Седмичен хороскоп 1-7 ноември 2021

2021 11 4Новолуние на 4 ноември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Започваме месец ноември в понеделник. Февруари и март беше същото, поради разстоянието между тях в дни, кратно на 7, в невисокосна година.

Ако е вярно, че денят се познава от сутринта, то очакването е предпоследният месец на годината да бъде меко казано неспокоен. Активното включване на Скорпион го прави гневно неспокоен. В Скорпион се срещат Луната и Слънцето. На негова територия се движат Слънцето и Марс, а в края на седмицата там стъпва и Меркурий.

До края на седмицата предстои прегрупиране на стихиите. За няколко дни въздухът отстъпва пред водната и земната стихия, в която ще се движат седем от деветте тела, изключая земята. Така от сферата на идеите и многото приказки ще преминем към явни и неявни действия.

В понеделник Луната е в Дева. Ще завалят дъждове от промоции, намаления, безплатни (скрито платени) услуги. Черният петък е в края на месеца, но кой ще го чака при тази оредяла клиентела в магазините.

Последните дни на последната фаза на Луната са време за разчистване от старото и непотребното, за да се отвори пространство за новото. Процесът се стимулира от бързите планети. Луната е най-бърза и е катализатор, който често подава фитила към подготвения експлозив. Меркурий е следващият, като отдалечил се от ретро фазата си, търчи с голяма скорост през кардиналните Везни. Тъй като е безполов, не подбира и се включва във връзки както с женските, така и с мъжките планети, играейки едновременно и доброто и лошото ченге. Така в понеделник е вестоносецът на боговете и е в бисекстил с Юпитер, и Венера, а във вторник в тао квадрат с Плутон и Ерида/Ерис. Нещо казано или показано ще предизвика противоположни мнения и оценки, както и много спорове в официалните медии, и в социалните мрежи. И ако в понеделник връзката на Луна-Венера-Нептун подтиква към разбиране и опрощение, то във вторник, в марсовия ден, точно Луната в кардиналните Везни издига глас за справедливост. Тогава и Меркурий налива масло в огъня с квадрата си с Плутон и опозицията с Ерис.

В дните преди новолунието много въпроси се натрупват и искат отговори. Уран, ретрограден, е готов в противоположния знак с някои. Опозицията му с точката на новолунието 12Скорпион е до болка точна, а и се намира в кардиналния 10 дом в картата. Решения има, но те искат кардинална промяна в подхода. Не искат въздушни мятания от едно мнение на друго, хем тук, хем там, ту ляво, ту дясно, а къде точно съм да не е ясно, а твърда, смела, категорична позиция, заявена с дела, а не с приказки. Времето на приказките свърши, в зоната на Скорпиона сме.

В края на седмицата става разместване на горните пластове, предстоят промени на шахматната дъска, ще хвърчат пешки, а може и по-значими фигури. До петък Венера е още в старата почти едномесечна връзка с Юпитер и Уран, в тройна рецепция. Венера в знака на Юпитер (Стрелец), той в знака на Уран (Водолей), а той пък в знака на Венера (Телец). Танц по тройки е малко или много като любовен триъгълник, ролите са неясни и променящи се, може да е дълготраен, но е възможно и във всеки момент да се разпадне. В петък Венера сменя знака и подхода. От огнения стрелец преминава в земния Козирог. Тук отново играе в тройка, но този път със Сатурн и Уран, а те са в конфликт, който тепърва ще се развихря. Венера е в знака на Сатурн, Той в знака на Уран, а той все още в знака на Венера. Но играта става много по-твърда и безкомпромисна. Липсата на отстъпчивост ще води до все по-сложни ситуации и до по-дълбоки, и остри конфликти в края на тази, и през следващата седмица. Тази тройна връзка се очертава да продължи относително дълго, докато Венера е в Козирог. Поради предстоящата и ретроградност планетата на любовта ще се движи през зоната на прагматичния и консервативен земен знак повече от четири месеца, до 6 март 2022 година.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Дева, което трябва да ви подсеща да се грижите добре за здравето. Като огнен знак неглижирате тази тема и съответно тялото ви понякога реагира остро, за да ви напомни. Ако се налага консултация, не разчитайте само на едно мнение. До новолунието в четвъртък можете да направите активно изчистване и разчистване в много направления. При някои връзката се нуждае от промяна, при други притежанията и имотни отношения. Новолунието в Скорпион е удачен момент за дълбока трансформация, за начало на по-интензивни отношения на доказано доверие и дълбочина на чувствата. Когато планетата на любовта премине в Козирог,в края на седмицата, ще почувствате тази потребност от сигурност и реални доказателства.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на финансови ангажименти. Преди новолунието ще е добре да си разчистите задълженията с хора, с които имате наемни отношения, разплащане за стоки и услуги. Новолунието е в зоната на домашните дела, на отношенията с най-близкия кръг хора. Разчистете си в дома, освободете пространство, за да влезе нещо ново, дали ще са материални неща, или нови хора, нови отношения. Когато и Меркурий премине в Скорпион, а Венера в Козирог в края на седмицата, настъпва добър период за преместване в ново жилище или отдаване на собственост под наем. Ако в се налага да сключвате договор за наем, или за привличане на хора за работа, имайте предвид ретроградността на Венера в земния знак, която започва от 19 декември.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица с последното новолуние преди Слънцето да влезе във вашия знак. В дните преди него е добре да приключите с поети вече ангажименти, да внесете необходимите корекции в отношенията си с приятели, колеги и шефове, да разчистите и да подготвите почвата там, където искате да сеете нещо ново. Резултати от започнатото сега, ще се проявят при следващи пълнолуния, но най-значимо през пролетта, при пълнолуние в Скорпион. Включването на Уран към новолунието подсказва някои решения свързани с технологиите, които могат да ви подпомогнат, но не и ако им се предоверите. В края на седмицата Венера започва дълъг преход през зоната на финансите, която е в Козирог,до 6-ти март следващата година, включая ретроградна фаза.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои романтична седмица. Луната в Дева в началото на седмицата създава връзка с далечните планети в земни знаци, включая Уран от вашия. Това ви прави много ангажирани със случващото се около вас в следващите дни. От вас се очакват прости решения на сложни въпроси, както и кратки пътища за излизане от сложни ситуации. В меркуриевия период на годината предстои новолуние в зоната на партньорството. Можете да направите значима крачка, да смените среда, колеги и работодатели, да започнете свой бизнес. Не ви се обещава лесен преход, но постигането на целта си струва усилията. В края на седмицата Венера преминава в Козирог. Планетният управител в сродния по стихия земен знак е силна подкрепа, която ще продължи, на приливи и отливи, повече от четири месеца.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Това укрепва самочувствието и ви дава увереност да отстоявате мнението си пред хора, които се опитват да ви манипулират. Анализите и дискусиите са важни за вас и новолунието в Скорпион ще го подчертае. Затова се подгответе добре, ако ви предстои защита на теза, представяне на разработка, интервю, или друго, където ще трябва да говорите, пишете, доказвате с аргументи. Меркурий влиза в Скорпион и това ще ви помага много за концентрация и задълбоченост. В края на седмицата и Венера сменя знака, преминава в зоната на любовта и романтиката. В земния Козирог планетата ще се задържи сравнително дълго, повече от четири месеца, правейки междувременно ретроградната си фаза. Някои планове за личния живот би трябвало да се съобразят с нея.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. В последната фаза на Луната е важно да приключите започнати неща, да разчистите площадката, да се освободите от това, което ви задържа и ограничава. Новолунието в Скорпион, в четвъртък, дава старт на проекти свързани с други хора, на работа в екип и по начинания, които включват и други хора. Обединението в обща цел, за кауза, ще даде резултат още на първото пълнолуние, след две седмици. Венера идва във вашия знак в края на седмицата, което ви помага като прилагате нейния дипломатичен начин да общувате, да привличате симпатии, внимание и подкрепа. Меркурий също сменя знака и преминава в Скорпион, като неговото участие в общите дела е противоречиво. Съвпадът му с Марс и квадрат със Сатурн от зоната на доходите, може да ви създаде затруднения в следващата седмица.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, най-близката среда ще бъде извор както на вдъхновение и подкрепа, така и на грижи. До новолунието в четвъртък можете да изчистите недоразумения, да разплатите задължения, да се извините комуто трябва, или да си потърсите заработеното. Новата Луна ще ви подтиква да търсите добри решения за здравето си, за работата си, за ефективността на усилията, които влагате в определена посока. Планетният управител преминава в Скорпион и раздвижва работната среда. Тъй като и Марс е тук, то отношенията с някого от колегите може да станат твърде интензивни. Венера също допринася за подхранване на емоциите с преминаването си в Козирог в събота. В зоната на силните преживявания планетата на любовта ще се заседи повече от четири месеца, защото там ще бъде ретроградната и фаза. Тя може да ви завърти във вихрушката на интриги и тайни влияния в края на годината и началото на следващата.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на обработка на информация, която идва отдалеч, и на разплитане на мистерии. Между вторник и четвъртък Луната е във вашия знак и ви подтиква да бъдете по-инициативни и включени в събитията. Новолунието в Скорпион се случва в зоната на личните доходи и притежания. То бележи добър начален момент на промяна в тази сфера. Опозицията с Уран подсказва, че е възможен външен начален тласък, ако се нуждаете от вдъхновение, или увереност. Венера преминава в Козирог в края на седмицата, в зоната на дома и отношенията с най-близките. Влиянието на планетата на хармонията е позитивно, ще ви подтикне да направите промени в дома си, за да стане той по-комфортен и удобен. На Венера предстои ретроградност, която започва от 19-ти декември, и през която процесите подтикнати от нея, могат да имат задръжки.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои новолуние в зоната на кариерата. Едно от най-важните новолуния в годината за професионалния ви път. В последната фаза на Луната направете необходимото да се освободите от ангажименти и зависимости, които ви пречат да работите както бихте искали. Новата Луна стимулира промените и дава добри възможности да смените попрището си, или да заемете по-желана позиция. Два дни по-късно тук идва и Меркурий. В Скорпион се събират той, Слънцето и Марс- мотиваторът. Уран от Телец обаче е в точна опозиция със съвпада Слънце-Луна, което предполага известна съпротива от най-близкото обкръжение, или задръжки, чийто корени са в родната среда, в нагласите и възпитанието. Венера от своя страна активира подкрепа, за която не подозирате.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Активно общуване, движение насам-натам, повече наблизо отколкото надалеч. Предимство ще имат до новолунието неща, с които приключвате и разчиствате започнато и недовършено. Новолунието в сродния по стихия воден знак Скорпион е едно от двете значими новолуния в годината. В марсовия период, то дава силен импулс да се придвижите напред, да развиете идея, да постигнете желана цел, да намерите най-точното решение по важен за вас въпрос. В зоната на личните отношения, новата Луна ще ви кара да променяте и да искате повече от връзката си. Венера, планетата на любовта, влиза в прагматичния Козирог в края на седмицата и ще направи своята ретроградност там, в зоната на партньорството в слънчевия хороскоп.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои . Един път в годината, обикновено, Слънцето и Луната се срещат във вашия знак. В дните преди него е добре да си изясните какво искате, какви планове имате за близкото бъдеще, с какви ресурси разполагате и как да стигнете до целта си. Новолунието задава начален момент за отпочване на замисленото. Уран от срещуположния знак Телец ще подкрепя с неочаквани възможности, но и ще създава много пречки, особено ако рожденото слънце или асцендент са близо до 12-я градус на Скорпион. В края на седмицата Меркурий идва на ваша територия, насочвайки се към съвпад с Марс. Предстоят ви битки, за които имате личен принос, и справяне документация, наредби и закони.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои новолуние в другия воден знак Скорпион. В юпитеровия период на личната година това е едно от двете най-значими новолуния, което обещава успехи и победи. В дните до четвъртък проанализирайте изминалия период на годината до сега, подредете си приоритетите, набележете си близките планове, освободете се от страхове и задръжки. Новолунията винаги са заредени с позитивизъм и добрите очаквания да се сбъднат, а това точно е провокирано от опозицията с Уран, която го прави по-специално, носещо изненади. Венера преминава в Козирог в края на седмицата. В прагматичния знак тя ще престои повече от обикновено,тъй като там ще бъде предстоящата и ретроградност, започваща на 19 декември. В зоната на приятелствата Венера може да ви даде подкрепата на нови контакти и полезни запознанства.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 120 Юпитер на 1.11.2021/ 6:18

Меркурий 90 Плутон /2.11.2021/ 11:39

На 4.11.2021 /23:14/Новолуние 12°Скорпион

Слънце 180 Уран на 5.11.2021 / 1:58

На 5.11.2021/12:43/Венера в Козирог

На 6.11.2021/0:34/Меркурий в Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

1.11.2021 20:00 –  2.11.2021  2:11
4.11.2021  1:32 –  4.11.2021  3:52
5.11.2021 19:10 –  6.11.2021  3:52
7.11.2021 16:44 –  8.11.2021  4:00

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Vera каза,

    Писа на ноември 1, 2021 @ 7:41

    Здравейте Муси!Очаквах с нетърпение този хороскоп,асцедент Дева,рожденичка на 6ти ноември.Това новолуние е точно върху Слънцето ми,и на кратко разстояние от моите Северен възел в Лъв и Южен във Водолей.Какъв тон задава то за новата ми лична година,малко съм притеснена и от гледащия отсреща Уран…Благодаря ви предварително!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 3, 2021 @ 22:17

    Vera,
    не е еднозначно,
    това може да севиди при разглеждане на годишния хороскоп.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии