Хороскоп 2020 за Лъв

La12Хороскоп 2020 за Лъв

За родените със слънце, или асцендент в Лъв, 2020 година предлага много възможности за изразяване на творческия потенциал. След като планетният управител се отдалечи от ЮЛВ отива към забележителния съвпад на Сатурн и Плутон, който оказва влияние както през изминалата, така и през настоящата година. Заедно с Меркурий от 8 януари Слънцето попада в орбитата на този съвпад, формирайки голям стелиум, с акцент 12 януари. Така зоната на работните задължения в държи здраво в обятията си още от началото на годината. И през следващите месеци ще бъде така, натоварване ангажименти, отговорности и добри резултати.

Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та е нещо което се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система напусна зоната на сродния по стихия огнен знак Стрелец, за да влее позитивната си енергия в зоната на здравето и материалния успех. Юпитер е планета на разгръщането, което в Козирог може да се окаже коварно заради ентусиазма, с който ще ви подтиква да се наемате с все повече и повече работа, особено по време на аспектите с други планети.

Съвпадите на Юпитер почти едновременно със Сатурн и Плутон в стелиум е нещо, което не сте преживявали досега, и със сигурност няма да ви се случи отново в този живот. Срещата на трите мощни планети в земния знак Козирог укрепва чувството за стабилност в материалните дела, мотивира за разгръщане и мащабност. Струпването на планети в Козирог е от миналата година, още когато в началото на декември Юпитер пристъпи прага му, а по-късно и Слънцето. Заедно с намиращите се там Плутон от 2008-ма и Сатурн от края на 2017-та, те правят динамичен планетарен отбор. Някои идеи вероятно са се появили през пролетта и есента на изминалата година. Далечните планети са и велики учители. Ще ви се налага да учите различни уроци по пътя към успеха. Един от тях е урокът на личната дисциплина. Ако вие сте добре организирани, с ясни цели, уверени в себе си, отдадени на работата си, ще можете да увличате и другите хора, с които работите.

Докато Юпитер подтиква към разширение и разгръщане, Сатурн обратно, напомня че няма неизчерпаеми ресурси. Човешкото тяло също има граници на натоварване, и изисква периоди за презареждане. Затова много време през годината ще ви трябва да съчетавате тези противоположни тенденции, люшкайки се от една полярност в друга. В резултат ще научите важният урок за адаптацията, привикването, създаването на определени навици, които точно сега са ви необходими.

Аспектите на Юпитер с Нептун са позитивен фактор през 2020 година. Докато през изминалата година двете планети бяха в квадрат, преживявахте периоди на разочарование от хора или институции на които сте разчитали за финансова подкрепа. В тази посока се очаква промяна, тъй като Юпитер прави хармоничен аспект с мистичната планета. Това се случва три пъти в рамките на годината, заради ретроградните фази на планетите. Добре сработващи са двете планети, сключвайки секстили на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. В тези дни можете да бъдете по-смели в аргументацията си, когато искате подкрепа отвън.

Аспектите с Плутон обаче са противоречиви. В зоната на здравето съвпадите Юпитер-Плутон могат да задълбочат някои страхове и да ви насочат в погрешна посока. Или да ви вкарат в рискова ситуация на работно място и сред колеги. Но по-вероятно е в тези дни да се чувствате изключително мотивирани, самоуверени, амбициозни, смели и пробивни. Плутон е планета на трансформацията, затова съвпадите и с готовия за рискови начинания Юпитер са много тънък момент на внимателен избор какво и как да се прави. Двете планети се срещат три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември.

Венера започва годината в срещуположния знак Водолей, задавайки добра среда за партньорските взаимоотношения и общуването с околните. На 13 януари, дни след лунното затъмнение в Рак, Венера навлиза в Риби, в зоната на тайните, споделените притежания и отговорности, а на 27-ми прави съвпад с Нептун, което е добър знак за интимния живот, но с някои задръжки, заради квадратът и с Марс по същото време. На 3 февруари Меркурий е в Риби за един по-дълъг престой в този знак. На 9 февруари е пълнолунието във вашия знак. Така в периода след затъмнението се очертава благоприятен едномесечен период между средата на януари и средата на февруари.

Първата меркуриева ретроградност е между 17 февруари и 10 март, в Риби до 4 март, където ще бъде и новолунието на 23 февруари. Месеците февруари-март могат да са време на безпокойство около собствености, уреждане на документи, планиране на ремонтни дейности, покупки или продажби на имоти. Благоприятен период настъпва с новолунието в Овен и продължава през целия месец април.

Планетата на любовта преминава в сродния по стихия знак Овен от 7 февруари и ще се движи през него до 5 март, а след това с бързи стъпки прекосява своя знак Телец, за да се установи за по-дълго време в Близнаци. В този знак Венера ще направи своята ретроградност, между 13 май и 25 юни. Ретроградната Венера в непостоянните Близнаци ще внесе известна дисхармония в отношението ви с хора, които са далеч по разстояние, но и по дух. Периодът не е добър за взимане на важни решения, като такива свързани с образование, далечни пътешествия, смяна на наставници и школи, промяна на приоритетите, тъй като венерината ретроградност се застъпва с летните затъмнения.

На 5 май се случва важна промяна. Лунните възли сменят оста на движение за година и половина напред. СЛВ се премества в Близнаци, а ЮЛВ в Стрелец. Така се активира зоната на големите промени, премествания и придвижване наблизо и надалеч, което в съчетание с настъпващата сатурнова криза бележи неспокоен, но съзидателен житейски период.

Май е месец на ретроградностите. След като на 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн, а на 14 май Юпитер от Козирог стават ретроградни. Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. Първото е на 5 юни, лунно затъмнение е в 15Стрелец. С него започват серия от затъмнения по оста Стрелец-Близнаци, тъй като затъмненията следват лунните възли. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли, в нея попадат двете затъмнения – слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог.

Преди последното затъмнение, на 28 юни Марс навлиза в Овен. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети са ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на ретроградния Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог след краткия престой във Водолей. Трудно ще постигате справедливост в този период, особено ако разчитате на силата, а не на правото. Благоприятен период, преди ретроградността на Марс, се открива след новолунието в Рак на 20 юли, и по-точно след като Слънцето, а по-късно и Меркурий влязат във вашия знак. На 27 юли е втория секстил на Юпитер и Нептун, време за благородни дела, за доставяне на радост на близки хора, за актове на дарения и признателност. Добрите мисли привличат възможности за справяне с някои здравословни неразположения,разчитайте на нестандартни методи, използвайте молитва, медитация, откъсване от светския шум.

Уран, който изминава първата си пълна година в Телец, ще влияе върху професионалната сфера, създавайки странни ситуации, в които единственият изход е рязката промяна.

Марс от Овен ще ви държи в напрежение през целия си транзит, от 28 юни до края на годината, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон,движещи се през Козирог. В огнения Овен е ретроградната му фаза, която ще бъде между 10 септември и 14 ноември. В този период, на 12-13 август е кардиналният квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог. В слънчевия период на личната година, Марс ви изпълва със самоувереност стигаща до самонадеяност, която води до попадане в рискови ситуации, и неадекватни реакции. Неблагоприятен период за далечни пътувания, за екстремни преживявания, за претоварване с физическа работа над възможностите ви. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, а на 27 октомври Меркурий се връща във Везни. Неблагоприятен период за кариерата, за съществени промени в тази област, за сключване на нови трудови договори, или такива с дългосрочен ангажимент.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение в 8Близнаци, в зоната на споделените интимности. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви създава известни трудности при планиране на пътувания, зимна почивка, организация на обществени мероприятия, или довеждане до край на съдебна процедура.

Краят на 2020 година е също толкова динамичен, колкото и нейното начало. През декември предстоят размествания и промени в зоната на Козирог, а оттам и в работните условия, но също така и в здравословния статус. На 17-ти и на 19 декември Сатурн и Юпитер, един след друг, напускат земния знак, преминавайки във Водолей, в зоната на партньорството, в която ще влияят продължително време, Юпитер за година, а Сатурн за три. Тук, в зоната на връзките, договорите партньорството, Юпитер и Сатурн се срещат, още на прага, в 0Водолей, на 21 декември, като отбелязват важен момент на обвързване, или такъв на развързване. На 21 декември в тази зона почти едновременно идват Меркурий и Слънцето, в деня на зимното слънцестоене, за да бележат позитивен финал на тази динамична година, която завършва като бонус с пълнолуние на 30-ти, в най-ориентиран към семейството и традициите знак Рак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

 1. ивелина каза,

  Писа на януари 1, 2020 @ 16:09

  Благодаря!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  2. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  3. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия
  4. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  5. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия