Седмичен хороскоп 12-18 април 2021

2021 4 12 на 12 април

Слънце квадрат с Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с новолуние, чудесно начало за ранобудниците и предприемчивите. Новолунието в Овен е най-силно свързано с идеята за новото, за началото, за започване на каквото и да е. Съвпадът на Луната със Слънцето е в 5:30 ч в 22 Овен. През тази година той е съпътстван от други аспекти. Светилата са в компанията на Венера и Ерис, образувайки огнен стелиум с тях, но също така квадрат с Плутон. По този начин началото на седмицата е огнено експлозивно. Бурната енергия и конфликтност ще се изчерпат и видоизменят от вторник нататък, когато от Овен излязат Луната и Венера. Ще остане Меркурий, който ще поддържа огъня в словесна форма. Да се надяваме, че новолунието в Овен ще донесе едно ново разбиране за разпределение на силите в света.

В картата на новолунието с координати София асцендентът е в Риби и управителят му е в първи дом, а осите са в подвижни знаци. Мъглата ще бъде твърде плътна, за да знаем какво точно се случва у нас, и най-вече по света в близък до нас район. Нептун е планета на Духа, надяваме се на небесно покровителство и защита.

Във вторник Луната прави съвпад с Уран в Телец и квадрат със Сатурн. Финикийските знаци са променяли не едно мнение и са решавали не е един конфликт. След като премери сили с Плутон, в сряда, Венера е на своя територия. Тук планетата на красотата и хармонията е готова да преговаря, да се договаря, да сътрудничи и да подкрепя.

Отново сгъстяване на облаците има в края на седмицата, от петък до неделя. На 16 април, петък, Слънцето прави квадрат с Плутон. Ситуацията е сложна тъй като и двете космични тела са в кардинални знаци. Слънчевата енергия в Овен е огнена, директна и стремяща се към откритост и истинност. Плутон в Козирог обратно, е с тенденция да скрива, покрива, задълбочава, узурпира и властва. Ако трябва да илюстрираме борбата между светлото и тъмното, между доброто и злото, между светлите сили и тъмнината, то този аспект ни дава най-точната представа.

В събота, четирите планети във въздушни знаци и СЛВ дават изобилна храна на мислещите умове. Тригонът Марс в Близнаци и Юпитер във Водолей е добра основа за разгръщане на идеи извън досегашния обхват, за стратегическо планиране и обединение около вдъхновяващи идеи. Вдъхновението и ентусиазмът които носи този аспект могат да накарат много хора да погледнат отвъд тесните егоистични рамки на личния интерес.

В подкрепа на Слънцето идва Меркурий, който в неделя сутринта прави точен квадрат с Плутон. Марс от Близнаци е в добра връзка с него чрез диспозицията (разместването). Така коректната информация, откритият диалог и почтените намерения могат да тушират назрелите конфликти.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица с новолуние в Овен. Първото ви новолуние за новата лична година. Съвпадът на Слънцето и Луната е в 22-я градус на знака и за рождениците от началото на седмицата той ще влезе като благоприятен акцент в солара за тази година. Включването на Венера и Ерис правят понеделника много емоционално оцветен, напрегнат и предизвикателен. Личните ви дела стоят на първо място в седмичния график. Венера ви напуска в сряда, като за три-четири седмици напред ще участва активно в ситуации свързани с финанси и притежания. От четвъртък до края на седмицата всичко около вас се променя много бързо. Имайте готовност за активна комуникация и спешни пътувания. В неделя бъдете сред най-близките ви хора.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на добрите възможности. Новолунието в другия огнен знак Овен, в понеделник, се случва в юпитеровия период на личната година и е своеобразен трамплин, който може да ви изхвърли нагоре по служебната йерархия, или на друго място в по-добра позиция. За личния живот също влияе благоприятно с яснотата, която дава. По-силно е влиянието за тези от третата декада на знака. Във вторник, сряда и четвъртък преди обяд, Луната е в Телец, преминавайки през зоната на кариерата. В тези дни имате възможност да обърнете някои обстоятелства във ваша полза. В петък и събота общуването с приятели ще бъде много полезно и разтоварващо.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица с едно от трите най-важни новолуния за годината. Новолунието в другия огнен знак Овен, в понеделник, се случва в марсовия период на личната година време за разгръщане на амбициите и реализирането им в разумни дела. В зоната на любовта и сърдечните дела, новолунието в Овен отваря нова страница за необвързаните. При двойките,то издига на преден план промени, които укрепват отношенията във връзката. Във вторник е добре да помислите върху идеята за почивка и укрепване на здравето, още повече, че Венера от Телец за месец напред ще ви предлага нови и нови възможности за релакс.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои последното новолуние за тази лична година. В сатурновия период то подканя за позитивен поглед към бъдещето. Започвайте това, което отлагате от много време. Вероятно ще преминете през някои трудни моменти и препятствия, но за вашия упорит и инертен знак е важно да тръгнете, после по нанадолнището е бързо и забавно. Във вторник Луната прави съвпад с Уран на ваша територия- кратък, но важен аспект, който може да ви даде свеж, оригинален поглед към проблем, който трябва да решите. От четвъртък до събота финансовата обезпеченост измества другите теми и става най-важната. В неделя ви очакват много срещи и разговори, и пътувания. 

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е емоционално драматично. Новолунието в Овен,в понеделник сутринта, активира сили и страсти, които се подхранват отвън. Вашата земна природа има нужда от време и спокойствие за осмисляне, преценка и планиране на стъпките. Във вторник Луната, а в сряда Венера преминават в земния Телец, което ви обещава подкрепа, най-малкото емоционална. Насрочвайте интервю за работа за петък и събота преди обяд, когато нарастващата Луна транзитира Близнаци и се среща с намиращите се там обекти. В неделя търсете компанията на приятели.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица ориентирана към семейството и най-близките. Новолунието в Овен засилва фокуса върху домашните дела, но и върху всичко, което ни прави сигурни в себе си и това, което правим. Съвпадът на светилата е съпроводен с други аспекти, като квадратът с Плутон от Козирог е най-провокативен. Вътрешните противоречия, които предизвиква той са чувствително по-силни в понеделник и по-късно, в четвъртък-петък, когато Слънцето прави точен квадрат. Материални дела ще ви ангажират в четвъртък и до събота. В неделя Луната е в противоположния знак Рак, изискваща внимание към потребностите на другите и вслушване в мнението им.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на приятелството. Новолунието в Овен разкрива пред очите ви истината за това доколко сте ценени и подкрепени от приятелската среда и от хората, с които имате общи интереси, работа, близки разбирания. Струпването на четири планети тук, светилата, Меркурий и Венера, но също така Хирон и Ерис, показва колко противоречива е тази зона на слънчевия хороскоп. В четвъртък Луната е във вашия знак и поемате юздите на живота си в свои ръце. Можете да планирате бъдещето си в петък с добра степен на сбъдваемост. В събота обещавайте с мярка, само това, което от вас зависи да изпълните.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица с новолуние в срещуположния знак. Новолунието в Овен е в зоната на партньорството, което посочва чудесен период за благоприятно развитие на съпружеските дела, на съвместните начинания, но също така и за разширяване на дейността, за привличане на нови хора в бизнес средата, в която сте. Избягвайте конфликтите в понеделник, отлагайте решаването на проблемни ситуации и завъртяни казуси за следващите дни. Растящата Луна във вторник, сряда и четвъртък преди обед е влияе подкрепящо при решаване на имотни конфликти, делби между наследници и др. подобни. Вашето време идва от четвъртък до събота, когато Луната е в другия въздушен знак Близнаци. Добро време за планове, за обсъждане и резервации за почивки.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Новолунието в Овен се случва в зоната на ученето, комуникациите и близките пътувания. Новолунието тук дава старт на планове за подобряване на квалификацията, шофьорски курс, школи по танци и придобиване на нови умения. Общуването с други хора ще бъде крайно необходимо, и донякъде взаимно полезно. Във вторник Луната в Телец пренася повече енергия в домашната среда, поставя ви в условия да приключите с неща, които не сте успели да направите преди новолунието, но е важно, за да се впуснете в новото. Венера в Телец за месец напред обещава подкрепа от най-близкия кръг. Романтичната част на седмицата е между четвъртък и събота, възможни са значими промени при някои от групата.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица динамична в професионално отношение. Новолунието в Овен попада в зоната на кариерата, а това е знак „старт“ за неща, които сте задържали досега или са били възпрепятствани от външни фактори. Денят на новолунието, и тези около него, могат да бъдат преживени по много емоционален начин, заради включването и на други космични обекти към съвпада на светилата, било то с близост или квадратура. Във вторник и сряда Луната в Телец успокоява страстите и ви кара да мислите урановски-  нестандартно и разгърнато. В събота очаквайте новини и резултати. Седмицата завършва с Луна във вашия знак, грабвайте диригентската палка.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на задълженията към другите. Новолунието в Овен ще подкрепи намерението ви да направите нещо повече за собственото си здраве, и за това на близък човек. Най-добрата терапия са слънцето, водата, чистия въздух и движението. Огледайте възможностите, а когато в сряда Венера навлезе в зоната на партньорството, ще имате и разбиране от страна на важните за вас хора. В петък и събота, добрите намерения облечени в полезни за другите дела, ще дадат резултат. Доброто се връща винаги, в различни форма и начини, но винаги се връща.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица с второто за личната ви година новолуние. В Овен срещата на светилата е активатор на темата приходи и притежания. Моментът е подходящ, ако преценявате,че имате основания, да искате увеличение на заплатата. Търсенето на нов или друг източник на доходи може да даде резултат през тази седмица. Новолунието е в зона, чувствителна към отношенията между хората, моралните принципи, етичните рамки, които имате. Възможно е да направите съществена промяна по въпрос, по който преди сте били категорични, основавайки се на нова информация. Периодът е добър за проучвания и изследвания.

Дати на някои астрологични събития

На 12.04.2021 5:30 Новолуние в 22°Овен

Венера 90 Плутон 12.04.2021 5:20

Слънце 90 Плутон 16.04.2021 15:26

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

12.04.2021 15:06 – 12.04.2021 20:44

15.04.2021 3:00 – 15.04.2021 9:35

17.04.2021 18:03 – 17.04.2021 22:25

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии