Седмичен хороскоп 11-17 декември 2023

Retr Merk2Новолуние в Стрелец на 13 декември

Ретрограден Меркурий от 13 декември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В седмицата преди седмицата с Коледа имаме „две в едно“, в един ден новолуние и директен Меркурий.

Както винаги новолунието разделя седмицата на две части, пред новолуние и Нова Луна. В дните преди новолунието грабвайте метлата и разчиствайте. Това е последното предноволуние за годината, дните понеделник и вторник. Не отлагайте, няма за кога да отлагате освобождение от старото, отживялото, ненужното. Малкият брой аспекти сега също освобождава от ограничения и задръжки.

Срещата на Луната със Слънцето е в сряда,през нощта, в 1:32 ч. Всяко новолуние е едно сбъднато желание. Всяко новолуние е промяна в зародиш. Дошъл е момента да погледнем встрани, да видим нещата по нов начин, да пожелаем и да излезем от старите рамки, да тръгнем по нов път.

Новолунието в Стрелец, на 13 декември, в компанията на Марс, вдъхва увереност, прави ни смели и предприемчиви. Устремявайте се към високи цели, разширявайте кръгозора си, увеличавайте мащаба на плановете си, отдавайте енергията си на групови каузи.

Също в сряда, на 13 декември, в 9:08ч., Меркурий става ретрограден. Последната за тази година ретроградна фаза на планетата на комуникациите ще обхване границата между двете години и ще се разположи в двата знака Козирог и Стрелец. Започва на 13 декември от 8Козирог, на 23 декември Меркурий се завръща в Стрелец, на 2 януари 2024 година става директен от 22Стрелец.

Очаква ни интересен три седмичен период, в който ретроградната малка планета ще създава голям хаос, ако с опита си на преживели много меркуриеви ретроградности, не успеем да минимализираме щетите. Старайте се да бъдете съсредоточени за важните неща, не оставяйте почти нищо на случайността, проверявайте, уточнявайте, мерете по сто пъти, коригирайте навреме, отказвайте, отлагайте за след 2-ри януари.

В събота нищо няма да е така както изглежда. Нереалната картина се поражда от квадрата на Слънце и Нептун. Едни ще бъдат обект, а други субект на подвеждане или измама. На родените в края на седмицата тази квадратура ще присъства в солара като акцент на текущата нептунова криза. За творческите натури този аспект е допълнителен стимул и извор на вдъхновение.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Новолунието в Стрелец, в компанията на планетния управител, няма да ви остави да скучаете. В юпитеровия период на личната година сте, време за професионален растеж, за посяване на семената на бъдещо кариерно израстване. В дните преди новолунието разчистете подножието на бъдещия си връх, освободете се от това, което пречи на напредъка ви. Следващото новолуние,през януари, е в полето на кариерата. Ретроградността на Меркурий ще премине в същата зона, ще създаде нестабилност и объркване, но нищо, което е непоправимо.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на новолуние в другия огнен знак Стрелец. Застанете на сцената, под блясъка на прожекторите, без страх. Пожелайте си прекрасни неща, насочете се към постигането на високи цели и в някое от следващите пълнолуния, а още по-сигурно на това през юни, ще се радвате на сбъдването му. В най-активния и предприемчив марсов период на личната година, при Марс в Стрелец, с новата Луна идват и новите възможности в личния живот. В края на седмицата предстои изпитание на доверието и разкриването на една истина.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, Луната е в Стрелец от понеделник по обед до сряда по обед. За това време Луната се среща със Слънцето във вашия знак. Новолунието в Стрелец е последното за годината, но за вашия знак е в слънчевия период на личната година, и то е най-значимото. Новолунието ще съвпадне, или ще бъде близо до рождените слънца на тези около 21-я градус на знака. Сряда е ден за отправяне на желания, за правене на стратегически планове, които да се реализират в следващите шест месеца, в дните на пълнолуние. С Марс в Стрелец никой не може да спре предприемчивия ви порив. Може би само Меркурий, който става ретрограден в зоната на личните доходи и внася известна несигурност.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Времето се ускорява с идването на новолунието в Стрелец. В огнения знак е и Марс, който пришпорва за сключване на договори, обвързване със планове на други хора, ангажиране с дългосрочни проекти и инвестиции. Необмисленото бързане не е точно вашият начин, а и Меркурий става ретрограден. Планетата на комуникациите е на път да ви ревизира във всичко, касаещо общи сметки, инвестиции и обвързаности. От зоната на пътуванията ретроградността му ще бъде много взискателна към организация и резервации, затова не подценявайте детайлите и текстовете със ситен шрифт.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои противоречива седмица. Като чистофайника на зодиака използвайте дните преди новолунието в Стрелец за разчистване на домашния безпорядък. Изхвърлете ненужното, освободете място за нови, по подходящи неща да влязат в дома ви. Новолунието в Стрелец ви кара да се фокусирате в домашните дела и неуредици, но в същото време тегли погледа навън, към ново място за живеене и дори за бъдещо установяване. Преместване точно сега не е удачно, заради ретроградния Меркурий, но до 2 януари, предвид и празниците, има много съпътстващи неща, които могат да се свършат.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои новолуние в предходния знак. Последното преди това във вашия знак през януари. В сатурновия период на личната година новата Луна отваря нова страница. Мислете в тази посока, като в предните дни поразчистите графика си. Намеренията и плановете от сегашното новолуние имат шестмесечен срок за изпълнение, при активно лично участие. Меркурий обаче се обръща във вашия знак и препоръчва да се фокусирате в дейности кратки по времетраене, а може и да повторите вършени вече неща, или да се сработите със стари колеги и работодатели.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица с новолуние в срещуположния знак Близнаци. Това новолуние е в меркуриевия период на личната година и е вододелно, гранично. До него тече една тема, има едни изисквания, наложително е да се освободите от зависимости и обвързаности с неизгодни договори и хора, на които нямате доверие. Новата Луна идва с нови възможности, но и нови претенции, с които трябва да се съобразявате. Партньорството дърпа към себе си много енергия и понякога може да ви се струва твърде изтощително. Ретроградната фаза на планетния управител ще ви постави „лице в лице“ с някои пропуски и грешки в съвместните финансови дела, собствености и инвестиции.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, астрологичната седмица предлага много емоции в най-близкото обкръжение. Общуването с хора от детството и младостта,с такива от квартала, града или селото, е изпълнено с преживявания. Ще висе налага да пътувате наблизо, но и да правите планове за далечното бъдеще. Успешно може да бъде търсенето на нова среда за придобиване на умение, да шофирате, или да упражнявате занаят. Ретроградният Меркурий ще се вихри предимно в домашната среда. Възможно е разместване в състава, идване на нов човек, или смяна на жилище.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на активност в приятелски групи и социални мрежи. Новолунието в Стрелец ви прави популярни, но и предизвикателни,заради съучастието на Марс от Стрелец. Вашият пример е заразителен, на покана,призив, апел, вероятно ще откликнат повече хора от очакваното. Почти едновременно с новолунието и Меркурий става ретрограден. В Козирог, в скритата зона на слънчевия хороскоп неговата роля подбужда някого към провокации и интриги, но и вас също към отработени вече реакции. Тук можете да внесете нещо ново, идващо от новолунието в Стрелец, да се съсредоточите върху позитивното и това, което има значение за повече хора.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица обърната към собствените нужди и здравето. Освободете се от прекомерните ангажименти, които не ви оставят време и ви държат в напрежение. Разчистете си време и пространство за спокойно прекарване на дните в приятна обстановка за финал на тази натоварена година. Новолунието в Стрелец,в сряда, ви подканя да реализирате плана си за зимна почивка. Бъдете решителни и предприемчиви с подкрепата на Марс в Стрелец. Също от сряда нататък се старайте да избягвате „подводните камъни“ в отношенията с работодател/и в периода на ретроградната фаза на Меркурий, която е до 2 януари.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, новолунието в Стрелец насочва вниманието към личните доходи. Можете да свиете разходите и така да се поберете в кръга на възможностите си. Но, новолунието дава шанс да увеличите приходите си, и точно сега е времето да направите нужното за това. Ретроградният Меркурий може да ви върне към сфера, или фирма, или хора, с които сте работили. Хората на свободна практика могат да заработят допълнително по празниците. Още повече, че артистичната Венера е в знака ви, а предприемчивият Марс е близо до зоната на новолунието, с което ви вдъхва повече смелост и самоувереност.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои успешна седмица. И няма как да е иначе, с новолунието в зоната на професионалната изява и високите резултати. Разчиствайте недовършени служебни дела в понеделник и вторник. Новолунието в Стрелец, в сряда, на 13 декември, отваря нова страница, дава нови възможности, задава нови цели. Марс от Стрелец е вдъхновител и мотиватор. С негова помощ намалявате недоверието в себе си идващо от Сатурн в знака ви. Ретроградността на Меркурий ще се развие основно в зоната на приятелството и екипната работа. Тук се изисква повече внимание в обща работа и активности. В края на седмицата запазете спокойствие и избягвайте съмнителни оферти.

Дати на някои астрологични събития

На 13.12.2023 г в 1:32 ч в 20°Стрелец, Новолуние

На 13.12.2023 г в 9:08 Меркурий ретрограден от 8°Козирог

Луната е без курс на:

11.12.2023 10:57 – 11.12.2023 13:11

13.12.2023 8:48 – 13.12.2023 17:31

15.12.2023 18:03 – 15.12.2023 19:56

17.12.2023 14:03 – 17.12.2023 21:58

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии