Седмичен хороскоп 13-19 септември 2021

sept021Слънце-Нептун в опозиция

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни за едни мистична, а за други мъглява седмица. Живеем в сложни времена, в буря насред океана, когато отвред ни обгръща плътна мъгла. Нямаме доверие нито на капитана, нито на екипажа. Тук-таме проблясват фарове, но и тяхната светлина е слаба и краткотрайна. Това, на което можем да се опрем истински, е вътре в нас – собствената интуиция и вярата в създателя. В следващите дни мнозина ще имат лично преживени доказателства за силата и на двете.

Движим се през двете фази на нарастваща Луна, когато позитивизмът е в повече и желанията също. Във вторник е опозицията на Слънцето с планетата на желанията. Цикълът Слънце-Нептун е едногодишен. Настоящият започна на 14 март с техния съвпад. През тази седмица сме в средата му, на 14 септември, в точката на опозиция, от която започва втората фаза. Ако в първата фаза има натрупване, очаквания, надежди и планове, то във втората фаза на този дует се случват събитията. Да си припомним какво сме си пожелавали от март насам, защото може да ни се случва до следващия март. Тъй като имаме много линии на разделение, това което е силно желание в една група хора се противопоставя на също толкова силното желание на друга група. Оттам и противоречието, което съдържа този аспект.

По време на опозицията на Слънцето и Нептун можем да разберем, че сме изпаднали в дълбока заблуда относно някого, или нещо. Дните около съвпада, квадратите и опозицията на Сатурн-Нептун могат да бъдат време на разочарования. Докато Нептун се движи в Риби,това предимно важи за хората, които имат кардинални оси на рождествения хороскоп в подвижни знаци и за месеците март, юни, септември и декември.

Да припомня, че Нептун е свързан с фарма бизнеса. Под негово управление са както позитивните ефекти от лекарствата, така и отрицателните ефекти. Всъщност всяка планета има отношение, според естеството си. Венера за външния вид, формата, но и законността, Юпитер за мащабите на разпространение, Плутон за силата на натиска и манипулацията на тези, които имат интерес, Сатурн провокира скептицизъм и следи за строгото следване на порядъка на всички нива, Уран – как протичат експериментите, а Меркурий – дали информацията, и дезинформацията стигат, където трябва.

Опозицията Слънце-Нептун бележи началото на важен период през годината, последните месеци. Идва третата ретроградност на Меркурий до 18 октомври, излизането на три далечни планети от ретроградност, пак до 18 октомври, две затъмнения, през декември излизане на Нептун от ретроградност и влизане на Венера, и три квадратури на Сатурн, като най-важната, третата, с Уран, на 24 12, е последната за тази година и от текущия цикъл.

Какво можем да очакваме? Както през миналия декември, март, юни, септември, така и сега – нова вълна и засилване на облъчването за склоняване към подчинение на мерките, и ваxiниране на колкото се може повече хора. Откровената лъжа, полуистините, дезинформацията не бяха достатъчни, заплахите, подлъгването с подаръци и привилегии също, то ще се търсят нови надеждни подходи. Изненадите тепърва предстоят. И за двете страни.

Марс напуска Дева, за да премине във Везни, в сряда,на 15 септември. Началото на учебната година се очертава да бъде бурна, дори бунтарска. Марс във Везни е неспокоен, предизвиква раздразнение и остри реакции в повечето хора. До 30 октомври, докогато се движи във въздушния кардинален знак, планетата воин има два важни аспекта, съвпад със Слънцето на 8 октомври и квадрат с Плутон на 22 -ри.

В средата на седмицата, тригонът на Слънцето и Луната в земните знаци, улеснява постигането на ясно формулирани цели с добри намерения.

Тригонът Слънце-Плутон, който също е в силата си през седмицата, става точен на 17 септември, в петък. Аспектът мотивира за търсене на истината, за задълбочаване, за дълбоко копаене и изследване на скритите причини. Тук Марс във Везни добавя енергия на искащите справедливост, като по този начин опозицията на натиска прилаган системно от началото на наложената „криза“ се увеличава. Съпротивата ще нараства, колкото повече от едната страна, толкова повече и от другата. Везни са знакът на равновесието, но с Марс в него то няма да се получи. Още повече, че също в петък планетата управител дава отчет на господаря на кармата. Венера и Сатурн са в квадрат на 17 септември.

В неделя Луната в Риби носи успокоение, смирение и опрощение.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Нарастващата Луна в огнения Стрелец ви зарежда с оптимизъм и вдъхновение да вървите уверено по избрания път. Известно разколебаване е възможно да настъпи,за ради опозицията на Слънце и Нептун. Старайте се да се изключвате от външно влияние. Мислете, не бързайте да казвате или да правите нещо, в което не сте убедени. Марс преминава в срещуположния знак в сряда. От зоната на партньорството планетният управител е подстрекател на конфликти. Докато Слънцето не стъпи там, през следващата седмица, и без съзнателен контрол от ваша страна, особено в края на тази седмица,те могат да се задълбочат.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва вдъхновяващо с Луна в другия огнен знак Стрелец. Планетният управител е много активен през тази седмица, което ви прави ангажирани с много неща и с малко време за свършването им. Някои финансови разчети изискват преразглеждане съобразно възникнали нови обстоятелства. Подкрепата на Плутон от зоната на здравето, и задълженията, укрепва позициите ви. Марс преминава във Везни и това ви прави много подвижни, както чисто физически, така и умствено, като ви подкрепя да участвате смело в словесни битки. В края на седмицата предстоят, при някои, напрегнати моменти с близки възрастни хора.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Грабвайте диригентската палка и повеждайте хората, които разчитат на вас. Вторник е твърде напрегнат ден, с необходимост от ясна мисъл и чисти намерения. Слънцето, което се движи в зоната на социалната интеграция, професионалната изява, отношенията с висшестоящи и значими за вас хора, е много активно от аспектите,които сключва. Доза недоверие ще ви бъде от полза, както и време за обмисляне какво да кажете или направите. Марс преминава в зоната на неформалните връзки, привнасяйки разнообразие от влияния в отношенията ви с приятели и групи по интереси. Включването ви в социалните мрежи може да се окаже предизвикателно и рисково.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои неспокойна седмица. Венера прави квадрат със Сатурн през втората половина, придвижвайки се плавно към опозицията с Уран от вашия знак. Намирате се в марсовия период на личната година време за битки и победи. Време за сбъдване на желания. След опозицията на Слънце-Нептун, от сряда нататък, времето е подходящо да настъпите педала на газта. Очакват ви интересни предложения до края на седмицата. Но и много въпросителни, с които трябва да се справите.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, вниманието е повече ангажирано с домашни дела. Там се изразява и квадратът на Слънце-Луна във вторник наред с другите важни аспекти. Решенията, които взимате, касаят близките ви. Изчакайте сряда за по-важните, тогава картината ще бъде с по-малко неизвестни. Марс преминава в зоната на финансите за месец и половина напред. Влияе активиращо, подкрепя рисковите начинания, което с приближаването на Слънцето към него създава позитивна настройка, но трябва да се има предвид квадратът с Плутон в края на този период, който аспект може да създаде затруднения.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата може да изглежда твърде объркано и неясно по важни за вас теми. От вторник след обяд до четвъртък Луната е във вашия знак и това ви поставя в добра позиция да определяте посоката си на мисли и поведение. Опозицията Слънце-Нептун внася известно объркване и вероятност от разочарование за неща касаещи образованието най-вече. При някои обстоятелства може да се окаже важно да не отстъпвате от позицията си. Но пък с гъвкавостта на „дървен метър“ също ще бъде трудно да успявате. Марс преминава в зоната на кариерата за месец и половина. Очертава се време на служебни битки,смелост и радост от успеха.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на партньорството. Нарастващата Луна ще ви вдъхва оптимизъм по отношение връзки и обвързване – служебно, или лично, с други хора. Опозицията Слънце-Нептун може да изкара на повърхността различия и разминаване по важни въпроси с човек, на чието мнение държите, или от когото зависи решаването на същите. Периодът е добър за подобряване на средата, в която живеете. Имате подкрепата на Марс от другия въздушен знак Везни с добър жизнен тонус и воля за справяне.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата обещава много движение, срещи, разговори, обсъждане на важни за вас теми. Планетният управител не може да ви бъде в помощ, защото е блокиран от квадрата със Сатурн. Ограниченията, които налага този аспект, повлияват най-вече финансовите дела, и то в основата, разходната част. Опозицията Слънце-Нептун се развива в зоната на здравето, затова бъдете внимателни в тази сфера, важни неща решавайте след сряда. Марс ви идва на гости на 15 септември. През около две години планетата воин е на ваша територия. Марс укрепва самочувствието и вярата в себе си, прави трудните цели да изглеждат постижими като ви вдъхва смелост и воля за успех.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на приятелската подкрепа. Определени обстоятелства е възможно да изискват включване на приятели, или да се налага вие да се отзовете в помощ на някой близък човек. Вторник е врем за бързи осъзнати действия. Опозицията Слънце-Нептун води със себе известно разочарование. Марс навлиза във Везни, за месец и половина. През около две години планетата на волята активира зоната на себепознанието и духовния растеж, на пътешествията и насочването към цели, които изискват дисциплина, много умствена и физическа енергия. В петък и събота луната е във вашия знак, подкрепяйки личната инициатива и участие.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои натоварена с ангажименти седмица. Началото на учебната година идва с много неизвестни и с необходимост повечето, които са родители, да бъдат нащрек. Нарастващата Луна е мотиватор да отстоявате позицията си. Особено в сряда, когато се движи в козирог, в зоната на партньорството. Добре аспектираното Слънце от зоната на информацията ще ви помага да не приемате на „юнашко доверие“ казаното от други, а да си изградите собствена линия на поведение, подкрепена от знания и доказателства. Марс влиза в зоната на родителството в сряда и ви вдъхва кураж месец и половина напред.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои финансово ангажирана седмица. Лилит в съвпад със СЛВ в зоната на силните страсти, вкарва някои от групата в ситуации на неадкватност, когато е по-добре човек да замълчи, отколкото да се включва неподготвен и да се излага. Венера е в знака ви и това ви помага да решавате спорни въпроси с мекота и разбиране, а не със сила. А това е важно, защото Слънцето е в зоната на приятелството и подкрепата, на екипната работа и успех,чрез груповото участие. Марс се настанява за месец и половина в най-скритата зона на хороскопа. Подсъзнателните стремежи ще бъдат активирани и това може в някои моменти да ви създаде главоболие и дори здравословни неразположения.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица фокусирана върху професионалната сфера. Нептун от вашия знак е в опозиция със Слънцето и това е указание за някои разминавания в очакванията свързани с договорни отношения. До вторник, включително, ще се изясни какво и как не е на мястото си. В сряда, когато Марс влезе в знака на справедливостта ще имате силата и куража да действате, или да потърсите нужната ви подкрепа. В неделя Луната е във вашия знак, правейки аспект на задоволството с Венера от Скорпион.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 180 Нептун на 14.09.2021/ 11:21

На 15.09.2021/3:13/ Марс във Везни

Слънце 120 Плутон на 17.09.2021/ 3:53

Венера 90 Сатурн на17.09.2021/ 8:14

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Риби, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

14.09.2021 13:57 – 14.09.2021 14:34

16.09.2021 8:40 – 16.09.2021 18:23

18.09.2021 12:14 – 18.09.2021 23:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии