Седмичен хороскоп 14-20 юни 2021

SaUr21Сатурн-Уран в квадрат

от 20 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с два значими квадрата. Първият, в понеделник, е между Слънцето и Нептун. Случва се всяка година, заради дългият престой на Нептун в Риби, през месец юни, и така още няколко години. Напрегнатият аспект между Слънцето и планетата на илюзиите е продължителен, обхваща предходната и тази седмица. В съчетание с другия напрегнат аспект,в голям мащаб влиянието му засилва недоверието на хората в елита и загрижеността му за човечеството. Активността на международната сцена ни дава ярка илюстрация на това как писаното на небето се проектира на земята.

Във вторник, 15 юни 2021 г., е вторият от трите квадрата между Сатурн и Уран. Както писах в „2021-квадратът Сатурн-Уран“: „Квадратурата Сатурн-Уран се разлага на три точни аспекта – на 17 февруари 2021 в 7Водолей-7Телец, на 15 юни 2021,в 13-я градус, Сатурн е ретрограден, и на 24 декември, при ретрограден Уран, в 11 градуса Водолей-Телец.“„Сега сме в началото на последния квадрант на цикъла започнал през 1988 година със съвпад Сатурн-Уран в 27-29 градуса Стрелец. Той ще приключи през 2032 година. Квадратите създават изключително конкурентна среда, условия за мерене на мускули, доказване на кой е по-по най- с цел привличане на енергии към дадена кауза. Това изостря противоречията и поставя хората в условия на силна поляризация и необходимост от категоричен избор.“

Квадратурите между далечните планети са периоди на конфронтация и противоборство, на изпробване на оръжия, концепции и стратегии. Битката между старото и новото съпътства човечеството от неговото появяване на земята, не е нещо ново и неочаквано. Двете мощни планети обаче са проводници на различни възгледи, идеи и намерения по високите етажи на йерархията в различните проявления на живота. Чрез Сатурн се прави проверка доколко старото е все още жизнено и надеждно. Чрез Уран си проправя път новото, намирайки слабите места на старото, причина и начин да посее семената на новото. Разполагането на квадрата в знаците Телец-Водолей повдига много важния въпрос за етиката и морала на новите технологии и науката като цяло. Това най-ясно виждаме в разгръщането на една епидемия в световен мащаб и участието на хората на науката в нея, поставени в услуга на политически цели. Средата на неподвижните знаци задържа процесите до стигането на критична точка, когато старата рамка не просто трябва да се промени, а направо трябва да се разкъса.

На личностно ниво, квадратът Сатурн-Уран оказва най-силно влияние върху тези с рождени слънце/асцендент между 8 и 16-я градус на неподвижните знаци Телец, Водолей, Лъв и Скорпион, които преживяват сатурново-уранова криза през текущата година.

Двата напрегнати аспекта в комбинация могат да се изразят в метеорологични аномалии, нестабилно време, проливни дъждове, необичайни за даден район природни явления, движение на земни и скални маси, земетресения, високи приливни вълни.

В неделя, 20 юни, Юпитер става ретрограден. Планетата на изобилието всяка година се движи назад за около четири месеца, следвайки свой собствен ритъм. През 2021 година ретроградната фаза на Юпитер започва на 20 юни в 2 градуса Риби. На 28 юли планетата се връща във Водолей, а на 18 октомври се обръща и тръгва в права посока,достигнала 22-я му градус. Ретроградността в един и същи знак съответства на цикъла на Юпитер- един път на 12 години. За последно в Риби се е случило през 2010 година. Интересното е, че сега сме в зоната на този цикъл, когато Юпитер ще направи два пъти, в две последователни години, ретроградност в даден знак, в случая в Риби. Това става сега през лятото на 2021-ва последвано от ретроградност в Риби през есента,месец октомври, на 2022 година. Ретроградността на Юпитер повлиява много аспекти на живота. Това е период от годината, когато трябва да нагаждаме много от своите планове съобразно изискванията на момента. Планове за пътувания, особено докато и Меркурий е ретрограден, могат да бъдат променяни или отхвърляни. Намеренията за подобряване на квалификацията и намиране на своето поприще също ще търпят прецизиране и пренастройване. Сключването на всякакви договори изисква преглед за почтеност, коректност и обвързване с предварителни уговорки. Повече по тази тема в следващия хороскоп.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои емоционална седмица. В първите дни Луната в другия огнен знак Лъв води до приповдигнато настроение и желание за изява. Включването и към квадратурата Сатурн-Уран може дави постави в сложни ситуации в първата половина на седмицата. Някои ще имат остра нужда от консултация с експерт по важна за тях тема. Меркурий е все още ретрограден, затова всяко мнение и решение могат да бъдат променени и опровергани. При тази нестабилна обстановка препоръката е да не предприемате важни житейски крачки. Ретроградността на Юпитер Риби, която започва в края на седмицата, може да засили притеснения и страхове. В края на седмицата Луната от срещуположния знак Везни поставя партньора ви в центъра на вниманието.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна във вашия знак. От една страна това е чудесно, заради силата и самочувствието, които ви вдъхва. Но в понеделник и вторник Луната се ангажира динамично с квадрата Сатурн-Уран, в тао квадрат. Така вашата личност става обект на внимание на враждуващи страни, фокус на външни противоречия и амбиции за доминиране. Аспектът влияе значимо върху родените между 30 юли и 8 август. Обещанията за подкрепа е много вероятно да не бъдат спазени. В ретроградната фаза на Юпитер, която започва в неделя, преминаваща частично, почти до края на месец юли, в зоната на финансите, задълженията, инвестициите, е възможно да претърпите някои ограничения и промени.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв. Вдъхновяващо начало, апострофирано от квадрата на Слънцето и Нептун, в който желанията и мечтите се изпаряват като дим. Луната обаче,движейки се през неподвижния знак запалва да гори още по-бързо фитила на квадрата Сатурн-Уран, чието отражение обхваща широк спектър,но най-вече пътувания, комуникации и работна среда. Възможни са конфликти и напрягане на отношения, както и неприятности на път. Сряда е търговския ден на седмицата с Луна в Дева, купувайте евтино, но ако продавате, ще трябва да смъкнете много от цената. Ретроградният Юпитер от неделя до края на месец юли, ще ви дарява повече с обещания, отколкото с реални блага.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната седмица. Като неподвижен знак сте в обсега на обстрела на намиращите се в квадрат Сатурн и Уран. Противоречивостта на някои ситуации в началото на седмицата ще бъдат усетени по-силно от тези, родени в интервала 28 април и 6 май, или с асцендент около 13-я градус на Телец. Личните ви възгледи, намерения и планове могат да се окажат в пълно противоречие с тези, с които сте обвързани посредством договор, или с обстоятелства от обективен характер, върху които нямате влияние. Марс напредва в дома и в най-близката среда зрее конфликт. Ретроградната фаза на Юпитер до края на месец юли ще бъде в зоната на подкрепата, приятелска или професионална. Някои отношения подлежат на изпитанието на момента и проверката навремето, за да имате увереността да разчитате на тях и за в бъдеще.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои претоварена с ангажименти седмица. Квадратът Сатурн-Уран създава поредица от противоречия в работната среда, от необходимост да поемате повече работа от обикновено. Ретроградният планетен управител внася допълнително усложнения, които ако не сте го имали предвид, за да приемете с разбиране, създават дискомфорт и разочарования. В сряда, четвъртък и петък Луната се движи през вашия знак, което подобрява самочувствието и способността да се ориентирате по-бързо в ситуацията. От неделя, 20 юни, почти до края на месец юли Юпитер е ретрограден в зоната на партньорството. В този период ще се срещнете с повече задръжки и ограничения, ако искате да разширите дейността си, да наемете повече хора, или да сключите нови договори за работа.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на задълженията. Като отговорен за действията си човек, ще трябва да дадете някои отговори или да заплатите причинени щети, било то лични или причинени от партньор, съдружник. Бъдете внимателни при занимания с проучване, разследване, търсене на истината. Първата половина на седмицата е под влияние на два квадрата,които разсейват или променят истината според чужди интереси. В почивните дни картината е по-благосклонна и успехите по-достижими. Ретроградността на Юпитер засяга зоната на комуникациите, така ще имате повече възможности за общуване и стигане до по-достоверна информация.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои комуникативна седмица. Луната в Лъв в първите дни минава през позицията на Марс и засилва желанието да се изказвате по всички въпроси, и навсякъде. Тази широкоспектърност на изявите може да срещне яростна съпротива и амбиции за опровержение и доказване на противното. Квадратът Сатурн-Уран ангажира зоните на слънчевия хороскоп за контакт и влияние отдалеч, от голямо разстояние, или от различно ниво на разбиране. Ретроградният Меркурий във вашия знак ви дърпа назад, към познатото и изпитаното, но в същото време ви подтиква да се задълбочавате и дълбаете, за да стигнете до корена на проблема. Към него в края на седмицата се добавя това на Юпитер. Ретроградната планета на изобилието може да окаже задържащо влияние на някои планове свързани с професията, но паралелно с това да ви предпази от погрешни стъпки.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на груповите изяви. Като социален знак имате потребност от включване в колектив и обединяване усилията в името на обща идея и кауза. През тази седмица личните амбиции отстъпват пред целите на общността, към която принадлежите. Но дори и това не е гаранция за успех. Първата половина на седмицата е обременена от недоверие и несигурност. Планетният управител в Рак прави така, че всичко да преживявате твърде лично и дълбоко. От петък до неделя Луната е във вашия знак и това дава надежда да се справяте както с емоциите, така и с ежедневните задачи. Ретроградността на Юпитер, която започва в неделя, засяга работната среда и отношенията, като там предстоят промени през летните месеци.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегната седмица. Като неподвижен знак сте под влиянието на квадрата Сатурн-Уран, родените между 27 януари и 4 февруари, по-силно. Личните ви предпочитания, възгледи, планове, срещат съпротива и ограничения от нагласите в близката среда. Желанието да се освободите от някои натоварващи ви обвързаности към този момент е трудно осъществимо, или ако да, то е на много висока цена. Докато Марс е в Лъв, до края на месец юли, ще ви бъде трудно да преговаряте и да се договаряте. Принос за това ще има и ретроградният Юпитер от зоната на личните доходи.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на активност във финансовите дела. Транзитът на Марс през Лъв е съпътстван от амбиция за подобряване на материалното състояние и постигане на стабилност. Квадратът Сатурн-Уран не подкрепя инвестиционни планове и докато не премине, в неговите три пика, ще ви бъде трудно да постигнете задоволяващ ви финансов баланс. Разбирането ви за порядък, чест, морал също ще бъде провокирано, най-вече в дните от месеца, когато Луната се движи в неподвижен знак. Ретроградността на Юпитер, която започва в неделя, ще ви кара да пренаредите плановете си за лятната почивка, особено ако са свързани с пътувания надалеч, като отделите повече време за планиране и прецизна подготовка.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои професионално активна седмица. Луната в Лъв в първите дни, преминавайки през позицията на Марс, може да задейства прикривани противоречия, които в следващите дни, с участието на квадрата Сатурн-Уран да се разгърнат, и да засегнат най-вече партньорските отношения- лични и служебни. Родените между 31 октомври и 8 ноември може да се чувстват пряко засегнати от възникнал уж встрани конфликт. Ретроградността на Юпитер, която започва на 20 юни, в неделя, ще бъде в зоната на изявата, на любовта, творчеството и децата. Планетата на благоденствието дори движеща се назад оказва благоприятно влияние в тази сфера, само че по-бавно и в по-малък обем, тоест без да имате големи очаквания, ще получите изобилно.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, натоварена с ангажименти седмица. Движението на Марс в Лъв, в зоната на здравето, поставя някои въпроси остро и безкомпромисно. Ако имате нужда от консултация с лекар, търсете повече от едно мнения. Важно е да се облегнете на достоверна информация, но също така да мислите разумно и практично, а не водени от импулси и емоции. От неделя, 20 юни, Юпитер от вашия знак е ретрограден. Планетата на изобилието, когато се движи назад, не е добър личен съветник и може да ви въведе в заблуждение, подобно на планетния управител,който в началото на седмицата е в квадрат със символа на истината – Слънцето. Неблагоприятна седмица за взимане на важни решения.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 90 Нептун на 14.06.2021 1:39

Сатурн 90 Уран 15.06.2021 / 0:00

На 20.06.2021/18:05/Юпитер ретрограден от 2°Риби

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Скорпион, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

15.06.2021 20:27 – 16.06.2021 6:02

18.06.2021 6:54 – 18.06.2021 11:53

20.06.2021 13:52 – 20.06.2021 14:58

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Магдалена Маркова каза,

    Писа на юни 14, 2021 @ 4:35

    До преди година ползвах “Номерологичен Календар -личен,дневен хороскоп за вас”.
    Има ли възможност да го ползвам отново?
    Благодаря!

    Магдалена Маркова

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 14, 2021 @ 11:03

    Магдалена Маркова,
    този въпрос го зададохте и на страничката с програмата “Номерологичен календар”.
    Не,няма такава възможност.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии