Седмичен хороскоп 10-16 май 2021

2021 5 11 на 11 май

от 14 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втората седмица на месец май, за разлика от предходната, е без напрегнати аспекти и обещава относително спокойствие. „Каквото горе, това и долу“ ни се показа нагледно в седмицата след Великден. Макар и за мнозина тя да беше неработна, навлизането на двете вътрешни планети в знака на активната комуникация, бе отбелязано с разкриване на мръсни тайни и потвърждаване на публично известни истини. Меркурий влезе в Близнаци на 4 май,вторник, а Венера на 9 май, неделя.

Меркурий в Близнаци ще поддържа информационното безпокойство по време на дългото си преминаване през собствения знак до 11 юли. Тук ще бъде и неговата втора ретроградност за годината, между 30 май и 22 юни. На 10 юни очакваме новолуние-слънчево затъмнение в 19 градуса Близнаци. На 20 май Слънцето започва транзита си през Близнаци, като по този начин трите космични тела Слънце-Венера-Меркурий, заедно със СЛВ правят забележителен квартет на небето, който поставя фокус върху всичко подвластно на Близнаци- хора, отношения, обществени процеси. Всичко случващо с през последната десетдневка на месец май, в коридора на затъмненията и докато Меркурий е ретрограден ще бъде колоритно оцветено от много приказки, словесни бури и вербални земетресения.

В понеделник вечер е съвпада на Меркурий със СЛВ в 10 градус на Близнаци, който ще внесе нови нюанси в започналата да се оформя картина от предходната седмица и кълбото къде бързо, къде бавно, но ще продължава да се разплита. Преди зазоряване е най-тъмно. На 11 май, вторник, почти в 22 часа, е новолунието в 21 Телец. В съвпад с Лилит. Слънцето и Луната ще осветят тъмните кътчета на паричните потоци. А Лилит има свойството да изкарва на показ лошите страни на характера. Още повече, там където има възвръщане в рождената карта. Много ще се размирише, но така става, когато се разръчкват дълбоки пластове кал и тиня. Телецът подкрепя разумното поведение, намирането на нужните аргументи и доказателства, както и извличането на полза от всяка ситуация. Предизборната кампания е в ход и много от участниците в надпреварата за участие в управлението ще се изкушат в мътната вода риба да ловят. До вторник включително е добре да се чисти, а новото да идва от сряда нататък с нарастващата Луна.

Разгръщането на тези процеси се подкрепя активно от Юпитер в Риби, който стъпва там през тази седмица, на 14 май, в петък. Престоят му във водния знак е кратък, около 2,5 месеца, но в него на 20 юни започва ретроградната му фаза. Връща се във Водолей на 28 юли. Връзката Юпитер-Риби е толкова силна, че ще привлича планетата да стъпва в рибните градуси на зодиака три пъти в настоящето. След сегашното, на 14 май, влизане идва бързо прекосяване на знака от 29 декември 2021-ва година до 11 май 2022-ра, на 28 октомври Юпитер отново е в Риби, и така до 20 декември на 2022 година, когато окончателно се изнася,преминавайки в Овен и започвайки новия си зодиакален цикъл.

В своя подопечен знак гигантът на слънчевата система плува в свои води. Той ще привлича неистово към водата и водни спортове, но и към активно разводняване на темите, и размиване на границите между полярностите. Правистите са на ход, Венера от Близнаци, до 2 юни, ще им дава много възможности да заявят своята позиция.

Ученето по пътя на „проба-грешка“ показва растеж. Умният се учи бързо от собствените грешки, които обикновено не повтаря, но най-вече от грешките на другите. На него му е достатъчна една репетиция, и е готов за излизане на сцената. На 4 април направихме репетиция, на 11 юли предстои представление, имаме два месеца да си научим урока, за да намалим донякъде щетите от допуснатите грешки досега.

Да припомня, че Сатурн е във Водолей, знакът на общностите, екипите, групите по интереси и приятелството. Това е полето на най-големите изпитания докато планетата господар на кармата се движи в неподвижния въздушен знак. Приятели много, но истински – малко, приятелството е добре, но сиренето е с пари и върхът с английската сентенция- в политиката приятелство няма, има интереси.

Докато Сатурн се движи през Водолей много приятелства ще бъдат подложени на изпитание. Трудно ще се създава колектив от единомишленици, трудно ще се намират допирни точки между отделни групировки. На държавите ще става все по-трудно да се обединяват около една или няколко близки цели, най-вече през тази година, когато се разгръща квадратът Сатурн-Уран,точните аспекти на който са 17 февруари, 15 юни и 24 декември. Предстои ни средната, най-динамична част на този изключително мощен аспект, разположена между майското и юлското новолуние, 11май-10 юли. В този период се разполагат коридора на затъмненията, които са на 26 май и 10 юни, изцяло ретроградната фаза на Меркурий, 30 май-22 юни, и началото на Сатурн от Водолей от 23 май, както и на двете планети от Риби, Юпитер от 20-ти и Нептун от 25 юни. Съществената част от процесите ще продължават да се развиват под повърхността, скрито от очите на мнозинството, приспивайки ни със странични и незначителни публични активности.

Юпитер в Риби подтиква към измъкване от отговорност чрез бягство. Така някои, като други преди тях, ще отплават надалеч в пустинята, или на тайнствен остров. Но Юпитер и Венера, които управляват законотворческата и съдебната власт, владеят осите на затъмненията през тази година, в Стрелец на 26 май и 4 декември, и в Телец, където сега е новолунието, а на 19 декември където ще има лунно затъмнение.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Телец. В зоната на парите и притежанията ще бъде и новолунието във вторник, 11 май. Така вашите лични ценности и придобивки ще бъдат в центъра на вниманието, ще ви ангажират с анализи и оценки доколко ги имате или нямате, и какво да правите, за да подобрите материалното си състояние. Зоната на Телеца се отнася и към личните морални качества, представите за добро и зло, за право и неправо. Постарайте се преди новолунието да разчистите парични задължения и морални ангажименти. Това което подхващате сега, може да даде изобилна реколта в края на годината. Юпитер, който навлиза в Риби на 14 май, е в готовност да ви помага и подкрепя както в честолюбиви начинания, така и дори повече в мащабни, и такива ориентирани към повече хора.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на новолуние в другия неподвижен знак – Телец. Новолунията и пълнолунията в тази зона, които са по един път в годината, бележат важни моменти в кариерното ви развитие. До вторник, включително, разчистете неясните моменти в отношенията ви с колеги и още повече шефове. Това ще ви осигури чиста писта за нови начинания и предизвикателства към огнената ви природа. Новолунието сега има особеност и тя е в съвпада с Лилит, което може да промени хода на събитията в неблагоприятна за вас посока. Затова не бързайте да взимате решение, обмисляйте добре от всички страни всяка създала се ситуация. От петък Юпитер е в Риби, ще ви помага в разкриването на важни за вас истини, но изисква повече дискретност за бъдещите ви намерения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои натоварена с много работа седмица. Двете вътрешни планети са в срещуположния знак Близнаци, създавайки голямо раздвижване в социалните и в професионалните контакти. Новолунието в Телец изисква да направите,при някои плавен, при други скокообразен, преход от едно занимание в друго. Да приключите едно и да започнете друго е донякъде сложно за вашия знак, който обича едновременно да движи няколко неща. Тази определеност обаче ще ви помогне да съсредоточите вниманието си в нещо наистина важно към момента, което трябва да се случи точно тук и сега. В петък, 14 май, Юпитер прави първият от трите прехода в Риби и съответно в зоната на дома, имотите, наследствата и семейните отношения. Под негово влияние ще можете да се разгърнете, да се захванете с мащабен проект, който изисква повече време и усилия.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на новолуние в Телец. Всяка година имате по едно новолуние и едно пълнолуние в собствения знак. Те са взаимносвързани, има причинно следствена връзка между тях. Това което започнете на новолунието си, ще даде обилни плодове на пълнолунието в своя знак. Този космичен мост сега свързва датите 11 май и 19 ноември и касае предимно тези от втората половина на знака. Новолунието в 21Телец е в съвпад с Лилит, и това прави иначе хармоничната астрологична картина твърде рискова за вашия знак, за изкарване на показ на нелицеприятни страни от характера. В зоната на притежанията има активности провокирани от съвпада на Меркурий със СЛВ, настройте се за промени. Добри новини съпровождат преминаването на Юпитер в Риби на 14 май, петък. Можете да разчитате на подкрепата на приятелския кръг.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Новолунието в другия земен знак – Телец, в юпитеровия период, бележи важен момент в личната година. Имате чудесни предпоставки за професионален растеж, стига да знаете какво точно искате, и да положите усилия да го постигнете. Астрологичната картина през седмицата като цяло е благоприятна за вашия знак, но изисква в дните преди новолунието да се освободите от недоразумения, неизпълнени обещания, неразплатени задължения, да завършите започнатото, което сте планирали. Лилит участва в новолунието и ще подклажда противоречията с околните, ако и се поддадете. Юпитер прави много важен ход, навлизайки в срещуположния знак Риби. За два месеца и половина планетата благодетел ще ви помага да разширите социалните контакти и да намерите по-добра професионална среда.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои емоционално пъстроцветна седмица. Новолунието в другия земен знак Телец на 11 май, вторник, бележи началото на чудесен период за сърдечните дела и личния живот, но също така за творчество и заявяване на таланта. Някои ще получат интересни предложения в началото на седмицата. С нови проекти се захващайте от сряда нататък. В петък, 14 май, Юпитер влиза в Риби, а това прави много за разширяване на контактите, подсказва добри условия за подобряване на квалификацията, но също така за развиване на комуникационните и мобилни умения. Сключването на договори ще става с повече лекота и бързо стигане до съгласуваност на интересите на двете страни.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. С Меркурий и Венера в собствения знак нямате време за отпускане и почивка. Двете вътрешни планети са катализатори на идеи и планове за тяхното реализиране. Съвпадът на всяка със СЛВ, едната през тази, а другата през следващата седмица, бележат важни точки от графика за месеците май и юни. Преди новолунието разчистете задължения, отворете пространство за нови хора и обстоятелства да навлязат в живота ви от сряда нататък. Луната ще бъде във вашия знак с подкрепата си от сряда след обяд до първите часове на събота. Навлизането на Юпитер в Риби на 14 май, петък, ще даде тласък на процеси в професионалната сфера. Влиянието му по начало е благоприятно, стимулиращо амбициите за успех и стремежите за разгръщане в кариерата. За личния живот и връзките също влияе благоприятно.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. Двете вътрешни планети се движат в Близнаци, в зоната на пътуванията, предизвикателствата и новите цели. Те подсказват много възможности за обогатяване на общата култура, но и за придобиване на нови знания, включване в някаква форма на обучение и попадане в среда на активни млади хора. Съвпадите им със СЛВ през тази и през следващата седмица създават условия за важни новости и промени в обичайния ритъм на живот. Новолунието в Телец подканя да насочите вниманието си в неща,които споделяте с други хора, вещи, ресурси, задължения, приходи и разходи, инвестиции, разплащателни сметки и др. Там има какво да приключите, от какво да се освободите и на какво ново да дадете път за развитие в близкото бъдеще. Юпитер от Риби е добронамерен към желанието да подобрите условията на труд и отношенията си в работната среда.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Телец. В зоната на дома, корените, традициите, семейните отношения се случва и новолунието на 11 май, вторник. Постарайте се да освободите напрежението в отношенията с близък човек, да разчистите духовната пътечка, която ви свързва, за да отворите място за новото, което идва. Присъствието на Лилит към новолунието може да създаде недоверие и разминавания, но в интереса на обща цел можете да надмогнете всякакви противоречия. Меркурий и Венера в Близнаци близо до СЛВ ви помагат за повече лекота в отношенията с най-близките, особено с децата. Юпитер от 14 май нататък, когато е вече в Риби, макар за кратките 2,5 месеца, ще наблюдава и подкрепя зоната на личните доходи и ресурсите, над които имате права.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, новолунието в Телец през тази седмица се свързва с големи очаквания. До вторник, включително, се постарайте да се освободите от ангажименти и задължения, с които сте приключили. В началото на седмицата, от приятелската среда при някои ще има изненади. При едни ще са претенции, къде основателни, къде не, а при други интересни предложения за съвместна работа или забавления. Много близо сте до сбъдване на желание. С новолунието някои ще положат началото на нова връзка, ще влязат в нов екип, или в нов кръг от хора. Тези които се нуждаят от наставник, или ментор, от някой да им даде увереност, ще го получат. Марс във вашия знак е донякъде пречка при близко сътрудничество или поемане на изпълнителски функции, затова не бързайте да отхвърляте предложения, премислете, преценете. Имате подкрепата на Юпитер от 14 май, петък, за всяко начинание, което ви обогатява интелектуално, емоционално или материално.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак Телец. Новолуние в зоната на партньорството, в меркуриевия период на личната година, бележи начален момент на важни промени в тази сфера. Смяна на работна среда и на работодател е едно от проявленията, но промяна в личните партньорски отношения е също на дневен ред. Юпитер като покровител на узаконяване на връзките,навлиза в своя знак Риби на 14 май, петък, а до 20 юни ще се движи в права посока през него. Юпитер в зоната на сърдечните дела, любовта, децата, творчеството, е извор на вдъхновение и разгръщане на възможностите. От Риби, планетата на благоденствието сбъдва желания, подканя към повече лекота в отношенията, към забавления и разтоварване от грижите.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. Меркурий и Венера в зоната на семейството, дома, традициите създават хубаво настроение и разнообразие. Новолунието в най-подвижната и комуникативна зона на слънчевия хороскоп зарежда с букет от енергии, които няма да ви оставят да скучаете. Новости дебнат от всякъде, възможности да се променяте, да научавате нещо ново също. Подобрете мобилните си умения, снабдете се с нов телефон, или с ново превозно средство, стига да имате финансова възможност за това. Юпитер обещава подобряване на материалното, и душевно най-вече, състояние с навлизането на ваша територия. От 14 май планетата благодетел ще ви радва с присъствието си, макар за кратко- 2,5 месеца, ще ви мотивира и подкрепя, ще ви зарежда с оптимизъм и вяра в себе си.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 0 СЛВ на 10.05.2021/ 21:01

На 11.05.2021/ 21:59/Новолуние в 21°Телец

На 14.05.2021/1:35/Юпитер влиза в Риби

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

10.05.2021 1:50 – 10.05.2021 2:46

12.05.2021 15:23 – 12.05.2021 15:43

14.05.2021 13:51 – 15.05.2021 4:30

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии