Хороскоп 2020 за Стрелец

St12Хороскоп 2020 за Стрелец

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент в Стрелец, предстои невероятна година. През 2020-та планетният управител е в компанията на Сатурн и Плутон. Съвпадите на Юпитер едновременно с двете далечни планети е нещо, което не сте преживявали, и със сигурност няма да ви се случи отново в този живот. Срещата на трите мощни планети е в земния знак Козирог, който владее зоната на личните притежания в слънчевия хороскоп. Така темите, които ще се развиват под влияние на аспектите помежду им, но също така и с другите планети, ще касаят личните ресурси както на физическото, така също на менталното и духовното поле.

Струпването на планети в Козирог е от миналата година, още когато в началото на декември Юпитер пристъпи прага му, а по-късно и Слънцето. Заедно с намиращите се там Плутон от 2008-ма и Сатурн от края на 2017-та, те правят динамичен планетарен отбор. Някои идеи вероятно са се появили през пролетта и есента на изминалата година. Далечните планети са и велики учители. Ще ви се налага да учите различни уроци по пътя към успеха. Един от тях е урокът на търпението. Всяко нещо има своето време да се случи. Ако твърде много бързате, спрете и изчакайте. Ако се бавите, ще изтървете момента. Да уцелвате точния момент е „гвоздеят на програмата“ за 2020 година. Друг урок е пестеливостта. Козирог е пестелив до стиснатост. Със Сатурн в знака му се задава една умереност, която ще ви помага да получавате нещо срещу нещо, но не и да разпилявате, както сте често правите.

Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та е благословия, която се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система е мощен магнит, който привлича към вас ресурси. Рогът на изобилието няма да се излее, или поне не наведнъж, но ще има достатъчно. Юпитер е планета на разгръщането, което в зоната на личните доходи е коварно. Ще ви бъде трудно да намирате точката на баланс между двете противоположни влияния.

Плутон играе и за дата отбора. В началото на годината, между 8 и 16 януари, се оформя стелиум от четири планети Слънце, Меркурий, Сатурн и Плутон в последната декада на Козирог. На 12 януари е съвпадът Сатурн-Плутон. На 10 януари е лунното затъмнение в Рак. Стелиумът попада в коридора на затъмненията. Покрай новогодишните празници възможно да пропуснете някои възможности. Ще ви се даде следващ шанс около 9 февруари при пълнолунието в Лъв. Аспектите на Юпитер мога да ви служат като ориентири.

Хармоничното влияние на Юпитер се подсилва от секстила му с Нептун, планетата на свръхсетивността, затова някои идеи могат да стигнат до вас по твърде мистичен начин. С Нептун Юпитер прави точен хармоничен аспект три пъти – на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. Аспектите с Плутон обаче са противоречиви. В зоната на финансите съвпадите Юпитер-Плутон могат да ви направят твърде неотстъпчиви, когато е нужно да направите корекция на първоначалния си замисъл. Плутон е планета на трансформацията, затова съвпадите и с готовия за рискови начинания Юпитер са много тънък момент на внимателен избор какво и как се прави. Двете планети се срещат три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември.

На 13 януари Венера навлиза в Риби, в зоната на дома и близките, а на 27-ми прави съвпад с Нептун, което при някои може да се прояви като радостни новини около идването на нов член на семейството. На 3 февруари Меркурий е вече прекрачил прага на дома с намерение да се заседи повече от обикновено. Първата меркуриева ретроградност е между 17 февруари и 10 март, почти изцяло в знака Риби, където ще бъде и новолунието на 23 февруари. Месеците февруари-март могат да са време на безпокойство около дома, грижи по близък човек, или уреждане на преместване в друго жилище. Периодът не е добър за договаряне на ремонтни дейности, рискувате да се разочаровате от майстори или от некачествени материали или уреди..

Планетата на любовта преминава в сродния по стихия знак Овен от 7 февруари и ще се движи през него до 5 март, а след това с бързи стъпки прекосява своя знак Телец, за да се установи за по-дълго време в Близнаци. В зоната на партньорството Венера ще направи своята ретроградност, между 13 май и 25 юни. Ретроградната Венера ще изисква повече от връзката ви, да си изясните дали сте с точния човек, дали вие сте точния човек за него/нея. Тази равносметка ще ви с налага да правите не само сега, но и в следващите месеци.

На 5 май се случва важна промяна, която касае вашия знак. Лунните възли сменят оста за година и половина напред. СЛВ се премества в Близнаци, в зоната на партньорството. Позитивното му влияние ще привлича нови хора към вас, ще ви помага да разширите контакти, контрагенти, клиенти. ЮЛВ влиза през задната врата на вашия знак. А с него и всичко онова, от което ще трябва да се освободите, да загърбите, да оставите в миналото.

Май е месец на ретроградностите. След като на 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн, а на 14 май Юпитер от Козирог стават ретроградни.

Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. Първото е във вашия знак, на 5 юни лунното затъмнение е в 15Стрелец. С него започват серия от затъмнения по оста Стрелец-Близнаци, тъй като затъмненията следват лунните възли. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли, в нея попадат двете затъмнения – слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог.

На 28 юни Марс навлиза в Овен, което се случва в юпитеровия период на личната година, време за активна работа, за натоварване със задачи, за поемане на отговорности. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети са ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на ретроградния Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог след краткия престой във Водолей. Благоприятен период се открива след новолунието в Рак на 20 юли. На 27 юли е втория секстил на Юпитер и Нептун, време за благородни дела, за доставяне на радост на близки хора, или на такива които разчитат на вас. Добрите мисли привличат и подходящите хора и обстоятелства. Добър период за пътувания.

Уран, който изминава първата си пълна година в Телец, ще влияе върху работната среда като ще ви подтиква да размествате, поправяте и реконструирате така че всичко да бъде по-функционално и добре работещо.

Марс от Овен ще ви държи в напрежение през целия си транзит, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон от Козирог. В огнения Овен е ретроградната му фаза, която ще бъде между 10 септември и 14 ноември. На 12-13 август е кардиналния квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог, неподходящо време за финансови операции, особено с лични средства. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, а на 27 октомври Меркурий се връща във Везни. Неблагоприятен период да разчитате на нови технологии, за да решите здравословен проблем.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение в 8Близнаци, в зоната на партньорството. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, особено в слънчевия период на личната година, ще ви създава известно безпокойство да намирате баланс между личните си потребности и нуждите на друг човек, или други хора.

Краят на годината е също толкова динамичен колкото и началото. През декември предстоят размествания в зоната на Козирог, тази на вашите финанси. На 17-то и на 19 декември Сатурн и Юпитер, един след друг, напускат земния знак, преминавайки във Водолей, в зоната на активната комуникация с околните. Тук Юпитер и Сатурн се срещат, още на прага, в 0Водолей, на 21 декември, за да ви подтикнат да пристъпите към реализация на ваша идея за книга, или производство на изделие, или друга форма на творческа продуктивност. На 21 декември в тази зона почти едновременно идват Меркурий и Слънцето, в деня на зимното слънцестоене, за да бележат позитивен финал на тази динамична година, която завършва като бонус с пълнолуние на 30-ти, в най-ориентиран към традициите знак Рак.

 

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  2. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  3. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия
  4. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  5. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия