Седмичен хороскоп 16-22 ноември 2020

otm20Венера-Юпитер в квадрат

Венера-Сатурн в квадрат

Венера в Скорпион

Слънце в Стрелец

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни още една динамична седмица, изпълнена с противоречиви тенденции и с предимно напрегнати аспекти между планетите. Венера е най-активна. След квадрата си с Плутон в края на предходната седмица, в следващите дни планетата на хармонията и справедливостта, движеща се през собствения знак Везни, остава да направи квадрати с другите две планети от внушителното трио. В понеделник е квадрата с Юпитер, а в четвъртък този със Сатурн.

Освен че е планета на любовта, красотата и хармонията, Венера е планета на справедливостта. Напрегнатите аспекти към нея опъват до скъсване струната на чувството ни за справедливост. Ако не сте го почувствали през предходната седмица, то през тази, на 16 ноември, ще имате достатъчно възможност за това. Квадратът с Юпитер – законотворецът ще ни прави свидетели, а мнозина и участници, в юридически битки за това кое е право и кое не, кое е според закона, и кое в противоречие с него. Съвпадът на Юпитер с Плутон,който стана точен преди дни, продължава да действа и създава необходимия и достатъчен фон за показване на недостатъците в законите или изкривяванията при тяхното прилагане.

Всички заявени несправедливости обаче трябва да преминат през ситното сито на критичния изпълнител на закона Сатурн, с който Венера има сблъсък в четвъртък, 19 ноември. Аргументи и доказателства, всичко трябва да е достатъчно убедително, за да произнесе тежката си дума господарят на кармата.

Между двата напрегнати аспекта, в понеделник и четвъртък, във вторник, на 17 ноември, е опозицията на Меркурий и Уран. Двете планети на ума, противопоставени, Уран ретрограден при това, в неподвижните знаци Скорпион-Телец, не обещават разум в мисли и постъпки. Напротив, под тяхно влияние, много хора ще бъдат объркани и противоречиви в замислите и поведението си. Не може да се разчита безрезервно на техниката, защото там ще има пропадания, прекъсване и аварии.

Нарастващата Луна ще ни изпълва с ентусиазъм. В четвъртък, при секстила със Слънцето, тя прави стелиум с Плутон-Юпитер-Сатурн и задно с Венера и Ерис, двоен квадрат. Така образувалата се кардинална фигура задейства механизъм за даване на оценка, на гласност, на решение от оторизиран орган по обществено значим проблем.

В събота Венера и Слънцето сменят знаците.

На 21 ноември Венера преминава в чувствения Скорпион. Откритостта в изявата на мнения и чувства отстъпва място на недомлъвките, и потайностите.

Също на 21-ви, няколко часа по-късно, Слънцето излиза от Скорпион и преминава в огнения знак Стрелец. За месец напред то ни дава много възможности да разширим възгледите си, да погледнем по-далеч, по-високо, по-широко, с повече нюанси на проблемните си дела. Да намираме решения, да преминаваме през врати, които досега са били затворени. Краят на седмицата е време за важни решения.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с луна в другия огнен знак Стрелец. Предстои ви седмица на възможностите. Почти до края и Венера е все още в зоната на партньорството, можете да избирате, за да заявите предпочитания. В сряда и четвъртък ще бъде много важно да се определите, да застанете с ясно очертани изисквания и с категорично мнение. В събота Слънцето е вече в Стрелец, в юпитеровия период на личната година. Време е за сериозни професионални начинания, за промени в условия и служебна позиция, за растеж и получаване на признание

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Нарастващата Луна от Стрелец внася въодушевление в личните дела. А Венера провокира проблеми в служебните. Някои правни въпроси предстои да бъдат изяснени, особено ако касаят собственост. Офис техниката е възможно да ви създава проблеми до средата на седмицата. В събота Венера влиза в зоната на домашните дела с куп предложения и подаръци. Слънцето съответно огрява любовния сектор на хороскопа. В марсовия период на личната година имате сила и мотивация да се ангажирате с много неща, както и да ги приключите успешно.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Добро начало за седмица, в която Слънцето влиза в знака ви, отбелязвайки новата астрологична година за зодията. Възходящата Луна в Стрелец ви прави център на нечие внимание, независимо дали го искате, или не. Венера обаче е в твърде напрегнати аспекти, което създава условия за интриги с включване на реални, или виртуални, приятели. Някои финансови дела имат нужда от преразглеждане. Директният Марс повишава жизненият тонус и амбицията за успех. В неделя се налага да бъдете категорични по определена тема.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на тайните и тяхното разкриване. Новолунието в Скорпион даде старт на процеси, които с времето ще ви разкриват своя дълбок смисъл. Планетният управител сменя знака си. Но, през тази седмица е и много активен. Венера ще ви постави в някои сложни ситуации на противопоставяне и претенции от хора, на които разчитате, или зависите от тях под някаква форма. Вторник е неблагоприятен ден за взимане на важни решения. Меркурий се противопоставя на Уран от вашия знак, а това не ви дава никакви предимства, напротив. В четвъртък родените в третата декада ще имат повод за празнуване. От събота Венера е в зоната на партньорството и там предстоят промени.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на грижите за дома и близките. Напрегнатите аспекти на планетата на красотата и хармонията ще ви вкарват във финансов лабиринт, от който за да излезете,ще трябва да вложите цялата си земна находчивост и меркурианска изобретателност. От събота Венера от Скорпион ще ви прави по-мобилни и гъвкави в контакти и преговори. Слънцето от Стрелец ще разширява мащабите на проектите свързани с жилищни ремонти и преустройства.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои противоречива седмица. Ще ви се иска да имате достатъчно свобода и време да обмислите някои обстоятелства и належащи проблеми. Но, аспектраната Венера от зоната на кариерата е като шило в торба. Непрекъснато ви включва в ситуации на противопоставяне и борба за надмощие в мнения, и активности. Във вторник има риск да развалите отношения с приятел. От събота Слънцето е в Стрелец, намирате се в сатурновия период на личната година, време за равносметка и анализ, време за форсиране на недовършени неща,планирани за тази година.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Стрелец. Ориентирайки се накъде духа вятъра, ще ви бъде по-лесно да определите и собствената си позиция. Фиксирането в собствените възгледи затваря пътя на информацията, която можете да имате от различни източници. Вашата планета е провокирана от ретроградния Уран, което ви кара да не бъдете себе си, а да играете по чужди правила. Сега, в меркуриевия период на личната си година, можете да направите голямата промяна. От събота Венера ще ви помага да се ориентирате по-добре в работната среда, и отношенията там. Слънцето е в зоната на партньорството, от събота, и огрява сенчестите места.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. Някои ще тръгнат спешно на път. Нарастващата Луна ви кара да се въодушевявате при всяка новопоявила се възможност за приятни преживявания. Венера е във вашия знак до събота. В период на напрегнати аспекти е, и това може да ви прави твърде раздразнителни и гневливи. Особено към хора от домашната среда. До сряда бъдете внимателни с финансовите дела, възможни са измами и кражби посредством електронни носители. От събота Венера ще ви подкрепя за подобряване на личните доходи, а Слънцето огрява зоната на комуникацията, учението и мобилността.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Приятелите,подкрепата, или отказът от такава ще бъдат важни през тази седмица. Венера, планетата на хармонията, е в дисхармонични отношения с други планети от кардиналния кръст, като ви въвлича в обстоятелства на противопоставяне и съперничество. Чувството ви за справедливост ще бъде подложено на изпитание, както и това за почтеност и коректност. До средата на седмицата ще ви бъде трудно да се изразявате по адекватен начин. Особено тези от първата декада на знака. От събота нататък, когато Венера влезе Скорпион, в зоната на кариерата, а Слънцето – в Стрелец, в тази на подкрепата, ще усетите раздвижване в позитивна посока.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. Венера и нейните аспекти в кардиналния кръст ви задават поредица от предизвикателства. Изостреното чувство за справедливост ще ви вкарва в конфликти с хора, с които имате обща работа в момента или предстои да имате такава. Ще ви бъде трудно да държите ума си хладен и да взимате разумни решения през повечето дни. В събота Слънцето излиза от зоната на любовта, но Венера се нанася там за три седмици, обединявайки енергията си с тази на Меркурий. В този романтичен период на годината двете вътрешни планети от водния знак Скорпион ще ви помагат да подобрите личните си отношения.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица обвързана с финансите. Слънцето е във вашия знак до събота и това ви дава увереност, че можете да се справяте с всичко. Директният Марс също укрепва увереността и това е добра основа за висок жизнен тонус. Венера идва при вас в края на седмицата, което за три седмици напред влияе върху вашата привлекателност и умение да задържате вниманието на околните. От събота нататък Слънцето за месец напред ще огрява зоната на паричните дела, където предстоят благоприятни промени.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои професионално активна седмица. Някои инвестиционни въпроси искат нови разчети и актуализиране, както и всичко свързано с вашите финанси. В четвъртък ще се нуждаете от силна приятелска подкрепа. В събота Слънцето влиза в зоната на кариерата и това е важен момент от юпитеровия период на личната година, време за напредък в кариерата, за признание на постигнати резултати и поощрения. В личния живот предстои осезаем напредък и очакване за благоприятно развитие сега и през следващата седмица.

Дати на някои астрологични събития

Венера квадрат с Юпитер на 16.11.2020/ 7:33

Меркурий опозиция с Уран на 17.11.2020/10:07

Венера квадрат със Сатурн на 19.11.2020/ 13:28

На 21.11.2020/15:21/Венера в Скорпион

21.11.2020 / 22:39/ Слънце в Стрелец

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Риби, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

17.11.2020 / 9:54 – 17.11.2020 /18:34

19.11.2020/ 18:29 – 19.11.2020 /22:25

21.11.2020 / 2:49 – 22.11.2020 / 6:06

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии