Какви жени харесват мъжете според Астрологията

LOVE2Запис на “Каталог” с водеща Лили Бързева по , излъчено на 2 декември 2008 г. Разговорът е върху темата за любовта и как, към какъв тип жена, биват привличани мъжете според разположението на Венера в тяхната натална карта.


Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.Посочен е авторът
3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

Етикети: , , , , ,

10 коментара so far »

  1. Михаела каза,

    Писа на януари 28, 2009 @ 17:27

    Здравей,Муси!В една от книгите на Линда Гудман прочетох,че когато тя не е била сигурна в точния час на раждане на даден човек за да определи асцендента му е смятала,че той е в същия зодиакален знак,както и Слънцето.Допустимо ли е това,когато наистина няма начин да разбереш точния час на раждане?Благодаря!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 28, 2009 @ 18:26

    Михаела,
    когато не се знае часа на раждане, се работи по така наречената Космограма. Разглеждат се планетите с тяхното разположение по знаци и взаимните им аспекти. Може да се вземе за асцендент слънчевата позиция (както е споменала Линда Гудман)
    и също да се прави някакъв анализ. Но по-добре е да се направи ректификация (уточняване) на картата по събития. Обикновено има информация, която насочва в какво време е станало раждането- сутрин, вечер или на обяд. Има и записи в районните съвети. Проблем е когато едно дете е осиновено и няма връзка с роднини, които да дадат някаква информация. Но при всички случаи е по-добре да се потърси източник,защото ориентираната натална карта е много по-информативна от карта само по слънчевата позиция.

  3. Михаела каза,

    Писа на януари 28, 2009 @ 18:39

    Благодаря ти,Муси! :-)))

  4. Михаела каза,

    Писа на януари 28, 2009 @ 23:18

    Бих искала да попитам още нещо,което не ми е съвсем ясно.Въпросът ми не е към темата,но не знаех към коя точно тема ще е подходящ.Знам,че питам много,но наистина ми е интересно.Когато две планети си съвпадат е ясно,че са в съвпад.Когато са през два знака,в секстил,през три са в квадрат,през 4 в тригон,а през 6 в опозиция.А как трябва да се тълкуват когато са през 1 и 5 и има ли значение дали се броят обратно на часовниковата стрелка или по нея?Благодаря,Муси!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 29, 2009 @ 9:53

    Михаела,
    ако черпите информация от “Планети на любовта”, там нещата са написани много опростено, за да ви дадат някаква първоначална представа.
    В действителност, за да има аспект секстил, между две планети трябва да има 60 градуса +_ орбисата на влияние.Квадратът е 90, тригонът 120, опозицията 180. Аспектите, за които питате, са полусекстил, 30 градуса и куинконс – 150 гр. При тълкуването им има значение посоката на отчитане.

  6. Михаела каза,

    Писа на януари 30, 2009 @ 16:36

    Чета “Знаци на сродните души” където също всичко е написано много опростено,както и има тълкувания на различните аспекти.Опитах се да приложа прочетеното и тогава се сблъсках с тези другите аспекти за които питах.Сега съм в задънена улица,защото не знам как се тълкуват,дали са добри или не чак толкова,дали носят част от информацията съответно на секстила и тригона след като на полувина им принадлежат.Къде мога да прочета повече относно това?

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 30, 2009 @ 18:20

    Михаела,
    в много астрологични книги са описани аспектите и влиянието им.
    “Знаци на сродните души” на Линда Гудман е чудесна книга, като всички написани от нея, но търсете информация и в други книги.
    Потърсете си например “Предсказателна астрология” на Бернадет Брейди.

  8. Десислава каза,

    Писа на май 8, 2009 @ 11:29

    Здравейте,
    аз съм зодия скорпион, но кадето и да погледна нещо повече за зодята си, навсякъде се споменават представителите през ноември. Бих искала да ми кажете нещо повече за представители от тази зодя родени през октомври. аз съм родена на 29 октомври 88 г.
    Благодаря предварително.

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на май 8, 2009 @ 21:38

    Десислава,
    Скорпион е обобщена представа за всички родени под знака на тази зодия. Ако зодията се разделя на части, то обикновено е по декади,т.е. първите 10 градуса на Скорпион са родените през октомври, а останалите две декади са през ноември. Първата декада е под управлението на Марс и Плутон, втората декада под това на Юпитер и Нептун, а третата декада – на Луната. Както се вижда родените в първата декада,най-общо казано октомврийските Скорпиони,са и най-ярките представители на зодията- по-активни, по напористи и по-страстни :) ,т.е. демонстриращи по-силни емоции във всичко, с което се захванат и по-поляризирани, по-крайни, в отношенията си спрямо хората, с които общуват.
    Това е съвсем обща характеристика. Към зодиакалния знак се добавя при вас и Лунно-Нептуново влияние от номерологията на рождената ви дата – раждане на Дата 29=> 11=>2 и вибрация на пълната рождена дата- Път 2(11) . Това нежно лунно-нептуново влияние омекотява в голяма степен Марсово-Плутоновата основа на рождената слънчева позиция. Дава интуиция, състрадателност и отзивчивост, но също така и в известна степен пасивност и изчакване нещата да се случват или поне друг да поеме инициативата. Разбира се това може да бъде опровергано от една натална астрологична карта със силен първи дом, а също така и от името, което ако действително е Десислава, има силен Ключ 1. :)

  10. mariq каза,

    Писа на октомври 29, 2009 @ 19:01

    здравейте,
    може ли да ми кажете дали съм срещнала своята половинка в живота.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии