Хороскоп 2018 за Рак

Ra12 2018 за Рак

Муси Дачева

За родените под знака на Рак 2018 година носи редица предизвикателства. И те започват още в първите дни на януари, когато Марс прави съвпад с Юпитер в другия воден знак Скорпион. Точният аспект е на 7 януари, когато двете планети се срещат в 18-я градус на знака. Той изпълва с много енергия личния живот, носи богата гама от преживявания свързани с деца, с творчески проекти и начинания, в които имате голям принос.

В началото на годината някои могат да се почувстват притиснати да взимат решения, касаещи партньорството, децата, капиталовложенията, съвместните начинания, приходите и разходите.

Докато Юпитер се движи през Скорпион, а това ще бъде до 8 ноември, можете да разчитате на неговата подкрепа в начинанията, в добрите намерения да зарадвате някого, да подобрите жизнения си стандарт, да се сдобиете с популярност, да намерите реализация на проектите си, да намерите подходящия за вас човек, да увеличите семейството си, да се омъжите/ожените. Юпитер прави ретроградност между 9 март и 10 юли. В този период попада изцяло първата ретроградна фаза на Меркурий, от 23 март до 15 април, както и част от марсовата ретроградност,започваща на 23 юни. Ретроградната фаза на Юпитер не е препоръчителна за сключване на брак.

Партньорството е тема, която е в центъра на вниманието през тази и следващите две години, докато Сатурн се движи в срещуположния знак Козирог. Сатурновото влияние ще засегне отношенията ви на работното място и тези с партньора, с който сте обвързани, също така договорите с работодатели, съвместните инициативи, отношенията с хората от социалната среда, към която принадлежите.

Навлизате в период на изпитания в посочената сфера, като в резултат могат да отпаднат някои ангажименти, да преосмислите отношенията си с определени хора, да решите да поемете по нов път, да смените работодатели и колеги. Вашите очаквания и изисквания към околните ще се повишат, но често могат да излязат извън реалните очертания. Ще се повишат претенциите и изискванията на другите към вас, за да поемете полагащата се част от общите задължения. Разминаването между очаквания и резултати могат да създадат много трудности в отношенията с околните.

През 2018 година Сатурн ще се придвижи до 11-я градус на Козирог,движейки се напред , и назад, по време на ретроградната си фаза. Сатурн ще се движи назад от 18 април до 6 септември, тръгвайки от 9-я и стигайки до 2-я градус на знака. Ретроградната фаза е изцяло в зоната на партньорството, но особеното в нея през 2018 година е съвместяването за определен период с ретроградните фази на още 6 планети – трите транссатурнови, Марс и Меркурий.

Марс е ретрограден между 26 юни и 27 август, а втората ретроградност на Меркурий е от 26 юли до 19 август. В тази зона, на ретрограден Марс и Сатурн, попада втората група затъмнения, първото е на 13 юли (петък), слънчево затъмнение в 20-я градус на Рак. Съвпадът на светилата е в точна опозиция на Плутон от Козирог. Неблагоприятно време за връзките,с вероятност за противоречия и раздели.

Коридорът на затъмненията през лятото е по-дълъг от обикновено, заради трите затъмнения. Следващите две попадат в ретроградната фаза на Меркурий. На 27 юли е пълното лунно затъмнение по оста Лъв-Водолей, а на 11 август слънчево в 18-я градус на Лъв, засягащи зоната на финансите – лични и общи. При ретрограден Меркурий в Лъв всичко касаещо средства, разплащане, финансови отчети и документи изисква повече внимание.

Сатурновото влияние не е еднозначно негативно. Във времето на проблемите, които срещате, се пораждат онези взаимоотношения и връзки, които могат да бъдат основа за дълготрайно сътрудничество или за сериозна връзка. Сключване на брак по време а сатурнова криза крие рискове, но в някои случаи дава и добри резултати. Подобно е влиянието и върху съдружия изградени по време на сатурнова криза. За предпочитане е поне единият партньор да не е под критичното сатурново влияние. Но пък преминаването през „минното поле“ на строгия учител, е гаранция за бъдеща стабилност. Сатурн разваля нездравото и нестабилното, оставяйки това, в което има бъдеще.

Венера също има ретроградност през 2018 година. Тя е през есента, между 5 октомври и 16 ноември. Планетата на любовта ще ви подкрепя в личните дела през февруари-март, когато се движи през Риби, между 11 февруари и 7 март, но още повече през май-юни, когато ви идва на гости. От 19 май до 13 юни Венера е в Рак.

Най-романтичния период се очертава да бъде в края на май и началото на юни. Тогава Венера от вашия знак прави голям тригон с Юпитер от Скорпион и Нептун от Риби,между 27 май и 2 юни. Следващият период благоприятстващ личните взаимоотношения е през есента, когато на 9 септември, на новолуние в Дева, Венера преминава в Скорпион. До края на септември тя се движи в зоната на хармонични отношения с Нептун от Риби и това е вдъхновяващо творческите натури. Част от ретроградната и фаза преминава в тази най-атрактивна зона а слънчевия хороскоп като в края на октомври планетата на любовта се завръща в собствения знак Везни.

На 8 ноември, един ден след новолунието в Скорпион, Юпитер напуска водния знак и зоната на любовта, и романтиката, за да премине в огнения Стрелец, на своя територия. Оттам за една година напред ще влияе подкрепящо върху здравето и опитите ви да вкарате в ред служебните си дела, както и в имотното си състояние.

От 2 декември до края на годината Венера отново е в Скорпион,заигравайки се с Марс и Нептун от Риби. Така последният месец на годината, след като Меркурий стане директен на 6 декември, ще бъде бъде благосклонен за мнозина, ще донесе добри резултати и много придобивки.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на януари 3, 2018 @ 6:05

    За МНОГО ГОДИНИ, Муси! Благодаря отново за изчерпателната информация за Новата година!
    Бог да е с Вас и… нас /кардиналните знаци и българите/, за да преминем през предизвикателствата и уроците на Сатурн!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 3, 2018 @ 10:48

    Благодаря, Варта!Мир и благоденствие за всички!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии