Седмичен хороскоп 13-19 май 2013 г.

Венера и Нептун в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстоящата седмица е бедна на астрологични събития, но богата на емоции, заради проведените в неделя парламентарни избори. Ярката емоционална окраска на следващите дни е в синхрон с астрологичната картина. Стелиумът в Телец от предходната седмица, който освен всичко друго постави акцент върху морала, етиката, почтеността на политическите субекти, се разпада, но тенденцията остава.

Седмицата започва със съвпада на Марс с южния лунен възел в Телец, който е зареден с много страст, гняв и желание за самоуправство, изкарващ наяве негативизъм и омраза у определен кръг от хора.

В понеделник вечерта Венера от Близнаци прави точен квадрат към Нептун от Риби в 5-я градус. Квадратът Венера-Нептун в подвижните знаци носи неопределеност, неяснота, емоционална нестабилност, нереалистична представа за нещата, свръхвъзбудимост, обидчивост, непочтеност, непризнаване на очевидното. В края на седмицата, Меркурий усилва тази тенденция на нестабилност, манипулативност и неопределеност като на свой ред застава в квадрат към Нептун.

Много важна роля, както в предходната седмица, така и сега, е отредена на медиите (Нептун) и тяхната възможност да оказват влияние върху мисленето, нагласите и поведението на хората.

„Масло в огъня налива“ Луната във вторник,когато активира за пореден път квадрата Уран-Плутон в кардиналните Овен-Козирог. Могат да се очакват бурни, неадекватни реакции от отделни хора или от групи такива събрани на едно място.

Включването на Сатурн, ретрограден и в Скорпион, ще припомни някои стари похвати, към които ще прибегнат тези,които имат опит и знаят кои лостове, и кога да натиснат.

Желая ви добро настроение и оптимизъм в изобилие!

И това ще премине!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица с много предизвикателства. В следващите дни вашите желания и намерения ще срещат подкрепа и разбиране, но не и тези, свързани с големи разходи. Предложения към вас ще има, но за да не ви подведат, проверявайте, подлагайте на съмнение и най-малките подробности. Пазете се от фалшиви клиенти за предлагана от вас техника за продажба. Ако поръчвате онлайн стоки също се застраховайте срещу измами. Новата луна ще ви подтиква към активност и предприемчивост, към търсене на нови източници на доходи или за сключване на изгодни сделки. Най-активни в това отношение са четвъртък и петък.

Към родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, астрологичната обстановка в следващите дни отправя някои изисквания. Новата Луна ще ви зарежда с идеи и амбиция за тяхното осъществяване. До сряда, включително, обаче ще ви се налага да се съобразявате с много ограничения и препятствия, да пренареждате графика си и приоритетите за известен период напред. Търсете мнението на опитни и компетентни хора преди да направите важна стъпка. В четвъртък поемете инициативата в свои ръце, търсете нестандартни решения, бъдете изобретателни и находчиви, ако искате да постигнете целта си. В петък е възможно да имате сериозен конфликт на работното място или в дома, но при всички случаи с някой по-упорит от вас. В почивните дни ви предстоят движение и много нови запознанства.

Родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, през следващите дни трябва да бъдат внимателни в отношенията с околните. Особено важна е сферата на финансите, обезпеченията, заемите и спестяванията. Възможни са опити за измама, за въвеждане в заблуждение относно парични ангажименти, манипулиране на информация с цел извличане на изгода за ваша сметка. Относително по-добра е втората половина на седмицата, от четвъртък нататък. Подходящо време за пътуване, за среща със стари приятели, за научаване на нови неща и опознаване на чуждоземни нрави. В петък и събота избягвайте физическо претоварване, възможни са травми.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои една неопределена и непредсказуема в много отношения седмица. Венера, управителката на знака, която навлезе във въздушното пространство на Близнаци застава в квадрат към Нептун и по този начин почти през цялата, но повече в първата половина на седмицата, ще ви провокира да се люшкате от една крайност към друга. Може е да бъдете излъгани в някои свои очаквания, особено от страна на приятели, или да нямате възможност да видите цялата картина. Най-неблагоприятно би се отразила ситуацията във финансовата сфера, особено ако ви се налага разплащане на извършена за, или от вас услуга. Във вторник и сряда ви очакват много срещи. Ако кандидатствате за работа и имате покана за интервю моментът е благоприятен. Могат да ви привлекат с лъскави обещания, но без сериозни намерения да ги покрият на сто процента.

 

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Растящата Луна стимулира жизнените сили, мотивира ви към действие, дава лекота в общуването и намирането както на необходимите вещи, така и на подходящите хора. Планирайте важните неща за седмицата в дните до сряда, включително. В служебните взаимоотношения, и в тези от личен характер, но на работното място, проявявайте повече внимание и отстъпчивост. Не позволявайте да се натрупва напрежение в отношенията с важни за вас хора, изчиствайте недоразуменията по най-бързия начин. Втората половина на седмицата, от четвъртък нататък може да стане твърде неспокойна, ако предвидливо не избегнете конфликтна ситуация с шефа. През следващата седмица астрологичната обстановка е също толкова подкрепяща, затова някои по-сложни ситуации можете да отложите за тогава.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. Много от това, което сте си поставили за цел, можете да постигнете, стига да отчитате обстоятелства, които влияят на поведението на хората, с които си имате работа. Отивате към разрешаване на проблем и постигане на съгласие със страна, с човек, с хора, с които сте били в конфликт. Социалните ви контакти се увеличават, взаимоотношенията с определени хора стават по-задълбочени и съдържателни. В близката работна среда обаче е възможно да имате някои проблеми, заради засегнати интереси и неспазени обещания. Не се заседявайте на едно място, пътувайте, настройте се за нови впечатления и интересни преживявания.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои ангажирана седмица. Новата Луна поставя пред вас множество задачи, коя от коя по спешна. В понеделник и вторник ще ви бъде трудно да смогнете с всичко и да взимате най-правилните решения. Възможни са изненади и некоректно отношение от хора, от които зависите, или към които сте отправили големи очаквания. В сряда на помощ се притичва Меркурий, който преминава на ваша територия, в Близнаци. Така през втората половина на седмицата ще намирате много по-лесно точните думи и правилният подход. Грижата за близък на сърцето ви човек ще ви постави в нова обстановка и пред необходимостта да промените някои от първоначалните си планове. От умението да се мобилизирате, да работите упорито и целенасочено ще зависи успехът ви във всяко начинание.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои неспокойна седмица. В понеделник и вторник служебни ангажименти изискват пълно отдаване на внимание, енергия и време. Необходима ви е както физическа издържливост, така и много умело подхождане към конкретната ситуация, находчивост и бързина на реакциите. Родените в началото на октомври трябва да са много внимателни в работните си взаимоотношения, да избягват конфликти и безмислени спорове, както и прекалено емоционално натоварване, което може да повлияе неблагоприятно здравето. Четвъртък може да бъде най-успешният ден от тази седмица. Петък обаче е неблагоприятен, пред вас ще бъдат поставени отново стари проблеми за разрешаване. Каквото можете, отложете го за началото на следващата седмица.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои натоварена седмица. Ще ви е необходим добре направен и постижим план-график, който да следвате стриктно, за да отговорите на очакванията на близките си. Не поемайте допълнителни, излишни и непосилни задачи. Отклонявайте опитите да ви бъдат натрапвани разходи, финансови ангажименти, на които не им е сега времето. Не разхищавайте това, което сте спечелили с много труд, но също така не се подлъгвайте по „лесна печалба“, защото е голяма вероятността да загубите. Обърнете внимание на здравето си, направете си профилактичен преглед, особено ако се чувствате неразположени без основателна причина. В четвъртък и петък са възможни по-голямо напрежение и конфликтност на работното място, особено ако в обкръжението ви има повече жени.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата след слънчевото затъмнение е като събуждане от сън. В началото ще ви е нужно време, за да се ориентирате в обстановката, сложила се около вас. По обяд в понеделник Луната навлиза във вашия знак и това ви поставя в активна позиция, готови да отстоявате собствената теза и да следвате целите си. Интуицията ви работи безпогрешно, дори може да сте сънували пророчески сън, който ще ви насочи какво и как да правите. До сряда бъдете внимателни към всичко, което идва отдалеч и по някакъв начин ви касае. Това може да е свързано с хора от чужбина или с предстоящи пътувания. Възможни са измами под някаква форма или некоректно отношение от хора, на които сте се доверили, или сериозно разминаване в очакванията към хора отдалеч.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои относително по-спокойна седмица от предходната. Разпадането на стелиума в срещуположния знак-Телец, повлиява благоприятно социалните ви контакти. Можете да разчитате на съдействие на колеги, на подкрепа от началството, но при някои условия. Едното от които е да се откажете от някои ваши твърде упорито отстоявани искания и да търсите компромисно решение с отсрещната страна. Понеделник и сряда са благоприятни за комуникация с държавни учреждения, за обработване на документи, получаване на разрешения за пътуване. Вторник не е благоприятен в това отношение и също така за пътуване надалеч. Четвъртък и петък могат също от своя страна да ви поставят в неблагоприятна, конфликтна ситуация или при условия, в които не можете да постигнете поставената цел.

 


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва успешно. Вашите планове и намерения срещат разбиране както у близките, така и там,където по навик очаквате съпротива и бюрокрация. До сряда имате възможност да решите определен кръг административни въпроси, които досега са ви изглеждали нерешими. Съберете необходимите ви документи и добре ги проучете, за да не останете разочаровани от някои фактологически разминавания.Четвъртък и петък не са благоприятни за целта. В почивните дни се постарайте да бъдете сред повече хора и по възможност да отдъхнете сред природата.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Марс в съвпад с ЮЛВ на 13.05.2013 г.

Венера в квадрат с Нептун на 13.05.2013г. в 23:47ч.

На 15.05.2013 г. в 23:41 Меркурий преминава в Близнаци.

Меркурий в квадрат с Нептун на 18.05.2013 г., в 10:19 ч.

Венера в секстил с Уран на 18.05.2013г

Луната през тази седмица се движи между знаците Близнаци и Дева, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

12.05.2013 г., в 16:32 ч. – 13.05.2013 г., в 12:57 ч.

15.05.2013 г., в 15:14 ч. – 16.05.2013 г., в 1:38 ч.

18.05.2013 г., в 7:35 ч.- 18.05.2013 г., в 12:33 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии