Съвпад на Марс и Уран в Риби

Седмичен хороскоп
13 -19 април  20
09 г.

Муси Дачева

На 15 април, сряда, към 13 ч. бг.време, и Уран са в съвпад в 24 гр. в Риби. Космическата прегръдка на двете планети

се случва на всеки две години, така че не  е нещо изключително. Предишната, през април 2007г.  бе пак в знака Риби, в 17-я градус. Разликата е, че сегашният съвпад на Марс и Уран се случва в зона противостояща на позицията  на

другия малфактор в астрологията – Сатурн. Независимо, че нямаме фактическа опозиция, може да се каже, че трите планети обединяват енергиите си по оста Риби -Дева. По този начин те ни предлагат възможности да намираме решения, и то разумни, на заплетени ситуации, в които се разместват  много и различни интереси.

В началото на април, на 5-ти, Марс премина през опозиция със Сатурн. В Италия стана опустошително земетресение, 6,3 по скалата на Рихтер, с последвали още няколко силни труса, в Молдова избухна газопровод, пирати отвличаха кораби, а у нас докато политиците водят предизборни словесни битки, отвлякоха 70- годишен бизнесмен. Какво ще се случи през тази седмица на съвпада на Марс и Уран – ще видим. Възможно е Земята пак да ни напомни, че тя е стопанката и всички ние сме нейни гости и нека се държим с уважение към нея. Уран винаги е готов да предложи изненади, а провокиран от Марс, те могат да бъдат и доста запомнящи се и неприятни. Съвпадът на двете планети е зареден с предизвикателност и инцидентност в бита, на работното място или на пътя.

От друга страна Марс служи като катализатор на взаимната  рецепция на Юпитер- във Водолей към Уран в Риби, нещо което ще предизвика голяма активност на политическия фронт както по света така и у нас. Предизборната кампания вече започна и в следващите дни и месеци, ние редовите избиратели, ще бъдем подлагани на все по-изобретателна и целенасочена медийна манипулация. Да се надяваме, че мъдростта на Риби и аналитичността на Дева, обединени с разума на Сатурн, изобретателността на Уран и смелостта на Марс ще бъдат водещи в мислите и делата на всички.

Нека христовото послание за саможертвеност, смирение  и опрощение намери място в душата на всеки от нас.

Весели Великденски празници!

Огнени знаци

Овен
За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстоят значими събития в професионалния и личния живот. Съвпадът на господаря на знака – Марс с Уран може да доведе до объркване в някои планове за седмицата, но може да ви създаде и неочаквани възможности за напредък.Сдържайте вашата импулсивна марсова природа и водете битките си, обмисляйки добре действията си, защото удар в гръб може да получите оттам, откъдето най-малко очаквате. През тази седмица бъдете внимателни, когато сте в близост до машини, електроуреди и други опасни за здравето съоръжения, особено  в сряда и четвъртък.

Лъв
За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв дните преди Великден са напрегнати, но плодоносни. Можете да извлечете полза от съвпада на Марс и Уран и да придобиете неочаквано активи или други ценности. През по-следващата седмица, когато е вече директна, Венера ще се навлезе в Овен и в професионалния ви живот ще се отворят нови възможности за реализация.За тези, които учат, средата на седмицата носи неочаквани промени в планове, нова ситуация,която създава и нови възможности. Венера обещава и промени в емоционалната сфера, сигнали за което ще получите още в следващите няколко дни.

Стрелец
За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец в следващите дни предстои участие в ситуация, в която искат или не искат, трябва да вземат страна. Не прибързвайте с изводи и заключения, дайте си поне минимум време, за да вземете най-правилното решение.Съвпадът на Марс и Уран ще постави на изпитание възможностите ви да реагирате адекватно на неочаквано предизвикателство, но ако успеете да се справите, ще направите голяма крачка напред и нагоре в сферата, в която се развива действието- професия, личен или обществен живот.

Земни знаци

Телец
За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец тази седмица може да се окаже повратна в кариерата, особено ако е свързана с по-големи групи хора или има публичен характер.Съвпадът Марс-Уран е в състояние да обърка всякакви планове и ще ви трябва в голямо количество от вашето всеизвестно търпение, за да не провалите нещо, в което сте инвестирали много време и средства. Добрата новина е, че господарката на вашия знак – Венера в късните часове на петъка излиза от своята ретроградност и тръгва в права посока, като по този начин ще ви дава все повече и повече от своята подкрепа през останалата част на годината.

Дева
За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева седмицата носи интересни идеи за справяне в конфликтна ситуация. Можете да защитите собствените си интереси или да загубите много от имиджа си в зависимост от това как реагирате в непозната среда. Колкото сте по-наясно с целите си и по-адекватни на обстоятелствата, толкова повече позитиви можете да привлечете на ваша страна. Партньорството ви ще бъде подложено на изпитание. Сряда и четвъртък са критични, заради съвпада на Марс и Уран в противоположния на вашето рождено Слънце знак Риби.


Родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог са в добра позиция на фона на случващото се. Ще се наложи обаче да бъдете по-бързи в реакциите си, ако не искате “да изпуснете влака”. Съвпадът на Марс и Уран в средата на седмицата може да ви обърка и дезориентира в някаква степен, но поне ще изкара на показ слабите места и ще ви насочи как да се справите по най-добрия начин.Краят на седмицата носи много повече оптимизъм и разведряване на обстановката.Бъдете внимателни на път.

Въздушни знаци


За родените под знака Близнаци или с асцендент в Близнаци съвпадът на Марс и Уран може да предизвика напрежение в работната среда. По-добре стойте далече от погледа на шефовете си и бъдете винаги заети с нещо важно, ако не искате да отнесете последствията на нечие лошо настроение.  Възползвайте се от подкрепата на вашия господар Меркурий в Телец, който ви подтиква да бъдете по-разумни и умерени в приказки и действия. Родените между 10 и 16 юни трябва да бъдат особено внимателни. Краят на седмицата се очертава да бъде по-приятен и изпълнен с позитивни емоции.


За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни средата на седмицата предлага интересно раздвижване в работната среда. Възможно е да имате проблеми с офис техниката или авария в електрически уреди, съоръжения или в автомобилния парк. Важна е бързата ви и адекватна реакция в пълната с изненади обстановка.Възможен е обрат и в емоционалните ви взаимоотношения. Ако имате домашен любимец, пазете го добре през тази седмица.

Водолей
За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои много емоционална седмица. Съвпадът на господаря на вашия знак – Уран с импулсивния Марс носи напрежение и очакване за неприятности. Вероятността да сгрешите в преценката си за хора и обстоятелства не е малка. Затова за ваше и за това на другите добро, бъдете по-въздържани и здравомислещи. Особено внимателни трябва да бъдете във финансовата сфера, където са възможни изненади и неочаквани обрати особено в дните до четвъртък.  Ако това е далеч от вас, можете да се радвате на оживлението наоколо и на идващите великденски празници.


Водни знаци

Рак
За родените със Слънце  в Рак и с асцендент в Рак дните на тази седмица са заредени с очакване на нещо ново, което може да се каже, че “идва отдалеч” в буквален и преносен смисъл. Или пък на вас ви е дошло до гуша еднообразното ежедневие и ви се иска да захвърлите всичко и да отпрашите нанякъде. Е, моментът е настъпил.Имате нужда от сериозна промяна както във външния вид, така и във вътрешната нагласа. Действайте! Обръщането на Венера в права посока ще съдейства за това да се представите в най-добрата си светлина и човекът или хората,към които се стремите, да ви харесат.

Скорпион
Родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион в следващите дни имат възможност да укрепят още повече личните си позиции като излизат умело от сложни ситуации. Ако съумеете да наложите контрол над емоциите си,когато и където трябва, ще извлечете дългосрочна полза за себе си и за своята кауза.Съвпадът на Марс и Уран повишава вероятността от инциденти с хора и техника през тази седмица, затова бъдете внимателни и готови да помогнете на изпаднали в беда.

Риби
Родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби могат да канализират марсовата енергия, която ще доминира през тази седмица, в желаната посока стига да успеят да наложат контрол над собствените си емоции. Поне до четвъртък.Тези, които са без работа, но също така са активно търсещи, през тази седмица имат шанс и могат да получат добро предложение. Позволете на новото да навлезе в живота ви и му се радвайте.Загърбете противоречията и дайте прошка така както само вие умеете.

Венера става директна към 23 часа, в петък.
Луната през тази седмица се движи през знаците Стрелец, Козирог и Водолей в трета и четвърта четвърт.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 коментара so far »

 1. Lina каза,

  Писа на април 14, 2009 @ 9:37

  Здравейте, Муси!
  Изключително разтревожена от някои публикации в пресата и изразявайки всеобщото притеснение на хората около мен, се обръщам към Вас с молба да ни разясните ситуацията иколо 19 април в гр.Хасково. Тук хората са на ръба на паниката. Пубкликуваната от Емил Лещански в пресата прогноза за разрушително земетресение от 6,5 по скалата на Рихтер, за сриване на града из основи и за “черен Великден” за жителите кара всички нас да се притесняваме и плашим. Човекът се опира на астрологически изчисления, цитира съвпада на Марс и Уран, Вие самата в общата характеристика за седмицата говорите за “неприятни изненади на Уран, провокирани от Марс”. Тук хората наистина са изплашени. Моя съседка с малко бебе сподели, че майки масово вадят копия на актове за раждане на децата си в случай на разрушения, търсят се по магазините под дърво и камък фенерчета, разгововорите се въртят само около тази тема.
  Моля Ви, бихте ли разсяснили малко повече тази шокираща новина. Да, знаем, че никой не е по-силен майката-природа и че всичко е в Божиите ръце, но ако няма потвърждаващи научни и астрологически данни за очаквания ад в Хасково, то тогава кой има правото да експериментира с емоциите и психиката на хората. Ако ли пък наистина ни грози тази опасност, не трябвали да бъдем предупредени всички ние, живеещите в града по съответния официален начин.
  Наистина, Муси, разчитаме на Вашето компетентно разяснение и много разчитаме на Вас.
  Благодаря Ви за отделеното време.

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на април 14, 2009 @ 10:55

  Lina,
  астрологичната обстановка е непредсказуема, заради включването на Уран през месец април.
  На 15 април Марс и Уран са в съвпад. Проблемът е, че опасността нараства в следващите дни, когато Марс пренася енергия от Уран към Плутон посредством квадрата, който прави с него на 27-ми април. Така периодът от 15 до 27 април е вероятен за земетресения, но ПО ЦЯЛАТА ЗЕМЯ.
  На Балканите има няколко земетръсни зони, а Южна България е една от тях.
  Възможно е в този период от 15 -ти до края на април, да има земетресение у нас или в Гърция, или в Турция.
  Вероятно това е имал предвид г-н Лещански и надявам се да е имал добри намерения, обявявайки прогнозата си.
  Не е етично обаче да се прави локализация на земетресение и да се всява паника у хората от определен регион.
  Знаете, че сеизмолозите винаги предупреждават, че земетресенията не могат да се предсказват поради намесването на различни по характер фактори.
  Същото е и в астрологията. Предсказването на драматично събитие за конкретно място и неговото сбъдване е изключение. Още повече, че по астрологичен път не може да се предскаже, с голяма степен на вероятност, мястото и силата на труса, което е от по-голямо значение.
  Възможно е г-н Лещански да има освен астрологичните си разчети и ясновидска визия за нещо, което ще се случи на 19-ти. Но каквито и да са основанията, не е това начинът.
  Аз не се присъединявам към такава прогноза!

 3. Lina каза,

  Писа на април 14, 2009 @ 16:04

  Благодарим Ви много за бързия и изчерпателен отговор! Сега вече дишаме по-спокойно!
  Искрено се надяваме не само в нашия град, а и в цялата ни страна да няма разрушителни стихийни бедствия.
  Бъдете здрава и все така всеотдайна,Муси!
  Бог да Ви пази!
  Весели великденски празници!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни