Хороскоп 2018 за Козирог

Ko12 2018 Козирог

Муси Дачева

За родените под знака на Козирог 2018 година е първата от трите години,през които планетният управител ви е на гости. Неговите посещения са редки, но запомнящи се. За последно Сатурн е бил преди близо 30 години във вашия знак, между 14 февруари 1988 и 6 февруари 1991 година.

Сатурн навлезе в Козирог на 20 декември 2017 година и ще излезе от него на 17 декември 2020 година. За това време той ще направи съвпад с рождените слънца на всеки от зодията. Периодът на точните аспекти са индивидуални за всеки. За цялата 2018 година планетата – господар на кармата ще се придвижва през първата декада на Козирог, преминавайки през позицията на родените в първата декада на Козирог, но ще оказва по-силно влияние на всички родени в първата половина на знака.

Сатурновото преминаване през рожденото слънце е време на изпитания на характера. Като ваш планетен управител, имате зададени голяма част от сатурновите качества като търпение, издържливост, сдържаност, прагматизъм, пестеливост в използване на наличните ресурси и други положителни качества, които на други се налага да усвояват в годините на сатурновите кризи.

Сатурн е ваш учител и приятел, но не е по-малко взискателен и строг към вас, отколкото към другите. На най-добрите се дават най-тежките задачи. Той ще ви подкрепя в намеренията да растете, да изграждате силен и устойчив характер, да се учите, да си поставяте цели и да ги постигате, да намерите своята точка на стабилност и равновесие. Ще ви подлага на изпитания за коректност, честност, злоупотреба с власт и пари, и ще ви ги пише на сметката, която трябва да платите. Сатурновите кризи са време на разплащане и на старите дългове.

Сатурн ще ви дава много възможности да растете в професията, да заемете по-висока позиция, или да разгърнете бизнеса си, но и да поемете много по-голяма отговорност. Когато се появи възможност, трябва да действате. Така ще усвоите сатурновият урок за времето, Сатурн (Хронос) е господар на времето. Да се научите да усещате времето, кога е подходящият момент за присъствие и действие, е важен сатурнов урок.

През 2018 година за известен период от време сатурновото влияние се съчетава с това на Марс. Планетата войн ще се движи по-дълго време през Козирог, заради ретроградната фаза. По този начин във вашия знак ще имате три планети от трудния спектър, всяка от които има своите правомощия,всяка от които ще подклажда амбициите ви и ще ви поставя в особени ситуации. Марс се движи през Козирог от 17 март до 16 май, и по-късно, когато е най-напред ретрограден, а после директен – между 13 август и 11 септември.

Един от критичните периоди на съвместно влияние е в последната десетдневка на март и първата седмица на април. Тогава Меркурий е ретрограден в другия кардинален знак Овен, Марс се придвижва към съвпад със Сатурн, Слънцето и отчасти Венера са в Овен, а Юпитер от Скорпион е ретрограден. Натрупаното напрежение ще се изрази в дните около пълнолунието в кардиналния знак Везни на 31 март.

Сатурн е ретрограден всяка година за около 4,5 месеца. През 2018-та ретроградната му фаза е в периода 18 април – 6 септември. Ретроградният Сатурн може да доведе до някои задръжки в плановете, особено ако в рождения ви хороскоп управлява кардинален дом, или този на личните доходи. Ретроградната фаза на Сатурн през тази година се разделя условно на две части. Първата е по-спокойна, тя е от 18 април до 23 юни, когато и Марс става ретрограден. От 26 юни до 6 септември обаче се струпват няколко астрологични събития. Между 23 юни и 27 август е ретрограден Марс, от 26 юли до 19 август е ретрограден Меркурий, а в периода 13 юли-11 август има три затъмнения, две слънчеви и едно лунно. Бъдете внимателни за всичко, което планирате за летните месеци- юли и август. Най-уязвима е финансовата сфера.

Докато Юпитер се движи през Скорпион, а това ще бъде до 8 ноември, можете да разчитате на подкрепата на приятели и хората от екипа ви, а ако нямате такъв, създайте го. Юпитеровото влияние се съчетава хармонично с това на Нептун от Риби и на Плутон от вашия знак, особено значимо през първата половина на годината. През май и юни се оформя голям воден тригон, който ще ви помогне да намерите подходящите хора, които да работят за вас, или съдружници за сериозен бизнес.

Уран излиза от кардиналния кръст през месец май 2018-та. Близо 8 години, от 28 май 2010 година, планетата на свободата и реформаторството се движеше през Овен. Периодът, в който Уран беше в квадрат с Плутон, от вашия знак, бе труден за мнозина, период на дълбоки трансформации на физическо и психическо ниво, на разрушаване на закостенели разбирания и неработещи взаимоотношения.

Планетата на анархията и реформаторството ще оказва влияние върху зоната на любовта и творчеството, на децата, и печалбите, близо 8 години. Окончателно Уран ще излезе от Телец на 26 април 2026 година. През 2018-та ретроградната фаза на Уран започва на 7 август и продължава до края на годината.

Под урановото влияние можете да получите творческо вдъхновение, да промените много в начина си на мислене по отношение възпитанието на децата, да намирате нестандартни пътища за решаване на различни проблеми, да навлезете, или да развиете знания и умения, свързани с новите технологии. Особено силно това влияние ще се усеща, когато планетата се движи в зоната на тригона към рожденото ви Слънце.

Планетата на любовта през тази година ще влияе подкрепящо личните дела, но подобно на Марс също има ретроградност през 2018-та. Тя е през есента, между 5 октомври и 16 ноември.

Венера ще бъде особено благосклонна към вас през януари, когато е във вашия знак до 18-ти, през февруари-март, когато се движи през Риби, между 11 февруари и 7 март, до 24 април, когато е в другия земен знак Телец, през май-юни, когато е в срещуположния знак Рак от 19 май до 13 юни, особено когато знак голям тригон с Юпитер от Скорпион и Нептун от Риби, между 27 май и 2 юни.

Есента и зимата се оказват не по-малко неспокойни за вашия знак.

През есента, когато на 9 септември, на новолуние в Дева, Венера преминава в Скорпион, тя добавя своята енергия към тази на Юпитер. Макар в този знак планетата на любовта да не се изразява по най-добрият начин, хармоничните и отношения с Нептун от Риби до края на септември ще ви помага да намерите нови приятели, да укрепите връзката си и да балансирате отношенията с околните. Част от ретроградната фаза на Венера, 5 октомври-16 ноември, тази през ноември, попада във Везни. В зоната на кариерата ретроградната Венера може да възобнови някои стари противоречия, но и да ви даде ключ за преодоляването им.

В този период е и смяната на знаците на лунните възли. От 6 ноември 2018 година във вашия знак ще се движи южният лунен възел. ЮЛВ като символ на старата опитност, предразсъдъците и задръжките, се добавя като влияние към това на Сатурн, и отправя допълнителни изисквания към вас за намиране на посока и цел ориентирани към бъдещето.

На 8 ноември, Юпитер напуска водния знак, за да премине в огнения Стрелец, на своя територия. Оттам, за една година напред, ще ви помага да развиете духовните нива на личността си, да намерите път към познание, което да ви прави цялостни и хармонични.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни