РЕТРОГРАДНИТЕ ЦИКЛИ НА ПЛАНЕТИТЕ В СЛЪНЧЕВИТЕ РЕВОЛЮЦИИ

Резюме на доклад, изнесен на IV Национална астрологична на БАА Варна, 26-27 май 2007г.

В астрологичното прогнозиране използваме различни техники на разполагане на наталната карта във времето-транзити, дирекции, прогресии, профекции като слънчевата революция заема

важно място.

Настоящият доклад има за цел да представи една неизследвана област от темата на Слънчевата революция- ретроградните цикли на планетите в редицата от последователни слънчеви революции.

Всяка планета, било то вътрешна или външна, преминава през фазите на ретроградност и това явление има цикличен характер,който макар и да е една геоцентрична модификация на нейното реално движение оказва специфично и различно от обичайното влияние върху индивида.

Циклично повтарящите се ретроградни периоди по своите характеристики-продължителност, ритъм, позиция спрямо Слънцето и др., са много различни не само за двете групи планети-вътрешни и външни, но и за всяка отделно взета планета представляват уникален модел на астрологично въздействие.

От своя страна хороскопът, направен за момента на слънчевото възвръщане в наталната позиция има доказано от практиката значение в рамките на една лична . Разполагането на планетите по знак, дом, аспекти в него, както и съотнесени към рождената карта са в основата на конкретни събития и(или) задават специфичен фон на предстоящата година. Доказано от практиката е, че хората родени с пет и повече ретроградни планети се различават много от тези, които нямат нито една в рождената си карта. Затова адмирирана или оспорвана темата за ретроградността на планетите е интересен обект за изследване и поражда множество въпроси.

Защо едни имат, а други нямат ретроградни планети? Ретроградността на рождените планети възпроизвежда ли се и как посредством слънчевите революции? От друга страна ако една планета е директна в рождената карта дали тя не се появява ретроградна впоследствие през годините в слънчевите революции-кога,за какъв период от време и какво е нейното влияние?

В продължение на целия човешки живот, представен посредством редицата от годишни хороскопи, всяка планета формира собствен цикъл на ритмично сменящи се директни и ретроградни периоди, заемащи различен брой години. и Венера, в нейната ретроградна фаза, имат една ретроградна година в слънчевата революция, последвана от няколко директни, Юпитер прави 3-4 последователни ретроградни години, след които идват 8-9 директни, а Сатурн е ретрограден в 10-12 поредни годишни хороскопи, последвани от 18 до 20 директни години.

Венера има най-атрактивния Ретрограден цикъл на слънчевите революции. В един от неговите разновидности ретроградната фаза обхваща 145 години, в които се наблюдава постоянен ритъм от 1 ретроградна година последвана от 7 директни, а директната фаза на цикъла продължава 106 години. Дали човек ще има ретроградна или директна Венера в рождената си карта, кога и като каква ще се появи тя в неговия личен цикъл на слънчевите революции, зависи от това в коя точка на венериния Ретрограден цикъл на слънчевите революции се е родил.

Освен в личностната астрология Ретроградният цикъл на слънчевите революции има място и в мунданната астрология, където продължителните ретроградни периоди в СР на Сатурн (9-12г.), (33-35г), Нептун (65-69г.) и Плутон (ок.70г.) оказват влияние за дълго време върху цели народи.

Тъй като Слънчевата революция е сравнително нов прогностичен метод, в нея има много неизследвани области. Ретроградният цикъл на слънчевите революции представлява една такава неизследвана тема, върху която насочва вниманието на астролозите настоящият доклад.

Муси Дачева
6 март 2007г.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 коментар so far »

  1. Елена Ианова Митева каза,

    Писа на октомври 24, 2008 @ 12:18

    Подробности

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии