Астрокалендар юни 2008 г.

Муси Дачева

Месец юни става арена на няколко значими планетни противопоставяния, което отправя много

предизвикателства към една определена група хора – родените в последните градуси на зодиакалните знаци от подвижния кръст – Близнаци, Стрелец, Дева и Риби.
През първата десетдневка на месец юни Слънцето и двете лични и Венера се движат през втората декада на знака Близнаци. Те ще активират наталните Слънца на родените между 1 и 11 юни и ще изпращат позитивна енергия както на тях така и на сродните им по стихия Везни и Водолей, родени между 3-14 октомври и 30 януари – 9 февруари.

На 3-ти юни при поредното Новолуние към тройката планети се включва и Луната. А на 4-ти юни стелиумът Венера-Слънце-Меркурий- ще бъде наелектризиран от квадрата, който му отправя Уран. Тази планетна конфигурация дава тласък на мисловните процеси при хората на умствения труд и особено при тези, които се занимават с наука- изследвания, проучвания, анализи. Още повече,че сега Меркурий е ретрограден, което е благоприятно за търсещия ум.

За повечето хора обаче тази астрологична формация, ще предизвика напрежение на работното място на 3 и 4 юни – прехвърчане на искри, размяна на неприятни думи и поредица от недоразумения. В семейните взаимоотношения ще даде отражение върху контактите с родственици предимно от женски пол – млади и възрастни, по-близки или по-далечни.
Влиянието през тези два дни ще е по-силно за зодиите Риби, Близнаци, Дева и Стрелец.

На 13 юни – петък, Слънцето и Уран са в точен квадрат. Тази астрологична комбинация предизвиква раздразнителност, превъзбуденост и остра реакция на всякаква провокация най-вече при тези, които трудно контролират емоциите си. Очакват се неадекватни реакции и агресивно поведение на пътя, както сред водачите на МПС-та така и сред пешеходците. Възможни са пътни инциденти и нещастни случаи, които да затвърдят лошата слава на “петък 13-ти”.
Краят на текущата работна седмица е неблагоприятен за решаване на важни дела, а очакванията за големи печалби е по-вероятно да донесат разочаования.
Уязвими към влиянията на дуета Слънце-Уран са особено много хората със сърдечни проблеми и напрегната нервна система,което може да доведе до инсулти, инфаркти, гърчове, епилептични припадъци.
По-внимателни през първата половина на месец юни трябва да бъдат хората родени на:
12-14 март в Риби, 12-14 юни в Близнаци, 14-16 септември в Дева и 13-15 декември Стрелец.

На 14 юни Плутон се връща в знака Стрелец като ще се движи през него до 26 ноември. На Стрелците от последните градуси на знака той ще даде усещане за значимост и власт, ще ги мотивира към дейности, които изискват повече амбиция и воля за успех. Позицията действа активиращо жизнената енергия и на другите два огнени знака – и . Влиянието е благоприятно за родените на: 17-22 декември, 15-21 април, 18-23 август.

На 18 юни Венера навлиза в знака Рак като обещава красиви изживявания на представителите на тази зодия през следващите три-четири седмици. Придвижвайки се през Рака тя настройва към сантименталност и желание за споделяне на чувствата, засилва потребността от разбиране и съпричастност, насочва въображението да рисува картини на уютен дом и щастлив семееен живот. Хармония в семейните взаимоотношения, сближаване на разбиранията и обединяване около една обща цел обещава Венера на водните знаци Рак, Риби и Скорпион.

На 18-ти, малко преди да навлезе в Рак, обаче тя е в точна опозиция с Плутон, което оцветява по особен начин деня. Следствия от този аспект са ярка изява на емоциите – претенции, ревност, демонстрация на крайности в чувствата – силна любов или силна омраза, решения за раздяла или за събиране, късане на отношения или спонтанни предложения за брак.

В късния следобед на 18 юни настъпва поредното Пълнолуние, при което Луната застава срещу Слънцето по оста Стрелец-Близнаци. Пълнолунието допълнително нагнетява обстановката, създадена от опозицията Венера-Плутон като задълбочава противоречията и сгъстява емоциноналното напрежение до крайна степен, което може да бъде разрушително за двойки, състоящи се от партньори с рождени Слънца от подвижния кръст.
Най-силно влиянието ще бъде за подвижните знаци Стрелец, Риби, Близнаци и Дева и по-специално за родените в периодите: 17-24 декември, 16-23 март, 17-24 юни, 18-25 септември.

На 19 юни Меркурий тръгва в права посока и заедно с Венера в Рак дава “карт бланш” на желаещите да сключат брак. До края на месеца той ще се движи през Близнаци, давайки своята подкрепа на меркуриевите хора и на меркуриевите професии и занимания.

На 20 юни Слънцето и Плутон са в точна опозиция. Денят е неблагоприятен за разрешаване на междуличностни конфликти тъй като подтиква към прилагане на сила, активирайки агресивните подтици на определена категория хора. В опасни за здравето и живота ситуации е възможно да попаднат родените в посочените по-горе времеви отрязъци. Дните около Пълнолунието, а също така и този ден (20-ти) са неблагоприятни за хирургични операции.
В ранните часове на 21 юни Слънцето навлиза в знака Рак.Това е денят на лятното слънцестоене и началото на Личната слънчева година за родените в този ден.

Следобед, на 21-ви, Марс и Нептун са в точна опозиция. Конфигурацията влияе неблагоприятно върху жизнения тонус и мотивацията в края на текущата работна седмица. Хората са по-податливи на внушения, манипулаци и интриги. В почивните дни се засилва склонността за злоупотреба с алкохол и стимуланти. Голяма е вероятнв това остта от измами, кражби, злоупотреби. По-внимателни към личните си и служебни контакти, в това какво и с кого се договарят трябва да бъдат хората, родени в и по-специално тези в периодите: 9-14 февруари, 11-16 май, 13-18 август, 13-18 ноември.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии