Седмичен хороскоп 16-22 октомври 2017

НЛ 19 10 17Меркурий в Скорпион от вторник

Новолуние във Везни в четвъртък

Марс във Везни от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е разнообразна. Предстои ни новолуние във въздушните Везни, което поставя Слънцето и Луната в точна опозиция с Уран, в 26-я градус на Везни-Овен. Заедно със съвпада Меркурий-Юпитер, който става точен в сряда, светилата образуват мощен стелиум от планети противостоящ на непредсказуемия Уран.

На ниво обществени отношения и междудържавни такива се противопоставят енергиите на свобода, отделяне, самостоятелност, с тези на обединението, компромиса, съглашателството, материалните интереси. Тази конфигурация ще влияе през цялата седмица. Доколкото Сатурн от Стрелец е включен с хармонични аспекти към опозициониращите си планети, то в резултат може да се стигне до оформяне на споразумение, договаряне, което да създава впечатление за разбирателство и изглаждане на конфликтите. Взетите решения в голяма степен се повлияват от навлизането на Меркурий в Скорпион във вторник, което води до изваждане на светло на нечии тайни и задкулисни планове.

В сферата на личните взаимоотношения опозицията на новолунието с Уран може да изведе на ново ниво връзки, в които е имало елементи на разклащане и несигурност, особено в двойки с добре изразена кардинална тема, като присъствие на рождени планети, АС, МС, в кардиналните Везни, Овен, Рак и Козирог. В това отношение значим принос ще има за в бъдеще, поне до 10 декември, Марс, който в неделя преминава в знака на партньорството -Везни.

Слънчева седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои новолуние в срещуположния знак. Темата партньорство, в нейния служебен и личен аспект, се задълбочава от срещата на Слънцето и Луната в другия кардинален знак Везни. В сряда и четвъртък, когато Луната е във Везни, ще имате нужда от цялата сила на характера, за да осъзнаете и отработите предизвикатествата, които ви предлага образуваната планетна конфигурация, с разнообразната гама от претенции на други хора, с които ви свързва някаква форма на партньорство. Съвпадът Меркурий-Юпитер в началото на Скорпион слага във фокуса на вниманието паричните дела, нуждата от средства за финансиране на съвместен проект, теглене на кредит, продаване на активи за набиране на средства, договаряне за финансова подкрепа от други лица или организации. Венера ви подкрепя от зоната на партньорството, а в неделя към нея добавя емоционална енергия Марс, вашият планетен управител, което прави следващите седмици изпълнени с интензивни отношения и предизвикателства пред връзката.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва със спешното решаване на някои финансови въпроси. Новолунието във Везни увеличава контактите ви с околните, подобрявате комуникацията си с хора, независимо дали лично, по телефона, или в социалните мрежи. Събирането на информация по интересуващи ви въпроси ще ви се удава с лекота, както и ученето, взимането на изпити, записването в курсове и школи. Кратки преговори, бързи сделки, къси срокове, са в тона на започващия период с новолунието в четвъртък. Ще прекарвате повече време с близките си роднини, или техните притеснения и грижи ще станат и ваши. Съвпадите на Юпитер с Меркурий и Слънцето обещават през тази и следващата седмица раздвижване в домашната среда, гости, нови хора, нов член на семейството, разширение и подобряване на домашните условия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Новолунието във Везни насочва вниманието ви към приятелския кръг, и колкото е по-голям той, толкова по-ангажирани ще бъдете през втората половина на седмицата, и в следващите няколко. Приятелите, приятелските групи в социалните мрежи, екипът който работите, групите по интереси, сред тях ще намерите своите поддръжници, и опоненти. Ако не са ви достатъчни – търсете нови, разширявайте познанствата и приятелствата си. Моментът е добър за обединяване на усилията с други хора в името на значима кауза. Правете добро без да чакате отплата. Новолунието във Везни може да донесе изненади на някои от групата, да се сбъдне дълго лелеяно желание, една мечта да стане реалност. Или да трансформирате някои от желанията си в неща достъпни и реално достижими, с участието на подходящите хора и удачните технологии.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Дева. Доброто настроение, което тя носи, ще зададе тон на цялата седмица. Във вторник бъдете внимателни в паричните дела, особено в разходната част, не харчете излишно, не надхвърляйте финансовите си възможности. До новолунието в четвъртък, разчиствайте излишното около вас, във всякакъв аспект, всичко което ви прави неорганизирани, нискоефективни, уморени, тъжни, неудовлетворени от себе си и от партньора си. Новолунието във Везни дава възможност да отворите нова страница, да промените някои вредни навици в храненето, да пристъпите към нова здравословна диета, укрепваща имунната система. Новата Луна ще ви помага да намерите съмишленици, да имате екип, отбор, група, която споделя разбиранията ви по важни за вас въпроси. Съвпадът на Меркурий и Юпитер в срещуположния знак Скорпион през тази седмица, и предстоящия – на Слънцето и Юпитер през следващата седмица, ви правят привлекателни и авторитетни за околните. Очаквайте интересни предложения за нова работа или нови ангажименти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Така получавате диригентската палка, за да придвижвате ставащото около вас според собствените планове. Във вторник планетният управител сменя знака. Меркурий преминава в Скорпион, което в известна степен се отразява на отношенията ви с околните, правейки ви по-директни, и остри. Новолунието във Везни в четвъртък попада в зоната на вашата финансова активност. Нови възможности за подобряване на материалното състояние ще бъдат в центъра на вниманието сега и през следващите седмици. А също така планирането на бюджета, и повишаване на контрола върху импулсите за харчене, особено за ненужни неща. Някои нови задължения ще изискват преразпределяне на финансите, прецизиране на плановете за близкото бъдеще, с оптимизиране на разходите и рационално използване на наличните ресурси. В слънчевия период на личната година сте, когато вашата самоувереност нараства. Сега имате добри условия да популяризирате себе си и това, което правите, да намерите добър прием за идеите, и вижданията си по определени теми.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои активна в професионално отношение седмица. Новолунието активира зоната на кариерата в слънчевия хороскоп. До четвъртък имате възможност да се разтоварите от излишното, да се освободите от ангажименти, на които изтича срокът, или сте решили да прехвърлите на друг. Съвпадът на светилата във Везни е обвързан с още няколко планети, което разширява спектъра на влияние, дава възможност да включите повече хора в екипа си, да разширите кръга на заинтересованите, както и да получите силна подкрепа от важен за вашата кауза човек. Венера се движи във Везни от няколко дена и внася хармония в работната среда. В края на седмицата обаче Марс добавя енергията си в тази зона. С него идват големите амбиции, но и конкуренция, която е предизвикателна и безцеремонна, поддържайки висок адреналин до 7 декември. За необвързаните новолунието във Везни отваря нова страница в личните взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на новолуние в другия въздушен знак – Везни. Слънцето и Луната в съвпад, в зоната на любовта, творчеството и забавленията, е обещание за предстоящи радостни събития. Някои задръжки и ограничения в тази сфера могат да отпаднат в дните преди новолунието, намирайки своето естествено решение. Новолунието в тази част на слънчевия хороскоп активира вашата съзидателна енергия, идеите, визията как да направите живота си по-добър, да се чувствате по-успешни и завършени. Ефектът на това влияние се подсилва от съвпада на Юпитер с Меркурий през тази седмица, и още повече предстоящия му съвпад със Слънцето през следващата седмица. В неделя Марс се настанява за около 50 дни, отново в тази най-емоционална зона, което ще поддържа високо жизнения тонус и амбицията за реализация.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на новолуние във Везни. Срещата на светилата на ваша територия се случва веднъж в годината. Сега към съвпада им се добавя енергията на още две космични тела – на Меркурий и Юпитер, а в допълнение е опозицията с Уран, което разширява спектъра на действие на новолунието върху повече области от живота ви. Най-силно е влиянието върху личните планове и намерения, за повишаване амбициите и волята за преодоляване на препятствията, и постигане на успех. Търсете подкрепа, не бъдете самонадеяни, повече глави мислят по-добре, повече ръце отхвърлят повече работа. Партньорството е извор на вдъхновение и макар Уран да създава нестабилност в тази сфера, то Сатурн от Стрелец ще ви убеждава в обратното, в това да се доверявате на изпитаното приятелство и доказаното партньорство. В неделя Марс идва на ваша територия, като ще се задържи до 10 декември. Марсовата енергия е нож с две остриета. Планетата на волята и амбицията укрепва кардиналната ви природа, като ви прави по-настъпателни, категорични и неотстъпчиви. Ще ви помага да постигате това, което искате,но понякога по неадекватен и различен от вашата същност начин. Периодът е добър във финансово отношение, особено за сделки с недвижими имоти.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на новолуние в сродния по стихия знак Везни. Съвпадът на светилата в най-авантюристичната зона на слънчевия хороскоп е с подкрепата на няколко планети, което го прави много по-мащабен и значим, повлияващ различни сфери от живота. Уран от огнения Овен подклажда стремежите за отхвърляне на настоящето, особено онова, което е назадничаво и неудовлетворително, и отваряне на нова страница в живота. Ще ви се иска да живеете по-динамично, приключенски и свободни от обвързаностите на ежедневието, да пътешествате, да опознавате други земи и култури. Планирайте, визуализирайте, поставяйте си нови цели, търсете новите възможности. Във вторник Меркурий влиза в Скорпион и внася раздвижване в професионалната сфера,което при съдействието на Юпитер може да се окаже добрата възможност в подходящия момент. Марс в края на седмицата навлиза във Везни, като от своя страна ви прави активни в това да защитавате интересите си, позовавайки се на закона.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои емоционална седмица. Новолунието в зоната на дома, семейните отношения, родителите, родствените връзки, открива възможности за промени. До четвъртък разчиствайте дома си, освободете се от вещи, които не ви трябват, от собствености, за които нямате сили да се грижите. Периодът след новолунието е добър за смяна на жилище, да продадете имот, да закупите по-добро жилище за семейството си. Новолунието ще изкара на повърхността някои противоречия между професионалните ви ангажименти и потребностите на домашната среда. Необходима ви е реорганизация, която да намали напрежението между тях. Моментът е подходящ да започнете свой собствен бизнес, особено ако той би могъл да се движи от дома. От неделя, когато Марс премине във Везни, домашната среда се насища с много преобразуваща енергия, с много изисквания за промяна и влагане на физически усилия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на новолуние в предходния знак. Съвпадът на светилата в най-скритата зона на слънчевия хороскоп се случва веднъж в годината, така както и новолунието във вашия знак, което ще се случи след около месец. Намирате се в сатурновия период на личната година, време за равносметка и размисъл върху свършеното и несвършеното, върху успехите и неуспехите на текущата година. Дните до четвъртък, когато Луната е в разпад, използвайте за дълбоко почистване, разчистване на излишното, задържащото, ограничаващото. Новолунието във Везни задава период на успокояване и носене по течението, с повече време за размисъл, наблюдение и анализ. Включването на непредсказуемия Уран в конфигурацията от планети по време на новолунието обаче е указание за наложителна трансформация,която да изведе на преден план интуицията, вслушването във вътрешния глас и мъдростта на житейския опит. От вторник Меркурий ви е на гости, което прави мисълта ви по-активна, а словесното изразяване по-ярко и драматично. С навлизането на Марс във Везни в неделя процесът става още по-противоречив и динамичен.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в противоположния знак Дева. Имайте готовност да се отзовете на повикване, покана, да покажете съпричастност, да изразите подкрепа на някой, който ма нужда от нея точно в този период, в началото на седмицата. До новолунието в четвъртък разчистете някои задължения, или поне тези, които не можете да отложите. Периодът след новолунието е добър за взимане на кредит, за намиране на финансова подкрепа с цел образование, или подобряване на квалификацията, проучване или далечни пътешествия. В личния живот отношенията стават по-интензивни, или настъпва момента на истината, когато картите трябва да се сложат на масата. Венера ви нашепва да правите компромиси, за да задържите статуквото такова, каквото е, но в края на седмицата в тази много интимна зона на слънчевия хороскоп идва Марс. Планетата войн е подстрекател на противоречията и налагане на своята воля, което в едни случаи може да се окаже правилният подход, но в други да доведе до разстройване на връзката. Затова избягвайте крайностите, търсете баланса.

Дати на някои астрологични събития

На 17.10.2017/10:58 часа Меркурий преминава в Скорпион.

Меркурий в съвпад с Юпитер на 18.10.2017 /11:54 часа.

Слънце в опозиция с Уран на 19.10.2017/ 20:35 часа.

Слънце в съвпад с Луната на 19.10.2017 /22:12 часа, новолуние в 26Везни.

На 22.10.2017/21:28 ч,Марс преминава във Везни.

През тази седмица Луната се движи между знаците Дева и Стрелец, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

17.10.2017/ 14:27 – 17.10.2017 /20:35

19.10.2017/ 22:12 – 20.10.2017 / 4:41

22.10.2017 /14:35 – 22.10.2017 /14:57

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

2 коментара so far »

  1. dafi каза,

    Писа на октомври 21, 2017 @ 13:25

    ИСКАМ ДА ПОПИТАМ -ТОЗИ,КОЙТО ИСКА ДА СИ ПРОВЕРИ ПРОГНОЗАТА ЗА ДЕНЯ,ТРЯБВА ДА СИ КУПИ КНИГАТА!? ТАКА ЛИ Е?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 21, 2017 @ 20:39

    Програмата работи от 2006 година като никога не е била обвързана с купуване на книгата.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии