Седмичен хороскоп 16-22 май 2022

2022 5 16 на 16 май

на 21 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на седмицата е забележително. В понеделник, 16 май, е второто за годината затъмнение, пълно лунно в 25Скорпион, в 7:13 часа наше време. Може да се види широк ореол около Луната,ярко оцветен в жълто до червено,затова кръщават такава Луна-кървава. В Скорпион е оправдано, заради интензивните емоции, с които е съпроводено обикновено пълнолунието в този знак. Ефектът е по-силно изразен в предната вечер и нощта срещу понеделник.

Аналогично пълно лунно затъмнение в Скорпион е имало преди 18-19 години, на 16 май 2003 година, в 24-я градус и на следващата година също пълно, на 4 май 2004 година, но в 14Скорпион, също при л.възли в Телец-Скорпион.

Има два важни астрологични момента в това пълнолуние-затъмнение. Сатурн прави точни квадрати към оста на Слънцето и Луната в 25-я градус на неподвижните знаци като по този начин образува със светилата двоен (тао) квадрат. Оста на лунните възли е много близо, на 22 градуса Телец-Скорпион. Конфигурацията е подтикваща решителност и пристъпване на добре обмислени действия,съответно с поемане на отговорност за тях. Тук подкрепяща роля има тригонът на ретроградния Плутон в Козирог. Трансформация в полза на укрепване на властова позиция.

Другият съпътстващ затъмнението аспект е в Риби. Там Марс и Нептун правят съвпад. Аспект на пасивната защита или пасивната агресия. Случва се през около две години, а откакто Нептун е в Риби, и в третия воден знак. Изпечените манипулатори знаят как да си служат с този аспект,така че да изглеждат кротки и неангажирани, но в същото време само с жест или случайно подхвърлена дума да свалят защитите на жертвата си. Венера е в съвпад с Хирон, затова някои уроци касаещи връзките могат да бъдат твърде болезнени.

Добрата страна на съвпада Марс Нептун в Риби е в умението да сдържаме емоциите си, колкото и силни да са те, по човеколюбив начин, за да не нараняваме другите. Хармоничните аспекти към осите на светилата и на лунните възли позволяват това и дори го подкрепят. Когато гневът на пълнолунието-затъмнение в Скорпион прекипи и се уталожи, когато се осмисли ситуацията, тогава да се казва и прави каквото сме решили. Винаги има начин нещо да бъде направено по по-добър начин. А и Селена, добрата карма, е наблизо в Риби. Да не повтаряме на ретрограден Меркурий старите грешки.

В събота, на 21 май, Слънцето преминава в Близнаци. Импулсът, който задава е за повече движение, преместване, по-активно общуване,повече словесна комуникация и изразяване на мнение. Вечерта в събота е съвпадът му с ретроградния Меркурий. Долният съвпад на Меркурий-Слънце, когато малката планета е между Земята и Слънцето,движеща се назад, е време за припомняне на стари грешки, на моментна загуба на ориентация, за да усетим важността на истината и да се стремим към нея.

Седмицата завършва с квадрат на Луна и Слънце в подвижните знаци Риби-Близнаци. Всичко тече, всичко се мени. „Всяко чудо за три дни“ както казва нашият мъдър народ.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Юпитер и Венера са при вас. Светът може да бъде в краката ви. Да, ако не беше зад гърба ви Марс в съвпад с Нептун. Не подценявайте пасивната съпротива. Планетният управител подканя да вниквате в дълбочина в това, което ви заобикаля, да чувствате и преживявате повече, отколкото казвате и правите. Някои приятелства или твърде много предоверяване, могат да ви струват скъпо. В края на седмицата бъдете внимателни със съседите си. Не е добра идея да подклаждате огън, който е на път да затихне сам.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Скорпион. И с пълно лунно затъмнение там. Влиянието му се усеща поне от средата на миналата до средата на тази седмица. Сега ви се дава повече възможност за трезва преценка и разумен поглед, заради участието на Сатурн. Макар и бавно ще намерите решение. Имате голямата подкрепа на Юпитер и Венера от другия огнен знак Овен. Можете да разчитате на честно отношение и безкористна помощ. Разбира се, ако и вие подхождате така. В края на седмицата Слънцето влиза в зоната на приятелството и контактите в социалните мрежи. Съвпадът му с ретроградния Меркурий позволява възпроизвеждане на някои стари, недотам приятни обстоятелства.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои мистична седмица. Пълното лунно затъмнение в предходния знак Скорпион показва време за откровения и прозрения, за фина настройка на тънките сетива и по-голяма активност на сензорите. Осъзнавате и отговорността, ако трябва определена информация, която е стигнала до вас, да предадете на други хора, особено отчетливо във вторник и сряда, когато Луната е във вашия знак. В четвъртък и петък ще ви бъде по-лесно да се справяте с финансови дела, но избягвайте сериозните ангажименти. Слънцето влиза в срещуположния знак Близнаци в края на седмицата. Всичко свързано с партньора става важно, особено повтарящите се грешки.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на пълно лунно затъмнение в срещуположния знак Скорпион. Бъдете внимателни с предпочитанията си. Залитането в една посока ви отклонява твърде много от реалността. Разполагането на оста на затъмнението в кардинални домове поставя пред вас големи изисквания за почтеност и поемане на лична отговорност за постъпките си. Отношенията с партньора са поставени на изпитание. Слънцето ви напуска в края на седмицата. Навлизате в период оцветен от много емоции свързани с лични предпочитания и с притежанията ви.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Предстои ви промяна на място, условия, уговорки, документи. Подвижната ви природа и умението да се адаптирате, ще имат поле за изява в следващите дни. Пълнолунието в Скорпион предизвиква анализатора във вас и желанието да намерите истината за себе си,спазвайки правила и закони. Чувството ви за справедливост ще бъде предизвиквано почти през цялата седмица. В сряда и четвъртък са добри шансовете да намерите отговори на тревожещите ви въпроси. В края на седмицата Слънцето влиза в Близнаци,в зоната на кариерата. Веднага прави съвпад с Меркурий. Ретроградният планетен управител ви е приготвил задачки за решаване в полето на професионалната изява.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на приятелите. Колкото и да са, в следващите дни те ще играят важна роля в случващото се. В някои случаи ви е присъдена ролята на арбитър, на по-зрелият, по-умният приятел, колега, съсед, който да раздаде справедливост. Възможно е да поемете отговорност, за която не сте готови, или по принцип не желаете. От сряда до петък, когато Луната е във вашия знак, ще усещате подкрепата и да правите нещата по своя начин. Краят на седмицата може да се окаже много натоварващ и непредвидим, с променящи се в последния момент обстоятелства.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои натоварена с ангажименти седмица. Ретроградният планетен управител в знака ви събира в едно всички грешки, които сте допуснали и ви ги представя за изправяне. Време е да се вгледате критично в себе си, така както търсите грешките на другите. Четете знаците, които ви дават хората около вас. Честността ви ще привлича повече, отколкото прикритото лицемерие. Юпитер е в полето на приятелството и иска откритост в отношенията. Можете да бъдете добре приети навсякъде и да печелите подкрепа. Слънцето идва във вашия знак в края на седмицата. Започвате новата си астрологична година със съвпад на Слънце и ретрограден Меркурий. Стъпвайте внимателно напред.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата предлага много емоции свързани с финанси и собствености. Пълното лунно затъмнение може да отвори темата за потребност от източник на финансиране за инвестиране в проект, на който държите. Ще ви трябват средства, но и хора с които да работите. Време е да разширите персонала, да привлечете съмишленици и съдружници, да разгърнете работата си на широк фронт. В края на седмицата се отварят повече възможности. Слънцето влиза в Близнаци, някои са вече в юпитеровия период на личната година. Време за активна работа и поредица от професионални постижения.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица с пълно лунно затъмнение в друг неподвижен знак – Скорпион. В зоната на кариерата и социалните изяви не сте имали подобно пълнолуние през последните 18-19 години. За последно това е станало през 2003-2004 година. Затъмненията ни поставят в инфарктни ситуации понякога, за да ни насочат към нещо ново и различно, което досега не сме забелязвали, не сме отчитали като възможност. Включването на Сатурн от вашия знак го прави един от акцентите на текущата сатурнова криза, особено за тези от последната декада на знака. В края на седмицата Слънцето влиза в сродния по стихия знак Близнаци. В марсовия период на личната година ви предстоят интересни и напрегнати моменти на дълбоки и важни промени.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Скорпион. Това винаги общава драматично начало, но в добавка с лунно затъмнение в плутоновия знак се налага предупреждение за съзнателно контролиране на чувствата и реакциите към това, което други ви поднасят. Търсете първопричината, опитвайте се да вникнете в дълбочината на проблема, търсете не временно, а трайно решение. Иначе влизате в омагьосан кръг на повтарящи се ситуации. Юпитер и Венера са в зоната на професионалната изява, имате чудесни перспективи в най-близко бъдеще.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на пълно лунно затъмнение в Скорпион. Пълнолуние в Скорпион имате всяка година един път, понякога и два. Но пълно лунно затъмнение в собствения знак е относително рядко астрологично събитие. Подобно на сегашното е имало при предишния преход на лунните възли по оста Телец-Скорпион през 2003-2004 година. Личната амбиция, желанията и стремежите ви се противопоставят на партньорските такива. Изпитвате потребност от сигурност и подкрепа от най-близките, но ако се опитвате да го направите принудително, ще срещнете съпротива. Търсете общото, това което ви прави синхронични и като едно цяло. С любов и търпение се постига много повече и по-трайно партньорство.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с пълно лунно затъмнение в другия воден знак Скорпион. Съпътстващата го емоция може да ви вкара в режим на виновност и оправдаване за нещо, в което смятате, че сте на правилната страна. Сатурн в предходния знак Водолей настоява да поемете своята отговорност. Но имате предимството,което ви носи съвпадът на Марс и Нептун във вашия знак. Марсова енергия и нептунова интуиция ще ви водят успешно през тресавището на чуждото мнение. В края на седмицата Слънцето огрява дома ви, носи надежда и вяра, както и радостни очаквания за нови хора в семейната среда.

Дати на някои астрологични събития

На 16.05.2022/ 7:13/25°Скорпион- Пълнолуние, пълно лунно затъмнение

Марс 0 Нептун на 18.05.2022/ 8:33

На 21.05.2022 в 3:22 Слънце в Близнаци

Луната е без курс на:

16.05.2022 12:28 – 16.05.2022 14:50

18.05.2022 6:59 – 18.05.2022 15:02

20.05.2022 14:59 – 20.05.2022 15:53

22.05.2022 10:19 – 22.05.2022 18:49

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

5 коментара so far »

  1. Мария Лазарова каза,

    Писа на май 16, 2022 @ 9:46

    Очевидно възпалените либерали са “напипали”, по примера на Васко от Костинброд, кой ще наложи на света новата фундаментална “религия” от пропагандно-астрологичен вид като единствена! Как кой? Астролозите на Дънов или подобни! Сигурно скоро ще започваме работа с четене на хороскопи, класирани по манипулативност, пораждащи тревожност и паник атаки, с цел създаване на истеризирало общество, ръст на самоубийствата, деградация и разпад! Понеже сме много!

  2. Весела Михайлова каза,

    Писа на май 17, 2022 @ 9:46

    Муси, нямаш представа колко си точна с това “Другият съпътстващ затъмнението аспект е в Риби. Там Марс и Нептун правят съвпад. Аспект на пасивната защита или пасивната агресия. Случва се през около две години, а откакто Нептун е в Риби, и в третия воден знак. Изпечените манипулатори знаят как да си служат с този аспект,така че да изглеждат кротки и неангажирани, но в същото време само с жест или случайно подхвърлена дума да свалят защитите на жертвата си. ”
    Едно грозно отвсякъде същество, и отвън и още повече отвътре се опита да ме нарани. Каза ми обидни думи които много ме нараниха без да й мигне окото ей така сякаш ми каза здрасти.Премълчавала съм си досега,защото съм възпитан човек. Но това явно не работи при скорпион с асцендент скорпион. По-злобно същество не съм срещала.Явно пълнолунието в скорпион я активира да се изяви. То и преди ми е казвала неща, но аз съм си премълчавала в името на добрите отношения. Ще си го получи обаче.Благодаря ти от все сърце за хороскопите с които ни светваш по много въпроси.

  3. Надя Ст. каза,

    Писа на май 17, 2022 @ 11:00

    На това лунно затъмнение се изразява комплексарщината на някои хора. Като си неудовлетворен от себе си най-вече, усещаш се неуспял и незначителен си го изкарваш на този дето е най-близо до теб. Аз имам един колега Близнаци не знам му асцендента може да е Скорпион, ама има няма пуска отровен език ей така за спорта. Не му отвръщаме ама той не се спира и от вчера е започнал да хапе, ту един ту друг колега от по-кротките.Много се насъбра и на някой усещам че ще му изгърми бушона и ще го насмете.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на май 19, 2022 @ 9:33

    Весела Михайлова,
    за съжаление хората не осъзнават силата на думите. Дума може да те възкреси, но дума може и да те убие. Пасивната агресия, тази на мълчанието или на тежката дума понякога е по-жестока и по-нараняваща от плесницата. Това го правят хора, които не могат да се справят със себе си. Когато човек няма вътрешен център, няма осъзнаване за себе си като хармонична личност, няма вътрешен баланс, той търси всичко това навън у другите и създава тази дисхармония около себе си.Затова такива хора изглеждат грозни. Излъчването на омраза и претенции към другите ги прави грозни. Има такива хора.С това си поведение предизвикват отдръпване на хората. Най-много ако могат да привлекат някой с нищожна самооценка, който да приеме да бъде унижаван и мачкан. Тогава се получава прилична двойка, в която всеки намира нужното му. На работното си място такива хора създават интриги и с това се “хранят”. Неприятни са като колеги.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на май 19, 2022 @ 9:40

    Надя Ст.,
    да, седмицата е много показателна в това отношение. Лунното затъмнение в Скорпион провокира към проява на тази неудовлетвореност от себе си. Съвпадът на Марс и Нептун предразполага към откровения, които нараняват другия.Меркурий от своя страна,ретрограден, кара човек да повтаря моделите, с които е имал предишен успех. Ако ти “хапеш” друг човек, а той е толерантен, разбиращ и отстъпва, това се приема за допустимо.И този модел се възпроизвежда при ретро Меркурий, а както е и в Близнаци сега, дава воля на езика.Близнаци често губят мярката на словесното си изразяване.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии