Седмичен хороскоп 16-22 януари 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМарс и Сатурн в квадрат

в четвъртък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с Луна току що преминала в Дева и това е показателно за началото на седмицата, когато е изявена земната енергия. Слънцето е в последните градуси на земния знак Козирог, в който се движат Плутон и Меркурий. Активната земна енергия благоприятства сериозните начинания, бизнес отношенията, договарянето на стоки и услуги, разумните решения и премислените постъпки. Но, това е само на повърхността, и временно.

Първото, защото Слънцето в края на Козирог, е в напрегнатата комбинация с опозицията Юпитер-Уран, в кардиналните знаци, което създава безпокойство, острота в отношенията, сила на реакциите, което е готово да разруши всяка добре обмислена и съградена структура.

Второто е набиращата скорост на квадратурата Марс-Сатурн. В цикъла Марс-Сатурн, който е около две години, квадратурите имат неравномерен ритъм, през 8 и през 16 месеца. Така последният квадрат между двата малфактора е бил на 25 септември 2015 година.

През тази седмица точният квадрат Марс-Сатурн е на 19 януари, четвъртък. Но, както знаете, влиянието е в дните преди и след точния аспект. Утежняващо условие към напрегнатия аспект през тази седмица е освен тао квадрата Слънце-Уран-Юпитер, и участието на Хирон. Марс и Хирон са в съвпад и заедно в квадрат към Сатурн. В подвижните знаци тази конфигурация по-леко преминаваща, но и твърде подмолна, за да не остави следа след себе си. Особено в понеделник, когато Луната от втората половина на Дева добавя своя глас към квадрата Марс, Хирон- Сатурн, правейки двойна квадратура с тях.

Два тао квадрата в началото на седмицата са обезпокоителни както на ниво държавни и междудържавни отношения, така и на личностно ниво. Много вълнения ще има за предстоящото встъпване в длъжност на някои държавни глави. Възможни са и провокации и агресивни действия. Квадратурата в Риби-Стрелец на Марс и Сатурн, противопоставя хората на верска основа, подклажда етнически спорове, провокира актове на расизъм и екстремизъм, води до изкривяване на истината в полза на определени цели. Участието на Сатурн и Хирон подсказва болезнен начин на учене на уроци, които не са научени в миналото.

Квадратурите на Марс-Сатурн, с участието на Хирон, в зимни условия, създават много работа на травматолозите. Възможни са аварии и битови инциденти от необезопасени уреди, неспазена техника на безопасността в работни условия, от пренебрегване на задължения и ангажименти при рискови условя. Седмицата не е добра за планирани операции, поради вероятност за лекарски грешки.

В четвъртък Слънцето преминава във въздушния знак Водолей. Лек повей на въздушното влияние се усеща още от вторник, когато Луната преминава във Везни. Това е за кратко, защото в сряда и четвъртък Луната подсилва енергията на квадратурите в кардиналния кръст и прави напрегнатите ситуации по-контрастни.

Слънцето във Водолей задава тон на революциите, на борбата за права, на колективните цели, на обединението около жизненоважни каузи. Дано това се случи и у нас – да се обединим в името на България!

Уравновесяване на енергиите има в петък и почивните дни.

Успешна седмица и хубаво настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, отново се очаква успешна седмица. Тенденциите от предходната седмица продължават и в тази с някои промени. Поне докато Слънцето ви дава подкрепа от Козирог успехът ще е на ваша страна. Това ще продължи до четвъртък с добри възможности отдалече, когато някой ви подава ръка, или имате покана за по-добра работа. Опитайте се да изкарате на повърхността най-доброто от себе си. Провокациите ви следват по петите, но не се давайте. Укрепете си тила, търсете подкрепата на доверени хора. Планетният управител – Марс през тази седмица е в комплицирана ситуация,което води след себе си вероятност от разочарования. Твърде лесно понякога давате своето доверие, и разбира се го осъзнавате късно. Времето до новолунието в края на месеца е добро за съвместна работа, за обединяване усилията с друг/и, за работа в екип.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата изисква по-голямо внимание към финансите. Вашите лични доходи могат да бъдат увеличени, ако приемете с анекс нови условия по трудовия договор, или си намерите втора работа. Ако работите на поръчка, сега е добър период за увеличаване на продуктивността и съответно на приходите. Здравето на човек от семейството е възможно да изисква по-подробни изследвания, за да се постави точната диагноза. Търсете добър специалист, не прибързвайте с прилагане на лечение без да сте убедени в неговата ефективност. В края на седмицата Слънцето навлиза в срещуположния знак Водолей. Намирате се в средата на личната си година, в меркуриевия период, този на промените. Партньорството ще заема важна част от живота ви през следващите седмици. Настъпва време на развитие в личните взаимоотношения, както и на нови възможности за професионалните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстоящата седмица слага акцент върху професионалната изява. Планетният управител Юпитер и Сатурн от вашия знак са в хармонични взаимоотношения, което влияе благоприятно върху кариерата и професионалните изяви. Със Сатурн обаче нещата са малко по-особени, поради квадрата му с Марс и Хирон, който ви прави по-критични и взискателни към околните. А не по-малко и към себе си. Скептицизмът и въздържаността не са присъщи на вашата юпитерианска природа, но сега могат да ви предпазят от залитане и грешки по примамливи на пръв поглед предложения. Не бързайте с важните решения, отделете време да анализирате плюсовете и минусите на всичко ново, с което се захващате. Навлизате в комуникативен период, когато общуването с околните ще стане много важно за вас. То може да има много измерения да бъде вербално или писмено, директно или виртуално, но при всички случаи да изразява натрупаната словесна енергия. Пишете, говорете, отдайте се на дълги разговори с близки или познати.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои творческа седмица. Креативната ви енергия ще се изрази най-вече в началото на седмицата, когато Луната се движи в сродния по стихия земен знак Дева. Много пестеливо, но с невероятен вкус, можете да направите от нищо – нещо, като очаровате хората, които ви харесват и подкрепят. Докато Слънцето се движи през другия земен знак Козирог имате достъпни много извори на вдъхновение, затова не пропускайте шанса да се заредите с идеи, да набележите стратегия за тяхната реализация и в следващите седмици да „яхнете гребена на вълната“. И това е съвсем реалистично очакване, от четвъртък нататък, когато Слънцето се движи през зоната на вашата професионална реализация. На пистата на личния живот също предстои ускоряване, в края на седмицата, което инертната ви земна природа може малко трудно да понесе.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с . Луната във вашия знак дава възможност да проявите най-добрите си качества, тези които привличат вниманието и ви правят да се отличавате от околните. В период сте на добри доходи и контрол върху собствените финанси. Ролята на инициатор и двигател на случващото се около вас ще ви помогне да се справите със ситуация в партньорските взаимоотношения, която изисква смелост и решителност. В личния живот нещата се случват така, както ги искате. Поне до четвъртък, когато Слънцето напуска земната територия и преминава във въздушния Водолей. Поставете на обсъждане теми, които касаят двойката ви, и са важни за вас, дори това да не се приема с ентусиазъм от отсрещната страна. От петък нататък навлизате в период на налагане на известни ограничения, на промени в хранителния режим, които биха ви се отразили благоприятно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Тя започва с Луна в сродния по стихия знак Дева, което импонира на вашата стриктна и съсредоточена върху целите натура. Можете да направите някои изгодни покупки в началото на седмицата. Няма време за разпиляване, съсредоточете енергия в това, което сте планирали, и което намирате за най-важно към момента. Много е важно да бъдете фокусирани, колкото е необходимо, и да не изтървате контрола на ситуацията. Меркурий, Плутон и Слънцето от вашия знак ви дават сила и самоувереност. Поне до четвъртък включително. Планетният управител Сатурн е атакуван с квадрат от Марс, което може да бъде разсейващ момент като ви кара да се занимавате с проблеми от битово естество, или такива свързани с близки родственици. В петък Слънцето е вече в съседния знак Водолей и бележи период от време в който ще можете да „осребрите“ добрите си идеи, да намерите практическото им приложение и да увеличите доходите си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, началото на седмицата фокусира вниманието в семейната среда, в най-близкия кръг на общуване, там откъдето получавате сила и подкрепа. В понеделник и вторник укрепвайте здравината на тези опори, проверете дали старите уговорки важат, дали можете да разчитате на най-близките си в труден момент. Възможно е някой близък на сърцето ви човек да има нужда от грижи точно тогава. В личния живот вашата самоувереност нараства, и в четвъртък, когато Слънцето премине в другия въздушен знак Водолей, всички признаци за това ще бъдат налице. Намирате се юпитеровия период на личната си година, време за възход в професионалната сфера. До четвъртък обаче минавате през критичен период на уточняване на ангажиментите, и проверка на лоялност, която някои хора е възможно да не издържат. Или да се окажете в капан, в който сами сте се вкарали. Вашата подвижна природа обаче ви позволява да преминавате бързо през подобни ситуации, и в края на седмицата много от нерешимите на пръв поглед проблеми,ще се окажат преодолими.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, отново предстои неспокойна седмица. В понеделник и вторник, когато Луната се движи през земната търпелива Дева, всякакви противоречия имат шанс да намерят решение, удовлетворяващо в голяма степен страните. Но, в сряда Луната е във вашия знак, активирайки кардиналната ви природа. И желанието да имате последната дума. В същото време вашата харизма и умение да балансирате можеше да внесе ред, ако не бе участието на тройката Юпитер-Уран-Слънце, която завърта във водовъртежа разнопосочни интереси и цели. Затова ще са ви нужни много усилия и изобретателност, за да се справите с проблемите в семейната среда и в работните взаимоотношения в средата на седмицата. Подобна е ситуацията и в петък и събота, когато Луната е в Скорпион. Но тогава Слънцето е вече в сродния по стихия знак Водолей, и бележи навлизането в марсовия период на личната година, време на лична сила, изява и успехи.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с разчистване на финансови задължения. И добре е да го направите, за да нямате излишни проблеми. Дайте „кесарево кесарю“, а на вас ще ви се даде от друго място. В сряда и четвъртък ви очакват вълнуващи преживявания. За някои новини отдалече, за други планове за пътешествия и зимни емоции. В петък Слънцето е вече във вашия знак,започва новата слънчева година за зодията. Луната в Скорпион в края на седмицата ви прави претенциозни и взискателни както към колегите, така и към партньора по съдба. В слънчевия период на личната година мнозина от групата могат да си позволят повече самонадеяност и разточителство на емоции. Но с времето бъдете пестеливи, то не е безкрайно, а ви трябва, за да планирате и да се подготвите за предстоящото новолуние във вашия знак.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Ехото от пълнолунието във вашия знак е достатъчно силно, за да оцвети емоционално следващите дни. В понеделник и вторник Луната в Дева ви прави отворени за нови знания и на тези, които учат това ще помогне много в усвояването им. Общуването със знаещи и можещи хора също. За някои от групата отношенията в работната среда могат да се окажат разочароващи. Имаме си една хубава българска поговорка по тази тема: „не е луд този, който яде зелника, а този който му го дава“. Винаги ще има хора, които ще злоупотребяват с вашата добронамереност. Време е да сложите граници и да защитите правата си. В края на седмицата, когато Слънцето е вече във Водолей, навлизате в благоприятен период за личните дела. Някои планове,свързани с разширяване на жилищната площ, или с увеличаване на семейството, са на път да се реализират.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. Работата в екип може да ви изправи пред спешно пътуване, независимо от метеорологичните условия. Вашите знания и умения са необходими някому, или ангажиментите ви налагат съгласуване на действията с други хора. Периодът е добър за съставяне на програми, изготвяне на планове и графици, както и за организиране на мероприятия,свързани с обучения или преподаване. Имайте предвид финансовото подсигуряване, където през тази седмица са възможни проблеми от несъгласуване или пренебрегване на някои детайли. В петък Луната е във вашия знак и „диригентската палка“ също. Слънцето е във Водолей, а Венера и Марс в хармоничния ви знак Риби. Така личният живот придобива много важно значение в следващите седмици. Намирате се в лунния период на личната си година – време за гнездене, за създаване на семейство, и /или неговото увеличаване.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои резултатна седмица. Като член на екип,можете да се похвалите с успех, и да се радвате на финала на труд, който ви е обединявал в последните месеци. Но дори и соло играч да сте, пак приятелската подкрепа и ролята на другите във вашата работа е важно да бъде отбелязана. Похвалете се в социалните мрежи, дайте възможност и на други да се порадват на успехите ви. Не са изключени разочарования и горчиви думи, като критики и препоръки, но ще преминете бързо през това. С планетите във вашия знак имате достатъчно мотивация, за да се справите с всяко предизвикателство. В петък Луната в Скорпион ще ви даде сила и убедителност на изказа, да сложите всеки на мястото му. А Слънцето от Водолей внася спокойствие и бележи време от три седмици на размисъл и разтоварване от грижите.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Марс в квадрат със Сатурн на 19.01.2017 / 11:16ч.

На 19.01.2017 / 23:23 ч. Слънцето навлиза във Водолей.

Луната през периода се движи между знаците Дева и Стрелец, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

17.01.2017 / 8:09 – 17.01.2017/13:16

19.01.2017/10:55 – 20.01.2017/ 0:09

22.01.2017 /3:24 – 22.01.2017/12:45

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии