите, като сега в зоната на слънчевия период на личната година, те могат да бъдат по-мащабни, касаещи повече хора и по-резултатни. В тази посока подкрепа имате от страна на Марс, навлизащ в Дева във вторник. Марсовата енергия подбужда към активна духовна работа и такава раздаваща се, и подкрепяща другите. Можете да се разтоварите от натрупаните негативни емоции по много начини, но най-вече с по-голяма физическа активност, и творчество. Или с повече работа, към което насочва пълнолунието в Риби, в средата на седмицата. Работната среда, включваща хора,техника, мебели, изисква разместване, преподреждане с цел повече ефективност и по-спокоен психологичен климат. В това отношение краят на седмицата – дните петък, събота и неделя могат да бъдат много ползотворни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във вашия знак. „Диригентската палка“ е във вашите ръце, използвайте двата работни дни в началото на седмицата, за да задвижите нещата според вашите виждания. Пълнолунието в Риби слага акцент върху финансовата страна и това може да ви постави в условия на търсене на средства за важни за вас проекти или нужди. Марс, който навлиза в Дева във вторник, засилва темата пари и притежания, но също така влияе и на други аспекти от живота ви. Марс е планета на страстта и в сакралната зона на слънчевия засилва потребността от дълбочина на преживяванията, от повече съпричастност и отдаденост в партньорските взаимоотношения, като съпътстващ елемент е ревността и амбицията за доминиране. До 22 октомври, докато Марс се движи през Дева, двете теми ще се конкурират за вниманието ви. С навлизането на Меркурий в Дева в края на седмицата, някои тайни ще ви се открият, което ще ви даде възможност да взимате по-разумни и правилни решения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата е забележителна с пълнолунието в сродния по стихия знак Риби. То се развива на фона на преминалата в земната Дева планета на волята и амбицията. Марс в полето на интелекта и комуникациите ви прави много активни в среда, в която се работи с информация. Приемане и предаване на информация, знания и умения ще бъде във фокуса на физическата и умствена активност на повечето от групата за времето до 22 октомври. В края на седмицата, когато и директният Меркурий премине в Дева, за учащите настъпва благоприятен период за начало на обучение, за взимане на изпити, за промени в учебните дисциплини, или на учебното заведение. А също така и за всички работещи със словото под една или друга форма. Пълната Луна в Риби развързва езика и освобождава вътрешното пространство от натрупаното недоволство и разочарование, което за някои може да доведе до изясняване на отношенията с шефа и промени в работните условия.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица е запомняща се с пълнолунието в другия воден знак – Риби. То ще премине на фона на директния вече Меркурий, който до края на седмицата се движи в Лъв и „дава рамо“ на планове свързани с кариерата. Марс напуска тази зона във вторник,преминавайки в Дева. От земния знак на планирането, ефективността, прецизността и взиране в детайлите, планетата -воин зарежда с приповдигнати емоции и много енергия приятелските взаимоотношения. Вашето участие в група, колектив, екип, или друго подобно, ще бъде подчертано и отчетено, още повече, че на вас може да се даде и главната роля в пиесата на конкретните събития. Може да станете основател на сдружение, или фондация, на организация с точно дефинирани намерения и цели. Пълнолунието оказва влияние върху личния живот и отношенията с децата. Някои тайни около тях могат да ви се открият по необичаен начин, или на необичайно място.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на пълнолуние в Риби. В следващите дни сте в центъра на вниманието на околните. Във вторник Луната е във вашия знак, а в сряда застава в предизвикателния аспект – опозиция срещу Слънцето, преминавайки през позицията на Нептун. Тази сложна конфигурация повишава емоционалния фон, прави ви твърде чувствителни към речено и сторено, малко тъжни, но прощаващи. Във вторник Марс навлиза в срещуположната зона, в знака Дева, задействащ както подкрепата, така и опозицията на вашите намерения и планове. Марс ще ви прави по-активни в контактите, но също така и по-претенциозни и директни във взаимоотношенията,било то на лично, или на служебно ниво. Ако съумеете добре да насочвате неговото влияние ще извлечете за себе си полза от неговата способност да мотивира и окуражава. В тази посока ще ви съдейства и Меркурий, вече директен, когато в края на седмицата навлезе в зоната на партньорството.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в опозиция с Нептун на 5.09.2017 / 8:28

На 5.09.2017/ 12:34 часа Марс навлиза в Дева

На 5.09.2017/ 14:28 часа Меркурий директен от 28°Лъв

На 6.09.2017/10:02 часа пълнолуние в 13°Риби

Слънце в тригон с Плутон на 9.09.2017 /13:45

На 10.09.2017/ 5:51 часа Меркурий преминава в Дева

През тази седмица Луната се движи между знаците Водолей и Телец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

5.09.2017/ 8:15 – 5.09.2017 / 8:28

6.09.2017 /23:29 – 7.09.2017/ 15:01

9.09.2017 /18:52 – 9.09.2017 /19:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

5 коментара so far »

 1. Анелия каза,

  Писа на септември 3, 2017 @ 23:32

  Благодаря! :)

 2. Гергана каза,

  Писа на септември 4, 2017 @ 7:47

  Здравей и добре дошла Муси!
  Липсваше ни цяло лято :))

 3. Вайълет каза,

  Писа на септември 4, 2017 @ 11:24

  Така е Муси, липсваше ни, хубаво е, че отново ще имаме прогнозите ти! Благодаря!

 4. Варта каза,

  Писа на септември 4, 2017 @ 13:22

  Муси, липсваше ни!

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 5, 2017 @ 12:57

  Продължаваме! :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни