Дева и Близнаци взимат инициативата в свои ръце

Астрокалендар 28 юли – 3 август 2008 г.
Муси Дачева

В предстоящите седем дни има няколко значими астрологични акцента.
Луната се движи последователно през трите зодиакални знака Близнаци, Рак и Лъв.През тези 7 дни тя ще пропътува последната четвърт на настоящия си лунарен месец, ще направи поредната среща със Слънцето, скривайки го за кратко от нашите очи по Новолуние и ще направи първите крачки от новата си обиколка около дневното светило.
В понеделник се приближава към Слънцето като на 29 юли – вторник, прави точен съвпад с него.
Аспектът влияе благоприятно най-вече върху родените в първата декада на Лъв, Овен и Стрелец, в дните 22 юли – 31юли, 22 ноември – 30 ноември, 20-30 март. Стимулира интелекта, създава ситуации, в които човек се чувства умел, справящ се и в добра професионална форма. Първите дни на седмицата тази конфигурация влияе благоприятно и върху меркуриевите хора – родените в Дева и Близнаци, поради подкрепящото участие на Луната в Близнаци и Сатурн в Дева като ги прави не само по-активни, но и по-добронамерени. В дните преди Новолунието те могат да направят компромис и да вземат инициативата в свои ръце като се опитат да подобрят отношенията с близките си.

В сряда Венера се приближава към опозиция с мистичния Нептун като в четвъртък надвечер противостоянието става точно 180 градуса. Нептун възприемаме като по-високата октава на Венера, но и двете са проявление на емоционалната природа на човека. В любовта Венера отразява романтичната и сексуална страна на личните отношения, докато Нептун – платоничната любов и заблудите в чувствата.

Опозицията между двете планети в подножието на Пълното затъмнение, внася силно външно влияние върху интимните отношения на много двойки като ги прави свръхчувствителни и взискателни един към друг. Какво може да се очаква ? Интриги, клюки, постановки, които целят дискредетирането на човек, вадене на кирливи ризи напоказ, изваждане наяве на нелицеприятни страни от живота на публични личности. Най -силно аспектът ще повлияе върху неподвижните знаци от първата половина на третата декада и по-специално върху тези, които са родени в дните 9-14 февруари, 11-16 май, 13-18 август, 13-18 ноември, а също така и върху част от родените през 1966-1967 година.

Най-значимото събитие през тази седмица обаче е Пълното слънчево затъмнение на 1 август, за което има отделна статия.

През тази седмица започва своето развитие един особено значим аспект – опозицията на Марс към Уран. Тя ще стане точна през следващат седмица в сряда, но нейното влияние ще започне да се усеща няколко дни по-рано с напрежението, което ще предизвика в част от подвижните знаци – Дева, Риби, Стрелец и Близнаци.

В почивните дни, родените в третата декада на зодията си от подвижния кръст, е препоръчително да бъдат внимателни, когато боравят с електроуреди или когато карат автомобилите си. Домакините и мъжете, които обичат да готвят, да не забравят, че кухнята може да бъде много опасно място, ако не са внимателни в това, което вършат там.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 коментара so far »

  1. venec каза,

    Писа на юли 28, 2008 @ 15:09

    Здравейте, супер са Ви хороскопите и аз редовно се ровя в тях? Кажете ми Юпитеровата възраст в какъв период от годините обхваща ? Знам ,че след 45 години но до колко?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 28, 2008 @ 23:42

    Към venec,
    има различни системи за отчитане на влиянието на планетите върху отделни възрастови периоди. За Юпитер по скоро е от 42 години нататък, когато е четвъртата му опозиция, към рожедното място. Но по-осезаемо се усеща към 45-та година. Горната граница е при някои 54, а при други 63 години,след което започва възраст под знака на Сатурн, а после на Уран.

  3. venec каза,

    Писа на юли 29, 2008 @ 14:49

    Много интересно найстина, напишете една статия за планетата ПЛУТОН която е в Козирог от 2008г. до 2024г. близо 17години . Това го четох във Ваша статия.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 29, 2008 @ 19:50

    Към venec,
    ще има такава статия, но по-нататък.
    Позицията на Плутон и аспектите които правят останалите планети се коментира в седимичните хороскопи.

  5. Елена каза,

    Писа на август 26, 2008 @ 15:03

    Согласен, что пост получился удачным. Хорошая работа! ;)

  6. Silivanov каза,

    Писа на август 27, 2008 @ 9:33

    Просто замечательно – очень интересные мысли

  7. Walka каза,

    Писа на август 27, 2008 @ 18:48

    Спасибо за статью, всегда рад почитать вас!

  8. Borislava каза,

    Писа на октомври 13, 2008 @ 16:38

    Невероятно точно казано!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии