Седмичен хороскоп 17-23 септември 2012 г.

Точен квадрат на Уран

и Плутон в сряда

Муси Дачева
ОГНЕНИ ЗНАЦИ

На родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстоящата седмица предлага динамично развитие в много сфери от живота. Новата Луна е катализатор на промените и всичко, което е стояло в периферията, сега застава в центъра, откъдето предявява своите претенции. Още в понеделник можете да придвижите напред делата си, особено ако имат отношение към общи дейности с други хора, сключване на сделки, договаряне на творчески ангажимент и наемане на работна ръка. Правото е на ваша страна. Във вторник старото и новото вървят ръка за ръка. Меркурий от Везни ще ви подтиква да бързате,но гледайте това да не е за сметка на качеството,защото прецизността и показването на отлични умения сега са много важни. Ще ви бъде трудно да сте дипломатични и отстъпчиви, нещо което е провокирано от предстоящия квадрат на Венера и Марс, управителят на знака ви. През следващата седмица това ще бъде още по-трудно. Затова изпълнявайте своевременно ангажиментите си, в които участва или се конкурирате с жена. Благоприятни дни са понеделник, вторник, петък и събота до обяд.

Родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, е препоръчително да забавят темпото през следващите дни. Влагането на много амбиция и хъс в работата, няма да доведе до по-добри резултати, но може да ви създаде неприятности с колеги, и с шефове. Затова пък повече такт и деликатност в общуването с околните, ще ви „отвори нужните врати“. В понеделник ще гледат на вас с добро око, затова можете да направите поредния опит за приобщаване в интересна за вас социална или професионална среда. В сряда избягвайте конфликти с родители, или други родственици. В четвъртък бъдете внимателни с финансите, не обещавайте нещо, което не притежавате, или което нямате намерение да изпълните. В петък и събота до обяд можете да разчитате на успех при делови срещи и преговори,стига да сте достатъчно дипломатични и готови на компромиси. Неделя е неблагоприятен ден за пътуване, избягвайте места, където има много хора.

Родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, е препоръчително да са в готовност за активна работа още в първите часове на настъпващата седмица. Моментът е подходящ да приведете в изпълнение ваши планове, свързани с пътешествие или с отношения с хора, живеещи надалеч. Попътен вятър има за тези, които учат, и за онези, които преподават. За да оправдаете високите очаквания, отправени към вас, е нужно да не се разпилявате, а да бъдете максимално организирани и целенасочени. От вторник до четвъртък,астрологичната обстановка е противоречива. При някои се дава голяма подкрепа на замисли, идеи и проекти. При други, особено тези родени в средата на зодията, ангажиментите и грижите ще са в повече. През втората половина на седмицата, проблемите на ваши приятели ще станат в известен смисъл и ваши, ще искат активно участие от ваша страна.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои противоречива седмица. В понеделник ще бъдете ангажирани с домашни дела. За родителите това е обяснимо,заради първият учебен ден. Семейните ангажименти са свързани с напрежение, но също така носят много приятни изживявания. Понеделник е добър за решаване на юридически въпроси. През втората половина на седмицата ще се усети влиянието на напрегнатия аспект на управителката на знака-Венера с Марс,който се движи в противоположния на вашия,знака Скорпион. Той се развива на фона на Тао квадрата на Меркурий с Уран и Плутон (виж най-долу). Точният квадрат, между Венера и Марс, е през следващата седмица, но препоръката ми е отсега да полагате усилия за по-леко преминаване през конфликтни ситуации. А такива ще имате в изобилие във вторник, в сряда и в събота. На мнозина ще се наложи да се справят със силна конкуренция за работно място или за определена служебна позиция. Във вторник за някои много важен ще бъде разговор, уговорка или ангажимент с по-възрастен човек. Петък е добър за уреждане на финансови въпроси.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е обещаващо. Може да получите подарък или добро предложение за работа, да ви похвалят или подкрепят в начинание. Насладете се на преживяването, дори да ви изглежда маловажно. Защото от вторник ситуацията се променя. Меркурий, управителят на знака, попада в много неблагоприятна астрологична компания. Напрегнатите аспекти с Уран и Плутон (виж най-долу), предвещават изненади, внезапни обрати в ситуации, които пречат на изпълнението на плановете ви за седмицата,а също оспорване или бойкот на ваше мнение, на заявено под някаква форма становище. Вашата издържливост, находчивост и разум могат да ви изведат от всяка трудна ситуация. Бъдете внимателни с харченето на спестявания, с даване на пари (и идеи) в заем или в помощ на някой, който откровено ви използва. Предстои ви сериозен разговор с възрастен човек. В петък, и в почивните дни, имате възможност да възстановите едно приятелство и да подобрите отношенията си с родственици.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична седмица. В понеделник имайте готовност за решаване на финансови въпроси. Това ще ви се удава с лекота и не го отлагайте за следващите дни. Моментът е добър за провеждане на интервюта и наемане на хора. Във вторник ще се чувствате удобно в ролята на съветник, но същевременно някои от вас също ще имат потребност от консултация със специалист. Не предприемайте промени в щата в сряда, и в четвъртък. Новите неща може да не допаднат на част от хората, с които работите. Отношенията с „приятел“, ако подцените това, могат да тръгнат в неочаквана посока. В петък и в почивните дни не планирайте включване в дейности, с участието на много хора. Препоръчителни са работа и почивка в усамотение.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на важни промени. Меркурий в понеделник, и Слънцето в събота навлизат в сродния ви по стихия знак Везни. Мнозина от вас са в марсовия период на личната си година -време на физическа и мисловна активност, на по-големи амбиции и високи цели. Жизненият ви тонус е на високо ниво, можете да се справите с всяко предизвикателство. До четвъртък обаче бъдете внимателни в приказки и дела. Меркурий се включва в неблагоприятни аспекти с Уран и Плутон (виж най-долу). Ако работите с деца, в следващите дни, обръщайте внимание на тяхната безопасност. Добрите отношения с колегите ви на работното място, също зависят от умението ви да бъдете дипломатични и отзивчиви. Новата Луна ще ви съдейства да подобрите отношенията си с родственици, както и да намерите път към сърцето на харесван от вас човек. Благоприятни дни-понеделник и вторник.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои активна седмица. В понеделник и вторник растящата Луна се движи през вашия знак. Това ви поставя в центъра на събитията, когато вниманието на околните по-често се съсредоточава върху вашата личност или върху това,което правите. Нещо казано или направено от вас ще бъде подложено на щателен разбор и обсъждане в следващите дни. От понеделник Меркурий е във вашия знак като ви подтиква да говорите повече. Тъй като той е неблагоприятно поставен (виж най-долу), то препоръката ми е да внимавате в това отношение, защото „казана дума-хвърлен камък“. Моментът не е подходящ за даване на обещания и за себереклама, особено за родените в първата декада на знака. Подхождайте с такт и дипломатичност във всяка, предвещаваща проблеми, ситуация. Неделята е неблагоприятен ден.

На родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои силна седмица. В понеделник и вторник растящата Луна се движи през сродния ви по стихия знак -Везни, което ви поставя в много добра позиция. Бъдете активни и не отлагайте това, което е назряло да бъде свършено. Вашият съзидателен потенциал е активизиран в юпитеровия период на личната ви година, и ще ви донесе ползи по различни начини. Доверието във вас е достатъчно, за да ви се повери по-висока длъжност и отговорността да ръководите повече хора. За да бъдат подкрепени амбициите ви обаче е нужно повече разбиране към техните искания и потребности. Сряда и четвъртък не са благоприятни за пътуване. Възможни са аварии и инциденти с техника и хора. Някои от уговорките ви могат да отпаднат или да се обърнат на 180 градуса.

ВОДНИ ЗНАЦИ

На родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица на новите възможности. Растящата Луна, управителка на знака ви, ще ви подтиква към взимане присърце всички аспекти на живота на близките ви хора. Родителите, домът, себеустройването са приоритетни в следващите дни. Някои промени могат да бъдат крайно наложителни или неочаквани, заради провокирали ги събития. Имайте готовност за бързи реакции и взимане на решение при променящи се условия. Родените в първата декада на знака, юнският Рак, могат да попаднат в трудна ситуация, заради развиващия се в кардиналния кръст напрегната астрологична конфигурация (виж най-долу). Възможна е внезапна смяна на жилище, промяна в местоживеенето, промяна в здравния статус на близък човек, проблеми на работното място. Неблагоприятни в това отношение най-вече са сряда, четвъртък и неделя. Благоприятни дни-понеделник, вторник и петък до обяд.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои амбициозна седмица. В центъра на вниманието за мнозина е решаването на юридически въпрос, както и стремежът за налагане на собствената представа за справедливост. В понеделник имате шанс да постигнете своето. От вторник нататък обаче това ще ви се удава все по-трудно. Градите хипотези на погрешна основа, без да имате достатъчно и то надеждна информация. В търсене на истината може да попаднете „в задънена улица“ и определено да ви се наложи да направите компромиси с предварителните си очаквания и планове. Търсете съвет на специалист и следвайте препоръките му. В сряда и четвъртък растящата Луна се движи през вашия знак и това определено ви дава някои предимства. Но също така и ви товари с отговорност за взетите решения. В почивните дни избягвайте претоварване и се погрижете за здравето си.


За родените в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстоящата седмица предлага различни възможности. Понеделник е удачен за придвижване напред на сделка с недвижима собственост. Съсредоточете се върху същественото, и ако има неизпълнени ангажименти от отсрещната страна, поставете кратки срокове за приключване. Могат да се появят за разрешаване и някои административни проблеми. Ако е необходимо, във вторник направете консултация със специалист. Не планирайте решаване на финансови въпроси за сряда или за четвъртък. Моментът не е удачен за купуване на техника. Приведете си в ред документацията, възможно е да ви потърсят за данъчна или вътрешна ревизия през тази или през следващата седмица.

Най-интересното през тази астрологична седмица

На 17.09.2012 г., в 2:22 ч. Меркурий преминава във Везни.

На 19.09.2012 г.,в 8:54 ч. Точен квадрат на Уран и Плутон. Това е вторият от 7-те точни квадрата, които правят двете далечни планети в интервала между 2012 и 2015 година. Това са датите, на които Уран и Плутон са в точен квадрат:

24.06.2012 г /12:10 ч

19.09.2012 г / 9:00 ч

21.05.2013 г / 2:02 ч

1.11.2013 г /13:29 ч

21.04.2014 г /22:24 ч

15.12.2014 г/ 8:14 ч

17.03.2015г / 5:55 ч

Навлизайки във Везни в Понеделник,Меркурий задейства Тао квадрат с Уран и Плутон, в който Меркурий е в опозиция на Уран и в Квадрат с Плутон (виж астрологичната карта най-горе). Конфигурацията влияе неблагоприятно върху комуникациите, върху средствата за пренос на данни, електрическата мрежа, електрониката, и в голяма степен върху метеорологичните условия. През тази седмица са възможни силни ветрове, дори ураганни, макар те да са редки в нашите ширини. Сривове в интернет и във всичко, което разчита на електрическа енергия, могат да объркат плановете на мнозина. Силни земетресения и изригване на вулкан също могат да бъдат провокирани от неблагоприятното разположение на планетите. С напредването на дните напрежението между хората ще нараства. При някои хора могат да се наблюдават необичайни реакции, екстравагантност в поведението, неадекватност в общуването,проблеми с говора или начина на изразяване. Възможни са, повече от обикновено, инциденти с деца. Голяма е вероятността от терористични актове, с включване на млади хора като терористи, или като жертви. Най-неблагоприятно е влиянието в сряда и в четвъртък, на 19-ти и на 20-ти септември.

На 18.09.2012 г. ,в   8:07 ч.    Плутон от  6°Козирог излиза от ретроградната си фаза.

На 22.09.2012 г., в 17:48 ч. Слънцето преминава във Везни

Луната през тази седмица се движи между знаците Везни и Козирог, през първа четвърт.

Луната е без курс на:

16.09.2012 г., в 14:26 ч. – 16.09.2012 г., в 15:55 ч.

18.09.2012 г., в 14:30 ч. – 18.09.2012 г., в 17:46 ч.

20.09.2012 г., в 16:11 ч. – 20.09.2012 г., в 19:34 ч.

22.09.2012 г., в 19:45 ч. – 22.09.2012 г., в 22:20 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

Няма етикети.

6 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 18, 2012 @ 12:43

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5137951

    18.09.2012 11:16|

    В Австралия заснеха огнено торнадо
    52-годишният австралиец Крис Танги се сблъскал със стихията, докато проучвал район в Алис Спрингс за снимките на нов филм, и успял да я заснеме
    Новини

    Рядък природен феномен – огнено торнадо, бе запечатан на лента в Австралия.

    52-годишният австралиец Крис Танги се сблъскал със стихията, докато проучвал район в Алис Спрингс за снимките на нов филм.

    По думите му времето е било спокойно, а температурата била около 25 градуса по Целзий.

    Изведнъж един от хората, които били около него, започнал да крещи.

    Крис се обърнал и видял 30-метровото огнено торнадо.

    Беше на 300 метра от нас и въпреки че нямаше вятър, звукът беше като от боен самолет, разказва той.

    Този рядък природен феномен се случва, когато вихър от топъл въздух срещне или предизвика огън.

    Обикновено тези бури продължават по около 2 минути. Крис Танги обаче разказва, че е наблюдавал торнадото в продължение на повече от 40 минути и е успял да го заснеме.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 19, 2012 @ 13:42

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5141591

    19.09.2012 13:56|
    Смахнат заплаши вицепремиера Цветанов
    60-годишният мъж е регистриран в психодиспансер, няма постоянен адрес, но има 5 регистрации и една присъда за хулиганство, както и регистрация за закана за убийство
    Новини
    60-годишен мъж с регистрации в психодиспансера е задържан за заплахи срещу кортежа на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов в столицата тази сутрин.

    Сигналът е бил получен около 10.00 часа в дежурната на СДВР от служители на звено „Мизия”, съобщи за Агенция „Фокус” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

    Съобщено било, че на улица „Гурко” има лице, което размахва и насочва пистолет към кортежа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов…

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 20, 2012 @ 14:19

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5141991

    19.09.2012 15:26|
    Сигнал за бомба на летище “София”
    От полицията обявиха, че сигналът е фалшив

    Сигнал за бомба е бил получен на летище София в 13.30 ч.

    Веднага на място е изпратен екип на Специализираната дирекция “Оперативни технически операции”.

    До приключване на проверката, която е установила, че сигналът е фалшив, районът е бил отцепен от силите на реда, съобщиха от пресцентъра на МВР.

    БНТ уточни, че сигналът е бил за взривно устройство на стария Терминал 1.

    Пакетът, за който се твърди, че е самоделно взривно устройство е открит в карго-терминала на летището, потвърдил изпълнителният директор на летище София Веселин Пейков.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 20, 2012 @ 14:27

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5143771

    20.09.2012 11:08|
    Япония очаква огромна китайска флотилия да нахлуе във водите й
    По различни данни във флотилията влизали между 1000 и 2000 плавателни съда
    Новини

    Японската брегова охрана работи в усилен режим в очакване към спорните острови Сенкаку (наричани в Китай Дяо-ю) да наближи гигантска китайска риболовна флотилия, съобщи ИТАР-ТАСС.

    По различни данни във флотилията влизали между 1000 и 2000 плавателни съда.

    Бреговата охрана съобщи, че засега край островите в Източнокитайско море са забелязани 11 китайски патрулни кораба.

    Поне два от тях са навлезли в район, смятан от Япония за нейна територия, твърди Ройтерс.

    Миналата седмица Токио изкупи от частни лица – японски граждани – необитаемите острови. Пекин смята тази островна група за изконна китайска територия, отнета незаконно през 80-те години на XIX век. Спорът за островите се изостри през 70-те години на ХХ век, когато в района бяха открити залежи на природен газ и петрол.
    още по темата
    Япония и Китай – призраци от миналото
    Япония и Китай – призраци от миналото
    5 коментара към статията 5 | Статията е разгледана 3163 пъти3163
    18.09.2012
    Японски компании затварят заводи в Китай заради протестите
    22 коментара към статията 22 | Статията е разгледана 4551 пъти4551
    17.09.2012

    Във вторник Япония засече 11-те катера и три китайски патрулни кораба във водите на спорните острови.

    Корабите прекарали край островите около 50 минути, след което излезли в международни води.

    Катерите пък навлезли на няколко пъти за кратко във водите около Сенкаку.

    Пекин заяви, че ще направи всичко, за да гарантира безопасността на китайските рибари, които имат право да бъдат в района. Япония предупреди, че няма да допусне чужди съдове в свои води. Заради пламналия отново спор за островчетата в няколко китайски града избухнаха антияпонски протести.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 20, 2012 @ 14:31

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5143451
    20.09.2012 08:32|
    САЩ: Иран доставя огромно количество оръжие на Сирия през Ирак
    Самолетите на авиокомпаниите “Иран еър”, “Махан еър” и “Яс еър” привидно извършвали хуманитарни доставки
    Новини

    Според доклад на правителството на САЩ Иран използва цивилни самолети, за да доставя през въздушното пространство на Ирак големи количества оръжия за режима в Сирия.

    Багдад отрече тези обвинения, предадоха световните агенции.

    Американските власти са идентифицирали 117 ирански самолета, които транспортирали военен персонал и оръжия в Сирия, става ясно от доклад на министерството на финансите.

    Летателните апарати на авиокомпаниите “Иран еър”, “Махан еър” и “Яс еър” привидно извършвали хуманитарни доставки.

    Тези въздушни превозвачи вече са обект на санкции, наложени от САЩ – американски граждани не могат да търгуват с тях, а активите им в страната са замразени.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 22, 2012 @ 12:15

    Ето нещо с активната намеса на Меркурий от Тао квадрата :)
    Безредици в Холандия на рожден ден с 4000 души
    PlovdivWeek на 22/09/2012, 12:34

    Снимка: tvevropa.com
    Грешка в социалната мрежа доведе до невиждани безредици
    http://www.plovdivweek.com/svyat/bezredici-v-holandiya-na-rojden-den-s-4000-dushi_22092012

    Холандската полиция бе вдигната на крак да оваладява безредици, след като 4000 души се събраха на рожден ден на едно момиче. 16-годишната девойка сбъркала фатално и изпратила покана на хиляди потребители във Фейсбук.

    В поканата се казва, че те ще се включат в частно парти по случай празникът й. Повечето от гостите били непълнолетни. Полицията пристигнала на мястото, а проблемът възникнал, след като към органите на реда полетели бутилки и други предмети, съобщава БТВ. Тогава партито прераснало в масови безредици, а полицията използвала специални мерки.

    Предварително момичето и семейството му били изкарани от дома им за по-голяма тяхна безопасност.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии