Седмичен хороскоп 13-19 юни 2016

NeptunRibiМеркурий в Близнаци от понеделник

Нептун ретрограден от понеделник

Венера в Рак от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Това, което прави впечатление в астрологичния пейзаж през идващата седмица, е постепенното намаляване на напрежението, породено от включването на много напрегнати аспекти в големия подвижен квадрат. Останалата тао квадратура също има намерение да се разпадне. Юпитер скоро ще излезе от рисковата зона на 11-12-я градус. Но това ще е за кратко. В края на седмицата към нея се включва Меркурий и отново в зоната на подвижните знаци се пораждат вихри и неовладяни емоции.

Меркурий сменя знака още в понеделник като излиза от земния Телец, на чиято територия прекара рекордните почти три месеца и ретроградната си фаза. Сега планетата на комуникацията навлиза на собствения си знак Близнаци, откъдето ще даде воля за изразяване на своята най-позитивна страна. Разбира се това няма да се случи веднага, поне докато не излезе от зоната на влияние на бавния квадрат Сатурн-, не преди 23 юни. Въпреки напрегнатите аспекти Меркурий от Близнаци ще ни подкрепя в интелектуалните дела, ще ни вдъхновява с нови идеи и амбиции за достигане на все повече знания и умения. Планетата,вестоносец на боговете, се движи бързо и ще измине зоната на Близнаци само за 17 дни, като на 30 юни се прехвърли във водния Рак.

До сряда благоприятното влияние на Меркурий е подкрепено от няколко места. Еуфоричното и вдъхновено поведение у някои хора ще се дължи както на Меркурий в Близнаци, така и на Луната, придвижваща се в другия въздушен знак Везни, отиваща към тригон със Слънцето и Венера. Но също така и от интелектуално ориентирания аспект между Слънце-Венера и Уран, развиващ се през първата половина на седмицата.

Другата вътрешна планета – Венера също сменя знака си през тази седмица. В петък, късно вечерта тя преминава в Рак. От от 17 юни до 12 юли планетата на любовта ще дава тонус на връзките на водните и земните знаци, подтиквайки ги да търсят компания, сигурност и любов в семейството и сред най-близките. На 20-ти, в понеделник, е второто пълнолуние в последния градус на огнения знак Стрелец, при което свързаните с емоциите Луна и Венера ще бъдат в опозиция,време за изясняване на отношения и „разкриване на картите“.

Друг акцент на предстоящата седмица е ретроградността на Нептун. Мистичната планета навлиза в ежегодната си ретроградна фаза в понеделник от 12-я градус на Риби. Ще се движи назад повече от пет месеца, до 20 ноември, когато ще тръгне отново напред от 9-я градус на Риби. Планетата на илюзиите е в собствен знак, но в квадрата със Сатурн тя играе сложен и продължителен танц, в който ту единият, ту другият партньор сменя посоката.

На 18 юни, в събота, ретроградните Сатурн и Нептун са в точен квадрат,в 12-я градус на Стрелец и Риби. От четвъртък нататък се очертава неблагоприятен период за хората с лабилна психика, също така за тези, които ги влече към алкохол и медикаменти, поради което вероятността за натравяния е голяма. Влиянието е по-силно върху тези, които имат Слънце,Луна, Марс, Венера, АС, МС в подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

В световен мащаб -ескалации на верска основа, изразяване по неподходящ и агресивен начин на религиозни убеждения. Неизправните водни инсталации могат да доведат до аварии. Проливните дъждове – до наводнения и свлачищни процеси.

Краят на седмицата, дните преди пълнолунието в Стрелец, могат да бъдат резултатни и удовлетворителни за процеси, в които е вложен много труд и големи очаквания.

Повече слънце в дъждовното време и многоцветни дъги да радват душите ни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. В понеделник Меркурий влиза в Близнаци и в зоната на вашите връзки с хората от близкото обкръжение. Периодът е благоприятен за тези,които учат, или полагат изпити. Някои ще бъдат привлечени от идеята да сменят превозното си средство с по-ново и надеждно. За целта, благоприятни са дните от понеделник до четвъртък. В края на седмицата Венера преминава в Рак и ще огрява дома ви и през месец юли. Подходящ период за подобряване условията на живот, за повече красота и хармония в дома. С пълнолунието в следващия понеделник, 20 юни, ви очакват нови и добри възможности в професионалната сфера.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои въодушевена седмица. В понеделник планетата на комуникациите – Меркурий преминава на своя територия, в знака Близнаци. От тази зона на слънчевия ще ви подкрепя в изпълнение на неща към които с стремите, и в които влагате много енергия. Периодът е добър – предстои пълнолуние в сродния по стихия знак Стрелец. В първата половина на седмицата,до сряда включително има няколко астрофактора, които ви дават „зелена светлина“. Секстилът Слънце-Уран ще ви дава онези идеи и начини, посредством които да постигате целта си. Приятели/ки ще ви се притекат на помощ, стига да ги потърсите. Но не и в края на седмицата, когато ще бъдете уязвими за хора с недобри намерения.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с активност в приятелските взаимоотношения. Неформални разговори, но и такива с професионален отенък, в който те могат да ви бъдат полезни, или вие на тях. Бъдете активни и раздаващи се както винаги, до сряда. В четвъртък и петък се отдръпнете от „авансцената“ и оставете друг да води хорото, отново с ваше дискретно участие. Предстои ви второ пълнолуние за една година, нещо което се случва рядко. Ако на предишното, на 22 май, сте имали очаквания, които не са се сбъднали, резултат, който не сте получили, уговорки, които не са се изпълнили, то сега ви се дава втори шанс. Почивните дни могат да бъдат много напрегнати, заради големия квадрат в подвижните знаци. Избягвайте конфликти и претоварване с работа, и емоции.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, акцентът на седмицата е грижата за другите. На мнозина вниманието ще бъде насочено към обгрижване на близък човек. Някои ще трябва да отделят време за профилактични прегледи. За известна част от групата астрологичната картина предполага много работа – в двора, на полето, сред природата, сред птичките и пчеличките. Чудесно време за събиране на пролетна реколта колкото – толкова и на билки. Годината не е много плодородна, но да бъдем благодарни и с надежда за повече през есента. Меркурий в зоната на доходите ще ви прави по-изобретателни как да си набавите нужните ви средства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои противоречива седмица. Планетният управител Меркурий сменя знака си и преминава във въздушните Близнаци. Навлизайки в зоната на професионалната ангажираност, той внася оживление и предполага бързи промени. Темата за финансите, които ви трябват, и не достигат, ще бъде във фокуса на вниманието през първата половина на седмицата. Нептун, който се движи в срещуположния ви знак, навлиза в своята ретроградност. Нещо повече, в края на седмицата прави точен квадрат със Сатурн, който е също ретрограден. В партньорските взаимоотношения мнозина ще имат разминаване между очакване и действителност. Някои обстоятелства във връзката ви изискват преразглеждане, нов поглед, ревизия, но най-вече коректност и откритост. В почивните дни се развива голям квадрат в подвижните знаци, което носи напрежение и конфликти.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои активна в професионално отношение седмица. Меркурий сменя знака си в понеделник и навлиза в зоната на работните ви взаимоотношения. За някои настъпва добър момент за смяна на жилище, в което се и работи, офис, или работно помещение, както и на промени в състава на работния екип. И всичко това по най-бързият начин, защото се намирате в меркуриевия период на личната година. В края на седмицата Венера навлиза в срещуположния знак – Рак. В зоната на партньорството, за около месец напред, планетата на любовта ще се грижи за баланса там, за хармонията във взаимоотношенията ви с другите.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата е забележителна с идването на Меркурий на ваша територия. Планетният управител прави посещение „като у дома си“ всяка година през пролетта за около три седмици. Сега обаче планетата на комуникациите се движи бързо, преминавайки през знака си само за 17 дни. Затова с нейна помощ всичко се развива много бързо. Натрапчивото усещане, че времето се ускорява, ще имате и заради предстоящото пълнолуние в огнения Стрелец на 20-ти, понеделник. В края на седмицата ще трябва да взимате бързо важни решения и да имате бързи реакции в определени ситуации, когато другите не знаят какво да предприемат.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои въодушевена седмица. От понеделник до сряда Луната е във вашия знак. От вашата лична активност и включеност в събитията зависи крайният резултат. Предстои пълнолуние и това, което е посято – дава плодове. В понеделник Меркурий влиза в сродния по стихия знак – Близнаци. На своя територия планетата на комуникациите ще ви дарява с много енергия и въодушевление за пътувания, за обогатяване на знанията и повишаване на квалификацията, за намиране на нови сфери за изява на талантите ви. Вашият планетен управител – Венера също навлиза в нова територия и задвижва различни енергийни полета,както в професионален, така и в личен план. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, най-активният за професионалните ви амбиции.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Активността във въздушната стихия ви въодушевява и тонизира. От понеделник до сряда Луната се движи във въздушните Везни, насочвайки вниманието ви към възможности за почивка и пътешествия, за разширяване на кръгозора и обогатяване с нови впечатления през идващия отпускарски сезон – лятото. Голям принос има Меркурий, който в понеделник също стъпва на въздушна територия, в своя знак – Близнаци. Намирайки се в марсовия период на личната си година, сега сте готови да се ангажирате с повече отговорности и с повече хора. Децата заемат важно място в плановете и ежедневния график. Срядата е ден, в който ще успеете да намерите най-рационалното решение и най-прекия път към успеха. В края на седмицата обаче избягвайте непредвидени харчове.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва със семейни ангажименти и грижи по дома. Две астрологични събития ще подкопават чувството ви за сигурност през тази седмица. Нептун става ретрограден в понеделник, което може да ви подведе в очаквания свързани с обучение, нови проекти, отношения с чужбина и с хора отдалеч. Меркурий, който навлиза в предходния знак Близнаци, в скритата зона на вашия слънчев хороскоп, ще дава храна на всичко което работи срещу вас – клюки, интриги. Пазете си „тила“. За радост, Венера излиза от тази зона и от събота нататък ще ви радва с присъствието си до 12 юли. Планетата на любовта през цялата седмица ще ви прави много романтични и чувствителни към чуждото внимание.

Благоприятни дни през седмицата – сряда,четвъртък, петък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои относително спокойна седмица. Някои финансови въпроси, свързани със задължения, наеми, плащане на данъци, изчистване на общи партньорски ангажименти, могат да „разбунят духовете“. Можете да разчитат както на материална, така и на морална подкрепа от приятели, от работен колектив също. От сряда до петък Луната е във вашия знак и както правата, така и задълженията са ваши. От вашата лична инициатива зависи успехът на всяко начинание. В края на седмицата Венера се установява в зоната на пътешествията и ваканционната тема излиза на преден план.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Планетният управител се обръща. Нептун навлиза в ежегодната си ретроградна фаза. Та продължава повече от пет месеца, между 13 юни и 20 ноември. За това време планетата ще се върне назад от 12-я до 9-я градус на Риби. Ретроградната фаза на Нептун е период, в който често ще правите ретроспекции, ще се връщате назад, за да преразгледате ваши мисли, думи или постъпки, да потърсите нови подходи за решаване на една или друга заплетена ситуация. Ще хвърляте мост между минало и бъдеще, намирайки взаимовръзката между причината и следствието, нещо което ви е убягвало досега. Меркурий, който преминава в Близнаци, ще внесе раздвижване в домашната среда. Едни хора си тръгват, а други идват. Събота и неделя се очертават като напрегнати и конфликтни дни, когато е добре да заложите на своето търпение и мъдрост,за да преминава всичко бързо, без усложнения.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до петък.

Дати на някои астрологични събития

На 13.06.2016 / 2:22 часа Меркурий преминава в Близнаци.

На 13.06.2016 / 23:41 часа Нептун навлиза в ретроградната си фаза от 12°Риби.

На 17.06.2016 / 22:38 часа Венера навлиза в Рак.

Слънце в секстил с Уран на 14.06.2016 /10:53 часа.

Сатурн квадрат с Нептун на 18.06.2016 / 6:31 часа.

Луната през периода се движи между знаците Дева и Стрелец, през втора четвърт.

Луната е без курс на:

12.06.2016 /17:47 – 13.06.2016 / 3:33

15.06.2016 /10:00 – 15.06.2016 /16:18

17.06.2016 /16:52 – 18.06.2016 / 4:34

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии