Седмичен хороскоп 1-7 март 2021

ЧБМ от 4 март

Слънце в  квадрат към СЛВ/ЮЛВ

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Както февруари, така и месец март започва в понеделник. Това се случва само в невисокосните години. Първата седмица на месеца е интересна в астрологично отношение. Луната подмина пълнолунието и започва да намалява, но все още и предстои вторият тригон със Слънцето, който ще се случи в средата на седмицата. Улеснение за рационалните умове носи добрата връзка между планетата на красотата и хармонията Венера и анархиста Уран, който се движи в нейния знак. Така в сряда, на 3 март, двете планети в синхрон ще карат хората да намират път за преодоляване на някои измислени ограничения.

През тази седмица много ще се говори за избори. Но не само за тези, които са обявени за месец април, а за другите, по-важните. За важните житейски избори, които прави всеки, когато е притиснат от обстоятелствата. Няма човек, на когото да не се е случвало да изпада в такава ситуация на самоопределяне, когато прехвърля през ума си плюсовете и минусите от вземането на лично решение, и последствията от това.

Нептун е планетата най-тясно свързана с лекарства, препарати от всякакъв род, изобщо с фарма индустрията. Всички планети имат отношение към здравето на човека. Но спектъра на Нептун е най-широк и разнообразен, все пак сме физически тела с голямо съдържание на вода. Освен това Нептун владее и духовните нива, където е пораждат идеите. Нептун премина квадрата с луните възли, онази разделителна линия, която постави хората на един от двата бряга, за или против, без средното положение почти за или почти против. Доколкото придвижването на планетата, поради нейната отдалеченост, е много бавно, по 2-3 градуса за една година, то разпадането на тази квадратура трае около 40 дни, които изтичат, считано от 26 януари, в края на тази седмица. Така основните решения вече са взети. Свързаните с фарма индустрията вече са се определили, като концепция и решения за следващите ходове. За много хора картината става все по-ясна, защото информацията, колкото и да се крие, намира начини да се покаже. Картите са на масата и играчите са ясни.

През март предстоят още три квадратури на планети към лунните възли. Слънцето, Венера и Меркурий, от знака Риби застават в невралгична позиция, не точка, защото се мени според л.възли, от водния знак. През тази седмица това прави Слънцето.

На 5 март, Слънцето, в стелиум с Венера и Нептун, прави точна квадратура със СЛВ/ЮЛВ в 15 градуса Риби към 15Близнаци/Стрелец. За много хора седмицата, особено дните преди 5-ти, е време за ясна ориентация. Самоопределянето може да бъде както в личния живот и връзките, така и в отношенията в професионалната сфера, обществените отношения, социалните мрежи. Проблеми ще възникват в случаите, когато някои хора се вкопчват в изборите си и се опитват да принуждават и други да заемат същата позиция.

Недостигът на толерантност, разбиране и приемане на чуждото мнение ще бъде в основата на конфликтите в средата и през втората половина на седмицата. За това допринася Марс. Планетата воин напуска спокойния Телец и преминава в лесно възбудимия знак Близнаци на 4 март, в четвъртък. Марс в Близнаци активира както мисълта, така също речта и постъпките. Марс в Близнаци е стимулатор, активатор, катализатор на физическата и менталната природа на човека. Малко хора ще останат безразлични и безучастни под неговото влияние. По този начин до 23 април, когато ще напусне въздушния знак ще бъдем свидетели, но и участници, в много разгорещени дискусии, спорове, скандали, словесни боеве, а понякога и за някои юмручни такива.

Докато се движи през подвижния знак Близнаци на планетата на волята и амбицията предстоят тригони със Сатурн и Юпитер от Водолей, квадрати с планетите от Риби Меркурий и Нептун, но най-важното среща със СЛВ в Близнаци. Съвпадът на Марс със СЛВ в Близнаци се определя от цикъла на лунните възли, които през близо 19 години транзитират през един и същи знак. За последно този съвпад се е случил първия въздушен знак на 10 май 2002 година. Сега тази среща предстои да се случи близо до мартенското пълнолуние.

В петък сутринта, на 5 март, Меркурий прави съвпад с Юпитер, трети по ред за годината, отново във Водолей, но този път в 17-я градус. За тези които имат акценти в тази зона на рождената карта, съвпадът обещава вдъхновение и навлизане в период на благоприятни промени. Малко трудности обаче може да има способността им за обективен анализ поради квадратите с Лилит и Прозерпина.

В почивните дни отивайте сред природата на слънце, укрепвайте имунитета си, заровете се в пръстта, вдишвайте пролетен въздух и аромата на събуждащата се природа.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица ориентирана към нуждите и потребностите на другите. Алтруистичната природа ви води към проблемни места, където вашата намеса може да допринесе много за решаване на сериозни задачи. Луната във Везни, в зоната на партньорството, в началото на седмицата, както и доминирането на въздуха, ви правят убедителни и пробивни в сферата на бизнеса. От четвъртък планетният управител е в Близнаци. Голяма част от енергията ви се очаква да бъде вложена общественополезна дейност, активна комуникация, даване на личен пример за дейности, които обхващат хора от близката ви среда, приятели, съседи, съученици.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Стягайте багажа, пригответе се да учите нови неща и да се местите. В средата на седмицата е добре да сте сред близки хора. В четвъртък Марс навлиза в зоната на приятелството и екипната работа. Неговата продуктивна енергия ще захранва идеите ви с амбиция и пробивност, за да се реализират в практиката. Слънцето с неговите аспекти ви подава достатъчно информация и аргументи, за да се определите и да заемете категорична позиция по важен за вас, но и за близки хора, въпрос. Подгответе се за защита от хора, които предявяват претенции и упражняват контрол.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на приятелството. Стари, но също така и новосъздадени приятелства, ще ви карат да обновявате информацията си, да събирате много впечатления от близо и далеч. Ще бъдете търсени за помощ, за мнение и оценки като вещо лице. От четвъртък Марс е в срещуположния знак Близнаци. В зоната на партньорството огнената енергия на планетата воин внася боен дух, мотивира ви за общите начинания, придава готовност за справяне с конкуренцията, привлича съперници, но също така често внася противоречия между съдружници. Предстоящият съвпад със СЛВ, в края на този месец, е важен момент от транзита на планетата през тази зона и може да изиграе съществена роля в отношенията ви с определен човек, или група хора.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои натоварена с ангажименти седмица. Уран поддържа реформаторската ви нагласа чрез хармоничните аспекти със Слънцето от изминалата седмица и с Венера от тази. Те дават път и на приятелска подкрепа и на ползотворна работа в екип с други хора. Така блестите по-ярко, заедно с други, и чрез общата работа. Марс ви освобождава от претенциозното си влияние в четвъртък, за да премине в зоната на притежанията, в Близнаци. Тук ще се развива тема актуална през целия месец март, която засяга личните предпочитания, морално етични възгледи и границите на достъп.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои финансово ориентирана седмица. Вашите доходи и тези на партньор/и ще бъдат обект на обсъждане и анализ. В меркуриевия период на личната година обща инвестиция, или семейни планове за преустройство, разширение, изискват подробни разчети и финансиране. В сряда и четвъртък за някои от групата предстои пътуване. Бъдете внимателни на път, особено ако шофирате. От четвъртък Марс е в Близнаци. От зоната на кариерата планетата воин е силен мотиватор, подтикващ ви да отстоявате позицията си, да защитавате постиженията си и да следвате плановете си. От Близнаци влиянието на Марс не е еднозначно. В периодите,когато е в напрегнати аспекти с планетите от Риби неговата мъжка огнена енергия ще ви поставя в сложни, конфликтни ситуации в професионалната среда и в отношенията с другия пол.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои професионално ориентирана седмица. Луната от кардиналните Везни прави хармонични аспекти и това влияе добре на служебните дела. Тригонът и със Слънцето в средата на седмицата укрепва отношенията в екипа, макар това да става след краткотрайни словесни престрелки. От четвъртък Марс е в Близнаци. Транзитът му през въздушни знак е до 23 април. За това време планетата на волята и амбицията ще създава много динамика в отношенията ви в близката работна среда, насищайки ежедневния график с много точки и подточки. Марс активира ума и обогатява базата от идеи и проекти в зародиш. Предстоящият съвпад със СЛВ може да бъде такъв акцент в края на месец март.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с добро настроение и Луна в другия въздушен знак Везни. Опитите ви да се сработвате с околните ще водят в повечето случаи до успех. В четвъртък Марс идва във вашия знак, което е събитие случващо се веднъж на две години, но по-важното е, че на ваша територия Марс ще се срещне със СЛВ. А това се е случило за последно през 2002 година. Тази предстояща среща на планетата воин, в края на месеца, бележи важен момент от личната и година. През тази седмица Слънцето ще направи аспект с лунните възли, северният от които е в знака ви. От зоната на кариерата идват възможности и претенции, които ще изискват да заемете осъзната, добре обмислена позиция.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. Лидерският жезъл е във вашите ръце, повеждайте в желаната от вас посока, а който иска да ви следва. Подкрепени сте с доверие от близки на сърцето ви хора. В средата на седмицата финансови въпроси ще бъдат в центъра на вниманието. Решаването им може да ви вкара в напрегнати отношения, и да бъде свързано с повече от предвидените разходи. В четвъртък Марс влиза в другия въздушен знак Близнаци. До 23 април планетата на волята и амбицията енергетизира зоната на смелите и мащабни планове, новите проекти, динамичното ежедневие, разгърнатата комуникация. Предстоящата му среща със СЛВ в тази зона е рядко случващо се астрологично събитие, което води до значимо житейско събитие.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, добро начало на седмицата с Луна в другия въздушен знак Везни. Аспектите и с планетите във вашия знак правят началото на седмицата много продуктивно и удовлетворяващо. В средата на седмицата финансовите дела вървят успешно. В слънчевия период на личната година сте, подходящо време да отделяте средства да рекламирате себе си и това, с което се занимавате. От 4 март Марс влиза в Близнаци. До 23 април планетата воин ще премине през зоната на творчеството, блясъка и славата, любовта и силно емоционалните връзки. Марсовата енергия зарежда с жизненост и страст тази зона. Добър период за зачеване. За начало на енергоемки проекти също, особено във времето, когато Марс ще се срещне със СЛВ, по време на пълнолунието през март.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои домашно ориентирана седмица. Близките ви ще ангажират много от времето и вниманието. Нужна ви е много добра организация, за да се справите с всичко, което сте планирали. Имате подкрепата на планетите да намирате най-прекият път, с най-малко разход на физическа енергия и средства. В юпитеровия период на личната година аспектите на Слънцето с лунните възли ще ви постави в ситуация, в която ще трябва да вземете важно за вас решение, касаещо здраве. Темата се подсилва с навлизането на Марс в Близнаци, в четвъртък. Планетата войн ще ви подтиква към активна комуникация с хора отдалеч, в търсене на истини, или за да намерите нужните ви аргументи и опори.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва относително спокойно. В сряда и четвъртък Луната е във вашия знак. Това ви прави център на внимание и обект на обсъждане. В личното партньорство има раздвижване породено от хармоничните аспекти на Слънцето и Венера от зоната на любовта, и Уран от противоположния знак Телец. По някои въпроси от вас ще се иска повече яснота, конкретност, определеност, заемане на твърда позиция. От четвъртък вашият планетен съуправител влиза в Близнаци. От тази зона неговата огнена енергия може да раздвижи застояли въпроси свързани с инвестиции, съсобственост, кредити, задължения, наеми. Ще ви вдъхва кураж и убеденост, за да бъдете предприемчиви и настоятелни, и да постигате целите си. Но също така може да ви вкара в сложни конфликтни ситуации.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на тайните. Каквото търсите ще го намерите. Дори добре скрито, или забравено, това което трябва да ви се открие, ще го направи. В средата на седмицата, когато Луната е в Скорпион, далечните цели могат да се окажат много близки и да изискват от вас адекватно отношение. Трите благодатни планети в знака ви в стелиум, Венера-Слънце-Нептун, са притегателен фокус на чуждото внимание, но също така поставят пред вас много изисквания и отговорности. Аспектите им с лунните възли ви поставят пред важен житейски избор през тази и през следващата седмица. Марс от Близнаци, между 4 март и 23 април,ще насища с огнена енергия зоната на семейството, близките роднини, връзката с корените.

Дати на някои астрологични събития

На 4.03.2021/5:29/Марс в Близнаци

Слънце в квадрат със СЛВ на 5.03.2021/ 19:29

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни до Козирог, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

2.03.2021/ 16:09 – 2.03.2021/ 22:38

4.03.2021/ 18:09 – 5.03.2021/ 0:43

6.03.2021/ 11:44 – 7.03.2021/ 4:20

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии