Хороскоп 2018 за Рак

Ra12 2018 за Рак

Муси Дачева

За родените под знака на Рак 2018 година носи редица предизвикателства. И те започват още в първите дни на януари, когато Марс прави съвпад с Юпитер в другия воден знак Скорпион. Точният аспект е на 7 януари, когато двете планети се срещат в 18-я градус на знака. Той изпълва с много енергия личния живот, носи богата гама от преживявания свързани с деца, с творчески проекти и начинания, в които имате голям принос.

В началото на годината някои могат да се почувстват притиснати да взимат решения, касаещи партньорството, децата, капиталовложенията, съвместните начинания, приходите и разходите.

Докато Юпитер се движи през Скорпион, а това ще бъде до 8 ноември, можете да разчитате на неговата подкрепа в начинанията, в добрите намерения да зарадвате някого, да подобрите жизнения си стандарт, да се сдобиете с популярност, да намерите реализация на проектите си, да намерите подходящия за вас човек, да увеличите семейството си, да се омъжите/ожените. Юпитер прави ретроградност между 9 март и 10 юли. В този период попада изцяло първата ретроградна фаза на Меркурий, от 23 март до 15 април, както и част от марсовата ретроградност,започваща на 23 юни. Ретроградната фаза на Юпитер не е препоръчителна за сключване на брак.

Партньорството е тема, която е в центъра на вниманието през тази и следващите две години, докато Сатурн се движи в срещуположния знак Козирог. Сатурновото влияние ще засегне отношенията ви на работното място и тези с партньора, с който сте обвързани, също така договорите с работодатели, съвместните инициативи, отношенията с хората от социалната среда, към която принадлежите.

Навлизате в период на изпитания в посочената сфера, като в резултат могат да отпаднат някои ангажименти, да преосмислите отношенията си с определени хора, да решите да поемете по нов път, да смените работодатели и колеги. Вашите очаквания и изисквания към околните ще се повишат, но често могат да излязат извън реалните очертания. Ще се повишат претенциите и изискванията на другите към вас, за да поемете полагащата се част от общите задължения. Разминаването между очаквания и резултати могат да създадат много трудности в отношенията с околните.

През 2018 година Сатурн ще се придвижи до 11-я градус на Козирог,движейки се напред , и назад, по време на ретроградната си фаза. Сатурн ще се движи назад от 18 април до 6 септември, тръгвайки от 9-я и стигайки до 2-я градус на знака. Ретроградната фаза е изцяло в зоната на партньорството, но особеното в нея през 2018 година е съвместяването за определен период с ретроградните фази на още 6 планети – трите транссатурнови, Марс и Меркурий.

Марс е ретрограден между 26 юни и 27 август, а втората ретроградност на Меркурий е от 26 юли до 19 август. В тази зона, на ретрограден Марс и Сатурн, попада втората група затъмнения, първото е на 13 юли (петък), слънчево затъмнение в 20-я градус на Рак. Съвпадът на светилата е в точна опозиция на Плутон от Козирог. Неблагоприятно време за връзките,с вероятност за противоречия и раздели.

Коридорът на затъмненията през лятото е по-дълъг от обикновено, заради трите затъмнения. Следващите две попадат в ретроградната фаза на Меркурий. На 27 юли е пълното лунно затъмнение по оста Лъв-Водолей, а на 11 август слънчево в 18-я градус на Лъв, засягащи зоната на финансите – лични и общи. При ретрограден Меркурий в Лъв всичко касаещо средства, разплащане, финансови отчети и документи изисква повече внимание.

Сатурновото влияние не е еднозначно негативно. Във времето на проблемите, които срещате, се пораждат онези взаимоотношения и връзки, които могат да бъдат основа за дълготрайно сътрудничество или за сериозна връзка. Сключване на брак по време а сатурнова криза крие рискове, но в някои случаи дава и добри резултати. Подобно е влиянието и върху съдружия изградени по време на сатурнова криза. За предпочитане е поне единият партньор да не е под критичното сатурново влияние. Но пък преминаването през „минното поле“ на строгия учител, е гаранция за бъдеща стабилност. Сатурн разваля нездравото и нестабилното, оставяйки това, в което има бъдеще.

Венера също има ретроградност през 2018 година. Тя е през есента, между 5 октомври и 16 ноември. Планетата на любовта ще ви подкрепя в личните дела през февруари-март, когато се движи през Риби, между 11 февруари и 7 март, но още повече през май-юни, когато ви идва на гости. От 19 май до 13 юни Венера е в Рак.

Най-романтичния период се очертава да бъде в края на май и началото на юни. Тогава Венера от вашия знак прави голям тригон с Юпитер от Скорпион и Нептун от Риби,между 27 май и 2 юни. Следващият период благоприятстващ личните взаимоотношения е през есента, когато на 9 септември, на новолуние в Дева, Венера преминава в Скорпион. До края на септември тя се движи в зоната на хармонични отношения с Нептун от Риби и това е вдъхновяващо творческите натури. Част от ретроградната и фаза преминава в тази най-атрактивна зона а слънчевия хороскоп като в края на октомври планетата на любовта се завръща в собствения знак Везни.

На 8 ноември, един ден след новолунието в Скорпион, Юпитер напуска водния знак и зоната на любовта, и романтиката, за да премине в огнения Стрелец, на своя територия. Оттам за една година напред ще влияе подкрепящо върху здравето и опитите ви да вкарате в ред служебните си дела, както и в имотното си състояние.

От 2 декември до края на годината Венера отново е в Скорпион,заигравайки се с Марс и Нептун от Риби. Така последният месец на годината, след като Меркурий стане директен на 6 декември, ще бъде бъде благосклонен за мнозина, ще донесе добри резултати и много придобивки.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

 1. Варта каза,

  Писа на януари 3, 2018 @ 6:05

  За МНОГО ГОДИНИ, Муси! Благодаря отново за изчерпателната информация за Новата година!
  Бог да е с Вас и… нас /кардиналните знаци и българите/, за да преминем през предизвикателствата и уроците на Сатурн!

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 3, 2018 @ 10:48

  Благодаря, Варта!Мир и благоденствие за всички!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни