Астрокалендар май 2008 г.

Муси Дачева


Месец май се очертава да бъде много интересен и наситен с астрологични събития.
На празника на труда – 1 май ни очаква точен тригон на Венера и Плутон. Аспектът е изключително благоприятен за тези, които упражняват творчески професии тъй като стимулира сетивата, усета за красиво и хармонично. Подкрепя взимането на еднолични или общи решения по финансови дела и проекти, свързани с крупни инвестиции, уреждане на банкови кредити или на изгодни депозити. Хармоничната връзка между Венера и Плутон, която започна по Великден и е в първия градус на земните знаци Телец и , благоприятства хармонизирането на интимните взаимоотношения на всички, които имат рождени Слънце, Венера и(или) Луна в земните знаци – , Дева или Телец.
На 2 май Венера прави точен тригон и със Сатурн. Аспектът е част от големия тригон на Сатурн-Плутон-Венера, който се заформи от 25 април и ще продължи до 4 май. Тази планетна конфигурация е колкото красива, толкова и благопритятна за родените в първите градуси на земните зодиакални знаци Телец, Дева и Козирог и в последните градуси на , и Стрелец, или по специално тези родени между 12-26 април, 18-29 август, 17-27 декември.
Големият тригон между трите планети дава разум и практицизъм в значими дози и заедно с Луна в 4-та четвърт позволява финализиране на крупни сделки или на такива с дълъг срок на реализация. На ниво семейни взаимоотношения, планетната конфигурация помага за изясняване и стабилизиране на връзките с родственици, за решаване на домашни имуществени спорове, за обсъждане и договаряне на наследствени делби още повече, ако участват възрастни родственици.
На 3-ти май Меркурий навлиза в зодиакалния знак и ще се движи през него до 10 юли. Благоприятен период за меркурианците тъй като планетата е в собствен знак и “плува в свои води”. Меркурий в носи на всички, независимо от коя , лекота в общуването, словоохотливост, разнообразни и интересни събития, много поводи за обсъждане и коментарии по медиите. Информацията тече като бърза река и не оставя дълбоки следи. А от 26 май до 19 юни Меркурий е ретрограден. През тези дни обаче към информацията трябва да се подхожда внимателно, фактите да се проверяват, а сметките по няколко пъти. Неблагоприятен период за сключване на брак.
На 3 май Сатурн, който от 19 декември е ретрограден, тръгва в права посока по знака Дева. Във всички области, в които той е упражнил натиск, в които е концентрирал напрежение, постепенно ще настъпи успокояване и стабилизиране. При тези, при които ретроградният Сатурн е повлиял неблагоприятно върху здравето, след Новолунието на 5 май ще се изясни ситуацията, ще се постави диагноза и назначи подходящото лечение.
На 9 май обаче, другият гигант на Слънчевата система, Юпитер тръгва назад. Ретроградното движение на планетата, през зодиакалния знак Козирог, ще продължи до 8 септември 2008г. Юпитер свързваме с разширението, обогатяването, мащабните начинания, но и със законотворчеството. До средата на месец юли той се радва на подкрепата на Уран, с който на 21-ви май правят точен секстил, един аспект в голяма степен благоприятен за политиците.
На 10 май Марс навлиза в сродния му по стихия зодиакален знак Лъв, през който ще се движи до 1 юли. В този знак Марс подкрепя инициативността, физическата активност, себеотстояването, ангажираното отношение към това, което се случва около нас. Най-забележимо ще бъде неговото влияние върху тези, които имат рождени Слънце и Марс в огнени (Лъв, Овен и Стрелец) и въздушни (Близнаци, Везни, Водолей) знаци.
На 20 май Слънцето навлиза в зодиакалния знак Близнаци. Започва новата Лична слънчева година за родените под този знак.
А на 22 май Слънцето прави точен квадрат със Сатурн. Денят носи напрежение и дискомфорт, въвличане в неприятни ситуации у родените в първите градуси на подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби и по- точно за родените между 19-24 май, 20-22август, 20-22 ноември, 17-21 февруари.
На 25 май Венера навлиза в Близнаци. Движейки се през този знак Венера настройва към повече лекота в отношенията, запознанства и флиртове по време на път, завързване на непретенциозни приятелства, без сериозни ангажименти. Но, същевременно любовните взаимоотношения на въздушните знаци – Близнаци, Везни и Водолей, навлизат в нова фаза. Очакват се романтични вечери, предложения за брак, преместване в общо жилище и ред други приятни промени.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии