Хороскоп 2018 Овен

Ov12Хороскоп 2018 Овен

Муси Дачева

За родените под знака на Овен 2018 година обещава много предизвикателства но и много награди. Марс още в началото на годината ще изпита характера на мнозина от групата, заставайки в квадрат към лунните възли.

Готовността да отдавате енергия,чувства и материални неща в полза на другите, ще ви носи благодарности, обратното – недоволство. Планетният управител през 2018 година ще напредва бавно. Вместо да измине половината от зодиакалните знаци, началото на следващата година ще го завари в Овен. През 2018-та Марс прави ретроградност, която се развива в летните месеци. Вашият планетен управител ще се движи назад близо два месеца, между 26 юни и 27 август,време през което някои от делата ви ще търпят задръжки.

Предстоящата година е първата от трите години на сатурнова криза, времето през което Сатурн ще премине през зоната на квадрат към рожденото ви Слънце. Сатурн навлезе в Козирог на 20 декември 2017 година и ще излезе от него на 17 декември 2020 година. Периодът на точните квадрати към рожденото Слънце са индивидуални за всеки. За цялата 2018 година планетата – господар на кармата ще се придвижва през първата декада на Козирог, заставайки в квадрат към слънцата на родените в първата декада на Овен, мартенските овни, но ще оказва по-силно влияние на всички родени в първата половина на знака.

Сатурновото влияние по принцип е ограничаващо, задържащо и особено силно върху вашия знак ще влияе върху импулсивността, запазената ви марка. Ще трябва да се учите да овладявате импулсите си, да премисляте и премервате преди да говорите или да правите нещо. Сатурновият урок на търпението, най-важният, се учи трудно от всички хора, но още повече от огнените знаци,какъвто е вашият. Ще ви се налага да правите неща, които изискват повече време,които се задвижват бавно, с много усилия и нерви, и без обещание за успешен край. Сатурн се движи в зоната на кариерата, и това в голяма степен се отнася за отношенията ви в професионалната сфера. Ще ви се налага да преодолявате недоверие и съпротива от страна на колеги, или висшестоящи. По тази причина някои ще решат да сменят работата си,но това не значи, че на новото място ситуацията ще бъде много по-различна.

Позитивната страна на сатурновото влияние върху професионалната сфера може да се изрази в предложения и възможности за заемане на по-висок и по-отговорен пост, или позиция, която е възлова за дадена структура, и към вас се отправят повече очаквания и претенции.

През 2018 година за дълъг период от време Марс ще се движи през Козирог, съответно активиращ зоната на кариерата и професионалната изява. Марс, Сатурн и Плутон в Козирог са взривоопасна смес за вашите амбиции. Съвместното им влияние може да ви изстреля на върха, или да ви срине в калта. Марс се движи през Козирог от 17 март до 16 май, и по-късно ретрограден и директен между 13 август и 11 септември.

Един от критичните периоди е в последната десетдневка на март и първата седмица на април. Тогава Меркурий е ретрограден във вашия знак, Марс се е запътил към съвпад със Сатурн, Слънцето и отчасти Венера са в Овен, а Юпитер от Скорпион е ретрограден. Натрупаното напрежение ще се изрази дните около пълнолунието в срещуположния знак Везни на 31 март.

Юпитер през 2018 година се движи през Скорпион до 8 ноември, а след това в Стрелец до края на годината. Придвижването на планетата на благоденствието през зоната на финансовата подкрепа е добро обещание за приходи и материални придобивки, за изгодни инвестиции, успешни проекти, или от наследство. Ще ви бъде относително лесно да боравите с парите на другите, да привличате средства, капитали, да се разпореждате с чуждите финанси. Но при Сатурн в Козирог бъдете много внимателни за всичко свързано с материалните дела. Юпитер подтиква към разхищение, разпиляване и неспазване на правилата. Сатурн обратно, изисква придържане към закона, почтеност и изпълняване на задълженията. Отговорността ви за чужди пари и притежания ще нараства и всяка злоупотреба ще ви се записва на сметката. Ако се налага да взимате кредити, правете си добре разчетите, когато сключвате договори, избягвайте периодите на ретроградност на Меркурий, Юпитер и Сатурн. От 8 ноември, когато Юпитер навлезе в Стрелец, навлизате в едногодишен период на подкрепа от страна на планетата -благодетел.

През цялата година Юпитер ще влияе благоприятно върху личния живот. Докато е в Скорпион ще увеличава вашата привлекателност и сексуална активност. От Стрелец Юпитер ще ви прави по-подвижни и предприемчиви, готови за рискови начинания и авантюри с неизвестен край.

Уран излиза от вашия знак през месец май 2018-та. Близо 8 години, от 28 май 2010 година, планетата на свободата и реформаторството се движеше през вашия знак. Какво ви даде и какво ви взе, е индивидуална преценка. Но това,което усещат всички повлияни от Уран, е стремежът за отхвърляне на ограниченията, за свобода и повече възможности за себеизразяване. Периодът, в който Уран беше в квадрат с Плутон, от другия кардинален знак Козирог, бе труден за мнозина, период на дълбоки трансформации на физическо и психическо ниво.

От Телец Уран ще ви кара да бъдете по-изобретателни в паричните дела, да намирате средства от неочаквани източници или по нестандартен начин. Нестабилност в доходите,някои промени в основния източник, могат да ви създадат финансови трудности през месеците май, юни и юли. Урановото влияние на психическо ниво може да промени някои твърди възгледи, да ви накара да разчупите рамките и да погледнете с други очи на старите си схващания и предубеждения.

Нептун продължава да се движи в предходния знак Риби, като до лятото хармоничната връзка с Юпитер ще играе важна роля в личния живот. Романтичната среда, която те задават се подсилва от Венера в периода, когато ви е на гости. От 7 до 31 март планетата на любовта се движи през знака ви заедно с планетата на комуникациите като по този начин ви прави по-активни във взаимоотношенията с околните, по-бъбриви и обещаващи. На 16 април е новолунието във вашия знак, бъдете готови да блеснете с качества и умения. От 13 юни до 10 юли Венера е в другия огнен знак Лъв, в зоната на любовта и емоционалните обвързаности. За годеж и брак годината е добра, но при прецизно подбиране на периода,поради наслагването на много ретроградности, през 2018 -та и Венера и Марс са ретроградни.

От 8 ноември, когато Юпитер навлезе в сродния по стихия знак Стрелец, годината придобива по-позитивен тон. След 13 декември и Меркурий, вече директен в този знак задава добри очаквания в края на годината.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Maria Mavrudieva за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  2. gravatar МАРИЯ за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  3. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  4. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2020
  5. gravatar Виктория пенчева за Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2020