Седмичен хороскоп 13-19 декември 2021

Retr Ven2Меркурий в Козирог от понеделник

от понеделник

на 19 декември

Ретроградна Венера от 19 декември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в една привидно спокойна седмица в астрологично отношение. Липсата на значими аспекти подвежда сетивата към усещане за спокойствие и хармония. Полага ни се малко почивка след напрегнатите аспекти през изминалите седмици, а и преди да навлезем в тази, коледната, когато Сатурн и Уран ще направят своя последен, трети поред, точен квадрат. Тъй като аспектите на далечните планети се проточват във времето, през тази седмица ще продължават да се развиват противоречия, които клокочат от две години поне, и набират сила да изригнат.

Енергетиката на астрологичната картина в понеделник се променя рязко само за няколко часа. Към 12 ч Марс влиза в Стрелец и засилва огнения елемент, в който се движат вече четири космични тела и няколко допълнителни. Огнената енергия избликва по обяд о в следобедните часове. Всичко е напомпано с емоция и въодушевление. Подсилващ ефект има и от тригона на Луната и Слънцето. Тази приповдигната емоционалност във вечерните часове, след 20 ч., се променя. Меркурий излиза от огнения Стрелец, за да премине за около три седмици през Козирог. Така от огъня остава основно пушилката. Земната енергия отново е в силата си, когато Луната от вторник до четвъртък е в земния знак Телец.

Марс ще се придвижва през Стрелец до 24 януари. Марс е едновременно войн, нападател и насилник може да бъде, но също така охранител и защитник. В огнения знак, този на истината и свободата, Марс има две важни срещи/ аспекти. С ЮЛВ прави съвпад още през тази седмица, в сряда, на 15 декември. ЮЛВ знаем е кармичен маркер, точка на пресичане на събитията и изчистване на кармични задължения. Така това, което е повлияно от Марс, хората които имат важни точки в хороскопите си в началото на Стрелец, 1-2 градус,ще имат ситуации на осъзнаване на вселенските закономерности, и динамично учене на уроци. Квадратът Марс-Юпитер, който е още все още в силата си, насочва внимание към пресичането на граници и червени линии, на проблеми с права и закони, пренебрегване на авторитети и неизпълнение на наредби и заповеди. Марс в Стрелец склонява към хазартен подход, към рискови начинания и разточителен живот. В средата на януари Марс ще застане в квадрат с Нептун, но за това ще говорим след месец.

Меркурий в Козирог, също от понеделник, внася известно успокоение в зоните, върху които влияе. В земния знак Меркурий ни прави по-разумни и здравомислещи, когато общуваме или се нуждаем от подкрепата на повече хора. Комуникаторът на зодиака ни съветва да спрем и помислим преди да направим важен избор или крачка напред.

В края на тази уж тиха и спокойна седмица, в неделя, предстоят важни астрологични събития. Пълнолуние в Близнаци на 19 декември. В 27-я градус на подвижните знаци Слънцето и Луната застават в опозиция, а към тях отправя подкрепящи послания Юпитер от Водолей. Това пълнолуние идва като време за реализация на намерения и подготвени планове от преди шест месеца, около новолунието в Близнаци на 10 юни. Това са дните на слънчево затъмнение в 19 Близнаци и ретрограден Меркурий. Пълнолунието в Близнаци идва с пълен кош обещания и много възможности там, където има създадени условия те да се видят и задвижат.

Венера става ретроградна също в неделя, на 19 декември. През около 8 години Венера прави ретроградност в Козирог, за последно това е било в края на 2013 година. Планетата на любовта ще се движи назад до 29 януари. Съвпад на ретроградна Венера с Плутон е имало през предишното преминаване на малката планета през земния знак, преди само три века, и след още толкова ще има. Затова значението на този съвпад надхвърля това на обикновения съвпад Венера-Плутон, който е през около година и половина. Затова в тази година, тя прави не един, а три точни съвпада с Плутон.

Ще ги видим като два, както вече писах,тъй като първият и вторият почти са сливат, във времето между 11 и 25 декември. Венера в обсебващата прегръдка на Плутон потиска повечето от позитивните си качества. Властолюбието, амбицията за доминиране във връзките ще се засилва след като планетата стане ретроградна. Хората облечени във власт, ще увеличават натиска и амбицията за налагане на своето, облечено в меките одежди на грижата за нас и нашето здраве. Меки форми с дълбоко деструктивно съдържание.

Промяна ще има и в друга посока. Знаете,че Плутон създава фокус. В Козирог откакто е, това е властта и контрола. Не че преди не ги е имало, но откакто влезе в Козирог през 2008 година и направи квадратите със Сатурн, а после с Уран, светът не е същият. Съвпадите му с Юпитер и Сатурн в началото на 2020-та предшестваха ерата на локдауните. Венера като вътрешна планета, правейки съвпад с него, не би трябвало да оказва огромно влияние и то върху много хора. Но този съвпад е особен. Продължителен в основната част, сега през декември, обхващащ директна и ретроградна фаза. Така фокусът се усилва и задълбочава, както и разделението. И всички го виждаме в това как въпреки непрекъснато излизащите наяве данни за неефективността и определено вредата на генната терапия, която искат да ни приложат, репресивните мерки в някои държави се задълбочават. Плутон като най-далечната планета символизира и дълбоките корени, прародителството, далечното минало, дълбоките пластове на клетъчната памет. Съвпадът на Венера и Плутон е времето, когато ще усилват натиска да приемем тази трансформация. Къде с убеждаване, къде с промяна в законите. С обръщането и назад мерките ще стават още по-драстични, но в някои страни. Писах вече, че откакто Марс затвори в кошарата планетите, метафорично казано, връзките и съгласуваността между отделните правителства, отслабват. Навлязохме в зоната на „всяка коза за свой крак“. Не че няма да изпълняват общите нареждания, наложени отгоре, знаете от кого, но страхът от реакцията на собствените народи ги въздържа. Опитват се да правят някъде международни военни формации, така че да не могат хората да им влияят. В страната си всеки полицай или военен има семейство, родители, деца, те пречат на плановете. Но разногласията в елита им пречи да реализират плана за неутрална армия за репресии, не го направиха на Марс в Скорпион. Ретроградната Венера в Козирог ще задълбочи тези противоречия. Съвпадът и с Плутон ще промени и фокуса, ще размени паланците. Ще влязат в сила законите на физиката и на приложената сила ще се противопостави друга, равна по големина и противоположна като посока.

Също в неделя Хирон става директен. Учителят на боговете, който се движи в Овен, влезе в ретроградност на 19 юли. Ставайки директен от 19 декември, плахите огънчета на надеждата за повече разум и адекватност, леко биват сръчкани и очакването е тлеещите въглени в един момент да пламнат и се разгорят в буен огън.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Много са предимствата,които имате. Огнената енергия е в силата си от обяд в понеделник до вечерта. В юпитеровия период на личната си година сте, време за професионален напредък и успехи в кариерата. В средата на седмицата планетният управител среща ЮЛВ. От нещо ще ви се наложи да се откажете. Загърбете миналото, след като сте си научили урока, и гледайте напред. Краят на седмицата е наситен със събития и преживявания. Пълнолунието в Близнаци ви прави много активни в общуването с околните. Можете да бъдете много убедителни в словото и да обедините около себе си значителна група хора. Ретроградната Венера и съвпадът и с Плутон могат да поднесат професионални изненади на тези от последните градуси на знака.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои резултатна седмица. В първите дни Луната е в другия огнен знак Овен и в тригон със Слънцето. Така огнената енергия става подемната сила, която може да ви изхвърля на върха, или зад борда, в зависимост от обстоятелствата. Все пак Сатурн е в зоната на връзките и отношенията с работодатели, предстои му квадрат с Уран, а това често значи внезапни ситуации на обрат или разпад. Марс влиза в зоната на любовта и сърдечните дела, на творчеството и блясъка. Преди да се разгърне обаче има препъни камък със съвпада с ЮЛВ, в сряда. Някои ще преминат през разсичането на кармичен възел, което в марсовия период на личната година е голямо предизвикателство. Пълнолунието в Близнаци подкрепя разширяването на контактите, особено тези в социалните мрежи. Венера става ретроградна и в съвпада с Плутон изисква повече внимание към здравословен проблем.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Луната в другия огнен знак Овен в първите дни ви действа вдъхновяващо за неща свързани с изкуството, но също така и за развиване на отношения с хора, близки по предпочитания. Марс ви идва на гости, нещо което прави през около две години. Но сега се среща с ЮЛВ и това е важен момент от личната ви година, особено ако съвпада с рожденото Слънце или асцендент. При някои са възможни ситуации свързани с ярки лични преживявания или проблеми със закона. Марсовото влияние укрепва тонуса, силата, волята и амбициите и влиянието му е още по-ярко в слънчевия период на личната година. Пълнолунието в срещуположния знак Близнаци влияе укрепващо връзките и взаимното доверие. Периодът е добър за уговаряне на условия по съдружие. Ретроградната Венера в съвпад Плутон в зоната на притежанията предупреждава за повече внимание при сключване на сделки.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, прeдстои мистична седмица. В първите дни повече ще дърпа вниманието ви нещо, което искате да знаете, но то остава скрито от очите. От вторник до четвъртък, когато Луната е във вашия знак, аналитичните способности се усилват, а също така предприемчивостта и водаческите амбиции. При някои, сатурновото влияние размества хора и обстоятелства, на които са разчитали за дългогодишна подкрепа, както морално-емоционална, така и чисто финансово. Пълнолунието в Близнаци обещава добри приходи към края на седмицата. Венера става ретроградна, а и в компанията на Плутон, създава някои притеснения с хора отдалеч.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Земната енергия е в силата си от вторник нататък. Меркурий преминава в Козирог за около три седмици. Планетният управител в зоната на любовта и блясъка е чудесен помощник за реализация на идеи и сбъдване на желания. Пълнолунието в Близнаци дава възможност на такива, пуснати преди няколко месеца, сега точно да ви върнат вложените усилия и средства. Марс навлиза в зоната на дома и отношенията с най-близките. Съвпадът му с ЮЛВ в средата на седмицата бележи момент на изчистване на кармични проблеми с близки хора. Венера става ретроградна в зоната на любовта. Съвпадът и с Плутон е продължителен и предупреждава за усложнения в противоречия, възникнали във връзката ви.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата привлича внимание към семейни дела и грижи по близки хора. Меркурий ви идва на гости за около три седмици. Влиянието му подсилва личната инициатива в общуването с околните, разнообразява идеите, прави изказа ви по-убедителен и привличащ внимание. Марс влиза в скритата зона, в която са нещата и хората, които са против вас, но не се заявяват и не знаете за тях. Марс активира това противодействие и в сряда, когато прави съвпад с ЮЛВ, бъдете много внимателни. Ретроградната Венера във вашия знак в дългия си съвпад с Плутон ще внесе някои промени в личното ви отношение към други хора и обстоятелства. Пълнолунието в Близнаци в края на седмицата е момент на реализиране на задача, която сте си поставили преди месеци. Добре би било, ако тя е свързана с разтоварване и почивка.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на пълнолуние в Близнаци. То е времева точка-проекция за реализация на започнато или планирано на новолунието през юни тази година. Лилит се движи през вашия знак, наближавайки квадрата си с Нептун. Изкривяването на представата ви за някои събития, обстоятелства и конкретни ситуации, ще се засилва. В зоните на партньорството и подкрепата настъпват промени. Марс влиза в срещуположния знак и прави отношенията с околните по-остри и предизвикателни. От неделя Венера става ретроградна. В съвпад с Плутон в Козирог, тя ще ви създаде някои обстоятелства на интриги и вмешателство в твърде лична за вас зона. Пълнолунието във вашия знак ви прави въвлечени твърде лично във всичко случващо се.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица,в която ще ви се налага да обръщате повече внимание на другите. Ще бъдете поставени в условия, в които ще трябва да зачитате чуждото мнение, да се съобразявате с него. Това донякъде ще намали ефекта от влизането на Марс в зоната на комуникациите и съвпадът му с ЮЛВ. Избягвайте конфликти на път и рискови ситуации. Меркурий влиза в дома на семейството и близките отношения, което ще повлияе добре атмосферата около празниците. Съвпадът на Венера и Плутон в тази зона е с противоречиво влияние. Усилва усещането за свързаност с рода и близките на сърцето ви хора. Но, в някои случаи е провокатор на напрежение и въвличане в интриги. По-силно ще бъде това влияние,когато планетата на хармонията стане ретроградна, в края на седмицата. Пълнолунието в Близнаци е добър повод да възстановите отношения с хора отдалеч, както и да реализирате някои планове свързани с вашето развитие.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои комуникативна седмица. Марс навлиза в зоната на приятелите и подкрепата на общността, към която принадлежите. Социалната ви активност се повишава. Марс обаче прави среща с ЮЛВ, което може да доведе до обстоятелства на изчистване на кармични отношения с някого, или с група хора. Тригонът на Слънцето и Луната в този момент води до облекчаване на трудните аспекти на ситуацията. В скритата зона на слънчевия хороскоп предстои раздвижване. Меркурий влиза там, а Венера става ретроградна в края на седмицата, поддържайки близък контакт с Плутон. Необходимо ви е укрепване на позициите във вътрешния свят. За външния се грижи пълнолунието в сродния по стихия знак Близнаци. В сърдечните дела имате много възможности. За необвързаните краят на седмицата предлага нови контакти и запознанства с перспектива.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои натоварена с ангажименти седмица. Активността в огнените знаци в началото на седмицата ви включва в ситуации на работното място или с колеги, в които ще се налага да доказвате знания и компетентност. Марс прави съвпад с ЮЛВ в Стрелец, което ви задава сложни задачи за решаване с близкото работно обкръжение. За три седмици напред в зоната на партньорството се настанява Меркурий, което дава шанс на повече контакти, нови запознанства, търговски отношения. Тук се развива и съвпадът Венера-Плутон, който в края на седмицата навлиза в по-неблагоприятната зона с ретроградна планета на любовта. При пълнолуние в Близнаци някои сенчести страни на отношенията ви във връзката могат да изпъкнат прекалено силно.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои активна във финансово отношение седмица. Личните доходи са подкрепени от тригона на светилата в началото и. Планетният управител, единият, влиза в зоната на притежанията, но прави съвпад с ЮЛВ, така че някъде може да се прояви като парична щета. Кармичното изчистване с пари е най-ниското, и най-лекото, разчистване на кармичен проблем. Има по-тежки, здраве, отношения, живот. Но ролята на Марс тук е като цяло позитивна и подкрепяща. Пълнолунието в отсрещната зона също обещава добра финансова седмица. Ретроградната Венера в съвпад с другия управител на знака ви, основният, заедно с Меркурий раздвижват комуникациите с роднини, съседи, приятели, подканят ви на път, по работа или за развлечение.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична във финансово отношение седмица. В зоната на кариерата идва Марс, който я изпълва с предизвикателства и противоречия. В сряда планетата воин минава през позицията на ЮЛВ, което предполага при някои от групата кармични изчиствания с хора от професионалния кръг, или обстоятелства с такъв характер. С Меркурий в Козирог ще се сдобиете с нови и то сериозни приятели. Ретроградната Венера тук, в съвпад с Плутон, обаче ви е приготвила интриги-капани, за изпитване на приятелството. Пълнолунието в Близнаци носи удовлетворение от решаване на някои проблемни семейни ситуации. При някои е възможно оживление в домашната среда, годеж, брак, раждане на дете.

Дати на някои астрологични събития

На 13.12.2021/11:52/Марс навлиза в Стрелец

На 13.12.2021/19:51/Меркурий навлиза в Козирог

На 19.12.2021/ 6:35/ пълнолуние в 27°Близнаци

На 19.12.2021/ 12:36/ от 26°Козирог

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

14.12.2021 4:52 – 14.12.2021 10:11

16.12.2021 18:08 – 16.12.2021 22:42

19.12.2021 8:02 – 19.12.2021 11:42

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии