Пълнолуние в Телец-Скорпион

Седмичен хороскоп
4 -10 май  2009 г.

Муси Дачева

Седмицата, в която попада един от най-емоционалните български пролетни празници – Гергьовден, е заредена с оптимизъм и то не само заради приятното време, което радва сетивата ни.  В следващите дни транзитното Слънце от тригона със Сатурн преминава към секстил с като носи очакване за излизане от трудната ситуация, в която постави света Марс и квадратът му към Плутон. От новините разбираме, че грипната епидемия, тръгнала от Мексико, няма да премине в пандемия и се очаква да отшуми през следващите дни и седмици, така както стана с “птичия грип” преди време. Учените дават  надежда до есента да бъде направена ваксина срещу този нов грипен щам, а дано и за вероятен следващ.

До края на седмицата, около Пълнолунието в събота- 9 май, е възможно да има по-определени и категорични мнения на специалистите, които да внесат яснота в сегашната ситуация на люшкане от едната в другата крайност – пандемия или ежегоден вариант на грип.

Във връзка с това известният експерт-вирусолог професор Марк Сигел казва:
“Пандемията на страха е много по-силна, отколкото вирусната инфекция”. Днешните страхове по повод на свинския грип изобразяват неговата смъртоносна опасност много по-преувеличено, отколкото е в реалност ”

Според ученият, разпространението на вируса не е така масово и бързо, както се описва на страниците на медиите. Превръщането на  “свинския грип” в световна топ новина усилва паниката сред населението, нещо което се повтаря както при  първата му поява през 1976 г., така и при раздутата пандемия от птичи грип през 2006 г., като и двете не са били така мащабни и смъртоносни, както се е предполагало.

За раздуването в медиите можем да виним и Нептун, които предстои да се срещнат в знака Водолей в края на месец май. Но да се намери ефикасно средство срещу грипа, в неговите безброй разновидности, ще трябва да разчитаме на Уран в Риби. Какво ще ни донесе обаче , който през тази седмица тръгва назад. Дали преразглеждане на досегашните концепции в борбата с вирусните инфекции, неадекватни реакци или просто поредната дезинформация.

А сега нека се насладим на празника и видим какво обещават планетите за различните зодии :)

Огнени знаци


Родените под знака на Овен или с асцендент в Овен през тази седмица са освободени от напрегнатия аспект на Марс и Плутон и могат вече да почувстват пълноценно подкрепата на тандема Марс-Венера, който се движи през знака им. С подкрепата на ретроградния Меркурий във втората половина на седмицата ще можете да възобновите стара връзка, да насрочите втора среща или да бъдете поканени отново на интервю за работа.


За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв началото на седмицата може да се окаже твърде напрегнато със стремежа да се избърза с приключване на задължения, от които произтичат парични взаимоотношения- даване или получаване на суми. Втората половина на седмицата може да ви зареди с много позитивна енергия, ако не се поддадете на импулса да налагате собствени правила в чужд дом.

Стрелец
За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец кратката работна седмица може да се стори много дълга. Едната причина идва от Меркурий, който внася объркване в иначе перфектните ви планове особено ако в тях участва брачният ви партньор или съдружник в бизнеса. Но пък всичко около вас е заредено с любов и подкрепа,затова приемете благосклонно промените. Пълнолунието в събота може да ви създаде известно огорчение, ако имате килца в излишък. Опитайте да си направите тогава разтоварващ ден.

Земни знаци

Телец
За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец седмицата дава възможност за изява дотолкова доколкото тя е желана.Можете да разчитате на подкрепата на по-възрастни или по-улегнали като характери хора. Втората половина на седмицата е заредена с известна доза напрежение в отношенията с колеги или брачен партньор, провокирано от Пълнолунието, което се случва във вашия знак.

Дева
За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева господарят на знака – Меркурий готви изненади. В четвъртък тръгва в обратна посока и ще създаде доста неразбории на работното място. Но пък транзитното Слънце ще ви дава подкрепа и одобрение за повечето неща, които ви свързват с хора, живеещи и работещи надалеч.Пълнолунието в събота може да ви направи по-напрегнати и остри в отношенията с близките.

Козирог
Родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог през следващите дни имат възможност да погледнат по-оптимистично в бъдещето си. Може би, сами или с помощта на други, ще трябва да направите известни промени във ваш или общ проект, да преработите някоя част, но в крайна сметка да подготвите нещо цялостно, което да е достойно за одобрението ви. Времето работи за вас, но към новите неща бъдете резервирани. В дните до края на седмицата може да бъде решен във ваша полза спор или да получите доказателства за собствената ви правота.

Въздушни знаци

Близнаци
За родените под знака Близнаци или с асцендент в Близнаци настъпват вълнуващи дни. Господарят на вашия знак Меркурий продължава да се движи в Близнаци, където се чувства най-добре, но в четвъртък тръгва в обратна посока. Ще се налага да полагате повече съзнателни усилия за концентрация в дейност, където това е важно. Възможно е част от плановете ви за края на седмицата да се видоизменят,но пък може да намерите загубена вещ или да срещнете стар познат, от когото да научите интересни неща.

Везни
За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни обратното движение на Меркурий от четвъртък нататък води до преоценка на ситуации отношения с хора, но също така налага преработка и нов подход към проект, задача или ангажимент,който  в по-голяма степен има материален характер. Пълнолунието в края на седмицата може да предизвика около вас напрежение във финансовите дела и да предложи нов поглед към активите или спестяванията ви.

Водолей
За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей е наложително през тази седмица да нанесат корекция в досега свършеното, за да си дойде всичко на мястото. Обръщайте внмание на хората, с които се срещате през тези дни, особено на старите познати. Всяка такава среща е заредена с полезна информация, от която ще се нуждаете през следващите дни. Пълнолунието в края на седмицата е подходящо време за разтоварваща диета.

Водни знаци

Рак
За родените със Слънце  в Рак и с асцендент в Рак работната седмица, макар и кратка, предлага наситеност в изживяванията. Ретроградният Меркурий ще си върши своето, но пък вие имате интуиция в изобилие, за да предвидите къде могат да бъдат “пробойните” и да се застраховате срещу тях. Възможно е обаче да не успеете да предвидите накъде ще тръгнат отношенията ви с колега (колежка) в тези топли пролетни дни, особено по време на Пълнолуние.

Скорпион
Родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион началото на седмицата преминава под знака на активните отношения с приятелите от компанията или с хора, с които имате близки възгледи и сходни интереси. През втората половина на седмицата,провокирани от ретроградното движение на Меркурий, може да се наложи да внесете поправки в планирани за месец май неща, още повече ако са свързани с пътуване и делови срещи.

Риби
Родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби дните през тази седмица са изпълнени с напрегнато очакване. Ретроградният Меркурий може да създаде объркване в комуникациите и да забави получаването на важна информация. Не ви препоръчвам предприемане на дълго пътуване в края на седмицата, но ако все пак го направите, бъдете внимателни на пътя, осигурете си багажа и реагирайте по-спокойно на ситуациите.

Меркурий става ретрограден в четвъртък, 7 май- сутринта и по този начин ще се движи до 31 май.
В събота, сутринта на 9 май е поредното Пълнолуние,в което Луната и Слънцето са едно срещу друго в 18 градус на Телец- Скорпион.
Луната през тази седмица се движи през знаците Дева,Везни, Скорпион и Стрелец втора четвърт.

В четвъртък от 10 часа в “Каталог”

по разговор по темата:

“Астрофактори на плодовитостта и на стерилитета”

повторение в 16 30 и 24 00 часа

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии