Годишен хороскоп 2009 г. за ДЕВА

Муси Дачева

За родените под знака Дева, 2009-та е третата година,в която се движи през знака им, отбелязвайки поредната сатурнова криза. За разлика от останалите знаци на подвижния кръст, Стрелец и Риби, към представителите на Дева той е по-снизходителен и не толкова драстичен в претенциите си. Независимо от това обаче на много от Девите ще се наложи да подложат на строг анализ отношенията си с хората,с които живеят и с тези, с които работят. Аналитичната им природа ще сортира на принципа старо-ново, добро-лошо, ефективно-неефективно, а изборът на едното или другото ще определи посоката на живота им през тази и следващите години.

Най-трудни периоди за родените под знака на Дева ще бъдат през месеците февруари и септември, когато Сатурн от Дева застава в точна опозиция с Уран от Риби. Макар опозицията между двете космични тела да е в третата декада на знаците Дева и Риби, влиянието й, под една или друга форма се простира върху всички представители на двете зодии. И то е твърде противоречиво. От една страна Сатурн подкрепя Девата да бъде разсъдлива, премерена, логична в мислите и отговорна в постъпките си. Уран обаче с един замах срива всички защитни укрепления, целящи да й създадат сигурност като по този начин я поставя пред нова, непланирана и необичайна ситуация. Сферата на въздействие е най-вече в партньорските взаимоотношения, където условията с променят скокообразно и понякога на 180 градуса. Тогава за Девата “сизифовият труд” започва отначало, но вече с друг камък или по друга, виеща се нагоре, пътека.

При всички случаи периодите на опозиция на двете планети ще носят дълбока трансформация във възгледа за живота на Девата, за отношенията й към другите, но и към нея самата. Промяна ще има в основните параметри на начина на живот. Най-чувствителни към това влияние през 2009-та ще бъдат тези, които имат рождено Слънце близо до зоната на опозиция, а това са родените между 11 и 19 септември.

През месец януари, в Марсовия период на личната си слънчева година, пред Девата стоят много въпроси за решаване. Някои са останали недовършени от предната година, за което подсеща ретроградният Меркурий в дните между 11 и 31 януари. Януари месец е един от най-благоприятните месеци за Девата през тази година. По това време Марс се движи през и дава своята подкрепа както на физическо, така и на емоционално ниво като помага за насищане на любовните взаимоотношения с повече динамика и страст.

През февруари фокусът на вниманието ви ще е предимно в работата. Напрежение ще идва от една страна от опозицията на Сатурн -Уран, която ще ви създаде непредвидени служебни ситуации, но също така голямо претоварване със задачи, заради струпването на много планети в полето на работата и задълженията. Така че хем другите ще ви възлагат повече работа, хем вие сами ще се товарите допълнително без да отчитате реалните си възможности за справяне.Здравето ви през този месец е уязвимо.

През месец март повече усилия от вас ще изискват партньорските взаимоотношения. Обстоятелствата ще ви принудят да взимате бързи решения и да бъдете по-категорични и взискателни към хората, с които си партнирате на работното място. Ще трябва да намерите нови начини за въздействие, да изоставите старите клишета и да подходите по нов, различен начин и в отношенията си с брачния партньор.

В края на март и през април темата за паричните ресурси ще е на важно място пред вас и партньора ви. Вече трябва да сте наясно как да се възползвате от новите обстоятелства и да извлечете изгода за себе си и за дейността, която е под ваше управление.

От 7-ми до 31-ви май, когато господарят на слънчевия ви знак, Меркурий е ретрограден в Телец, е препоръчително да не се ангажирате писмено или устно с дългосрочни и неясни в подробностите си договори. Но пък времето е удачно да укрепите позициите си и да съсредоточите вниманието си в решаването на лични дела. Периодът е благоприятен за пътуване за развлечение или пък съчетано – колкото за работа толкова и за забавление.

Юни месец ще внесе динамика в живота ви като ви затрупа с нова информация, на която ще трябва да отреагирате бързо и адекватно. Работните седмици, в които попадат 5-ти и 17-ти юни могат да ви създадат доста напрежение в отношенията с началството и с колегите.

Месец юли е в голяма степен благоприятен за родените под знака на Дева. Имате подкрепата на планетите да се справите с конкуренцията на работното си място, да постигате набелязаните цели по един не толкова демонстративен колкото внушаващ себеувереност начин. Направете необходимото да разчистите по почтен начин задълженията си към околните както и натрупаната текуща работа до затъмнението на 22 юли, за да имате повече свобода на действие през следващите два-три месеца.

През август, когато Меркурий се движи през вашия знак можете да поемете юздите на живота си във ваши ръце, да планирате и подреждате, да се събирате или разделяте, да правите нещата по свой вкус. В средата на месеца е възможно да срещнете човек, който да оказва силно влияние върху живота ви занапред. В последната седмица на август обаче ще трябва да преодолеете препятствие, което сами сте си създали или имате значително участие в провокирането му. За родените в последните градуси на знака Дева дните между 24 и 27 август са критични както за взаимоотношенията с околните така и за здравето.

В края на август и септември, след рождения си ден, ще трябва да бъдете по-инициативни и активни в дейностите, в които искате да имате успех. Периодът е добър за себереклама и предявяване на лични претенции. От 7-ми до 29-ти септември обаче Меркурий е ретрограден, а на 15 септември Сатурн и Уран правят точна опозиция. Периодът е претоварен от подводни камъни и ще трябва да бъдете много изобретателни, да мобилизирате всичките си сили, за да преплувате успешно планираното разстояние.

В последната седмица на септември и почти през целия октомври времето за вас ще тече твърде бързо, ще се налага да правите много неща едновременно и да взимате важни решения “на крак”. На 29 -ти октомври Сатурн излиза от вашия знак, където се движеше от 2 – ри септември 2007 година. В този ден формално приключва сатурновата криза на Девите. За родените във втората половина на знака обаче фактически нейното влияние ще се усеща и през следващите няколко месеца.

През ноември повече внимание трябва да обърнете на близките си, на тези, с които споделяте едно жилище. Отношенията ви с родителите могат да станат по-активни и ангажиращи. В средата на ноември бъдете внимателни към исканията на хора, които обичате,особено ако са свързани с пари. Въздържайте се и от участие в рискови начинания или в хазартни игри.

Последният месец на 2009-та е неспокоен за родените под знака на Дева. Предстоят ви доста харчове преди и добре е да се подготвите отдалече, за да ви стигнат средствата. Не оставяйте важни неща за решаване в последната седмица на годината. На 27-ми декември Меркурий прави своята четвърта ретроградност и може да ви забави или направо да ви попречи да приключите годината така както сте планирали.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

24 коментара so far »

  1. Светла каза,

    Писа на януари 17, 2009 @ 16:36

    Здравейте г-жо Дачева
    С удоволствие чета сайта Ви и се възхищавам на професионалната Ви работа! Пожелавам Ви много успехи през новата година!
    Имам един общ въпрос отнасящ се до асцендента и неговото пряко или косвено влияние в хороскопа (годишен, месечен, дневен). Tрябва ли и до каква степен да взимам под влиание аспекта на асцендента и неговият хороскоп. Въпросът ми се базира на хороскопите Ви за 2008 (пример:Годишен хороскоп за Слънце в Лъв и за Асцендент в Лъв). Аз съм слънце Дева- aсцендент Лъв.
    За отговора Ви благодаря сърдечно!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 18, 2009 @ 9:44

    Светла,
    принципът на изготвяне на хороскопи, според транзитите на планетите е такъв, че е добре да четете както за слънчевата си зодия, в случая Дава, така и за асцендентната си зодия- Лъв, дори това да не е изрично упоменато.

  3. ИВА ДРАГАНОВА каза,

    Писа на август 11, 2009 @ 9:01

    МНОГО СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА БЕЗПОКОЙСТВОТО, НО МНОГО БИ МИ СЕ ИСКАЛО ДА ЗНАЯ ДО КАКАВА СТЕПЕН Е РЕДНО ДА СЕ ДОВЕРЯВАМЕ НА ХОРОСКОПИТЕ НА САЙТА НА ” Астровелида” И ВЪОБЩЕ КАКВО ВИ Е МНЕНИЕТО, ГОСПОЖО ДАЧЕВА, ЗА ТОЗИ САЙТ, СМЯТАТЕ ЛИ ЧЕ ХОРОСКОПИТЕ ИЗГОТВЯНИ В НЕГО СА НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И МОЖЕ ДА ИМ СЕ ИМА ДОВЕРИЕ. ПРИМЕРНО, ОТБЕЛЯЗАНО Е В ГОДИШНИЯ ХОРОСКОП НА ЗОДИЯ СКОРПИОН, ЧЕ СЕ ОЧАКВА РАЗДЯЛА ПРИ ВСИЧКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ЗНАКА. ТОВА ТВЪРДЕНИЕ,НА МЕН, БУКВАЛНО МИ ДЕЙСТВА ПОБЪРКВАЩО, ТЪЙ КАТО ПРЯКО МЕ ЗАСЯГА, СЪЗНАВАМ ЧЕ ЗВУЧИ ГЛУПАВО И НЕСЕРИОЗНО , ОТ МОЯ СТРАНА, НО ПОНЯКОГА ЧОВЕК В ТРУДНИ СИТУАЦИИ, КАКТО ПРЕДПОЛАГАМ ЗНАЕТЕ ДОБРЕ, Е ПОДВЛАСТЕН НА ВСЯКАКВИ ВЛИЯНИЯ. ЩЕ ВИ БЪДА БЕЗКРАЙНО ПРИЗНАТЕЛНА И БЛАГОДАРНА, АКО МИ СЪДЕЙСТВАТЕ СЪС СЪВЕТ ОТНОСНО ВЪПРОСНИЯ САЙТ. ХУБАВ И УСМИХНАТ ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на август 11, 2009 @ 9:44

    ИВА ДРАГАНОВА,
    мое лично правило е да не коментирам работата на колеги! Ако не ви харесват материалите, които публикуват, просто не ги четете :)
    Целта на астрологията е да подкрепя човека в усилията му да става по-добър и пълноценен.
    Конкретно за Скорпион годината е добра и стабилизираща семейните отношения, нещо което съм го написала в годишния хороскоп на Скорпион. Факт е, че много жени от тази зодия забременяха и родиха, или предстои да родят деца, е показателен. В повечето случаи жената ражда дете на мъжа, когото обича и с когото се чувства сигурна.

  5. moon_in_taurus каза,

    Писа на август 12, 2009 @ 11:45

    Съжалявам ,че се намесвам в темата и във въпроса на Ива Драганова.Но аз специално ще кажа,че за мен прогнозите на астровелида и сайтът на Муси Дачева са най-добрите за мен.

  6. iva каза,

    Писа на август 20, 2009 @ 15:23

    До- moon_in_taurus
    Да, но на коакво основание смяташ, че прогнозите на този сайт Астровелида, са верни. Въпросната жена има ли някакво специално образование или подготовка. Във саъта няма почти никаква информация относно нейната квалификация и т.н., някак си прекалено комерсиално ми изглежда всичко в тоози сайт. А астрологията малко или много, все пак, според мен, си е и призвание, по някакъв начин, А както знаеш, предполагам , повечето от хората които се вълнуват от прогнозите може и да са прекалено емоционални, лабилни, ако щтеш, и всяка грешна прогноза, би ги подвела и биха и повярвали, дори предизвикали с поведението си и очакванията си.Сериозно и прекалено отговорно, според мен е да се докосваш до душата на хората, с лека ръка, а астрологията все пак по някакъв начин е точно такава. Едва ли всички които се занимават с тази наука са специалиси, дълбоко се съмнявам..

  7. ИВА ДРАГАНОВА каза,

    Писа на август 22, 2009 @ 9:32

    Г-жо Дачева имам следния въпрос към Вас, ако астрологичния хороскоп показва нещо добро или лошо като цяло за всички представители ли се отнася на знака, или задължително трябва да се изготви личен хороскоп, тъй като хора от един знак може да имат коренно различно развитие на нещата.И до каква степен можем да се доверяваме, според Вас, на общите хороскопи. Примерно ако пише , че този месец девата ще има примерно емоционални проблеми, малко е вероятно всички деви да имат този проблем. Другото , което ми е интересно да знам , ако според хороскопа двама човека са нсъвместими, то възможно ли е, според Вас, тези хора да си развият хубава връзка, в резултат на техните реални действия. Въобще наистина ли можем сляпо да се оставим хороскопите да ни водят, защото малко или много всеки човек ако прочете че нещо лошо ще му се случи този мецец, ще се повлияе и може дори сам да си предизвика нещо, ако непрекъснато мисли или очаква да му се случи нещо лошо или съответно добро. Тоест , в крайна сметка не е ли всичко в ръцете на човека,а хороскопите само ни объркват и ни карат да бъдем мнителни и да очакваме разни събития да се случат.

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на август 24, 2009 @ 10:38

    ИВА ДРАГАНОВА,
    има различни хороскопи.
    Популярната астрология, с която се срещате всеки ден чрез медиите, е като връх на айсберг. Показва че нещо там има, но не дава конкретна информация колко е голям, на каква дълбочина стига айсберга.
    По принцип общият хороскоп по зодии е насочващ. В няколко изречения се описват тенденции, които засягат в различна степен хората родени под този знак. А те са много като имате предвид,че става дума за 30 градуса и безкрайното разнообразие на комбинации между рождено Слънце, останалите планети и други елементи на наталната карта.И това е само за един зодиакален знак.
    Както сама сте се убедила, хората от един зодиакален знак са много различни. Това е така, защото от една страна рождените им карти са различни в подробностите, а от друга върху човек влияят наследствеността и средата в която е израснал,възпитанието, моделите на поведение и отреагиране, които е възприел от семейството и околните.
    Човек може да влияе в много голяма степен на живота си и на това, което му се случва в ежедневието посредством изборите,които прави във всеки един момент, във всяка една ситуация. На човека е дадена лична воля и той трябва да я употребява!
    Това, което ни се случва в бъдещето, е резултат на това, което правим тук и сега.
    Не само общите, но и личните хороскопи нямат такава сила, че да не бъдат променени очакванията и предсказанията. Хороскопите очертават само тенденции и възможности,които могат да бъдат изпълнени със съдържание единствено от мислите и постъпките на човека. Когато са добре направени, те не могат да объркат човек, а напротив внасят яснота, помагат му да види различните варианти и възможности, подкрепят го да избере най-подходящия за него път.

  9. ИВА ДРАГАНОВА каза,

    Писа на август 27, 2009 @ 0:14

    Изклщчително много Ви благодаря за хубавия отговор, г-жо Дачева! Желая Ви всичко най добро!

  10. дора каза,

    Писа на септември 4, 2009 @ 20:40

    може ли да ми кажете нещо за бъдещето с мъжа с когото се обичаме но сме семеини

  11. мария каза,

    Писа на ноември 3, 2009 @ 16:36

    благодаря ви

  12. мария каза,

    Писа на ноември 3, 2009 @ 16:43

    госпожо дачева имам един въпрос към вас аз сам на 17 години и от няколко месеца живея с приятеля ми много се обичаме какво бихте ни посаветвали

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 4, 2009 @ 12:36

    мария,
    обичайте се :), грижете се един за друг и не забравяйте да посещавате училище.

  14. ИВАНИНА каза,

    Писа на ноември 16, 2009 @ 23:01

    Г-жо Дачева, аз съм представител на зодия дева, старая се да не се предоверявам на хороскопи, но понякога когато човек е изправен пред трудни ситуации, нали знаете…:)Аз съм родена на 11.09.1984г. и смея да кажа, че 2009г. бе една от най трудните ми години или поне доста трудна (за да не бъда крайна и да не провокирам съдбата). Смятате ли , че има нещо общо с датата или всичко е плод на моите действя и стечението на обстоятелствата. Сякаш тази година преживях доста спадове в чисто емоционален и какъв ли не още план.Бихте ли могли да ми дадете някакъв чисто професионале и чистосърдечен съвет и дали две и десета, ще е сходна на предходната.Предварително Ви благодаря за съдействието!

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 17, 2009 @ 11:21

    ИВАНИНА,
    независимо дали четете или не хороскопи и доколко вярвате на астрологията, през 2009 сте в поредната си сатурнова криза,която изживяват, къде по-забележимо къде не толкова, всички родени като зодия Дева. Дали 2010 ще е по- добра не мога да кажа без да анализирам пълните ви рождени данни, но в общ план би трябвало да е по-добра :) което ви желая от сърце.

  16. Мирослава Борисова каза,

    Писа на ноември 18, 2009 @ 10:18

    Госпожо Дачева,
    тъй като 2008 – 2009 г. се оказаха доста тежки години за мен, както в емоционално, така и физически и във връзка с това се наложи да взема много тежко за мен решение относно брака ми. Бих искала да знам все пак правилно ли е решението което взех.Дали следващата година ще бъде по-добра за мен. Родена съм на(лични данни). Предварително благодаря.

  17. eлена каза,

    Писа на ноември 18, 2009 @ 18:20

    Госпожо Дачева, имам нужда от Вашата помощ! Синът ми е роден на (лични данни) 1985 г. в 1 часа през нощта. Вече е млад мъж, но страшно нервен и потиснат в отношенията си както към близките, така и околните. С много вътрешни скруполи и нерешителност, която го кара да стой далеч от своите приятелки – сам се дистанцира. Вашето мнение и Вашето виждане за неговото бъдеще ако е възможно да споделите ще Ви бъда благодарна. Предварително Ви благодаря.

  18. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 18, 2009 @ 19:13

    Мирослава Борисова,
    поръчка на лични астроконсултации се прави на mussydacheva@abv.bg

  19. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 18, 2009 @ 19:14

    eлена,
    поръчка на лични астроконсултации се прави на mussydacheva@abv.bg

  20. ИВАНИНА каза,

    Писа на декември 2, 2009 @ 6:56

    КОГА МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ ГОДИШНИТЕ ХОРОСКОПИ ЗА 2010г.

  21. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 2, 2009 @ 11:42

    ИВАНИНА,
    всички хороскопи за 2010 година ще бъдат качени в сайта в последните дни на декември 2009г.

  22. светлана каза,

    Писа на декември 4, 2009 @ 21:28

    Здравейте ,Муси, надявам се Ви намирам в добро здраве,моля Ви за кратък коментар.За степен на съвместимост между мен, родена на 21 май 1973, асцендент Везни, Луна в Козирог, Венера в Близнаци,Марс в Риби Меркурий в Близнаци,и мъж , роден на 4 февруари 1972,асцендент Козирог, Луна във Везни,Венера в Риби, Марс в Овен, Меркурий във Водолей.Благодаря Ви , че сте създали страхотната книга “Номерологичен календар”,стилът Ви на писане е абсолютно резонен на тематиката на книгата,без излишества, ясно и точно, защо повече хора не поднасяха информацията по този достъпен и същевременно респектиращ начин .Много убедителна и наистина отразяваща реалността книга,убедих се сама.Поздрави.Кога ще ни зарадвате с ново издание.

  23. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 7, 2009 @ 16:30

    светлана,
    благодаря :) чувствам се отлично!
    между двете карти има много добра хармония, което предполагам сте го отбелязали :)
    Ако няма пречки от друг характер, желая ви успех!

  24. светлана каза,

    Писа на декември 11, 2009 @ 16:26

    Благодаря за коментара,Муси, успехи и на вас

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии