Седмичен хороскоп 1-7 февруари 2016

Kokiche16 в Козирог

Слънце в с Марс

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с първия ден на месец февруари. Може да звучи мистично, може би да, може би не. В календара, който ползваме от стотици години „… има ритмика, характерна за всяка числова поредица, съставена от други по-малки числови редици. Всеки календарен месец започва в определен ден от седмицата и според дължината си 28(29), 30 или 31, разполага останалите дни върху скалата на времето от понеделник до неделя. Възможните варианти тук са седем – толкова, колкото са дните от седмицата. Месеците, които се намират на времево разстояние, кратно на 7, започват в един и същи ден от седмицата. Групите от два или три месеца, които започват в един и същ ден от седмицата, са различни за обикновената година от 365 дни и за високосната,в която февруари има 29 дни, и променя подреждането.“

Така през 2016 година, която е високосна, два месеца започват в понеделник – февруари и август. Понеделник е денят на Луната, ден за приемане, спокойствие, с повече грижа за потребностите на другите.

Ако приложим правилото „денят се познава от сутринта“, първият ден на втория месец на годината подсказва за следващите четири седмици повече вслушване в интуицията и предвидливост, която да ни прекара през трънливите пътеки на битието.

Наистина седмицата обещава да бъде емоционална, по домашному емоционална. С аспектите на вътрешните планети Меркурий и особено Венера се завихрят къде сложни, къде още по-сложни взаимоотношения в близката среда, в семейството, с приятелите.

Някои ще проспят квадрата на Меркурий и Уран рано сутринта в понеделник, и по-добре, защото той често се свързва с аварии в електроуреди и смущения в електрониката, която присъства във всеки дом.

Характерни за тази астрологична седмица са секстилите. Те преобладават в групата аспекти, и придават на седмицата общ фон на въздушност, интелигентност, справяне с лекота и с по-сложни задачи. Секстилът (60 градуса) свързва планети, разположени в знаци през един, които винаги принадлежат на една от двете групи – женски или мъжки.

До сряда се развиват два секстила, между Марс и Плутон в женските знаци Скорпион-Козирог, и между мъжките Стрелец-Водолей, които се активират от Сатурн и Слънцето в тях. Вторият аспект е по-силен,заради включването на Луната, който преминава през позицията на Сатурн в Стрелец в сряда. Това от своя страна подсилва влиянието на бисекстила Слънце-Уран-Сатурн,който ще ни радва през цялата седмица. Денят сряда е удачен за сериозни дела,за преговори, сключване на договори,подготвяни от дълго време, за срещи със стари приятели и отдаване почит на заслужилите.

От понеделник до неделя Луната се движи в последната, четвърта фаза на своя път около Земята, в понеделник е новолуние. С второто за годината новолуние, в понеделник – 8 февруари, започва Китайската нова година -годината на Маймуната, но за това ще говорим отделно.

По-вълнуващ ще бъде краят на предстоящата седмица. От петък към събота се оформя стелиум от планети. В зона, заемаща само пет градуса от Козирог, се разполагат Плутон, Венера, Меркурий и Луната. Към тях гледат недоброжелателно с квадратури Уран и Лилит. Така в светлата част на деня, в събота, много неща могат да станат твърде сериозни и значими. Повече отстъпчивост, разбиране и добри намерения ще охладят ума, за да вземе рационални решения. Това е важно като предпазна мярка, защото в неделя Марс застава в квадрат към Слънцето. За хората от неподвижните знаци, със значими астрологични позиции във втората декада на Скорпион, Лъв, Телец и Водолей, е препоръчително да не се включват в рискови начинания като ски преходи в планината,защото има опасност от рязко влошаване на времето и лавини.

За повечето ситуации има щастлив завършек, подкрепян от двата важни тригона, влияещи върху мисленето и способността за вземане на адекватни решения, през цялата седмица, тези между Меркурий и Юпитер, и още по-силният – между Сатурн и Уран.

Вдъхновена по водолейски и слънчева седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Отново сте в центъра на събитията. Мотивацията ви да успеете в неща, които са важни за вас, е силна и ви води към успех. Вслушвайте се в разума, но и в интуицията си, това е посланието на планетния управител – Марс,движещ се през мистичния Скорпион. През тази седмица Марс ви включва в активности, в които трябва да участвате както с интелект, така и с пословичната си физическа енергия. Сряда е един от акцентите на седмицата. Има ситуации, които отиват към завършек, но все още не са приключили. Ще трябва да проявите повече настойчивост, известно търпение и много амбиция, за да доведете започнатото до успешен финал. През втората половина на седмицата отношенията на работното място могат да станат твърде напрегнати. Предстои изпитание на вашата способност да бъдете точният човек на точното място,затова не пропускайте шанса си в петък,както да направите добро впечатление, така и да се почувствате доволни от свършеното. Разчитайте на подкрепата на приятели.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата предлага повече семейни ангажименти. Някои поправки и ремонти могат да се окажат неотложни, независимо зимното време. Деца и грижите по тях ще бъдат във фокуса на вниманието до средата на седмицата, което ще изисква бърза пренастройка и отлична организация на времето. Но си струва, защото в сряда ви очакват приятни изживявания на радост и възторг, галещи егото ви. Сърдечните дела в средата на седмицата имат своеобразен връх и за някои това могат да бъдат много запомнящи се и значими дни. Втората половина на седмицата, особено в почивните дни астрологичната картина е предизвикателна за вашия знак. Квадратът на планетния господар – Слънцето и Марс изисква повече внимание. Избягвайте рискови начинания, не се натоварвайте с прекалено тежка физическа работа, пазете се от травми.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, астрологичната обстановка провокира активност на ума и способност да се взимат бързи и адекватни решения. В понеделник трябва да обмислите много добре стратегията си по въпрос, който е свързан с вашите доходи, тяхното запазване или увеличаване. Периодът е чудесен за тези, които се занимават с преподаване, консултиране или посредническа дейност, сега като подготовка, а реализацията на растяща Луна през следващите две седмици. Ще бъдете търсени за мнение или експертна оценка, за съветник или арбитър в спор. По финансови въпроси бъдете внимателни, особено в петък и събота, простирайте се „според чергата си“ и не разчитайте на бързо забогатяване. Почивните дни не са благоприятни за пътуване.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. В понеделник някой ще има сериозни претенции към вас. Ще трябва да доказвате, че сте постъпили правилно, или че позицията ви има своите неопровержими аргументи. Разчитайте на знания и компетентност, на всичко онова, което сте сътворили с труд и вдъхновение. Във вторник ситуацията е по-спокойна, а в сряда някои ще получат необходимата им подкрепа – финансова или морална. Разчистете някои неотложни задължения, от които зависи пътуване или включване в учебен процес. Някои ще стягат куфарите през втората половина на седмицата за далечно пътешествие. Други ще планират такова за след две седмици. А трети в края на седмицата ще посрещат гости отдалеч.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. В понеделник всичко свързано с пътуване, средства за придвижване, ще бъде в центъра на вниманието. Можете да направите промени, с които да облекчите придвижването си до работното място и обратно. На някои ще се наложат спешни пътувания, макар на близки разстояния, в понеделник. Във вторник и сряда обаче се старайте да бъдете по-близо до дома. Използвайте дните на разпадаща се Луна за разчистване на проблемните моменти от отношенията ви с любимия/та или брачния партньор. Направете го по своя начин през първата половина на седмицата, до сряда включително. В останалите дни, особено в петък и събота това би било по-сложно, заради напрегнатите аспекти, които предизвиква съвпада на Венера с мистичния Плутон от зоната на любовта и страстта в слънчевия . Някои неприятни обстоятелства могат да излязат на повърхността и да направят почивните ви дни твърде емоционални.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с ползване на жокер „помощ от приятел“. Или помощ на приятел. Някой има нужда от финансова подкрепа, или от морална такава. Вашата роля е много важна, намирате се в слънчевия период на годината си, когато всичко каквото правите, или не правите, се отразява на имиджа ви, а оттам и на авторитета в професионалната сфера. През тази седмица фокусът на вниманието на околните е във вас и заради стелиума от планети във вашия знак. Освен Плутон, който отдавна ви е на гости, около него се събират Меркурий планетата на комуникациите, Венера -планетата на любовта, а в петък и събота към тях се присъединява и Луната, която отива към разпад. Така в последната лунна фаза ще трябва да бъдете необичайно активни, да вземете важно решение, с което да разчистите „затлачванията“ по пътя си, като по този начин отворите място за новите тенденции от следващия понеделник нататък,след новолунието във Водолей.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои въодушевена седмица. Намирате се в юпитеровия период на личната си слънчева година. Време за повече резултати, но и за преформулиране на целите. Сега, когато Луната се движи през последната си фаза, настъпва добър момент за разчистване. Разчистете си „авгиевите обори“, освободете се от това, което ви дърпа назад, за да дадете път на новото, което идва с новолунието в следващия понеделник. Тази седмица е много важна за вашата зодия. Дава ви се пореден шанс да постъпите умно, разумно, мъдро най-вече. По този начин ще обърнете знака на процеси, които не се развиват във ваша полза досега. До сряда, включително, имате подкрепа за успешно договаряне на работни условия, на сделки или условия по бъдещи договори. В петък някои ще получат добри новини за финансова подкрепа, отпускане на кредит, пенсия, опрощаване на задължение, спечелване на стипендия или получаване на наследство.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на решителните действия. Намирате се в марсовия период на личната си година, което задава време за повече категоричност в оценки и действия. Лилит се движи през вашия знак, все още в опозиция към Уран от буйния Овен. До края на седмицата тя ще си развали отношенията с цял стелиум планети. Очаква ви напрегнато ежедневие, с решаване на финансови въпроси, проблеми при пътуване и комуникация с други хора. Като организиран човек, умеещ да прави графици и да ги изпълнява, ще се справите с всичко с присъщия ви елегантен начин. Имате подкрепа и добри съветници, доверете им се. В сряда ви предстои важна среща, от която можете да научите много и да извлечете ползи за бъдещето си. В петък и събота е възможно да има буря в домашната среда, вземете предпазни мерки и не позволявайте да се превърне в ураган.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с предизвикателство в работната среда. Това, което се случва там, ще дава отражение във всеки следващ ден, като най-значимо това ще бъде в края на седмицата,когато Слънцето от вашия знак и Марс от Скорпион „кръстосат шпаги“. На фона на този напрегнат аспект се развиват много интересни взаимоотношения с околните, когато вашата въодушевена природа търси и намира отговори на множество въпроси касаещи другите. Някои ще се окажат свързващо звено между различни групи и разбирания, ще дават оценки и мнения, които другите ще трябва да приемат поради добрата ви аргументация. Периодът е добър за полагане на изпити, за защита на дипломна работа, за презентация на свой продукт, за извървяване на последната част от приключването на важен проект.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. В понеделник вероятно ще „дишате по-леко“, но от вторник нататък колелото на ежедневните задължения ще ви завърти с голяма скорост. Луната – вашият планетен управител, преминава през последната фаза на своята обиколка около Земята, фазата на приключване и изчистване. Каквото имате за довършване, направете го до края на тази седмица. Освободете място за новите теми,които да навлязат в живота ви с новолунието в следващия понеделник. Не си позволявайте разсейване, съсредоточете се в най-важните си дела и ги движете с рачешка настойчивост. Във вторник и сряда имате отлични шансове за успех, за затвърждаване на авторитет, за срещи със стари приятели, съдружници, партньори, или с хора от които можете да получите полезен съвет. През втората половина на седмицата особено в петък вашите лични качества ще бъдат разглеждани „под лупа“ и оценявани критично.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и това ви поставя в условия на множество лични предизвикателства,заради преминаването ѝ през позицията на Марс. Планетният управител няма да ви остави на спокойствие докато ви е на гости, а това ще бъде още много седмици. Ще ви мотивира да бъдете начело във всичко, което касае вас, или ваши близки. От вторник до четвъртък важна тема на ежедневието ще бъдат финансовите дела. Добър момент е за купуване на автомобил. Седмицата е благоприятна за тези които учат, или преподават, по-точно от вторник до петък. В почивните дни става точен квадратът Марс-Слънце, който може да породи ситуации на невървеж и разочарование. Бъдете внимателни, не предприемайте рисковани пътувания, или физическо претоварване, което да се отрази неблагоприятно на здравето.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Хармоничните аспекти, секстили, в женските знаци Скорпион-Козирог-Риби ви правят включени в разнообразни ситуации,отнасящи се както към професионалните ангажименти, така и с личните планове и намерения. На вашето мнение като специалист в една или повече области се гледа с добро око и се взима под внимание. Насрочвайте важните си срещи за сряда, особено ако са с човек, или хора, от който/които очаквате подкрепа. Търсете съвет по въпроси, по които не се чувствате компетентни, независимо колко незначителни ви изглеждат. Търсете съюзници сред приятелите си, така ще ги подложите на изпитание за коректност. В неделя не разпространявайте информация,в която не сте сигурни, или която може да навреди някому. Записвайте си сънищата,някои от тях могат да имат значим прогностичен смисъл.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в квадрат с Уран на 1.02.2016 / 5:41 ч.

Марс в секстил с Плутон на 3.02.2016 /12:53 ч.

Слънце в секстил със Сатурн на 3.02.2016 20:17

Венера в съвпад с Плутон на 6.02.2016 / 3:15 ч.

Слънце в секстил с Уран на 6.02.2016 /18:39 ч.

Меркурий в тригон с Юпитер на 6.02.2016/20:45 ч.

Венера в квадрат с Уран на 7.02.2016 / 0:03 ч.

Слънце в квадрат с Марс на 7.02.2016 /14:08 ч.

Венера в секстил с Марс на 7.02.2016 /17:01 ч.

Луната през периода се движи между знаците Скорпион и Водолей, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

2.02.2016 /2:35 – 2.02.2016 /17:50

4.02.2016 /12:04 – 5.02.2016 /2:44

6.02.2016 /17:54 – 7.02.2016 /7:59

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на февруари 1, 2016 @ 6:23

    БЛАГОДАРЯ, Муси! Мирен и ползотворен Февруари и за тебе!

  2. Rain каза,

    Писа на февруари 1, 2016 @ 9:34

    Здраевйте! Прогнозата е за 1-7 февруари предполагам? Грешка в заглавието? Благодаря!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии