Седмичен хороскоп 15-21 април 2013 г.

Венера в Телец от понеделник

Съвпад на Слънцето и Марс в четвъртък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Астрологичната картина през тази седмица включва разнообразни аспекти. В понеделник Венера преминава на своя територия-в знака на своята обител-Телец. Това внася в ежедневието на повечето хора много свежест, романтика, по-наситено възприемане на цветовете и формите във възраждащата се природа.

Седмицата обаче ще мине под знака на съвпада на Слънцето и Марс в 28-я градус на Овен. Всяка година Слънцето и Марс имат среща в някоя точка на зодиака. Но съвпадът Слънце-Марс в даден знак се случва през дълъг интервал от време, средно от около 15 години. Конкретно в Овен, и при това в точен съвпад, Слънцето и Марс са били за последно на 2 април 1981 година, в 12-я градус на Овен. Аспектът е свързан с отделянето на много енергия в буквален и в преносен смисъл. Огненият заряд на този съвпад може да възпламени както сухата трева по полето, така и натрупаното напрежение в някоя „гореща точка“ по Земята.

Донякъде неблагоприятно отражение може да има съвпадът Слънце-Марс, върху хора с остра реактивност и с определени важни натални точки в последните градуси на кардиналните знаци – Овен, Козирог, Везни и Рак. Той подсилва агресивните импулси в хората, прави ги раздразнителни и „готови за бой“.

Благоприятно е влиянието на двойката Слънце-Марс върху огнените знаци Стрелец и Лъв и то за тези, родени в последните градуси на знака или с асцендент, Марс или Венера там.

Другият съвпад, на Меркурий с Уран, влияе положително на мисленето у хора с изразено влияние на лявото полукълбо на мозъка, мислещи конкретно и рационално. Но, директно казаната дума може да бъде възприета и като нападка, защото вербалната агресия е не по-малко нараняваща от физическата. Отново уязвими са кардиналните знаци, но тези от средата на съответната зодия.

Преминавайки през позицията на Уран, Меркурий активира квадрата Уран-Плутон, това носи отново риск от провокации и ответни реакции на ниво международни отношения.

В сряда и четвъртък, на 17-18 април, когато Луната се движи през Рак и отново, на свой ред, „включва“ квадрата Уран-Плутон, вероятността за по-голяма сеизмична активност нараства.

В края на седмицата Слънцето и Марс почти едновременно преминават в Телец и оттам нататък активността се прехвърля на територията на неподвижните знаци, където през следващите седмици предстоят лунно и слънчево затъмнение.

Усмихнато Слънце, синьо небе и успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Меркурий е във вашия знак и това ви подтиква да не оставате безразлични към нищо, което се случва в обсега на вашето внимание. Мнозина ще изпитват необходимост да говорят повече, да споделят с приятели радостни новини или проблемите си. Меркурий стимулира ума, а във вашия знак ще ви води към нови идеи, към мисловна активност, която ще се съчетава успешно с физическа такава. Защото седмицата е изцяло под влиянието на съвпада на Слънцето и Марс в 28-я градус на Овен. Това е изключително енергетизиращ аспект, който стимулира физическата активност, прави ви самоуверени и амбициозни. Сега е момента да правите големи планове и да набелязвате конкретните стъпки за тяхното изпълнение. С излизането на Венера от вашия знак, животът ви става по-малко романтичен, и много по-прагматичен. Тези, които имат Слънце, асцендент, Луна или Марс в последните пет градуса на Овен, или на друг кардинален знак, трябва да бъдат внимателни за здравето си. Възможни са контузии, активиране на дископатия, резки промени в артериалното налягане и агресивни подтици,които водят до нараняване. Седмицата е добра за решаване на домашни проблеми, за започване на ремонти и строителни работи от различно естество. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота..

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои още една силна седмица. Растящата Луна подкрепя усилията ви да изпъкнете, да покажете потенциал и специални умения, които са необходими в упражняваната професия. Можете да разчитате на разбиране и подкрепа от страна на шефа си, на това да намерите подходящият момент за разговор за вашето бъдеще, за подобряване на заплащането или на конкретните условия на работа. Интензивни контакти, обмяна на мнения, динамична кореспонденция ще имате с хора отдалеч. Във вторник и четвъртък бъдете внимателни за скрити неща, неточна информация и подвеждащи оферти. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, неща, започнали около новолунието в Овен, продължават да стоят във фокуса на вниманието и през тази седмица. Периодът е добър за съсредоточаване на усилията в съвсем нова посока, за започване на мащабно начинание или такова с голямо значение за най-близкия кръг от хора. Важно условие за успеха е да не разпилявате енергията си в много посоки. Планетните съвпади в сродния ви по стихия знак Овен, ви стимулират както на умствено, така и на чисто физическо ниво. Сега сте в силата си, но се пазете от „прегряване“. Добър момент за пътуване, за уреждане на почивка -пътешествие, за комуникация с хора отдалеч. Възможни са някои изненади, свързани с деца. Благоприятни дни през тази седмица – петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, астрологичната обстановка в следващите дни провокира интуицията. Способността ви да виждате напред развоя на събитията се засилва и за вас няма скрити неща. Ще ви бъде много лесно да разбирате „от половин дума“ какво искат да ви кажат околните. Медалът има и обратна страна, защото до вас може да стигне информация, която не искате да знаете, или която ви натоварва емоционално. Във вторник ви очакват радостни новини от приятели. Управителката на знака Венера е на ваша територия от понеделник и това изпълва с много романтика пролетните дни. Периодът е добър за първи крачки към интимна връзка, за обяснения в любов, за романтично предложение за брак. Но не правете това в четвъртък или в петък. В събота Слънцето и Марс също преминават във вашия знак и с това слагат началото на един много активен и важен период от годината.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои активна седмица. В понеделник личните ви дела ще са на първо място и предмет на обсъждане от близки хора, но също така и от колеги. Не давайте повече от необходимият минимум информация, макар Меркурий в Овен да ви подтиква към откровеничене и празно бърборене. Съсредоточете се върху важните си цели и тяхното изпълнение. Намирате се в юпитеровия период на личната година, когато се отварят възможности за професионален растеж, за положителни промени в кариерата. В тази посока ще ви помага Венера, която от понеделник навлиза в сродния ви по стихия знак – Телец. Нараства социалната ви активност, интересът към политиката и желанието за включване в обществено значими структури. Периодът е добър за сдобиване с доверие, за привличане на подкрепа и ангажиране с управлението на хора.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстоящата седмица отправя предизвикателства към ума, към способността ви да анализирате и да стигате до същността на проблема. Във вторник и сряда ще трябва да отговаряте на претенции, на провокативни въпроси, ще трябва да намирате точните аргументи, за да защитите позицията си. Постарайте се да бъдете толерантни към чуждото мнение, търпеливи и отзивчиви, в тази посока ще ви помага Венера от сродния ви по стихия знак Телец, но също така с цялото си сърце и някой, който държи на вас. Голяма част от вниманието ви ще бъде ангажирана със семейни дела, с обстоятелства около близък човек,като към вас са отправени някои очаквания. Благоприятни дни през тази седмица – петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Управителят на знака е в огнения Овен, което насища с енергия дните ви, прави ви отзивчиви и бързо реактивни. Бъдете внимателни в общуването с околните, тъй като непремислени думи, могат да развалят отношенията ви с някого, на когото държите. В понеделник Луната е във вашия знак, а това ви подтиква към инициативи, прави ви претенциозни и самоуверени. Много от това, което сте планирали е изпълнимо и при влагане на достатъчно усилия, ще постигате желаното. Седмицата е добра за делови преговори, за сключване на сделки, за поемане на сериозни ангажименти за дълъг период напред. В в петък и събота, когато Меркурий прави съвпад с Уран и активира квадрата му с Плутон, ви очакват изненади. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Напрежението в кардиналните знаци продължава. Сега то е поддържано от двата предстоящи съвпада- На Слънцето и Марс и на Меркурий и Уран в срещуположния ви знак Овен. Енергията им подтиква към противоречия с партньорите, към предизвикателства от конкуренти и съперници, което напряга ежедневието поне до края на седмицата, когато Слънцето и Марс напускат противоположната зона на зодиака. Като компенсация ведрина и спокойствие идва Венера, която от понеделник е в Телец и ви носи много подкрепа в материалните дела. В емоционалните също и това може да се окаже най-облагодетелстваната страна от живота ви в следващите седмици. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на изненадите. Обстановката около вас е твърде неспокойна, променлива, изискваща бърза реакция и пренастройване към нови обстоятелства. Включването в активности с много хора, може да бъде интересно и вдъхновяващо, но също така да ви донесе някои притеснения. В определен момент ще имате нужда от съвет, от консултация, от „сверяване на часовника“. Внимавайте в това какво и къде говорите, вашите думи могат да се обърнат срещу вас или да нанесат вреда на друг човек. Вниманието постепенно, до края на седмицата ще се прехвърли върху семейните дела и върху дома, в който живеете. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Двата съвпада в кардиналния кръст, на Марс и Слънцето в четвъртък, и на Меркурий с Уран в събота, ви поставят в напрегнати ситуации, които провокират емоционалната ви природа. В понеделник с известно усилие на волята, ще успявате да стоите настрани от конфликтите. Във вторник обаче това ще бъде почти невъзможно. Луната е във вашия знак и ще се налага да поемете товар, ангажимент, да се включвате активно, да имате отношение и собствена позиция по даден въпрос. Това важи най-вече за деловата сфера. За личния живот астрологичната обстановка предлага много възможности за създаване на нови или за хармонизиране на отношенията във вече създадена връзка. Можете да бъдете полезни по един или друг начин на приятели,които имат нужда от помощ. На път е да се сбъдне ваше съкровено желание. Благоприятни дни през тази седмица – сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, астрологичната обстановка и през тази седмица изисква активност, самообладание и бързи реакции. Избягвайте опасни места, неподходяща компания, съмнителни начинания и некоректно отношение към поетите ангажименти. Следете за изправността на автомобила си, проверявайте повече от обикновено техниката, с която работите. На работното място предстоят промени, възможно е в следващите седмици да преподпишете договор или да се внесат корекции в текущия. В личния живот също има промени, в голямата си част позитивни. Необвързаните имат шанс за връзка, която може да започне по много странен начин, но да се окаже перспективна впоследствие. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и събота.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Обстоятелства в дома ви ще държат висок градуса на напрежение в определени моменти от седмицата. Вашата грижовност и себеотрицание ще бъдат основание за възстановяване на мира и спокойствието в домашната среда. Мъдрото отношение към случващото се ще ви помагат да намирате точните думи и начинът, по който да постъпвате. Търсете подкрепа и в близки родственици. Авторитетът ви в професионалната сфера расте и можете да разчитате на съдействие за вашите проекти. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 15.04.2013 г.,в 10:24 ч. Венера влиза в Телец.

Съвпад на Слънце и Марс на 18.04.2013 г.

Венера в секстил с Нептун на 19.04.2013 г.

На 20.04.2013 г., в 1:03 ч. Слънцето навлиза в Телец.

Меркурий в съвпад с Уран на 20.04.2013 г.,в12:20 ч.

На 20.04.2013 г., в 14:48 ч. Марс навлиза в Телец.

Меркурий в квадрат с Плутон на 21.04.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Близнаци до Дева, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

15.04.2013 г., в 22:41 ч. – 16.04.2013 г., в 5:49 ч.

18.04.2013 г., в 15:31 ч. – 18.04.2013 г., в 18:13 ч.

20.04.2013 г., в 0:06 ч. – 21.04.2013 г., в 4:08 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

2 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на април 16, 2013 @ 0:11

    15.04.2013 22:27 |

    Експлозии на маратона в Бостън, има жертви
    Две експлозии избухнаха близо до финалната линия на масовия маратон в Бостън, двама са убити, десетки – ранени, има заподозрян

    Две експлозии избухнаха при финалната линия на маратона в Бостън в американския щат Масачузетс.

    Има най-малко двама убити и не по-малко от 60 ранени,

    съобщи Бостънската полиция,цитирана от Си Ен Ен.

    Има опасност за живота на най-малко 11 от ранените. Поне на 10 души са извършени ампутации. Над сто други по-леко ранени потърсили сами помощ в болнични заведения.

    В 14.45 местно време (21.45 ч. българско), около три часа след като победителите в маратона пресякоха финала, се разнесе силна експлозия откъм северната страна на улица “Бойлстън”, малко преди фотомоста, който маркира финалната линия.

    15 секунди по-късно се чу и втора експлозия.
    Това се случи над пет часа след началото на маратона, когато повечето от най-добрите вече бяха завършили, но по-бавните, сред които стотици аматьори, все още прекосяваха финалната линия.

    Там се бяха струпали зрители, които ги аплодираха.

    Според очевидци от мястото на експлозиите се е разнесъл дим на височина 15 метра и е настанала паника сред насъбралите се хора…

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5691291

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 16, 2013 @ 15:57

    16.04.2013
    Силен трус с магнитут 7,8 по Рихтер разлюля Иран. Епицентърът е близо до границата с Пакистан, съобщи Ройтерс, като се позовава на американския геофизически институт. Най-близкият град е Каш, на 86 км. Иранските власти съобщиха, че очакват стотици жертви.

    Земетресението станало в 10.44 часа по Гринуич, на дълбочина около 120 км. Трусове били усетени в региона на Залива и в индийската столица Делхи.

    Предишното силно земетресение в Иран беше на 10 април с магнитут 6,3 по Рихтер, когато загинаха 37 човека, а 850 са пострадали.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии