Седмичен хороскоп 12-18 февруари 2018

НЛ 15 2 2018Слънчево затъмнение в четвъртък

Започва годината на Кучето

Марс и Нептун в квадрат

Слънце и Меркурий в Риби от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В астрологичната картина през тази седмица присъства важен акцент- слънчево затъмнение. До четвъртък Луната, тръгваща от Козирог в понеделник, се движи през последната четвърт на своята орбита. В тези дни се освобождавайте от всичко старо, назадничаво, ретроградно, потискащо и задържащо напредъка ви. Последната четвърт на Луната е за приключване и подготовка за новата фаза.

От четвъртък нататък астрологичната обстановка е по-динамична, изпълнена с разнообразни аспекти. Но през първата половина на седмицата, особено в деня на двамата светии, покровителите на любовта и на виното, 14 февруари, също има контакт между планетите. Меркурий е в квадрат с Юпитер, а Слънцето е в хармоничния секстил с Уран. Така някои ще бъдат стимулирани да направят оригинални подаръци на любимите си хора, а други вероятно ще прекалят с шегите и ще постигнат обратен на желания ефект.

Слънчевото затъмнение в четвъртък, 15 февруари, е първото за годината. По изключение, през 2018 година ни престоят още две слънчеви затъмнения – през юли и август.

В четвъртък вечерта, в 23:05 ч., наше време, е частичното слънчево затъмнение в 27 градуса Водолей. От нашите ширини няма да може да се наблюдава, Слънцето е под хоризонта. Видимо ще бъде от някои страни в южното полукълбо.

Съвпадът на Слънцето и Луната във Водолей е в компанията на Меркурий, което му придава изключителна сила в сферата на идеите, комуникациите и обединението около обществено значими каузи. Импулсът на новолунието във Водолей ще катализира процеси в сферата на обществените отношения, медиите, новите технологии, колективните начинания, реформаторството, благотворителността и подкрепата за нуждаещите се. Най-силно ще бъде усетено от тези, които имат рождени планети, АС и МС в третата декада на неподвижните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Второто новолуние за 2018 година дава началото на новата китайска година. От 16 февруари 2018-та официално започва годината на жълтото Куче. Земният елемент измества огненият, който владееше 2016 и 2017 година. Очакването е за проява на повече мъдрост у хората и успокояване на напрежението в конфликтите зони по Земята. Може би по-нататък, но не и до края на тази седмица. Квадратът на Марс и Нептун става точен в събота, но преминаването на планетата воин през съвпада със звездата Антарес в края на предходната седмица, даде ход на военолюбивите амбиции на някои държави. Нептун в Риби излъчва миролюбие, но запаления фитил от Марс може да доведе до включване на неизползвани активно досега оръжия като химическо и биологично такова. Ситуацията не е за подценяване и дано намесата на здравия разум потуши пожара преди да се е разгорял.

В неделя Слънцето и Меркурий сменят знаците,преминавайки във водния знак Риби. Любовта, творчеството, хармонията във взаимоотношенията,позитивизмът и приемането ще са на наше разположение. Гребете с пълни шепи, създавайте изобилие на доброта и човечност около вас!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои професионално ангажирана седмица. Намаляващата Луна в Козирог подканя за приключване на задачите, на които предстои финал. Троицата Сатурн, Лилит и Плутон в зоната на кариерата подсилват неудовлетвореността и желанието за промяна. Новолунието във Водолей, съчетано със слънчево затъмнение задава нови теми в приятелската среда и груповите начинания. Нови приятели, нова група по интереси, реална и виртуална, включване към екип, в който да работите през следващите няколко месеца. Или започвайте да работите активно по идея, не е задължително да е ваша, от която да имате резултати през лятото. Привличайте подходящите хора, включвайте нови в технологично отношение разработки, но се придържайте към реалистични планове, използвайки най-вече наличните ресурси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Слънчево затъмнение в зоната на партньорството е предизвикателство за отношенията ви с другите. Всичко свързано с партньора изглежда по-ярко и значимо. За обвързаните, плановете на другия могат да станат ваши планове и амбициозни цели. Присъствието на Меркурий прави общуването по-динамично и открито. Затъмненията ускоряват развитието на процесите. При появата на възможност трябва веднага да се действа. За свободните, новолунието във Водолей е отправна точка за развитие на взаимоотношенията на по-високо стъпало, и по-сериозна обвързаност. Отношенията с работодатели също изкристализират в тези дни и ви поставят в условия на избор, както и на значима промяна в работните условия. В края на седмицата, с преминаването на Слънцето и Меркурий в Риби, както и квадрата на Марс-Нептун, настъпват някои особености в отношенията си интимния партньор, които изискват повече сдържаност, разум и търпение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Луната в Козирог в първите дни ви кара да обърнете сериозно внимание на финансов проблем. Разрешете го до новолунието, не отлагайте излишно. През тази седмица няма да се заседявате за дълго на едно място. Новолунието във Водолей е катализатор на нуждата ви за промяна, за пътуване и запознаване с нови хора. Меркурий като участник в раждането на новата Луна е събирач на съседи, познати и приятели от детинство. Погрижете се за транспорта си, за това да пътувате удобно и безрисково. Проверете мобилните си устройства, а някои от тях сменете- нова Луна, нов телефон, разбира се, ако старият не ви върши работа. Сатурн в зоната на финансите не толерира излишните разходи. Говорете, пишете, подходящ период за работа върху текстове, преводи, редактиране, изготвяне на учебни планове и програми, за посредническа и комисионерска дейност. В края на седмицата ви очаква предизвикателния квадрат на Марс от вашия знак и Нептун от Риби,който може да внесе дисхармония с близък човек. Запазвайте спокойствие и хладнокръвие във всяка ситуация. Слънцето и Меркурий от Риби в почивните дни помагат за успокояване на обстановката.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. Оттам тя подкрепя намерението ви да се освободите от старите вещи, приятелства и модели на мислене, които ви ограничават. Новолунието във Водолей, в съчетание със слънчево затъмнение, раздвижва зоната на амбициите и кариерата. Дайте възможност на другите да видят вашата бляскава страна, не проявявайте излишна скромност, бъдете активни в това да покажете какво можете. Ползвайте съветите на консултант или треньор, за да успеете да отидете по-далеч и по-бързо да постигнете целите си. Новата Луна ще ви подкрепя да намерите по-добра работа, да сключите постоянен трудов договор, да заемете по-висока позиция в професията, която упражнявате към момента. В края на седмицата Слънцето и Меркурий преминават в Риби. От зоната на екипната работа и приятелската подкрепа ще ви съдействат през следващите седмици. Венера също ще ви поднесе подаръци от приятелския кръг.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е емоционално с Луна в другия земен знак Козирог. Мили жестове на внимание, прояви на любезност ще ви създават добро настроение в първите дни на седмицата. Новолунието във Водолей се случва в зоната на вашето здраве, физическо и психическо. Добър момент е да пристъпите към диета, по-добре стара и изпитана, отколкото нова и рискова. Ежедневните ви навици могат да претърпят промяна, като изискването е да вкарате повече ред и дисциплина. Всичко добре обмислено, ще работи във ваша полза. Всяко сложно нещо може да бъде раздробено на прости и достижими цели, които макар да изискват повече време, обещават трайни и добри резултати. За някои предстои промяна в работната среда, работното място, и професията като цяло. Новолунието идва с новите възможности, а участието на планетния управител в него му придава по-голяма сила и сериозност. В края на седмицата Меркурий и Слънцето навлизат в срещуположния знак Риби, активирайки зоната на партньорските взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Тя ви поставя в лидерска позиция, с повече възможности за контрол над ставащото около вас. Луната във вашия знак, която пренася енергия от Сатурн към Плутон ви прави самоуверени и това е чудесно за началото на седмицата, когато имате много работа за вършене. Предстои ви разчистване на задължения до новолунието във Водолей, за да се отворят пътища за приходи и придобивки след него. Не го приемайте буквално, за да не се разочаровате. Слънчевото затъмнение в зоната на финансите катализира процеси, които са назрели да се случат. То показва както нови възможности, така и силното желание да увеличите доходите си. Тъй като при затъмненията няма баланс, а по-скоро подчертаване на противоположностите, то могат да се увеличат както приходите, така и разходите. Пестеливостта е характерна черта на вашия знак, затова очакванията са за разумен подход в материалните дела. Социалният живот се съживява с навлизането на Слънцето и Меркурий в Риби в края на седмицата. Гответе се за пътувания и промени.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои забележителна седмица. Новолунието се случва в другия въздушен знак – Водолей. Срещата на светилата на въздушна територия, в близост до ЮЛВ, ви кара да разширите мащаба на всичко, което правите. Истинска дарба е да се издигнете над дребнавостите и субективизма и да погледнете отвисоко на действителността – такава каквато е. Разширете кръгозора си като учите самостоятелно или се включите в съответни курсове и школи. Вашият планетен управител е съучастник в това слънчево затъмнение, което прави възможностите още по-отчетливи и предизвикателни. Отхвърляйте ограниченията, разработвайте нова бизнес идея в движение, пътувайте, или правете планове за пътешествия през пролетта и лятото, възможно е сега да попаднете на неочаквано добри оферти. Промените чукат на вратата ви. В края на седмицата Слънцето и Меркурий, преминавайки Риби, задействат скрити механизми за промени в работната среда и професионалната сфера.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с домашни ангажименти, които не търпят отлагане. Разчиствайте, разчиствайте, особено там, където са намесени чувства. Новолунието във Водолей, съчетано със слънчево затъмнение, се разгръща в зоната на любовта и романтичните трепети, на новите идеи, творчеството и децата. Затъмненията са активатори на скрити енергии. Когато сянката на Луната открие Слънцето, изгряват новите възможности. Планетата на комуникациите – Меркурий, също участва в спектакъла, затова дръжте отворени ума и сетивата си, бъдете творец на собствения си живот. Нова любов, нова връзка за тези, които са били сами, но които я искат и търсят. Семейните получават подкрепа за плановете си,свързани с деца, за увеличаване на семейството, за решаване на въпроси от тяхното възпитание и намиране на подходящата среда за развитието им. Нова работа и повече професионални ангажименти идват с навлизането на Меркурий и Слънцето в Риби, в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои уникална седмица. В четвъртък е първото за годината слънчево затъмнение, което се случва във вашия знак, става в неговата компания. Стелиумът във вашия знак е извежда на повърхността скритите желания и стремежи, прави ви активни в това да отстоявате себе си. Или да погледнете на себе си по нов начин, като направите някои промени във външен вид – прическа, дрехи, но по-важно е излъчването. Отделете време да опознаете себе си. Нека другите видят един по-добър вариант на вашето външно Аз,но също така вие да знаете, че има едно променено към добро вътрешно Аз. В края на седмицата Слънцето и Меркурий преминават в следващия знак Риби, зареждайки с енергия зоната на финансите, на приходите и притежанията, обезпечаващи някои от личните ви планове.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои мистична седмица. Луната от срещуположния знак Козирог задава динамично начало, ориентирано към нуждите на другите. Отношенията с работодателите в първите дни могат да бъдат затруднени от неизяснени обстоятелства, или тайни, които искате или не, ще бъдат разкрити в дните около новолунието. Срещата на светилата в най-загадъчната зона на слънчевия хороскоп увеличава контраста, прави проблемите по-големи отколкото са в действителност. До новолунието разчистете терена, на който искате да изградите нещо ново. Освободете се от недоразуменията, неяснотите, от предубежденията си към някого или нещо. Новолунието в близост до ЮЛВ дава шанс да загърбите старото, и ревността, и съмненията относно лоялността на партньора. Или обратно, да откриете доказателства в подкрепа на предположенията ви. Слънчево затъмнение, в зоната на общите финанси и инвестициите, е добро очакване за следващите седмици и месеци. Възможна е появата на подходящия наемател, или инвеститор, на някой, който иска да закупи продавания от вас имот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Някои тръгват на път, други посрещат приятели, а трети разчистват дома си. Намаляващата Луна подканя да се освободите от старите неща, да разчистите дома си, за да е готов да влезе в него нов член на семейството или обичан приятел. Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение, в зоната на семейните отношения прави скритите проблеми отчетливо явни. Съучастието на Меркурий, планетата на комуникациите, в съвпада на светилата, е в подкрепа на тезата, че изговорения проблем, е наполовина решен. Яснотата в отношенията с най-близките е гаранция за семейна хармония и благоденствие. С новолунието във Водолей могат да се появят подходящите клиенти за имот, който продавате. Или да попаднете на идеалната за вас оферта за ново жилище. Бъдете внимателни във финансовата сфера през втората половина на седмицата, възможни са измами. Навлизате в отличен период за личните отношения. В края на седмицата Слънцето и Меркурий преминават в Риби, добавяйки своята енергия към тази на Венера и Нептун.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък и неделя.

 

Ri12

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица – начало на новата астрологична година. Вярно това се случва в края, а преди това има важно събитие- слънчево затъмнение в предходния знак Водолей. Подхождайте с внимание към това от което се освобождавате в дните преди новолунието. Не тръшвайте вратата, а направете плавен преход към новото. Съвпадът на светилата катализира вашите духовни стремежи, желанието за спокойствие и усамотение. Ако успеете да го постигнете, радвайте му се колкото можете, защото ще бъде за кратко. В зоната на планиране сте, съсредоточете се в най-важните си цели за предстоящата си лична година. В края на седмицата Слънцето и Меркурий идват във вашия знак добавяйки своите енергии към тези на Венера и Нептун. Така от следващата седмица,независимо дали сте в сатурновия или в слънчевия период, ще бъдете подтиквани към действия и активности с голямо лично участие. Една провокация е заложена в края на седмицата от квадрата на Марс и Нептун от вашия знак.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в квадрат с Юпитер на 14.02.2018 / 0:39

Слънце в секстил с Уран на 14.02.2018 / 4:23

На 15.02.2018 /23:05/ Новолуние в 27°Водолей и частично Слънчево затъмнение

Марс в квадрат с Нептун на 17.02.2018 / 13:20

Слънце в съвпад с Меркурий на 17.02.2018 / 14:27

На 18.02.2018/6:27/ Меркурий навлиза в Риби

На 18.02.2018 /19:17/ Слънцето навлиза в Риби

През тази седмица Луната се движи между знаците Козирог и Овен, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

13.02.2018 / 7:43 – 13.02.2018 /17:11

15.02.2018/ 23:05 – 16.02.2018/ 4:41

18.02.2018 / 0:13 – 18.02.2018 /14:05

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии