Седмичен хороскоп 13-19 ноември 2017

НЛ 18 11 17Венера и Юпитер в съвпад в понеделник

Новолуние в Скорпион в събота

Марс и Плутон в квадрат в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в много емоционална астрологична седмица. Силен фактор е съвпадът на Венера и Юпитер, за който писах в предходния седмичен . Двойката бенефици играе централна роля в астрологичния спектакъл – смесица от драма, трагедия, комедия, фантастика, екшън и романтика, в зависимост от конкретните условия. Защото срещата на двете планети се развива на фона на няколко важни аспекта, с които останалите участници в спектакъла играят поддържащи и съвсем немаловажни роли. В емоционално отношение съвпадът е подкрепен от тригона към Нептун в Риби, но квадратът Меркурий-Нептун е подвеждащ в очакванията, и нечист в намеренията. Това прави картината по-акварелна и мистична, а някои неприятни обстоятелства по-лесни за възприемане и разбиране.

Водната енергия е в силата си, а водните знаци – на гребена на вълната, особено през втората половина на седмицата, когато освен Слънце, Юпитер, Венера и Нептун във воден знак се движи и Луната. Водата е хлъзгава и подмолна, но също така постоянна и търпелива, способна да разруши и най-твърдата скала, стига да има достатъчно време за това. До новолунието във водния знак Скорпион разчиствайте задължения, освобождавайте се от излишното, извинете се за речено и сторено, искайте прошка, давайте прошка, защото това не се прави веднъж в годината, а винаги, когато се натрупва нещо за чистене във взаимоотношенията. Най-подходящ ден в това отношение е сряда, когато Луната преминава през балансьора Везни, след като е подминала позицията на Марс.

Слънцето в Скорпион напуска квадратурата към лунните възли, която създаваше пречки на неподвижните знаци да заявят себе си. В кардиналния кръст също настъпва период на промени и трансформация, заради квадрата на Марс и Плутон, който е другият значим аспект през тази седмица. Напрегнатият аспект между двамата управители на Скорпион, ще владее втората половина, дните от сряда нататък и може да бъде основен фактор за някои конфликтни, почти инфарктни, ситуации засягащи хора от зодиакалните знаци Везни, Козирог, Рак и Овен.

Новолунието в Скорпион е в събота. Светилата се срещат за пореден път на 18 ноември, в 13:42 часа, в 26-я градус на Скорпион. Скорпионът е зона за трансформация, новолунието тук изисква навлизане в дълбоките води на битието, а в много случаи разпад и започване от нулата.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои емоционална седмица. Активността във водните знаци задава натоварване за вашата огнена природа, поради неясноти в отношенията с околните и най-вече с партньора. Още във вторник, когато Луната навлезе в кардиналните Везни, тя „включва“ квадратурата Марс-Плутон. Аспектът става точен в края, но влиянието му се простира върху цялата седмица. Ще бъдете поставени пред избор, от който зависят много неща, отношенията във връзката, или с работодателя. Някои ще искат спонтанно да прекъснат неизгодно сътрудничество, или прекалено обвързващ ги ангажимент. Други ще се втурнат към сериозно обвързване, в което не са изключени и финансови споразумения с дългосрочен характер. Не действайте под влияние на емоциите, още повече, че през тази седмица те ще бъдат в най-високата възможна точка. Дайте си време да обмислите варианти и възможности, които лежат под повърхността, и за които трябва да бъдете по-проницателни и далновидни.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, темата дом и семейство се развива с бързи темпове през тази седмица. Някои са започнали гнезденето, обзавеждат нов дом, събират покъщина, приемат гости, планират семейни празненства и пътувания, наслаждават се на общуването с най-близките на сърцето им хора, или подготвят обстановката за приемане на нов член на семейството. Енергията на Венера и Юпитер, слети в едно е силен импулс за подобрения и промяна в условията на живот. Но, по отношение финансите бъдете внимателни, особено ако правите поръчки и се разплащате онлайн. Меркурий и Нептун в квадрат през тази седмица са предупреждение за измами и фалшификации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои противоречива седмица. Съвпадът на Венера с планетния управител активира емоционалната ви природа, прави ви ангажирани с проблемите на другите и активно включени в ставащото в близкото ви обкръжение. Но в дните преди новолуние и предстоящата среща на светилата в предходния знак Скорпион е препоръчително да се отдръпнете настрани, да застанете в ролята на наблюдател и анализатор, да дадете възможност на съдбата да се погрижи за вас, да се изпълни предначертаното, без активно да се намесвате в процесите. В сатурновия период на личната си година отделете достатъчно време за размисъл и оценка на изминалата година, за свързване с вътрешното аз и намиране на своя център.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак. Преди него обаче зоната на партньорството в слънчевия хороскоп ще ври и кипи от емоции. С някои форми на общуване, или подходи, ще трябва да се разделите и да изградите основи нещо ново и стабилно. Или да подновите отношения, които сте смятали за приключени. На някои ще се наложи да се изправят лице в лице с истина, да я отхвърлят, или приемат, но при всички случаи да заемат ясна, определена позиция. Новолунието в края на седмицата е отрезвяващ момент, като в дните след него ще можете да намерите решения на проблемите, да намерите подходящия човек, работа, формата и начинът, по които да постъпите, за да постигнете желания резултат.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва обещаващо с Луна в Дева. Бъдете водещи във всички сфери, които ви касаят. Водната енергия, раздвижена от няколкото планети в Скорпион, задейства зоната на вашата интелектуална изява, умението ви да говорите и да бъдете убедителни с приложените аргументи. Голяма е вероятността да бъдете високо оценени, похвалени и възнаградени за труда си в една сфера, и да бъдете недооценени и порицани в друга. Противоречието идва от активността на планетния управител, който прави разнородни аспекти с планети. Предстоящото задава безпокойство по отношение превозни средства и технически устройства за комуникация. Периодът е добър за подмяна с нови.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои комуникативна седмица. Съвпадът на Венера и Юпитер продължава темата за вашата активна роля в средата от съмишленици, приятели, симпатизанти. Разширявайте контактите си до възможните граници, вашите лични или тези на средата, в която ги създавате. Ролята ви на водещ и ръководител стига върхова точка и можете да си дадете сметка къде сте стигнали и дали имате сили да продължите нататък. В личните взаимоотношения влиянието на аспекта е силно и в резултат на него необвързаните могат да намерят човек със сходни интереси и вкусове. Новолунието в тази зона на слънчевия хороскоп подтиква към обновяване на техническото оборудване, мобилните устройства, приложения, виртуални контакти, подобряване на компютърните умения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с домашни ангажименти. Грижите по здравето на близък човек, или вашето собствено могат да бъдат в центъра на вниманието ви през цялата седмица. Тук доброто разположение на планетите може да ви подскаже някои решения за подобрения и по-ефективно приложение на лечебни техники, методи за обгрижване, или справяне със здравословен проблем. На някои нездравословни връзки е време да кажете сбогом, както и да определите ясни граници докъде допускате някои хора да навлизат в личното ви пространство. Меркурий-планетният управител в следващите дни получава противоречиви сигнали от две планети. Енергията на Марс може да създаде допълнителна динамика в личния живот и интимните взаимоотношения. Докато квадратът Меркурий-Нептун е на път да разруши доверието между вас и някой, на чието мнение държите. Новолунието в края на седмицата ви поставя пред нови възможности за сътрудничество и подобряване на работните взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои запомняща се седмица. Вашият планетен управител навлезе в зоната на съвпад с Юпитер в предходната седмица, а сега, в понеделник, той става точен. Укрепването на личния авторитет е едно от проявленията на тази активност в зоната на Скорпион. Новолунието тук дава нови възможности за разширяване на влияние и разгръщане на личния потенциал. Другото ниво на проявление – финансовите аспекти на живота, също не са за подценяване. Ако не се излее рогът на изобилието, то поне ще успявате с повече лекота да решавате паричните си проблеми. Квадратурата Марс-Плутон, която се развива през втората половина на седмицата, ви прави включени в конфликт, или в особена ситуация, в която се налага за бъдете с максимално определена и ясна позиция.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, добрата тенденция от предходната седмица продължава. Съвпадът на Венера и Юпитер в зоната на социалната активност и професионалната изява ви правят забележими и разпознаваеми. Можете да се опрете на предишни постижения и заслуги, а може и да направите нови крачки нагоре към успеха. Имате силна подкрепа от някой, когото сте спечелили на ваша страна. Участвайте в конкурси и изложби, в представяне на изделия, продукти, стоки, в които имате принос, или в планирането на такива. Първата половина на седмицата е по-благоприятна в това отношение. През втората се развива квадратът Марс-Плутон, който може да ви изненада в гръб, и да донесе разочарования.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои забележителна седмица. Съвпадът на Венера и Юпитер в зоната на въодушевлението, изявата, забавата, романтиката, съзидателността и любовните трепети, и много други неща от този порядък, е своеобразно предизвикателство към емоционалната ви природа. Каквото и да е неговото проявление, не пропускайте да го преживеете с цялата му пълнота, и да съхраните в спомените си най-доброто от него. Разбира се има силен контрапункт на радостното по принцип астрологично събитие, и той е в квадратурата на Марс и Плутон в кардиналните знаци Везни и Козирог. Напрегнатият аспект ще постави някои в ситуация на избор, ще ви кара да бъдете определени и категорични по важни за вас въпроси. Новолунието в зоната на марсовия период на личната година е време за намиране на нови начини за отстояване на себе си, и на своите избори.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на новолуние в Скорпион. Новолуние във вашия знак имате всяка година. Сега обаче то ще бъде в компанията на Юпитер, украсено допълнително от присъствието на Венера. Двете социални планети в съвпад могат да отворят много врати за вас, или поне една, но наистина тази, която ви е най-необходима към момента. Преди новолунието имайте грижата да разчистите личните си задължения, да се отърсите от някои предразсъдъци и задръжки, които осъзнавате, че ви пречат и дърпат назад. Не се предоверявайте на хора или предложения, идващи отдалеч, без да сте се уверили в тяхната достоверност, и коректност. Двамата управители на знака ви през тази седмица са в остър конфликт, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията ви с хора от близкото обкръжение.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои авантюристична седмица. Вероятността да направите нещо несвойствено, да надскочите себе си, да привлечете по необичаен начин вниманието на околните е голяма в следващите дни. Имайте куража да следвате импулсите за творческо изразяване по най-хармоничния за вас начин, разширявайте границите, които сами сте си наложили, или тези зададени от средата в която живеете. Новолунието в Скорпион, на фона на съвпада Венера-Юпитер е разкрепостяващ, даващ подтици за дълбоки промени и развиване на нови житейски теми момент от годината, свързани с образование, пътувания, професионално израстване. Романтичната тема също е в процес на развитие през тази седмица.

Благоприятни дни през седмицата четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Венера в съвпад с Юпитер на 13.11.2017 /10:16 часа

Меркурий в квадрат с Нептун на 14.11.2017/ 0:47 часа

На 18.11.2017/ 13:42/ Новолуние в 26°Скорпион

Марс в квадрат с Плутон на 19.11.2017 /14:16 часа

През тази седмица Луната се движи между знаците Дева и Стрелец, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

13.11.2017/ 17:45 – 14.11.2017 / 1:26

16.11.2017 / 2:50 – 16.11.2017 /10:19

18.11.2017 /13:42 – 18.11.2017/ 20:59

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии