Седмичен хороскоп 1-7 май 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий директен от сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в особена календарна седмица, първата за месец май, която започва и завършва с празник. А има и друга добра новина – Меркурий става директен. След три седмично пътуване назад, планетата на комуникациите обръща своя ход. На 10 април Меркурий навлезе в ретроградната си фаза от 4 градуса Телец, върна се назад като влезе в Овен на 20 април, ще продължи до 24 градус на огнения знак, когато на 3 май, в сряда ще потегли напред.

Директният Меркурий, след като излезе от стационарната фаза, е чудесна комбинация с нарастващата Луна. Заедно с Уран, Сатурн, СЛВ и Прозерпина правят в четвъртък голям огнен тригон. Енергията на тази конфигурация е мощен стимул за креативните и работливите. Добър период е за поправяне на щетите от ретроградното движени на Меркурий, за възстановяване на база данни, за поправка или закупуване на нова офис техника, за смяна на домашния компютър, за смяна на телефона с нов, и на автомобила.

Седмицата е бедна на точни аспекти, затова впечатление прави секстила на Слънцето и Нептун в четвъртък, в женските знаци Телец и Риби. Аспектът засилва въображението и интуицията, там където ги има. В съучастие с хармоничните аспекти посочени по-горе, разперва крилата на музите на поети и художници, на всички, занимаващи се с изкуство. И на тези, които си вършат изкусно работата,защото всяко занимание правено с Любов носи радост, както на твореца, така и на хората около него.

Весели празници!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои семейно ориентирана седмица. Потребностите на най-близките ще бъдат на първо място в списъка със задачите в началото на седмицата. „Ден -година храни“, затова не пренебрегвайте неочаквано появилите се добри предложения за нова работа, или допълнителна такава. Венера се движи през вашия знак и прави всичко да изглежда по-красиво, и по-забавно. В средата на седмицата имате шанс да блеснете с ум, идеи и невероятен план за тяхното реализиране. Яхвайте „гребена на вълната“, не жалете усилия, влагайте добри намерения, и ще берете плодовете на труда си с радост съвсем скоро.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Денят на труда, макар и неработен, може да се окаже доста натоварен за мнозина от групата. Във вторник Луната е във вашия знак, което ви връчва диригентската палка на случващото се около вас. Подкрепата за огнените знаци продължава и през тази седмица. Най-силно ще бъде усетена в дните от четвъртък до събота. Директният Меркурий ще ви подтиква да бъдете открити и честни както с околните, така и със себе си. Можете да оправите много от недоразуменията, които се случиха по време на ретроградната му фаза, както в професионалния, така и в личния живот, а също така и техниката, която не ви се подчиняваше, или даваше дефекти.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, работната седмица започва с Луна в другия огнен знак – Лъв. Това подканя авантюристичната ви природа за ангажиране с много неща, някои свързани с предстоящо, или преминало пътуване. В сряда директният вече Меркурий се отправя на интелектуално пътуване с Уран, Сатурн и Прозерпина. Много идеи ще нахлуват в ума ви, коя от коя по-новаторска и оригинална. „слагайте на склад“, записвайте, запазвайте във файлове, това което не е удачно за момента, ще му дойде времето. Марс от срещуположния знак Близнаци ще продължава да ви прави все така категорични и дръзки, готови да отхвърлите всяко посегателство срещу личността ви, правата и връзката. Подкрепа за хармонизиране на личния живот имате от Венера в Овен, но ще трябва да се потрудите повече, за да се почувствате истински сигурни и стабилни в двойката.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои творческа седмица. Хармоничната астрологична обстановка е чудесен фон за вашите творчески намерения. Празничният дух на седмицата от своя страна дава храна на въображението и страстта, на желанието да сте в центъра на събитията, или под светлините на прожекторите. И както му е редно за вашия знак повече енергия ще бъде вложена в домашната среда, в полза на най-близките. За имениците, дните от четвъртък до събота ще се слеят в едно, в един дълъг празник. Оставете интуицията да ви води, и добрите намерения.

Благоприятни дни през седмицата – от четвъртък до неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица. Акцентът е обръщането на Меркурий след триседмично движение назад. Планетният управител излиза от ретроградната фаза в сряда. Дотогава имате възможност да подобрите отношенията в екипа, в който работите, в кръга от приятели, като изчистите недоразуменията, или поставите някой „на мястото му“. Силата на конфигурацията, в която участва Меркурий, ще усетите в четвъртък, когато големият тригон от планети ви даде подкрепата си да блеснете, да заявите себе си, да направите нещо значимо, което да повдигне самочувствието ви,предизвиквайки вниманието и възхищението на важни за вас хора. Навлизате в добър период за личния живот, но в края на седмицата това може да доведе до непредвидени разходи.

Благоприятни дни през седмицата – от четвъртък до неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. До пълнолунието има още време, но Меркурий става директен в сряда, а това само по себе си отхвърля някои задръжки във финансовата сфера. Периодът е добър за промяна във финансовите панове, за рефинансиране на кредит, или намиране на по-добри условия за спестяванията ви. През следващата седмица предстои смяна на знаците на лунните възли. СЛВ навлиза в Лъв, а това подобрява личния финансов климат за добри инвестиции. Намирайки се в марсовия период на личната година, ще ви се налага да с ангажирате с дейности, които изискват повече физическо натоварване. До средата на месец май Меркурий ви обещава подкрепа това да става по най-рационалния, пестящ личните ресурси, начин.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица е забележителна с обръщането на Меркурий. Планетният управител излиза от ретроградната си фаза в сряда вечерта. Без да прекъсва топлите отношения със Сатурн и Уран, директният вече Меркурий ще ви насочи към нова гледна точка за някои обстоятелства в живота. Особено за такива, свързани с хора, които сте считали за свои приятели. Имате да наваксвате много в опознаването и на такива, които са били далечни за вас, или скрити от погледа ви. Ако тръгвате на път, подсигурете си гърба, прехвърлете отговорности на човек, на когото имате доверие. Ако сте на път, доверявайте се на интуицията си, четете знаците на съдбата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Луната в Рак в понеделник ще ви ангажира с много дейности, в които не можете да останете безучастни и равнодушни. Емоционалният привкус се поддържа и от планетата на любовта – Венера. Вашият планетен управител се движи в Овен от миналата седмица, отдалечавайки се от квадратурата със строгия Сатурн. Така в партньорските отношения настъпва разведряване. С обръщането на Меркурий в сряда комфорта се увеличава. Директният Меркурий влиза в планетна конфигурация, която зарежда емоционалното поле с много свежа енергия и позитивизъм. Отпадат неяснотите и недоразуменията и в професионалните партньорски взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои комуникативна седмица. Голямата промяна през тази седмица се извършва в зоната на общуването и обработката на информация. Ретроградният Меркурий движещ се тук, през последните три седмици, може да е създал объркване и недоразумения. В сряда планетата излиза от ретроградната си фаза, като дава шанс за поправки и урегулиране на комуникацията с околните. Всичко свързано с образование, обработка на документи, получаване или предаване на информация, от четвъртък нататък, ще става по-лесно. Периодът е добър за полагане на изпити. В празничните дни в края на седмицата бъдете сред природата, натоварвайки се физически и разтоварвайки емоционално, и психически.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. В понеделник Луната е във вашия знак, както и във вторник сутринта. Това е времето, в което можете да участвате активно в случващото се около вас, и да водите хорото. Във вторник и сряда някои належащи разходи ще ви накарат да бръкнете по-надълбоко в джобовете си, но ще си струва, защото моментът е добър да инвестирате в собственост, или в забавления. В професионалната сфера директният вече Меркурий, от четвъртък нататък работи усилено във ваша полза. Бъдете отворени за нови идеи, за работа в младежки колектив, или там, където се цени новаторството. Периодът е добър за пътуване, за опознаване на нови хора, и нови краища.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. Разликата е в обръщането на Меркурий. Планетата на комуникациите тръгва в права посока в сряда вечерта. По този начин, намирайки се в меркуриевия период на личната се година, ще имате активната подкрепа на планетата за новото, което планирате, за промените, които предстоят, и които са свързани с подобряване на условията на работа и живот. Периодът е добър за закупуване на нова офис техника, за преоборудване на работното място, за смяна на софтуера, или за взимане на нови, по-добре подготвени хора, за работа. Някои ще получат интересни предложения за работа в края на седмицата, а други – предложение за брак.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Луната в другия воден знак – Рак, в понеделник, е обещание за добро начало на седмицата, с подкрепата, която идва от близки на сърцето ви хора. В сряда, когато светилата застанат в квадрат, мнозина ще изпитат потребност от повече свобода и водене на по-обикновен живот, без усложненията на бита и изискванията на ежедневието. В този ден Меркурий излиза от ретроградната си фаза. Планетата на комуникациите е добър съветник в следващите дни, особено за сферата на финансите, как да намалите разходите, и да увеличите приходите си. Трудна задача в предпразничните дни, когато парите се изнизват като пясък между пръстите ви. Периодът е добър да помислите за подобряване на квалификацията си и за реални стъпки в тази посока.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий директен от 3.05.2017 / 19:33 часа, от 24° Овен.

На 4.05.2017 секстил между Слънце и Нептун.

През тази седмица Луната се движи между знаците Рак и Везни, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

1.05.2017/ 23:23 – 2.05.2017/ 7:12
4.05.2017/ 7:35 – 4.05.2017/ 12:46
6.05.2017/ 15:42 – 6.05.2017/ 21:20

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии