Хороскоп 2020 за Козирог

Ko12Хороскоп 2020 за Козирог

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент в Козирог, началото на годината отправя предизвикателства към личната им активност. Струпването на планети във вашия знак е от миналата година, още когато в началото на декември Юпитер ви дойде на гости, а по-късно и Слънцето. Планетите активират всичко свързано с вашата личност. В това число и минали събития, в които сте взели активно участие.

Луната се грижи за нашите спомени. Когато тя се движи през вашия знак, или през някой от другите кардинални знаци, Везни, Овен и най-вече Рак, ще активира планетите в Козирог. А това значи привличане на събития, или спомени за отминали такива.

Идването на Юпитер във вашия знак на 2 декември миналата година е благословия, която се случва веднъж на 12 години. В голяма степен ще ви предложи много възможности, лекота на избора, но също така и увеличаване на желанията. Апетитът идва с яденето, а Юпитер подтиква към лакомия, както в хранене, така и в придобиване на пари, вещи, власт. Как ще се справите, зависи от собствените граници, които имате. За тях се грижи Сатурн, който също ви е на гости от края на 2017 година.

За разлика от миналата година, когато Юпитер бе в квадрат към Нептун, през тази, от вашия знак планетата благодетел застава в хармоничен аспект към планетата на мечтите и емпатията. С Нептун Юпитер прави секстил три пъти, на 20 февруари, 27 юли и 12 октомври. Това са периоди от време,в които отношенията ви с някой много близък роднина ще бъдат силни и затрогващи, предизвиквайки чувството ви за състрадание, съпричастност и подкрепа.

Сатурновото влияние ще продължава да бъде в тази посока- подкрепа, но и контрол да не се излиза извън рамките. За кратко ще ви даде повече свобода във времето, когато ще бъде във Водолей, от 22 март до 2 юли. Там ще започне и неговата ежегодна ретроградност – на 11 май, но тя ще завърши във вашия знак на 29 септември.

Цикълът Слънце-Луна е много активен в оста на вашия знак, Козирог-Рак. В началото на годината е пълнолунието в срещуположния знак, на 20Рак, на 10 януари, с лунно затъмнение. Още едно пълнолуние в тази зона края на годината, на 30 декември, в 8Рак. Две новолуния в Рак ще има през лятото, на 21 юни в 0Рак, като пълно слънчево затъмнение. Частично лунно затъмнение в 13 Козирог, а на 20 юли – новолуние в 28 Рак. Новолуние във вашия знак през 2020 няма да има. Но и посочените правят месеците януари, юни-юли и декември най-активни, когато сетивата ви трябва да са винаги отворени, да приемат и обработват постъпващата информация. Ще ви се налага да учите урока на включването и изключването. Кога да отдадете енергия, време, средства за дадена задача, проект, кауза, и кога да се отдръпнете.

В началото на годината Юпитер прави стелиум със Слънцето, ЮЛВ и Меркурий във вашия знак, който прави съвпад с рождените слънца/асцендент от първата декада. А няколко дни по-късно, между 8 и 16 януари, се разгръща крупен стелиум от четири планети- Слънце, Меркурий, Сатурн и Плутон в последната декада на Козирог. В коридора на затъмненията вашите лични планове вероятно ще претърпят промени. Тези промени ще се изразят по-силно в следващите два месеца.

На 7 февруари Венера навлиза в Овен, в зоната на домашния уют и сигурността, което ще продължи до 5 март. На 16 февруари Марс навлиза във вашия знак, и до 30 март ще ви зарежда с амбиция и воля за постигне на успех. Добавянето на Марс към планетарното хоро е нож с две остриета. Особено срещата му с ЮЛВ, в края на февруари, когато някои кармични изчиствания могат да ви създадат повече грижи в домашната среда. Първата меркуриева ретроградност е по това време, между 17 февруари и 10 март, която внася безпокойство в близката среда, в отношенията с братя и сестри, племенници, братовчеди, съседи и съученици.

Венера отбелязва благоприятен период за личните дела през март, когато се движи през Телец между 5 март и 3 април.

Юпитеровото влияние ще бъде подсилено до степен на преекспониране в периодите, когато придвижвайки се през Козирог, прави съвпад с Плутон. Това ще се случи три пъти в рамките на 2020 година – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември. Съвпадите на Юпитер и Плутон ще ви доближат до разбирането за съвместяване на противоположностите, до мъдростта да виждате едновременно доброто и злото, красотата и грозотата, потребността от дълбока трансформация, за да се премине от едното в другото. Плутон се движи между 22 и 24 градус на Козирог което ще повлияе трансформиращо нагласите, стереотипите, вътрешния мир най- вече на хората с рождени слънца в тази зона.

На 5 май ЮЛВ напуска вашия знак, с което приключва етап на изчистване на стари модели, задръжки, обременености, влияния от миналото, отпадат някои ограничения наложени отвън.

Май е месец на ретроградностите. След като на 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн, а на 14 май Юпитер от вашия знак стават ретроградни. На 13 май и Венера тръгва назад. По този начин в коридора на летните затъмнения през юни и до средата на юли пет планети са ретроградни.

На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В срещуположния знак то задейства партньорските отношения в криволичеща скоростна отсечка. Тук се случва втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли,в нея попадат двете затъмнения – слънчевото и лунното по оста Рак-Козирог.

На 28 юни Марс навлиза в Овен. С него идва и голямото раздвижване в зоната на семейството, родителите, корените. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Юпитер се връща в Козирог, а на 5 юли е частичното лунно затъмнение във вашия знак, в 13 Козирог.

По този начин коридорът на трите летни затъмнения, в меркуриевия период на личната година, е време на съществени промени в професионалния живот, но повече в личното партньорство. Затъмненията разкриват някои възможности, до които не сте имали достъп. Дайте заявка, че ги търсите, и те ще ви се появят.

Уран, който изминава първата си пълна година в Телец, ще влияе върху емоционалния живот по много противоречив начин. Уран е подстрекател за отхвърляне на ограничения и зависимост, а в най-страстната зона на хороскопа той е бунтар, който периодично в рамките на следващите седем години ще ви подбутва към самостоятелност и свобода.

В емоционално отношение месец август е благоприятен. От 7 август до 6 септември Венера се движи през Рак, добър период за споделени радости с партньора.

Марс играе важна роля в семейния живот през втората половина на годината. През две години той се настанява в своя знак Овен, мотивирайки ви да правите промени в домашната среда. Планетата воин ще разбунва духовете в дома ви почти през целия си транзит през Овен, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон от вашия знак. През тази година Марс ще транзитира зоната на семейството за по-дълго време, за повече от шест месеца, до края на годината и няколко дни от следващата. В огнения Овен е ретроградната му фаза, която ще бъде между 10 септември и 14 ноември. Планетата ще измине пътя от 28 до 15 градуса Овен, правейки квадрат с рождените слънца в тази зона. На 12-13 август е кардиналния квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог, неблагоприятно време за семейните дела. Ретроградният Марс ще разбуни духовете в семейното жилище, карайки ви да искате повече пространство за себе си, или за своята работа. Това е времето, когато ще търсите начини да се разширите, променяйки функциите на стаите или да наемете навън помещение за ателие, офис, магазин.

Ретроградният Марс е като трън в петата и ще ви държи в безпокойство, с повече грижи за дома, или за членовете на семейството ви. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, която засяга зоната на влияние върху отношенията с близки на сърцето ви хора – деца, близки приятели.

На 29 Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е непълното лунно затъмнение в 8Близнаци. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви прави активни повече по теми касаещи собственост.

През декември ви предстоят раздели и нови гости. На 17-19 декември Сатурн и Юпитер напускат вашия знак, преминавайки в зоната на финансите и личните притежания, откъдето ще оказват влияние през следващата година. На ваша територия двата гиганта се сближават, но не се срещат, не правят съвпад. Това правят в съседния знак още на прага в 0Водолей на 21 декември. На 21 декември на ваша територия почти едновременно идват Меркурий и Слънцето в деня на зимното слънцестоене. А за финал на тази нелека година, тя завършва с пълнолуние на 30-ти, в най-семейния знак Рак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  2. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  3. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия
  4. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  5. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия