Седмичен хороскоп 1-7 октомври 2018

Retr Ven2Плутон директен

Венера ретроградна

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на месец октомври е бедна на точни значими аспекти между планетите. Но предстои „промяна в движението“ на две от тях.

В понеделник, преди изгрев слънце, Плутон излиза от ретроградната си фаза. Тя започна на 22 април от 21 градуса Козирог. Сега потайната планета тръгва в права посока от 18 градуса Козирог. Ще минат няколко дни докато бавната планета излезе от стационарната фаза и увеличи скоростта си. Директният Плутон в Козирог ще повлияе делата на земните знаци и на тези от кардиналния кръст, на Козирог,Телец, Дева, но и на Рак, Везни и Овен. Плутон подкрепя фокусирането на енергията в определена, ясно очертана цел, отдаването на целия наличен потенциал в една посока.

Целта оправдава средствата“ илюстрира задоволително плутоновата мощ, когато е активирана. Плутон е големият заговорник, шефът на подземния свят, и в средата на седмицата получава подкрепата на Меркурий, който застава в квадрат към него. Лоша комбинация. Случва се два пъти в годината планетата на мисленето, комбинациите, престъпните планове, машинациите и ред други качества от негативния спектър, да пресече енергията си с Плутон. Съвпадът на Марс с Лилит понеделник вечерта е катализатор на задкулисието. Това, което се замисля сега ще се изпълни през следващата седмица, когато Слънцето направи квадрат с Плутон.

Във вторник светилата са в квадрат в кардиналните знаци Везни-Рак. Аспектът дава възможност всеки да се определи, да вземе страна, да е наясно в каква посока ще тръгне, какво ще направи, или какво няма да направи.

В петък Венера навлиза в ретроградната си фаза. Тя ще бъде от 5 октомври до 16 ноември. За това време планетата на любовта ще измине назад зодиакалното разстояние от 15 градуса между 10Скорпион до 25Везни. На 31 октомври се връща във Везни, а на 16 ноември тръгва в права посока. Венера е ретроградна не всяка година, а следва ритъм през 18 месеца, като може да бъде ретроградна през година, или две години с и една година без ретроградна фаза. Така тя бе ретроградна през 2017-та, ще бъде сега през 2018-та,но през 2019 година няма ретроградна фаза.

По време на ретроградната си фаза Венера преминава през така наречения долен съвпад със Слънцето. През тази година това ще се случи на 26 октомври, тогава тя ще бъде най-близо до земята. Това е момента, когато планетата променя статута си на небето, от Вечерница в Зорница, от видима вечер на запад, към видима на зазоряване на изток.

в Скорпион е силно ориентирана към интимните взаимоотношения. Тя ще кара обвързаните да разнищват проблемите си, да търсят причините за невървеж и разминаване, както и да задълбочават това, което е започнало като нещо дребно, незаслужаващо внимание. Ретроградната Венера в Скорпион засилва ревността и недоверието, но в същото време гони скуката и увеличава страстта във взаимоотношенията.

На ретроградна Венера не е добре нито да се разделяте, нито да се събирате за „докато смъртта ни раздели“, и в двата случая говорят силните емоции и разумът е „набутан в кюшето“. Кардиналните знаци трябва да бъдат много внимателни, защото тяхната решителност и категоричност с лекота чупят това, което е все още здраво и има живот в него. Някои стари връзки имат шанс за възобновяване по време на движещата се назад Венера. Ревизия, преразглеждане на взаимоотношенията, научаване на уроците на търпимостта и приемането, търсене на нови подходи, могат да дадат шанс за укрепване на много връзки. Ретроградността на планетата на хармонията и справедливостта поставя на проверка етиката и морала, индивидуалната ценностна система, но също така и обществените нагласи за правилно-неправилно, добро-зло, вина и невинност и т.н.

Венера има отношение не само към взаимоотношенията ни с другите хора, но и към доходите, придобивките, притежанията. По време на ретроградната фаза ревизия и обновления настъпват и в тези житейски сфери.

Докато Венера е ретроградна ще имаме две новолуния. Първото на -9 октомври в 15Везни и следващото на 7 ноември в 15Скорпион. Всяко от тях дава надежди и нови възможности за излизане от трудни ситуации, дори ако това е изглеждало преди време невъзможно.

Слънчев октомври и златни есенни дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица ориентирана към другите. Във вторник, в марсовия ден, светилата правят квадрат, който активира зоната на семейните и партньорски взаимоотношения. Семеен проблем ще изисква повече внимание и ще ангажира голяма част от времето ви. Налага се да направите избор, да вземете решение, да имате мнение по даден въпрос. С измъкване или прехвърляне на отговорност на друг няма да стане. Плутон е вече директен и ви прави отговорни за всяка ваша постъпка. Ретроградната Венера може да обостри проблемите във връзката ви,особено ако имате твърде много тайни. Искреността и директният подход са вашата запазена марка, придържайте се към тях, макар това да ви създаде повече грижи към момента, но ще действа катарзисно и обновяващо взаимоотношенията в дългосрочен план.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои неспокойна седмица. От понеделник Плутон става директен и това повлиява добре работната среда, както и всички близки цели, които стоят на дневен ред. В срещуположния знак Водолей обаче все още се развива тройният съвпад като сега е точният аспект между Марс и Лилит. Така отношенията с околните могат да бъдат за вас провокативни и да предизвикват емоции, на които в друго време не бихте дали възможност за изява. Още повече се засилва ефектът в средата на седмицата, когато Луната навлиза във вашия знак,в сряда-четвъртък, и всичко става много лично, его засягащо. Ретроградността на Венера, която започва в петък, ще протече в по-голямата си част в зоната на домашните дела. Някои планове за ремонт, подобрения, разширение, в домашната среда ще имат нужда от преразглеждане, промяна в някои части, адаптиране към съществуващи условия,прекроени и подобрени, поне до края на месеца. Благоприятно развитие в това отношение можете да очаквате през последния месец на годината, надявайки се на топла зима. Ретроградността на Венера повлиява и отношенията с най-близките, особено с жените от семейния кръг.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Близнаци. Така фокусът на вниманието по естествен начин е ориентиран към потребностите на някого. Директният от понеделник Плутон в зоната на финансите ще ви прави по-целенасочени в това да имате своята финансова самостоятелност и стабилност, да разполагате със собствените си средства и притежания по вашия си начин. Ще трябва да проявите повече постоянство и твърдост в тази сфера, за да намалите нечии неоснователни претенции. В средата на седмицата някои ще получат интересни предложения за пътуване, покана за гостуване, или за споделяне на радостно събитие с приятели. Ретроградността на Венера за следващите няколко седмици ще ви насочи към преосмисляне на отношенията с приятел/и, към потвърждение, или отхвърляне на някои ваши догадки и съмнения, и в крайна сметка стигане до изясняване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Някои ще организират пътуване, или вече са стегнали куфарите и потеглят на път. Седмицата обещава попътен вятър още повече, ако целта е значима и насочва живота ви в нова посока. Планетният управител става ретрограден в петък. Венера ще се движи назад в срещуположния знак Скорпион през по-голямата част от ретроградната си фаза, до 31 октомври. За вашия знак тя ще окаже най-голямо влияние върху взаимоотношенията – и лични и служебни. Ревността и чувството за собственост ще бъдат провокирани не един път. Ще ви се наложи да ровите надълбоко, да разнищвате причини и последствия, да отправяте обвинения, но и да получавате такива. Ще човъркате стари рани, ще искате, или ще ви искат да дадете „втори шанс“. Ще ви бъде трудно да мислите адекватно, затова не бързайте с решенията, с налагането на наказания, и с вменяването на вина докато планетата тръгне в права посока. Ретроградната фаза приключва на 16 ноември. Ако сте на нова работа, заложете на типичното за зодията ви търпение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия меркуриев знак Близнаци. Тази подвижност и изменчивост ще ви следват през цялата седмица. Плутон тръгва в права посока от понеделник, постепенно набирайки скорост за да се изрази в зоната на любовта, страстта и децата по един по-приемлив начин. Амбиции свързани с близки на сърцето ви хора могат да получат допълнителен заряд, както и всичко, което сте замисляли под влияние на творчески импулс и вдъхновение. Вторник е проблемен за решаване на финансови въпроси. В петък Венера става ретроградна в зоната на отношенията ви с родственици. До края на месеца тя ще се движи назад в Скорпион, което ще постави под въпрос връзките брат, сестра, племенници, братовчеди, съседи, съученици. Някои взаимни ангажименти вероятно ще бъдат подложени на преразглеждане и изясняване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Плутон. В понеделник мистичната планета от вашия знак, мощна, макар и малка, излиза от ретроградната си фаза, която започна на 22 април, продължавайки повече от пет месеца. Някои ограничения и задръжки ще намалеят и дори отпаднат с изправянето на Плутон. Претенциите и изискванията към вас обаче, в работната среда, продължават докато не преминат квадратурите на Меркурий и Слънцето към Плутон, през тази и през следващата седмица. От петък Венера е ретроградна за период от месец и половина. През това време планетата на хармонията ще ви подтиква да пренастройвате своите желания съответни към настоящия момент, реално осъществими и в обозримо бъдеще. Някои стари приятели ще изискват внимание и емоционална подкрепа, а може и материална. През ноември, когато Венера се движи назад през Везни, ще успеете да поставите отново на масата на обсъждане ваша стара идея, проект, разработка, която ще има добри шансове да бъде реализирана.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. От диригентския пулт можете да решите важни за вас въпроси. Но Луната е без курс до вечерта, затова не започвайте важни неща, както и такива, за които ви е потребна голяма странична подкрепа. Баланс можете да постигнете във вторник, макар и много трудно,защото е необходимо да заявите ясна позиция. И да не я променяте повече от 24 часа. Четвъртък не е добър ден за пътуване, ако ви се налага, спазвайте правилата за движение и не изпреварвайте на непрекъсната линия. В петък Венера става ретроградна. До края на месеца тя ще се движи в Скорпион в зоната на слънчевия свързана със здравето, и с организация на работното място., и с ред други неща. Ретроградната Венера там е добър повод да ревизирате някои ваши хранителни навици, така че да се чувствате по-здрави и с тонус. Работната среда също ще бъде подложена на критика и там можете да намерите много скрити резерви, за да бъде тя по-комфортна и подкрепяща.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва обещаващо с Луна в другия въздушен знак – Близнаци. От вторник Луната навлиза в последната си фаза и полага началото на по-голяма критичност по отношение важни аспекти в живота. Някои служебни дела изискват нов поглед, пренастройване, преразглеждане съобразно новосъздадени условия, или заради противоречия с личните ви принципи. Нуждаете се от ясно заявена подкрепа от най-близките ви хора. Но това няма да стане, ако не заявите своите претенции, категорично и открито. От петък Венера става ретроградна. Вашият планетен управител ще се движи назад в Скорпион до края на месеца, а после се връща във вашия знак,където ще завърши фазата на 16 ноември, но ще ви напусне едва на 2 декември. Така на преразглеждане през тези няколко седмици ще бъдат подложени финансовите дела, способността ви да управлявате собствените си ресурси, а паралелно с това и личните предпочитания, собствената визия и имидж.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с активност във въздушната стихия. Луната е в Близнаци в понеделник, а в следващите дни Марс прави важен съвпад с вашия знак, за последно, след което в следващите дни се отдалечава, за негово и за ваше добро. Провокативният аспект предизвиква отрицателните чети на характера да се проявят, а ако не сте го забелязали,значи сте успели много от тях да трансформирате в положителни такива. Друг позитивен момент през седмицата е излизането на Плутон от ретроградната си фаза в предходния знак Козирог. В петък обаче Венера влиза в ретроградност. За няколко седмици напред планетата на любовта ще разбуни духовете в професионалната сфера, както и с хората, които оказват влияние върху живота ви. С най-добри намерения разбира се. Някои служебни интриги могат да стигнат върхова форма и да ви засегнат по един или друг начин.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата е значима с двете ретроградности, едната която завършва, и другата която започва. Директният Плутон ще ви помага по-лесно да се фокусирате върху важните цели в тази част от живота. Във вторник, Луната е във вашия знак и оттам прави напрегнати аспекти със Слънцето и със Сатурн. Така поставена, тя активира егото и всичко онова, което ви кара да се чувствате специални. Но напрегнатите аспекти изискват решителност и категоричност по важни за вас въпроси. Повишава се нивото на отговорност, която трябва да поемете като позиция в личните отношения, но също така и в професионалните дела. Подобно е положението и в сряда, когато Луната прави двоен квадрат с Меркурий и Плутон,един твърде конфликтен ден. А също така и в четвъртък, когато образува голям квадрат с Венера, Марс, лунните възли и Уран. Финансови въпроси в четвъртък са тема, която може да ви вкара в конфликтни ситуации. Ретроградността на Венера, в по-голямата си част ще бъде в зоната на любовта, творчеството и децата. Връзката ще бъде подложена на анализ, който понякога може да излиза извън границите на двойката, ставайки достояние на околните. Нещо, което вашият дискретен знак едва ли би допуснал доброволно. Въоръжете се с много търпение и разбиране,знаейки че този период приключва на 16 ноември.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. От вторник до четвъртък, когато Луната преминава през другия воден знак Рак, темата пътуване, работа, или устройване на далечно място, ще бъде актуална и обсъждана, във всичките и възможни варианти. От петък Венера е ретроградна във вашия знак. Това е астрологично събитие, което се случва рядко и затова влиянието е запомнящо се. Ретроградната планета на любовта ще окаже силно влияние върху отношенията с околните. Пословичната ревнивост на вашия знак сега ще получи поле за изява,но толкова, колкото допуснете. Ретроградната Венера ще ви кара да ревизирате много свои лични схващания и предпочитания. Сега, когато сте в последния период на личната година – сатурновия, и през тази седмица на намаляваща Луна в последната фаза, ретроградната Венера в края на седмицата ще ви „ръчка“ да подлагате на съмнение всичко казано или направено от хората, с които се пресичат емоции, и интереси.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Плутон излиза от ретроградност в понеделник. В зоната на приятелите нещата се подреждат. Някои ваши желания добиват съвсем конкретни очертания и изпълнима надежда за реализация. Във вторник и сряда ви предстоят важни избори, които касаят финансовата сфера. От тях зависи приключване на важена за вас тема. Ретроградността на Венера ще ви насочи към преразглеждане на миналото и възможностите да нанесете някои поправки. Също така планетата на любовта е готова да ви помогне да търсите нови възможности, дори в старите такива, да видите нов потенциал. Някои предишни връзки с човек или с хора отдалеч имат шанс да бъдат възобновени до края на месеца. Както и да се реализира пътуване, което е било спряно, или отложено.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и петък.

Дати на някои астрологични събития

На 1.10.2018/ 5:03/Плутон излиза от ретроградна фаза от 18°Козирог

Меркурий в квадрат с Плутон на 3.10.2018/3:03

На 5.10.2018/22:04/Венера навлиза в ретроградната си фаза от 10°Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

30.09.2018/ 18:38 – 1.10.2018 /20:00

3.10.2018 /10:33 – 3.10.2018 /23:12

5.10.2018 /13:34 – 6.10.2018 / 1:19

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии