Седмичен хороскоп 13-19 ноември 2023

2023 11 13 на 13 ноември

Слънце-Уран в опозиция

Марс-Слънце в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Акцентите на предстоящата седмица са в началото и в края и. Започва с новолуние в Скорпион и завършва със съвпад на Слънцето и Марс в Скорпион. Съпътстваща новолунието е опозицията на Слънцето и Уран в неподвижните знаци. Всъщност по време на новолунието в понеделник се образува стелиум от Слънце, Луна и Марс в Скорпион намиращ се точно срещу Уран в Телец.

Новолунието в Скорпион създава подемна вълна за всичко, в което човек влага страст. Скорпионът е зоната на зодиака, където се капитализират положените отпреди съвместни усилия. Те могат да бъдат както за изграждането на една връзка, така също, разположени в бизнес средата,да дадат импулс за съдружия и активна фирмена дейност. Скорпионовата енергия е фокусирана и мощна, тя може да създава, но също така и да руши.

Силата на новолунието се увеличава с включването на други планети и обекти. Към стелиума от три планети се добавя и Прозерпина, стимулираща ума и съзидателните импулси. Тригонът на Нептун от Риби добавя духовни търсения, по-голяма емоционална чувствителност и съпричастност, като и тъй необходимата за Скорпион готовност за прошка.

Връзка, създадена под влияние на това новолуние, има всички шансове да бъде здрава и дълга. Същото важи за съюзи и обединения на хора.

Срещу съзидателната енергия на новолунието и стелиума обаче се включва дезорганизиращата и объркваща плановете такава на Уран. Оста на тази опозиция включва зоните на финансовите взаимоотношения, на работата на банките и всичко свързано с паричните потоци. Някои планирани реформи във финансовата сфера е вероятно да започнат точно през тази седмица. Опозицията Слънце-Уран провокира действия в услуга на егото и дава широко поле за изява на ексцентриците. Ще активизира хората с психични проблеми като засили есенния пик на тези разстройства.

Участието на Марс насочва вниманието към военните и тяхната роля в процесите на местно ниво, но и в световен план. От водещи и активно участващи, някои от тях често стават жертвени агнета в политическите борби, нещо което наблюдаваме от началото на месеца, когато започна формирането на опозицията Марс-Уран. Поведението на някои военни може да стане неконролируемо и опасно както за тях, така и за околните. Тероризмът стана наше ежедневие, но човешката ни природа отказва да го приеме за норма.

Влиянието на аспекта е продължително, вълнения ще има и по земната кора както в предходната седмица, така и през тази, като земетресения, вулканична активност, свлачища, срутища, аварии, катастрофи, инциденти в повече.

Новолунието, съвпад на Слънцето и Луната, всеки месец дава възможност за сближаване между управляващите и народа, чийто архетипи са светилата. И сега това няма да се случи. Марс-Уран в опозиция активират противоречията, а Нептун дава възможност за повече заблуди и разсейване на вниманието.

В края на седмицата водната стихия достига своеобразен пик. Съвпадът на Слънцето и Марс в 25Скорпион става точен в събота на фона на тригона им с Нептун от Риби. За някои пада мъгла пред очите, но за други идват проблясъци и прозрения, които разширяват обсега на сетивата, физически, астрални и духовни.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, през седмицата продължава развитието на теми, започнали в предходната, заради опозицията на стелиума планети и Уран. Разликата е в това, че през миналата седмица приключването и разчистването бяха на дневен ред. Сега, с новолунието можете да започнете да развивате нова идея, да насочите усилия към нови цели. Финансовата обезпеченост е на едно от първите места. Силата на новолунието може да се изрази в подтик за инвестиране в нещо или в някого. Премисляйте добре преди да направите голяма крачка.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с новолуние в другия неподвижен знак Скорпион. В зоната на дома, семейството и корените, новолунието е извор на вдъхновение какво повече можете да направите за най-близките. Опозицията на Уран с планетния управител ще предизвика честолюбиви реакции у мнозина. Отново ще ви се налага да търсите баланс между семейните ангажименти и служебните такива. Не е за подценяване финансовото обезпечаване на всяко начинание. В края на седмицата имате по-добри шансове за сближаване на вижданията и съгласуване на действията с партньора.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с последното новолуние преди началото на слънчевата ви година. В сатурновия период на текущата лична година новолунието огрява възможности и помага да разграничите старото от новото. Това, в което сега се фокусирате, желанията, които визуализирате, могат да се осъществят в следващите месеци, особено в дните около пълнолунията. Вторник и сряда,когато Луната е във вашия знак, поемайте кормилото и правете нещата по своя си начин. Краят на седмицата ви носи вдъхновение и прозрения.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Новолунието в срещуположния знак Скорпион в понеделник и то ще даде отражение на контакти, връзки, сдружения за седмици и дори месеци напред. Възможно е да изпитвате съмнения и неувереност. Уран от вашия знак, а и Юпитер също, задействат вътрешни хазартни механизми,затова не бързайте с взимането на решение. В края на седмицата картината ще бъде по-ясна и ще можете да решите накъде да насочите физически сили и финансови ресурси.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, динамиката в ежедневието продължава и през тази седмица. Новолунието в Скорпион раздвижва зоната на приемане и обработка на информацията, активира общуването, създава нови възможности за подобряване на знания и умения, за повече подвижност и гъвкавост. Съпътстващата го опозиция на Марс и Уран предупреждава да бъдете внимателни при шофиране, но също така и да избягвате конфликти с хора с нестабилна психика. Важните си дела насрочвайте за втората половина на седмицата, предимно в петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на промени в средата на активното общуване. Ако в предходната седмица имахте импулс да се разделите с някои хора от приятелската среда, то сега, с новолунието в Скорпион идва време за сближаване, за създаване на група, екип, организация с общи интереси и цели. Зоната на Скорпион за вас е и тази на социалните мрежи и отношенията, които създавате там. Това което посеете сега, ще ви донесе плодове след шест месеца, през пролетта на следващата година. Четвъртък, петък и събота са най-благоприятни в това отношение.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица с планетен управител в зоната на партньорството. Другите, партньори, колеги, шефове ще ви дават тон в следващите дни. Противоречия ще има, особено с тези, които са над вас в йерархията. Предстоят промени в ръководството, така също и в средата, в която работите. С новолунието в Скорпион в работната среда идват нови хора, нова техника, нови правила. На мнозина ще се наложи да поемат повече отговорности, без това да води до равностойно повишаване на заплащането. В края на седмицата и началото на следващата предстоят интересни предложения.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на раздвижване във финансовите дела. Новолунието в Скорпион попада в полето на личните доходи. Добър повод да погледнете към нови източници на приходи, да поемете добре заплатени ангажименти или да осребрите вложения вече труд. Възможни са промени в сферите, където сте вложили средства, във вашата банка или кредитна институция, което да налага бърза реакция. Съгласувайте решенията си с партньора. В края на седмицата могат да се появят нови възможности.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои новолуние в най-значимата зона на слънчевия хороскоп. Срещата на Луната и Слънцето в Скорпион, в екип с Марс и с претенциите на Уран, е ярък момент в този период на личната година. Ще трябва да посрещнете предизвикателствата на новото, да се настроите на по-високи честоти, защото към новолунието тече подкрепата на мистичния Нептун от Риби. Прекомерната емоционалност може да ви дойде в повече през първата половина на седмицата. В края и напрежението утихва, в неделя Луната е във вашия знак и можете да се насладите на летене в собствения си въздушен поток.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с новолуние в другия воден знак Скорпион. Водната енергия продължава да е движеща сила и през тази седмица със стелиум от планети в Скорпион и Нептун в Риби. Чувствате се в силата си, можете да влияете на случващото се около вас. Новолунието в Скорпион може да открие нови възможности пред креативната ви природа. Създавайте, творете, заразявайте с ентусиазма си околните. Дошло е време да се отделите от групата и да греете на сцената сами.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с новолуние в Скорпион. Всяка година ви се полага поне по едно новолуние. Възползвайте се от позитивната енергия на съвпада на Луната и Слънцето в знака ви. Тя е мотивираща, съграждаща и опрощаваща. Включването на Марс я прави още по-ярка и драматична, а също така предизвикваща честолюбието. Опозицията му с Уран става точна в понеделник и това може да се свърже с неочаквани, често провокативни ситуации, когато е нужна бърза и адекватна реакция. В отношенията с партньор, или работодатели, могат да настъпят обрати.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с водно новолуние. Срещата на Луната и Слънцето е в Скорпион, но към тях е и Марс,което усилва новаторския елемент и предприемчивостта. В юпитеровия период на текущата лична година имате подкрепа да развивате способностите си, да надграждате наученото, да обучавате други хора, но най-вече да пътувате и разширявате хоризонта си. Силата на водата е преобразуване, чрез търпение и постоянство. Сега обаче включването на арогантния Уран може да ви предизвика да действате по различен от привичното начин. В свои води ще плувате в края на седмицата.

Дати на някои астрологични събития

На 13.11.2023 г в 11:27 ч новолуние в 20°Скорпион

Слънце 180 Уран на 13.11.2023 в 19:21

Марс -Слънце 120 Нептун на 17.11.2023

Слънце 0 Марс в 25 Скорпион на 18.11.2023 в 7:41

Луната е без курс на:

14.11.2023 1:03 – 14.11.2023 4:23

16.11.2023 0:57 – 16.11.2023 9:41

18.11.2023 10:27 – 18.11.2023 13:27

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии