Хороскоп 2012 за Дева

Муси Дачева
За родените под знака на Дева 2012 година предлага много възможности за развитие и високи постижения. В зоната на земните знаци до средата на годината има активно присъствие на планети, което ви дава енергия и мотивация да се придвижвате напред според собствения си план за годината. Плутон се е установил в Козирог и ще се придвижва през него още доста години, а до края на 2012 та ще достигне 9-я градус. По този начин за Дева, през цялата година, тази мистична планета ще фокусира енергия в полето на собствените идеи и начинания, в създаването на сигурност и обезпеченост в дома, и също във всичко свързано с децата – зачеване, раждане, отглеждане, възпитание.

Другата приятелски настроена планета е Юпитер. До 16 юни той се придвижва  в Телец, знак от който ви подкрепя да напреднете в образованието си, да учите нови неща, които са извън стандартните дисциплини, предлагани във висшите училища, да се самообразовате и да разширите кръгозора си.

До края на месец март Юпитер е в хармоничен аспект към Плутон и това е много добро време да приведете в изпълнение намеренията си, да постигнете желаното и да напреднете в професионалното си развитие. По отношение дейността, с която се занимавате, този високоенергиен тандем може да ви подкрепи да намерите своето точно място, да работите това, което ви харесва, да намерите своята работа-призвание. Дори,когато премине в Близнаци, от средата на месец юни нататък, Юпитер ще ви носи позитиви в полето на професията.

Една друга двойка планети също ще ви дава своята подкрепа през 2012 година. Това са Нептун и Сатурн. През януари те са в хармоничен аспект и оказват влияние на връзките ви. В този период можете да се запознаете с интересни, мъдри, духовни или не толкова материалистични хора, отдадени на професията си. От тях можете да научите много. На 3 февруари Нептун навлиза в Риби, знак от който ще ви бъде в подкрепа през следващите години. На 7 февруари Сатурн тръгва назад и ситуацията е вече различна.

За родените в първите градуси на Дева, опозицията на Нептун ще повлияе донякъде партньорските взаимоотношения. Дори в благоприятния за него знак Риби, Нептун може да ви накара да си мислите за някого в акварелни тонове – размито, неясно, идеалистично. Това се отнася както за личните взаимоотношения,така и за съдружията.

Марс, планетата на волята и амбицията се движи през вашия знак до 3 юли. Той ви дава кураж, сила да преминете през трудни моменти и да излезете победител, особено когато е директен. Между 24 януари и 14 април Марс е ретрограден, движи се назад, изминавайки 20 градуса в обратна посока до 3 градуса в Дева. Ретроградността на Марс може да ви накара да бъдете по-въздържани и пестеливи в реакциите, или обратно да ви прави по-раздразнителни и гневливи. При някои диетите, или по-скоро прекаляването с тях, в този период могат да имат неприятен ефект.

Венера, планетата на любовта, ще бъде ваша довереница и ще ви подкрепя в личните дела най-много през януари и март, а също така през октомври и ноември. От 5 март до 3 април Венера се движи през Телец като се включва към Големия тригон оформящ се в средата на март в земните знаци, образуван от Марс в Дева, Юпитер в Телец и Плутон в Козирог. За мнозина от вас това е меркуриевият период на личната година, който е добър за пътувания, договаряне на условия за нова работа, на ангажименти свързани с деца, за годеж и сключване на брак, но не и по времето на ретроградния Меркурий.

Венера през тази година има ретрограден период,между 15 май и 27 юни. Тогава тя се движи назад през Близнаци в полето на професионалните ви отношения. Служебни авантюри, интриги и напрегнати отношения с колеги могат да ви зададат неприятни емоции в този период. В ретроградната фаза на Венера не е препоръчително да се прави годеж и сключване на брак. Още по-неприятен може да бъде един относително кратък период от време, вместващ се в ретроградната фаза на Венера. Това са дните  между 25 май и 18 юни, когато Марс от вашия знак прави квадрат към Слънцето. Можете да избегнете конфликтите, ако бъдете себе си-въздържани и премерени.

Меркурий, управителят на знака ви, и през 2012-та ще има три ретроградности. Първата е между 12 март и 4 април, когато планетата се движи през Овен и после навлиза в Риби. Ретроградността на Меркурий се добавя към ретроградността на Марс от Дева и Сатурн от Везни в този период. Моментът не е добър за започване на нови неща, нито в личен нито в професионален план.

Втората ретроградност на Меркурий е между 15 юли и 8 август 2012 година. Движещият се назад Меркурий може да обърка плановете на някого, но на вас може да ви е от полза. В дните между 15-18 юли ще бъдете много активни на умствено ниво и ваша или чужда идея, може да бъде в основата на едно много важно решение.
През септември Меркурий се движи през вашия знак до 17-ти, в една спокойна и хармонична астрологична среда, когато ще имате повече свобода на действие.

Третата и последна за годината ретроградност на Меркурий, ще бъде в дните между 7 и 27 ноември 2012 г. Периодът е особен и заради двете затъмнения, които попадат в него. На 14 ноември има пълно слънчево затъмнение, а две седмици по-късно, на 28 ноември, лунно затъмнение. В допълнение  Юпитер и Уран са ретроградни. Ще ви се налага да се справяте с необичайни и доста емоционални ситуации, в които са замесени братя, сестри, хора от близкото ви обкръжение.
През декември значителна част от вниманието ви ще бъде заето от домашни дела. Последните дни на декември са заредени с оптимизъм и изпълнени с радост ще посрещнете последното за годината пълнолуние.

 

Препубликация в интернет е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни