Седмичен хороскоп 1-7 април 2013 г.

Честит Ден на шегата! :)

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Понеделник, 1 април, е ден на шегата и дано доброто ни настроение бъде подкрепено от весело Слънце и цъфнали пролетни цветя.

През тази седмицата астрологичната картина е бедна на значими аспекти. Активността в кардиналните знаци продължава да е на високо ниво, заради стелиумът от четири планети в Овен и стоящият в квадрат към тях Плутон от Козирог.

Злободневни теми пренесени от предните седмици, както у нас, така и от чужбина, ще продължават да вълнуват медиите и социалните мрежи, хората пред телевизорите и тези пред компютрите.

Една важна тема ще бъде тази свързана с информацията и каналите по която тя тече, за начините, по които се събира от хората овластени да го правят, за това кой, къде, какво е казал.

Друга важна тема, която вероятно ще изпъкне във вторник или сряда, е тази за насилието, за погазването на правата на по-слабите, за дискриминацията и злоупотребата с власт.

В средата на седмицата могат да се оправдаят очакванията и за по-голяма сеизмична активност.

Кардиналните знаци отново са в центъра на събитията, като най- силно огрян от прожекторите е Овен, следван от Козирог, като в немалка степен ще бъдат засегнати Везни и Рак.

Подвижните знаци ще бъдат подложени на тест за почтеност, като най-уязвими са Стрелец и Близнаци, следвани от Риби и Дева.

Успехът най-вече е при огнените знаци – в първата половина на седмицата, а водните ще се радват на добър шанс предимно през втората половина, от сряда нататък.

Не се давайте лесно на лъжите в понеделник, весело настроение през цялата седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои делова седмица. В професионалния ви живот настъпва раздвижване. Възможно е да бъдете сюрпризирани от неочаквани и непланирани пътувания, делови срещи и разговори. Във вторник и сряда ви очакват интересни предложения за работа, за служебен ангажимент, който обещава да има дългосрочен характер. От вашата инициатива и готовност за активно участие, зависи много. Към нови неща е добре да се ориентират родените в първата половина на знака, или с асцендент там. Пред останалите стоят за разрешаване стари проблеми, неизчистени задължения, неприключени ангажименти. Нужна ви е отлична организация и съсредоточаване върху определени цели. Не разчитайте на симпатии и добро отношение, ако не сте си го заслужили. В петък можете да разчитате на приятелска подкрепа. Обръщайте внимание на тези,които очакват помощ от вас. В почивните дни избягвайте шумните места, дайте си време за размисъл и съставяне на нови планове, предстои новолуние във вашия знак.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва успешно. В деня на лъжата обаче се пазете от дебелашките шеги на „приятел“, които могат да ви развалят настроението. От вторник нататък ще имате твърде много работа, много ангажименти, които не търпят отлагане. Периодът е добър за планиране на домашен ремонт, за договаряне на проектантски и строителни работи, за избиране на обзавеждане. Предвеликденското почистване също е в ход и това ще постави някои проблеми за разрешаване, с участието и на брачния партньор. Периодът е добър за планиране на почивка, за направа на резервации за пътувания. Някои идеи свързани с образованието и с подобряване на квалификацията сега излизат на преден план. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои резултатна седмица. Стелиумът от четири планети в сродния по стихия знак Овен продължава да ви вдъхновява, да ви дава сила и амбиция за себедоказване. Намирайки се в марсовия период на личната си година, усещате прилив на сили, по-голяма съсредоточеност в личните планове и цели, енергия, която е препоръчително да вложите в сериозни начинания. В понеделник Луната е във вашия знак и това ви поставя в центъра на вниманието на много хора, за добро или за не толкова добро. Понеделник е ден на шегата, така че може да станете обект на задявки. В сряда ви очакват интересни предложения, бъдете внимателни за финансовата страна на офертата, не се подвеждайте по външни, лъскави опаковки. В петък и събота ви очаква много движение, срещи с хора, активно общуване, но в неделя бъдете на спокойствие сред близки хора.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Понеделник, 1 април, макар и ден на шегата, за вас носи много сериозни послания. Имате да решавате сложни въпроси, ще ви се налага да се включвате в ситуации с много неизвестни, които касаят близки хора, или засягат ваши лични интереси. Ще имате нужда от средства, за да покриете текущи разходи или за да обезпечите предстоящо начинание. До четвъртък ще намерите, това което търсите, шансът е на ваша страна. Бъдете искрени с хората, от които очаквате съпричастност, взаимното доверие ще ви помага да вървите заедно напред. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои изпълнена с ангажименти седмица. Сетивата ви са изострени и всичко, което се случва около вас се отразява на вътрешния ви живот и на реакциите към околните. Имате нужда от споделяне, от обмен на важна информация, от научаване на нещо ново и предаване на определени знания на други. Периодът е добър за започване на обучение в сфера, в която имате намерение да се развивате за в бъдеще. Във вторник и сряда финансовите задължения ще бъдат на преден план, но също така и някои въпроси свързани с личния живот. В петък някои ваши надежди и желания могат да придобият реални очертания като ви носят добро настроение и в почивните дни.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва от вторник. Ако можете да си го позволите, в понеделник почивайте, изолирайте се от околните и се отдайте на размисли, и кроене на планове за бъдещето. Във вторник Луната е вече във вашия знак и слага инициативата във вашите ръце, а също така и „юздите“ на делата, с които се занимавате. Сега е моментът да покажете характер и качества на ръководител, да заложите на добрите си идеи и виждания за развитието на общите начинания. В четвъртък и петък вашата разумност, пестеливост и прагматизъм ще ви предпазят от финансови грешки. В почивните дни си организирайте среща с приятели.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица носи някои предизвикателства. За да бъдете успешни в понеделник, „напишете си домашното“ предварително, подгответе се добре с аргументи и спокойно очаквайте въпроси, претенции, изисквания от другите. Защитавайте себе си, позицията си, колективната работа, общите успехи и бъдещите си проекти. Напредък ще имате в неща започнати преди, в направления където има развитие, където влагането сега на повече усилия ще доведе до успешни резултати. Всичко онова, което е насочено към групова реализация, към увеличаване ефективността на екипа от хора, към който принадлежите, е подкрепено и ще ви носи удовлетворение. Афиширането на лични амбиции, самонадеяността и самохвалството не са препоръчителни. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Пътуване, служебна командировка, представяне в чужбина или друг повод, свързан със странство, ще изисква внимание и влагане на много енергия в следващите дни. Имайте готовност за бързо взимане на решение и пренастройване към нови условия. Не пропускайте важното в информацията, която преминава през вас, бъдете в течение с новините на деня. Намирате се в меркуриевия период на личната си година и промените са на дневен ред, всеки следващ момент, всеки следващ ден носи нещо ново. Опитите ви да бъдете посредник в конфликт или защитник на някого, може да ви навлече неприятности през втората половина на седмицата. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои активна седмица. Много от вашите идеи и планове сега могат да бъдат подложени на по-задълбочен анализ и пресяване, което да доведе до избистряне на сложна в някакъв аспект ситуация. Не бързайте със заключения, оценки и намеса до средата на седмицата. Дайте си възможност да схванете картината в нейната цялост и да прогнозирате евентуалното развитие на събитията. В четвъртък след обяд Луната влиза във вашия знак и това можете да счетете за знак за по-активно лично включване. Моментът е подходящ да „отворите дума“ за вашето възнаграждение, но бъдете убедени, че сте в правото си, за да не ви разочарова отказа на шефа. В почивните дни можете да разчитате на подкрепата на възрастен човек.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, динамиката от предходната седмица се пренася в тази. Наближаването на крайния срок за някои вече поети ангажименти може да ви създаде главоболие и да напрегне комуникацията с околните. Ако не се самообвинявате и не придавате излишно голямо значение на маловажни неща, ще си оставите достатъчно вътрешно пространство за позитивизъм, за радост и удовлетворение от случващото се. В понеделник обръщайте внимание на съвети свързани със здравето, планирайте почивка, подготвяйте се отрано за великденските празници след месец. В сряда избягвайте местата, средата, където има условия за конфликти. Денят е достатъчно напрегнат, за да се „навирате сами между шамарите“. Но в същото време може да получите някои интересни предложения. В четвъртък и петък ще сте заети предимно с финансови дела.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Многото ангажименти, и то най-вече свързани с доходи, с движение на сметки и финансови разчети, изискват отлична организация и решителност, които притежавате в изобилие. Съсредоточете усилията върху най-важното. Във вторник и сряда не пропускайте срещи, някоя от тях може да бъде началото на работен контакт, на нова работа, на сътрудничество, което да ви ангажира напред във времето. Независимо от какъв пол сте, с жените се отнасяйте внимателно. Особено с тези, облечени във власт, от които зависите по линия на служебните взаимоотношения. Почивните дни изкарайте сред близките си.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои делова седмица. Началото може да е напрегнато повече, отколкото бихте понесли без особено притеснение. Следват материално ориентирани дни, ползата от нещо,което сте направили, или ненаправили, ще ви занимава и може да ви вкара в някои противоречия с близък човек. Взаимната подкрепа с приятел на принципа „аз на тебе – ти на мене“ може да се окаже удачна за някои лични въпроси, стига всеки да си изпълни ангажимента коректно. В четвъртък и петък късметът е на ваша страна. За съчетаване на полезното с приятното в почивните дни, заемете се лично и участвайте активно в подготовката.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в точен квадрат с Плутон на 1.04.2013г

Слънце в секстил с Юпитер на 1.04.2013 г

Венера е в точен съвпад с Марс на 7.04.2013 г

Луната през тази седмица се движи между знаците Стрелец и Риби, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

1.04.2013 г., в 8:00 ч. – 2.04.2013 г., в 8:35 ч.

3.04.2013 г., в 13:35 ч. – 4.04.2013 г., в 11:41 ч.

5.04.2013 г., в 20:22 ч.- 6.04.2013 г., в 16:00 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

 

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

 

Етикети:

4 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на април 1, 2013 @ 15:05

    01 април 2013 г.
    15 от най-добрите първоаприлски шеги

    Днес е 1 април. Денят на лъжата. Празникът е международен, а в България е свързан с различни суеверия, като например това, че за да имате късмет през цялата година, трябва да излъжете поне веднъж и вас да ви излъже някой до обед на самия ден.

    През годините сме ставали свидетели на най-разнообразни лъжи и шеги. Малко обаче от тях имат толкова силен ефект, колкото приложените по-долу.

    1. Реколта от спагети

    През 1957 г. новинарското предаване на BBC “Панорама” съобщава, че поради много меката зима и унищожаването на гъгрицата по спагетите швейцарски фермери се радват на реколта от спагети, растящи по дърветата.

    Хората, които се хващат, са учудващо много. Има и такива, които се обаждат в BBC, за да питат как да си отгледат и те спагетено дърво. Оттам им отговарят да сложат шепа спагети в консерва доматен сос и да стискат палци.

    2. Айфеловата кула се мести

    През 1986 г. “Паризиен” шокира французите със съобщението, че е подписано споразумение за демонтирането на Айфеловата кула. Символът на Франция щял да бъде преместен на територията на Дисниленд, а на негово място щял да се появи модерен стадион, от който столицата се нуждаела, тъй като кандидатствала за домакин на летни олимпийски игри.

    През 1995 г. пак в европейския Дисниленд ирландският вестник “Айриш Таймс” изпраща мумията на Ленин. Според изданието корпорацията “Дисни” преговаряла с руското правителство за покупка на балсамираното тяло на Владимир Илич, като единствено не била ясна съдбата на мавзолея.

    Според “Айриш Таймс” руските либерали искали мавзолеят да остане празен като символ на “празнотата и безсмислието на комунизма”, докато монархистите искали да го превърнат в мемориал на последния руски цар Николай ІІ.

    3. Цветна телевизия
    Сега това изглежда странно, но през 1962 г. в Швеция хората много искали цветна телевизия, тъй като имали само чернобяла.

    По случай първи април техническият експерт на шведската телевизия Киел Стенсон се появява на екрана и обявява, че с помощта на нова технология зрителите могат сами да превърнат телевизорите си от чернобели в цветни. Всичко, което трябва да направят, е да опънат найлонов чорап върху телевизора си.

    Резултатът са множество скъсани чорапи и ядосани шведски домакини, оставени с по един чорап.

    4. Плачещият Ленин

    През годините безброй икони и статуи на Дева Мария са ронили сълзи по чудотворен начин, но на 1 април 1995 година това прави статуята на Ленин в италианското градче Кавриаго. Разположено на 70 км северозападно от Болоня, в район, доминиран по традиция от левицата, Кавриаго се гордее със своята статуя на Ленин още от началото на 20-те години на миналия век.

    Огромната тълпа, събрала се пред статуята, вижда как по бронзовото лице на вожда на световния пролетариат се стичат сълзи с млечнобял цвят. Множеството остава на площада (който между другото се нарича Пиаца Ленин) в продължение на часове, преди да стане ясно, че това е първоаприлска пакост на местни шегаджии.

    5. Гравитацията намалява!

    През 1976 г. астрономът Патрик Мур съобщава по радио BBC 2, че предстои уникално по рода си астрономическо събитие. Планетата Плутон щяла да мине зад Юпитер и така да намали гравитацията на Земята.

    Затова, казва Мур, ако скочите във въздуха в точния момент на планетарното пренареждане, ще усетите странно усещане, сякаш се носите в пространството, неподвластни на гравитацията.

    Стотици слушатели се пробват и съобщават на BBC, че са усетили плаващото чувство. Една жена дори споделя, че тя и още 11 приятели се навдигнали от столовете си и се понесли из стаята…

    6. Извънземни край Лондон

    На 31 март 1989 г. хиляди шофьори, движещи се по магистралата край Лондон виждат летяща чиния, която се приземява в полето. Полицията пристига на мястото на събитието и един смел полицай се приближава до летящата чиния, въоръжен с полицейската си палка.

    Внезапно някаква врата в чинията се отваря и през нея излиза фигура, облечена в сребристи дрехи. Полицаят побягва в обратната посока.

    Фигурата всъщност е милионерът Сър Ричард Брансън, собственик на бранда Virgin. Летящата чиния е балон с горещ въздух, специално построен за магната. Идеята на Брансън била да се приземи на 1 април в Хайд Парк в Лондон, но вятърът го отклонил от пътя му и той бил принуден да кацне на друго място, при това един ден по-рано.

    7. Летящи пингвини

    През 2008 г. BBC направи невероятно откритие: пингвините могат да летят!

    BBC съобщава, че екипи, които са снимали поредицата за естествена история Miracles of Evolution близо до Южния полюс, са уловили на камерите си пингвини в полет. Видеото става едно от най-гледаните в Интернет.

    Водещият Тери Джоунс обяснява, че вместо да се купчат едни в други, за да се топлят в полярната зима, тези пингвини са предпочели да отлетят. Прелетели хиляди километри и се приземили в дъждовните гори на Южна Америка, където прекарали зимата, припичайки се на тропическото слънце.

    8. Сутиени се намесват в радиопредаването

    През 1982 г. британски вестник съобщава, че местен производител е продал 10 000 повредени сутиена, които произвеждат електрически искри. Вестникът предполага, че банелите (металните обръчи) на сутиените са били направени от мед, предназначена за направа на противопожарни аларми. И когато медта е близо до найлон или до телесна топлина, тя произвежда статично електричество, което пречи на предаванията на местните телевизии и радиа.

    Като прочита статията, главният инженер на “Бритиш Телеком” веднага заповядва на лаборантките си да разкрият какъв вид сутиен носят.

    9. Всички кучета са бели

    През 1965 г. вестник в Копенхаген съобщава, че датският парламент е приел нов закон, според който всички кучета трябва да бъдат боядисани в бяло.

    Целта според вестника е да се повиши безопасността по пътищата – белите кучета ще да се виждат по-лесно през нощта.

    10. Краят на света

    Нито един списък с първоаприлски шеги не би бил пълен, ако в него няма поне един край на света.

    През 1940 г. институтът “Франклин” във Филаделфия пуска съобщение до медиите, в което обявява, че светът ще свърши на следващия ден. В резултат от съобщението една радиостанция разгласява края на света, уточнявайки, че това ще се случи в 3 часа следобед на следващия ден. Радиото специално подчертава, че това не е първоаприлска шега.

    Разбира се, хората започват панически да звънят на месните власти и се успокояват едва когато институтът съобщава, че не е правил никакви предсказвания за край на света.

    Оказало се, че шегобиецът е Уилям Кастелини – ръководителят на пресслужбата на института. Целта му била да рекламира лекция, която щяла да се състои на 1 април в института и която се казвала “Как ще свърши светът?”

    11. Миризма през телевизора

    През 1965 г. един професор казва на BBC, че с помощта на невероятна нова технология зрителите ще могат да помирисват ароматите, произвеждани в телевизионните студиа.

    Професорът прави и демонстрация, като нарязва лук и сварява кафе пред телевизионните камери. Много зрители се обаждат, за да кажат, че са усетили миризмите в домовете си, гледайки професора на телевизионния екран.

    12. Живот на Юпитер

    През 1996 г. абонатите на America Online проверяват новините онлайн, за да открият следното съобщение: “Източник от правителството разкрива, че има следи от живот на Юпитер”. Твърдението е подкрепено и от президента на America Online Тед Леонсис, който е планетарен биолог.

    По-късно говорител на компанията обяснява, че шегата е вдъхновена от Орсън Уелс и неговото радиопредаване “Войната на световете”, излъчено на Хелоуин през 1938 г.

    13. Библейско пи

    През 1998 г. в априлския брой на списание New Mexicans for Science and Reason е включена статия, според която сенатът на щата Алабама е гласувал за промяна на стойността на математическата константа пи от 3,14159 на “библейската му стойност” от 3.

    Скоро статията се появява и в интернет, след което обикаля света, препращана по електронна поща. Щатският сенат на Алабама осъзнава какво се е случило, когато започва да получава хиляди възмутени писма и имейли. Статията, написана от физика Марк Бослоу, е нещо повече от първоаприлска шега.

    Тя е пародия на опитите на законодателите от Алабама (един от най-консервативните щати в т.нар. библейски пояс, в който животът е доминиран от евангелисткото протестантство) да забранят преподаването в училищата на Дарвиновата теория за еволюцията.

    14. Айсберг край Сидни

    На 1 април 1978 г. в пристанището на Сидни се появява огромен айсберг, теглен от мощен влекач. Жителите на града очаквали появата му, след като Дик Смит, местен предприемач и милионер, собственик на магазини за електроника, хранителни стоки и др., шумно рекламирал идеята си да докара айсберг от Антарктида. Сега очевидно успял да осъществи плана си.

    Идеята на Смит била да нареже айсберга на малки ледени кубчета, които да продава по десет цента. Въпросните кубчета от замръзнала чиста вода (все пак Антарктида е може би най-чистото място на планетата) подобрявали вкуса на всяко питие. Така поне твърдяла рекламата на Смит.

    Затова в пристанището на Сидни се събират хиляди зяпачи, а местните радиостанции отразяват директно събитието. Едва след като завалява дъжд, става ясно, че това не е никакъв айсберг, а конструкция от пластмаса, покрита с противопожарна пяна и пяна за бръснене.

    15. Ало, аз съм Тони Блеър

    През 1998 г. Ник Тъф, водещ в английското радио Kix 96, звъни по телефона на южноафриканския президент Нелсън Мандела, представяйки се за британския министър-председател Тони Блеър. Тъф така умело имитира гласа на Блеър, че двамата разговарят в продължение на няколко минути.

    Едва в края на разговора Тъф пита Мандела по какъв начин ще отбележи 1 април. Тогава връзката рязко прекъсва. Явно Мандела просто е затворил телефона.

    Източници: bgtop10.net, vesti.bg

  2. прoтивопожаpни врaти каза,

    Писа на ноември 14, 2013 @ 13:04

    Винаги са ми били интересни мъжете със зодия овен.И това,което пишете, че им е …’ Нужна ви е отлична организация и съсредоточаване върху определени цели. Не разчитайте на симпатии и добро отношение, ако не сте си го заслужили. В петък можете да разчитате на приятелска подкрепа. Обръщайте внимание на тези,които очакват помощ от вас. В почивните дни избягвайте шумните места,….” донякъде е така, или поне за тези,които аз познавам. Но в повечето случаи са доста организирани и подредени е особено що се отнася за работата им.Благодаря ви за тази статия, дано често ни пишете какво да чакам от звездите.

  3. врати противопожарни каза,

    Писа на декември 11, 2013 @ 14:36

    Всеки ден си чета зодиака или по скоро хороскопа, като цяло винаги чета едно и също нещо,което понякога ме дразни, тук обаче е доста по подробен и любопитен.Това,което пишете за водолея ……”Много от вашите идеи и планове сега могат да бъдат подложени на по-задълбочен анализ и пресяване, което да доведе до избистряне на сложна в някакъв аспект ситуация. Не бързайте със заключения, оценки и намеса до средата на седмицата…..” време е да почнем да действаме и ние, имам доста проекти и се надявам да се реализират.

  4. Миленчето каза,

    Писа на декември 11, 2013 @ 20:30

    Мила Врата Противопожарна,
    този хороскоп е за месец април.
    Сега сме декемврииии :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии