Хороскоп 2018 за Телец

Te12 2018 за Телец

Муси Дачева

За родените под знака на Телец 2018 година е по-благоприятна от предходната. Две планети, които сменят знаците, ще ви подкрепят в следващите месеци. Сатурн вече не е в огнения Стрелец, тъй като на 20 декември 2017 година премина в сродния по стихия знак Козирог. През него той ще се движи близо три години, до декември 2020 година.

Когато Сатурн преминава през Козирог, родените под знака на Телец преживяват сатурнов подем. Това е период от живота, който се случва два пъти в един сатурнов цикъл, в неравномерен интервал от време, през близо 19 и 9 години. Последният сатурнов подем за Телец е бил в периода 2 септември 2007-21 юли 2010 година, когато Сатурн се е движил през Телец. А последният подобен сатурнов подем, когато планетата е била в Козирог, е бил между 14 февруари 1988 и 6 февруари 1991 година. През 2018 година Сатурн ще се движи в права и обратна посока, достигайки до 11 -я градус на знака, като по този начин фокусът на вниманието му ще бъде предимно в тези от първата половина на знака, и най-вече от първата декада на Телец.

Придвижвайки се през Козирог Сатурн оказва влияние върху юпитеровата зона на слънчевия хороскоп. Подкрепата на Сатурн може да се очаква в сферата на предприемачеството, туризма, образованието, себепознание и себеразвитие, вярата, връзките с други култури.

Другата планета, която оказва влияние в астрологичната картина е Уран.

Уран излиза от огнения Овен, за да навлезе във вашия знак, на 15 май 2018-та. За близо 8 години напред, планетата на реформаторството и новите технологии ще ви вдъхновява за важни житейски промени. Преминаването на планетата на резките промени през вашия неподвижен знак е предизвикателство в огромна степен. Добрата новина е,че в следващите три години, докато Сатурн не премине във Водолей, в неподвижния кръст няма далечна тежка планета, която да прави напрегнати аспекти с Уран. Единствено транзитите на Марс и напрегнатите му аспекти с Уран създават очакване за периоди на драматични събития.

Но все пак, придвижвайки се през знака ви, Уран ще внесе много безпокойство в ежедневието. Планетата се придвижва бавно, като за цялата 2018 година ще достигне до 2-я градус, затова под нейното влияние ще бъдат най-вече родените в началото на зодията. През 2018-та ретроградната фаза на Уран започва на 7 август и продължава до края на годината. Окончателно Уран ще излезе от Телец на 26 април 2026 година.

Юпитер е другата планета, която оказва силно влияние през 2018 година върху Телец. Гигантът на слънчевата система смени знака, когато на 10 октомври на предходната година, навлезе в срещуположния знак Скорпион. От тогава до ноември 2018 година планетата влияе върху зона на партньорството. Юпитер подкрепя разгръщането, разширяването на границите, на възможностите и перспективите. Докато се движи през Скорпион той ще ви подтиква да разширявате социалната си среда, да бъдете по-отворени за общуване и съвместна работа с други хора, да създавате фирми, сдружения, общ бизнес под различна форма, да намерите подходящите партньори и работодатели. Транзитът на Юпитер през Скорпион е чудесен период да укрепите личното партньорство, да изведете връзката си на по-сериозно ниво, да сключите брак.

Спътник на Юпитер в Скорпион в началото на годината е Марс. Планетата войн се движи през най-страстния зодиакален знак до 26 януари, като прави съвпад с Юпитер. Аспектът се случва веднъж на две години и малко повече, като за последно е бил на 18 октомври 2015 година. Точният съвпад сега е на 7 януари, когато Марс и Юпитер се срещат в 18-я градус на Скорпион. Енергията на съвпада ще се изрази в отношенията с най-близките, поставяйки ви пред важен избор, касаещ личните и професионални ангажименти.

На 31 януари е първото лунно затъмнение за годината, с пълна Луна в 11-я градус на Лъв, а на 15 февруари е първото слънчево затъмнение, като съвпадът на светилата е в 27-я градус на Водолей. Предизвикателствата са в посока на търсене на стабилност, предприемане на важни крачки, свързани с дома, родителите, но също така и работните взаимоотношения.

Коридорът на затъмненията продължава около един месец, между 25 януари и 24 февруари като попада в относително добра астрологична среда, когато всички планети са директни, а това от своя страна е предпоставка за по-малко задръжки и ограничения.

Докато Юпитер се движи през водния знак Скорпион, той прави хармонична връзка с Нептун от Риби и Плутон от Козирог, което работи в полза на укрепване на отношенията в работната среда, и тези с работодатели, колеги, в полза на екипната работа и успехи чрез сътрудничество с други хора.

Юпитер,придвижващ се в зоната на партньорството, прави ретроградност между 9 март и 10 юли. Ретроградната му фаза, в отделни отрязъци от време, съвпада с ретроградните фази и на други планети, като особено важна е тази на Меркурий. Първата ретроградна фаза на планетата на комуникациите, от 23 март до 15 април, попада изцяло в ретроградната фаза на Юпитер. Периодът не е препоръчителен за важни лични начинания, за водене на съдебни дела, за сключване на брак.

За разлика от предходната година, Марс сега има ретроградност, която е между 26 юни и 27 август. На нейния фон протича втората ретроградност на Меркурий, от 26 юли до 19 август, в другия неподвижен знак Лъв.

През лятото е втората група затъмнения за годината. Първото е слънчевото затъмнение на 13 юли (петък), в 20-я градус на Рак. Съвпадът на светилата е в точна опозиция на Плутон от Козирог. Слънчево затъмнение в зоната на комуникациите и близките пътувания, на образованието и приятелството, може да ви даде някои отправни точки за промени в тази област.

Броят на затъмненията през тази година е по-голям от обикновено.

Следващите две затъмнения попадат във втората ретроградна фаза на Меркурий. На 27 юли е пълното лунно затъмнение по оста 4 градуса Лъв-Водолей, а на 11 август слънчево в 18-я градус на Лъв. Струпването на астрофактори като ретрограден Марс във Водолей, ретрограден Меркурий в Лъв, лунни възли в неподвижните знаци Лъв-Водолей, и Юпитер в срещуположния знак Скорпион, предполагат затруднения в домашната среда, ограничения в избора на възможности за почивка в тази част на лятото, проблеми при организацията на пътуване, или при смяна на местоживеене.

Венера, подобно на Марс, също има ретроградност през 2018 година. Тя се движи назад, между 5 октомври и 16 ноември, период който не е препоръчителен за планиране на сключване на брак. Планетата на любовта е благосклонна към вас през месеците февруари, април, през май-юни, юли, септември.

На 8-ми ноември Юпитер преминава в Стрелец, на своя територия. Транзитът на благодатната планета в зоната на финансовата подкрепа, подаръците, наследствата, е добро обещание за последните месеци на годината. От 13 декември и Меркурий преминава в Стрелец, което подсилва влиянието с очакване за радостни преживявания.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

4 коментара so far »

  1. Didi каза,

    Писа на януари 3, 2018 @ 21:04

    Здравей Муси! За много години! За зодия телец ще има ли повече любов и романтика през 2018?

  2. Rossych каза,

    Писа на януари 4, 2018 @ 18:26

    При положение, че в рожденния ми хороскоп Юпитер е на 2гр. в Козирог, а Сатурн е на 18гр в Козирог (Аз съм Телец по Слънчев знак), това каква година определя? – имам чувството, че всичко ще е много сложно?!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 4, 2018 @ 22:17

    Rossych,
    интересна година.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 4, 2018 @ 22:19

    Didi,
    разбира се, Венера ви е приятел.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии