Седмичен хороскоп 1-7 октомври 2012 г.

Сатурн в Скорпион

Юпитер ретрограден

Меркурий, Венера и Марс сменят знаците

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстоящата седмица се очертава да бъде много динамична в астрологично отношение. В следващите дни четири планети ще сменят знаците си, а това означава нови стимули, нови предизвикателства към хората,които са под тяхно влияние, както и промени в областите съзвучни с новите им знаци.

След близо три годишно пребиваване на територията на въздушната стихия, представена от кардиналните Везни, в петък Сатурн навлиза в бурните и дълбоки води на Скорпион. Меркурий почти едновременно с него също започва триседмичното си гостуване през този знак. Така за Скорпионите октомври ще бъде вълнуващ, както и предстоящите две -три години.

Кардиналният Тао квадрат от предходната седмица се разпада и влиянието в следващите дни намалява. На небето обаче се оформя друга сложна конфигурация. Арената на действието е подвижният кръст. Към ретроградния Нептун в Риби и канещия се да тръгне назад Юпитер в Близнаци, в подвижните знаци през следващите седмици ще се движат Венера в Дева и Марс в Стрелец. В сряда, четвъртък и петък ще усетим,някои повече, други по-малко, негативната страна на проявлението на женския принцип,провокирано от Голям квадрат, в който попадат Венера, Марс,пресичащ Северния възел, Нептун и Лилит. Най-уязвими към нестабилност, подвеждане и измами, са родените в подвижните знаци, особено тези от първата декада на знаците, както и всички,които имат важни астрологични точки в последните няколко градуса на неподвижните знаци.

За довиждане, преди да премине в Стрелец в неделя, в началото на седмицата,в понеделник, Марс прави подарък на водните знаци от последната декада. Съвпадът със Северния лунен възел насища с енергия важни житейски начинания и дава старт на положителни промени в емоционалния живот на мнозина. Марс в Стрелец иска яснота на целите, откритост и честност.

В обществен и международен план ще излязат наяве някои задкулисни машинации на управляващи от различни държави, ще бъдат изречени на глас тайни уговорки, но също така и ще се заформят нови дипломатически игри и интриги. Чувството за справедливост при някои хора ще бъде подложено на изпитание, но недоволството ще се излее по по-рафиниран и завоалиран начин, а не с пряка конфронтация.

През тази седмица няма да водя статистика на случващото се, както в предходната. Знам, че новините, с които ви заливат медиите, са ви достатъчни. А пък и не е необходимо да се дават непрекъснати доказателства за това, че астрологията е добър прогностичен инструмент.

В тази истина вярвам всички сами сте се убедили.

Хубаво настроение и успешна седмица на всички!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, продължава страстния период и през тази седмица. Но напрегнатите аспекти в кардиналния кръст се разпадат и с напредването на дните ще ви се удава все по-лесно да „успокоявате топката“. От неделя, когато Марс, управителят на знака, навлиза в Стрелец заемате много добра и стратегическа позиция както в професията,така и в личните взаимоотношения. Планирайте и придвижвайте напред важни сфери от живота си -нова работа, ново жилище, нов семеен статус. Сатурн напуска опозиционния знак Везни и формално за някои, а „де факто“ за мнозина, ви освобождава от наложените ограничения през последните две-три години. Седмицата започва с Луна в Овен, затова от вас се очаква инициатива и активно включване в собствените и в общите дела. Понеделник след обяд,а още по-добре за вторник, планирайте важните си дела, особено ако са свързани с даване или вземане на пари, с разплащане на труд, договаряне на възнаграждение или сключване на договор за нещо. В четвъртък се пазете от измами. От петък до неделя астрологичната обстановка е подкрепяща за вас.

На родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои активна работна седмица. Напрегнатите аспекти от предните дни, особено този между Венера от вашия знак и Марс, се разпадат и имат затихващо влияние поне до сряда. Но като цяло астрологичният фон е умерен и подкрепящ делата ви. Дори обещанието е за нещо повече, в края на седмицата, когато Марс навлезе в сродния ви по стихия знак-Стрелец. Ще усетите прилив на енергия, повече оптимизъм и амбиция да водите живота си в желаната от вас посока. В средата на седмицата има един коварен момент, когато нещо няма да се случи според очакванията, или ще тръгне в нежелана от вас посока. В този смисъл сряда и четвъртък са неблагоприятни дни. Бъдете внимателни при решаване на финансови въпроси и не се предоверявайте. Благоприятни дни-понеделник, вторник и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. Слънцето и Юпитер са хармонично поставени един спрямо друг, на един тригон разстояние. Ако имате обаче вземане-даване с администрация, съдебна система или сте на път да сключите важен договор, направете го до сряда. Юпитер е стационарен и предстои да тръгне назад, което в известна степен може да повлияе развитието на делата ви. В следващите пет месеца, докато той се движи в ретроградната си фаза и в зоната на опозиционните му Близнаци, ще трябва да бъдете по-премерени и ефективни при разход на ресурси като пари, време и енергия. Избягвайте да се ангажирате с неща, които не са по силите ви, наложете си един по-умерен начин на живот. Някои от плановете ви могат да претърпят корекция, преразглеждане, и да трябва да изчакат по-подходящо време за реализация. А добрата новина е, че Марс идва на ваша територия в неделя. Той ще ви зарежда с енергия,позитивизъм и воля за успех, тъй нужни ви точно сега. Благоприятни дни-понеделник, вторник, петък и почивните дни.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои активна седмица. Венера, управителката на знака, преминава в Дева. На мястото на забавленията пред вас се отварят врати за повече работни ангажименти и съответно повече и по-сериозни задължения. Венера ще внесе в голяма степен хармония в личните ви взаимоотношения и това ще ви помага да се чувствате по-харесвани и обичани. Във вторник Луната влиза във вашия знак и това е подходящия момент да внесете порядък в някои служебни дела, където сте на водеща позиция. В сряда и четвъртък не приемайте на доверие обещания за бърза и лесна печалба, „изгодни“ оферти или въвличане в нечий „любовен триъгълник“. Ако сте от виновната страна, в четвъртък и петък имате шанс да внесете яснота и да оправите кашата, в която сте се забъркали. Имате ли затруднения, търсете съвет от специалист.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои интересна откъм събития седмица. Динамиката на случващото се около вас непрекъснато ще ангажира вниманието и времето ви и няма да ви остави да скучаете. Някои ще са на прага да вземат важно бизнес решение. Ако се чувствате несигурни, което е много вероятно да бъде в средата на седмицата, търсете консултация със специалисти. Не бъдете самонадеяни , изисквайте, и сами търсете, допълнителна информация, за да не остава нищо скрито от очите ви. Вероятността за подвеждане е голяма в сряда и в четвъртък,затова отлагайте сериозните си срещи за петък. Не вярвайте и на обещанията на шеф, ако не са подплатени с конкретни действия. През тази седмица има две важни астросъбития, които ви касаят в повече от другите. Венера идва във вашия знак в сряда и ще ви гостува почти до края на октомври. А Меркурий, управителят на знака ви, преминава от Везни в Скорпион. Така,под влияние на тези лични планети, животът ви ще стане емоционално по-наситен, по-цветен,страстен и разнообразен. А Марс,който в неделя преминава в Стрелец,през следващите месеци ще ви амбицира да следвате докрай една своя идея. Благоприятни дни-вторник,сряда и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои забележителна седмица. Както се вижда, астрологичната обстановка в следващите дни става много раздвижена. Но главният акцент е преминаването на управителят на вашия знак-Сатурн в нов знак, в Скорпион. Тази промяна е твърде противоречива по своето влияние. От една страна Сатурн напуска кардиналния кръст, откъдето правеше квадрат към рождените ви слънца. Но във Везни Сатурн има изразяване по силата на екзалтацията в знака. А във водния знак Скорпион трудностите ще идват най-вече от необходимостта да се взимат рационални решения по въпроси,касаещи емоциите,както и обратното- да се подхожда емоционално в деловата сфера. Добрата страна е, че в следващите около три години ви предстои много работа, особено по неща,които започвате от нулата и довеждате до финала. Благоприятни дни през тази седмица-сряда, петък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои интересна седмица. Подвижната астрологична обстановка в следващите дни ще внесе раздвижване в някои сфери от живота ви. Важна промяна идва от управителят на знака -Меркурий. В края на седмицата той напуска уютната въздушна среда на Везни и преминава на водна територия в Скорпион. Оттам той ще ви прави по-амбициозни и мотивирани да отстоявате собствените си намерения. Но ще трябва да се съобразите с някои нови условия, особено ако правите промени в дома си. Повече определеност, повече яснота и категоричност ще са ви нужни, за да продължите или да приключите вече започнат ремонт или преместване в нов дом. Обръщайте внимание на съветите на по-опитен човек. В четвъртък ще ви бъде трудно да постигате съгласие по важни за вас въпроси, отложете срещите си за петък или събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои въодушевена седмица. Напрежението от предишните дни, породено от напрегнатите аспекти в кардиналния кръст, но още повече от квадрата на Венера и Марс, постепенно ще отстъпи място на разумния поглед и на целенасочените действия. Но това от четвъртък нататък, когато премине неблагоприятната ситуация,отново включваща Венера в сряда. Не предприемайте важни стъпки водени от емоциите, от неточна информация или казано от случайни хора. Истината, стига да искате да я знаете, съвсем скоро излиза наяве. Периодът е добър за навлизане в ново знание, за придобиване полезни умения и свързване с подходящи хора. Обърнете внимание на техниката, с която работите, или на която разчитате, необходими са повече грижи и някои подобряващи я промени. Благоприятни дни-петък и събота.

На родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои неспокойна седмица. Натоварването от предходната седмица може да ви дошло в повече и сега да ви се иска да се занимавате със сериозни неща, а не да се разпилявате за дреболии, още повече, че се намирате в юпитеровия период на личната си година. Необходима ви е сигурност и гаранции, че направените уговорки ще се спазват. Бъдете внимателни към предложенията отправени към вас в следващите дни, вероятност за подвеждане или недоразумения има до сряда. От четвъртък до края на седмицата обстоятелствата работят във ваша полза, особено за родените в средата на зодията. Работата и общуването с млади хора ще ви носи удовлетворение. В петък Сатурн преминава в зоната на неподвижния кръст и това придава особено значение на следващите две -три години. А сега, благоприятните дни през тази седмица са вторник, петък, събота и особено много-неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, напрежението от предишната седмица постепенно намалява. Няма как да не отбележите, че получавате повече подкрепа и срещате по-малко съпротива у околните. Сега сте в лунния период на личната си година и ангажиментите в дома ви си остават ваши. През следващите дни обаче и други хора ще търсят вниманието ви. Приятели, съученици, състуденти или съседи, ще ви търсят за услуга или просто да споделят проблемите си. Някой, който е надалеч, ще има нужда от подкрепата ви. През тази седмица няколко планети сменят знаците си, като за вашата зодия това носи добри очаквания. Меркурий и Сатурн преминават във водната стихия, първият за кратко, но вторият за около три години напред. Меркурий и Венера ще ви подтикват да се срещате с повече хора, да се движите и да се включвате по-активно в групови дейности. А Сатурн е готов, още в следващите месеци, да ви компенсира със сериозна връзка или сигурна работа. Навлизате в зоната на сатурнов подем и забележими житейски промени. В сряда не се подвеждайте по лъскави опаковки и сладки приказки. Благоприятни дни са вторник, петък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, в предстоящата седмица астрологичната обстановка е балансирана. Напрегнатите аспекти са на път да се разпаднат, а тези които се пораждат в последните градуси на неподвижните знаци,от които сте и вие, са краткотрайни. Но има един важен момент и това е съвпадът на Марс със Северния лунен възел (виж по-долу), във вторник. Срещата става в 26-я градус на Скорпион. Ако имате важна рождена точка в този градус, бъдете внимателни с ангажиментите,които поемате. А по принцип съвпадът носи бунтарска нагласа и воля за революционна промяна в живота, в условията на работа, в домашната среда, в служебния и в приятелския кръг от хора. Сряда е неблагоприятен ден за договаряне и решаване на финансови въпроси. В четвъртък ще ви е нужна сериозна аргументация, за да прокарате своя идея или намерение. В петък във вашия знак навлизат Меркурий и Сатурн. Първият внася оживление и промени в следавщите три седмици, но вторият-Сатурн ще ви е строг спътник в следващите близо три години. През тази седмица- петък, събота и неделя са благоприятни дни.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстоящата седмица носи някои предизвикателства, особено значими за родените в началото на зодията. Някои предварително планирани неща, няма да се развият по начина, по който очаквате, независимо от добрите намерения, които сте вложили в тях. Имайте готовност да се срещнете в една или друга степен, с неблагодарност и пренебрежение, с алчност, лицемерие и отмъстителност, а също така и с други негативни проявления на низката човешка природа. Но влиянието е краткотрайно, до сряда, най-много в четвъртък, се оттича като от петък нататък ситуацията е много различна и то към добро. През тази седмица, почти едновременно Меркурий и Сатурн преминават във водната стихия, на територията на Скорпион. За вас това са плюсове в краткосрочен, покрай Меркурий, но и в дългосрочен план заради дългия престой на Сатурн в Скорпион-до септември 2015 г. Предстои ви сатурнов подем,който се случва два пъти на 30 години. Подгответе се за много работа, но и за много възможности за професионален растеж.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Марс е в съвпад със Северния Лунен възел на 2.10.2012 г.,в 18:06 ч.

На 3.10.2012 г., сряда, в 9:58 ч. Венера преминава в Дева и ще пребивава там до 28.10.2012 г.

На 4.10.2012 г., четвъртък, в 16:17 ч.,Юпитер от 16°Близнаци навлиза в ретроградната си фаза.

На 5.10.2012 г., петък, в 13:35 ч. Меркурий преминава в Скорпион, и до 29.10.2012г ще остане там.

На 5.10.2012 г., петък, в 23:34 ч. Сатурн преминава в Скорпион,където ще бъде до 18.09.2015 г..

На 7.10.2012 г., неделя, в 6:20 ч. Марс преминава в Стрелец. Сменя знака отново на 17.11.2012 г.,когато влиза в Козирог.

Луната през тази седмица се движи между знаците Овен и Рак, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

2.10.2012 г., в 1:32 ч. – 2.10.2012 г., в 2:26 ч.

4.10.2012 г., в 10:44 ч. – 4.10.2012 г., в 14:47 ч.

6.10.2012 г., в 0:08 ч. – 7.10.2012 г., в 3:45 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

Няма етикети.

10 коментара so far »

  1. Natalia каза,

    Писа на октомври 1, 2012 @ 23:58

    А какво точно представлява Сатурновия подем?

  2. bobi каза,

    Писа на октомври 2, 2012 @ 9:47

    Здравейте,г-жо Дачева,може ли да кажете под това изречение , /Най-уязвими към нестабилност, подвеждане и измами, са родените в подвижните знаци,в първите градуси/ важи ли, за зодия близнаци 14,00гр. с АС рак 29,00гр., досега бях под влиянито на Сатурнова криза откъм АС.

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 2, 2012 @ 10:19

    Natalia,
    сатурновият подем е времето през което Сатурн прави тригон към рожденото Слънце. Описала съм го в стария вариант на “Номерологичен календар”.
    Ще бъде описан по-подробно в книгата ми,която предстои да излезе през следващата година “Сатурновите кризи”.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 2, 2012 @ 10:20

    bobi,
    първите градуси на подвижните знаци са до 5 градуса Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

  5. Киара каза,

    Писа на октомври 3, 2012 @ 8:55

    Аз имам Сатурн в първия градус на Скорпион в съвпад с Плутон (7)и това в квадрат към Марс (10), честно да ви кажа не ми е хич спокойно за предстоящите транзити, даже в момента съм в болница :( И все пак съм оптимистка

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 3, 2012 @ 17:10

    Киара,
    само така!
    Желая бързо оздравяване! :)

  7. Ив.Иванова каза,

    Писа на октомври 6, 2012 @ 20:37

    Какво да очаквам от съвпада на транзитен Сатурн в Скорпион с нат.Венера и нат. Юпитер.Действието е във втори дом.Венера е господар на 2 и 9 дом,а Юпитер господар на 4 дом.Нат. Сатурн е в 8 дом,господар на 4. / 4 дом е интерсептиран/

  8. Ани каза,

    Писа на октомври 7, 2012 @ 14:00

    Здравейте, г-жо Дачева!
    Моля, бихте ли споделили малко информация за преминаването на тр. Сатурн(У11) през 8 дом, където съвсем в края на годината ще направи съвпад с нат. Плутон(У9). Едновременно с това на К11 е тр. Плутон в съвпад с нат. Нептун(У1)? Предполагам, че ще даде нов поглед и пълна трансформация на личността, ако гледаме от положителната страна на ситуацията? Имайки предвид и съвпада на тр.Уран (У12) с нат.Слънце(У6) и нат. Юпитер(У10)? И в комбинация с лична година 8 :))
    Предварително благодаря :)
    Поздрави!

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 8, 2012 @ 20:36

    Ив.Иванова,
    коментари “на парче” не е добре да се правят,защото трябва да се гледа цялата астрологична обстановка. Но, когато Сатурн преминава през рождената позиция на дадена планета, то той подлага на ревизия всичко,свързано с нейното влияние в наталната карта. Така представената от вас картина има материален привкус. Венера и Юпитер са свързани с придобивките по принцип,но при вас вероятно нещата ще се завъртят около законността на собственост, ако очаквате придобиване, онаследяване, делба на имущество, ще се наложи да правите някои компромиси, да приемете някои ограничения дори в приходите. Особено, ако имате имот, който давате под наем, или самата вие сте в наемни отношения.Макар Сатурн, преминаващ през втори дом,често да води до редуциране на източниците на доходи,то един от плюсовете е,че кара човек да бъде по-разумен към средствата, с които разполага. В края на преминаването,когато излиза от втори дом, той спомага за стабилизиране на доходите.
    P.S. Нещо се бъркате, тук има противоречие “Юпитер господар на 4 дом.Нат. Сатурн е в 8 дом,господар на 4. / 4 дом е интерсептиран/”Не може и Юпитер и Сатурн да са управители на 4 натален дом и в същото време той да е интерсептиран.В кой знак е интерсептиран?

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 10, 2012 @ 10:37

    Ани,
    да, интересен период предстои, а може би вече сте в него :)
    До “пълна трансформация на личността” вероятно няма да се стигне :) и по-добре не.
    Имайте предвид,че Сатурн и Плутон са във взаимна рецепция,така че има зависимост в тяхното поведение.
    Приятелската среда ще оказва значимо влияние.
    Обърнете внимание на декемврийското новолуние.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии