Седмичен хороскоп 18-24 април 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA от понеделник

и в тригон в понеделник

Слънцето в Телец от сряда

Пълнолуние в Скорпион в петък

Венера в аспекти с Плутон и

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмица,която е въвеждаща за може би най-сложния период на годината, когато пет планети ще бъдат в ретроградност. В неделя Марс тръгна назад, а в понеделник Плутон, неговата по-висша октава, навлиза в своята ежегодна ретроградна фаза. Тя ще продължи до 26 септември, повече от пет месеца, време през което планетата на трансформацията ще измине разстоянието от 17-я до 14-я градус на Козирог.

Плутон в Козирог е силно свързан с властта, с елита, с хората които доминират процесите по света и оказват влияние върху живота на големи маси хора. Ретроградността планетата е времето, когато се дава възможност да се обърне фокуса на вниманието, контролът насочен навън, да бъде насочен навътре за трансформиране на нагласи, планове и намерения, за ревизия на направеното досега след последната ретроградност. Този ритъм от седем месеца движение напред и пет месеца назад е чудесен начин да си пренастройваме отношението към околните и към света като цяло.

До края на месец юни успоредно върви и ретроградността на Марс, като двамата съуправители на знака Скорпион, движещи се назад оказват значимо влияние върху живота на хората от тази зодия, или с астроточки там. Задържащо, трансформиращо и преобръщащо „с хастара навън“ е влиянието и върху всички скрити процеси, задкулисни игри, интриги, криминални субекти, манипулатори в секторите свързани с паричните потоци – банки, трезори, валутни бюра, данъчни, застрахователи и др. Влияе върху хората на властта и големия бизнес, на върхушката, заемаща горната част на социалната пирамида. Допълнително подчертан е ефекта и от пълнолунието в петък, което е във 2-я градус на Скорпион, след като Слънцето влезе в прагматичния Телец в сряда.

Подобна ситуация, когато Марс и Плутон са били едновременно в ретроградност, за последно е имало преди две години, в периода между 15 април и 20 май 2014 година. Тогава Марс се е движил през Везни, задействайки Голям квадрат, включващ още Юпитер, Уран и Плутон.

Сега астрологичната картина е друга, има включени и повече позитивни аспекти. Един от тях е тригонът на Венера и Сатурн, който става точен в понеделник, но мнозина вече са усетили в края на предходната седмица. Аспектът е в средата на огнените знаци Овен и Стрелец. Ще бъде усетен от тези със рождени Слънце, Венера, Луна, Марс, АС, МС във втората декада на огнените знаци, още повече ако имат съвпади на планети в тази зона. Мултиплициране на положителната страна на аспекта има и при хората,в чийто рождени хороскопи Венера и Сатурн са в съвпад или в хармоничните аспекти тригон или секстил. Този огнен тригон се съчетава със земния голям тригон на Меркурий-Юпитер-Плутон,който започна в края а миналата седмица. Така благоприятното влияние в началото на седмицата се простира освен върху огнените, и върху земните знаци.

Венера и Сатурн обединяват усилия за сериозни дела. В огнените знаци всичко трябва да е по-динамично и помпозно, с по-голямо отражение върху собствения живот, и този на околните. В личния живот на хората, които попадат под неговото влияние, настъпват благоприятни промени – създават се сериозни и дълготрайни връзки, поемат се ангажименти за важни съвместни начинания, планира се създаването на семейство, живот под един покрив, зачеват се или се раждат деца. В професионален аспект тригонът Венера-Сатурн поражда ситуации, които дават възможност за растеж и разгръщане на потенциала,за поемане на по-големи отговорности.

В обществените отношения тригонът Венера-Сатурн дава добра основа за консенсус по наболели социални теми и правене на крачка към тяхното решаване.

Седмицата е в голяма степен доминирана от венериното влияние. След позитивния аспект със Сатурн, Венера се впуска в авантюра с двойката Плутон-Уран,навлизайки в зоната на влияние на квадрата между тях. На границата между вторник и сряда е точният квадрат Венера -Плутон, а след точно три дни, на границата между петък и събота е точният съвпад на Венера и Уран. По този начин през втората половина на седмицата кардиналните знаци ще бъдат активно включени в събитията около тях.

Пълнолунието в Скорпион на 22-ри, поставя сериозни въпроси за решаване, изисква дълбочина на мисленето и ангажираност във всички аспекти на това, което човек прави. Меркурий, който се движи в срещуположния знак Телец,през втората половина на седмицата е в хармонична връзка с лунните възли. Това само по себе си ориентира мисленето на хората в посока на повече разум и практичност, и на умереност в поведението.

Усмихната седмица и нека Венера ви дарява с харизмата си!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, влиянието на планетата на любовта е силно и през тази седмица. Движейки се през вашия знак, Венера ви прави много по-чувствителни към настроенията и проблемите както на близките на сърцето ви хора, така и на тези, с които имате обща работа, ангажименти, социални активности. Венера, с благословията на Сатурн, ще ви прави по-ангажирани и включени в събитията, които засягат определени страни от живота ви. Ретроградността на Плутон, в съчетание с тази на управителят на знака – Марс, е време за преразглеждане на някои цели и планове от един по-прагматичен ъгъл, съобразно възможностите на момента. Едни планове могат да изместят други, като приоритетни. Когато Слънцето премине в съседния ви знак -телец, в сряда, във фокуса на вниманието попадат финансите, и те ще са определящи за това каква посока да поемете сега и в близките седмици. През втората половина на седмицата квадратът на Венера с Плутон и срещата ѝ с Уран на ваша територия ще изискват повече оригиналност, и авантюризъм, но може да ви постави и в конфузни ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица отправя поредица от предизвикателства с позитивен знак. Тригонът на Венера и Сатурн в огнените знаци е подкрепа за тези от средната декада, но и за всички останали, с благоприятните обстоятелства както в работната среда, така и в личните дела. На много самонадеяните от групата ретроградният Плутон ще наложи някои ограничения. Може би не всичко ще става по начина, по който го виждате, макар с това да ви се иска да блеснете, да изпъкнете. Придържайте се към традиционното и вече познатото, особено през втората половина на седмицата, когато Венера от Овен ще ви кара да бъдете забележителни и отличаващи се от околните, нещо което за някои може да значи и разваляне на договор. Други обаче ще получат възможност за изява, за заемане на по-висок служебен пост, за заемане на лидерска позиция. Пълнолунието в Скорпион ще постави в центъра на вниманието дома, семейството, устройването на бита, подобряването на жилищните условия, организирането на ремонтни дейности и тяхното финансиране.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои противоречива седмица. Ретроградността на Марс, която започна през изминалата неделя, е във вашия знак, до 27 май. Това е време, в което мнозина ще усетят, че за някои дейности силите им няма да стигат. Имате нужда от почивка и достатъчно време за себе си. Венера от другия огнен знак Овен ще ви кани на срещи с приятели, на пътешествия и забавления, към които с подкрепата на Сатурн от вашия знак, имате желание, но и задръжки, поне докато и той е ретрограден, до 13 август. За преразпределяне на енергията апелира и ретроградния Плутон, който през следващите пет месеца ще се движи назад в сдържания и прагматичен знак Козирог. Слънцето, което в сряда влиза в другия земен знак Телец ще освети онези кътчета от физическия и душевен статус, които имат нужда от поправка, презареждане и релакс. Профилактика на здравето е препоръчителна в този период, както и среща със специалист за точна диагностика. Още повече по време на пълнолунието в предходния знак Скорпион.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва успешно, с добри новини и попътен вятър. Големият земен тригон ще ви подкрепя до средата на седмицата. Активната управителка на знака ще ви поставя в разнообразни и често противоположни по характер ситуации, изпитвайки вашата интуиция и способност да реагирате адекватно. Ретроградността на Плутон в сродния по стихия знак Козирог, ще ви накара да преразгледате някои планове, да обърнете повече внимание на поправките и ремонтите, отколкото на новите ангажименти, поне до септември, когато отново тръгне в права посока. Някои стари грешки можете да избегнете с повече внимание към детайлите. Пълнолунието в срещуположния знак Скорпион ще ви накара да оцените присъствието и подкрепата, която получавате от партньора си. То съсредоточава вниманието ви в област, в която имате потребност от яснота и хармонизиране, с прякото участие на партньора. Балансът между вашите преживявания и потребности с тези на отсрещната страна, ще ви даде онова чувство за сигурност, към което се стремите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с подкрепата на Луната. Растящата Луна във вашия знак е улеснение за всичко, с което се захванете. Можете да получите повече и на добра цена, да купите и продадете изгодно, да намерите подходящите хора за дадена работа, и да се договорите с тях. Земният тригон Меркурий- Плутон-Юпитер, който ви помагаше в края на предходната седмица, ще продължи да го прави до средата на тази. В сряда Слънцето преминава в сродния по стихия знак Телец,придвижвайки се през юпитеровия период на личната година. Периодът е добър за разгръщане в професията, за изкачване на по-високи служебни позиции. Но също така и за преформулиране на целите, за оглеждане на нови възможности за развитие. Ретроградните планети, към които се добавиха Марс в неделя и Плутон в понеделник, ще ви карат все по-често да правите ретроспекции, да анализирате свършеното досега и пропуснатите възможности. Пълнолунието в Скорпион в края на седмицата ви прави успешни в сферата на комуникациите, посредничеството, търговията. Можете да бъдете твърде убедителни и мотивиращи околните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на промените. Причината е Плутон, който се движи през вашия знак и навлиза в ежегодната си ретроградна фаза, с продължителност от пет месеца и повече. Обръщането на планетата е повод да преразгледате някои свои лични схващания, да обърнете поглед навътре, да проследите процеси, които имат фундаментално значение за живота ви, поне за последните седем години, откакто тя ви е на гости. Към отдръпване от изява и показни активности насочва и Марс, който в края на предходната седмица също тръгна назад. Ретроградният Марс в предходния знак е добро време за душевни лечения, за усамотяване и вътрешна работа, за пренастройка на сетивата и активиране на енергийните канали. В сряда Слънцето огрява зоната на любовта и забавленията, а в петък е пълнолунието в Скорпион. Така втората половина на седмицата е по-активна, носи раздвижване в работната среда и получаване на удовлетворителни резултати от работа в екип.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, началото на седмицата е фокусирана в семейните дела. Радостни новини около член на семейството ще внесе позитивни нотки в живота ви, като измести грижите на заден план. Добрите планетни влияния обхващат първата половина на седмицата,като ще изискват от вас повече време да отделите за спокоен размисъл и оглеждане на всяка ситуация от различен ъгъл. Не бързайте нито с приказки, нито с действия. Към това ви приканва и ретроградния Марс от срещуположния знак. „Девет пъти мери-един път режи“. Пълнолунието в Скорпион ще ви подтиква да погледнете с критично око на работните условия, да се откъснете от стереотипите, да се откажете от старите навици и това, към което вече сте привикнали. Придобиването на някои нови умения може да се окаже приятно и полезно начинание, да ви привлече към интересна среда, към нови хора и нови възможности.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и събота.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, отново предстои седмица, в която управителката на знака е активен астрологичен фактор. Хармоничният аспект със Сатурн в огнените знаци е предизвикателство към въздушната ви природа. Всичко свързано с партньора ви става важно. Отправяте към него/нея очаквания за подкрепа и разтоварване от непосилни за вас натоварвания, или да поеме по-голям дял от общите ви ангажименти. Ретроградният Плутон сега и в следващите пет месеца ще ви кара да обръщате повече внимание на дома си, да оцените какво значат за вас, семейството, силата и сигурността, която те ви дават. От вторник до петък Луната е във вашия знак, което ви дава правомощията на лидер. Можете да отстоявате собствената си позиция, но за сериозни решения отчитайте и тази на отсрещната страна, независимо колко странна и дори налудничава може да ви изглежда тя. Пълнолунието в съседния знак Скорпион поставя във фокуса на вниманието финансовите ви дела, приходите и разходите, както и тяхното успешно балансиране.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата е противоречиво. Тригонът на Венера и Сатурн в огнените знаци Овен и Стрелец ви прави активни на социално ниво, търсещи и получаващи внимание от околните, център на приятелския интерес. Ретроградността на Плутон, която започва в понеделник, обаче склонява към изолация и откъсване от шумотевицата на многолюдието. Под негово влияние някои ще изпитват потребност от откъсване от активен начин на живот, установяване сред природата, или в изолирано населено място, особено силно сега при едновременното влияние и на други ретроградни планети. С навлизането на Слънцето в Телец фокусът на вниманието е в семейството и всичко свързано с него. Пълнолунието в Скорпион поставя противоречие дом и работа, като ви кара да избирате едното от двете, или да бъдете гъвкави, носейки и „двете дини под една мишница“.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, това което Венера ви даде като обещание в предходната седмица, сега може да стане реалност. Планетата на любовта, красотата и хармонията, с подкрепата на взискателния Сатурн ще ви прави много по-мотивирани да се докажете в професионалната сфера, да защитите собствената си позиция. И не само в нея, а и в полето на личните взаимоотношения и партньорството. Там промените се очаква да настъпят от тръгващия назад в понеделник Плутон. Ретроградният планетоид може да ви подтикне да преосмислите някои лични рамки отнасящи се до връзките, да излезете от стереотипите на наложеното мислене от средата, в която живеете и да намерите своят начин за справяне с живота си. Част от ангажиментите си можете да прехвърлите на подходящите хора, работата в група е много по-ефективна, а и на вас ще даде възможност да отдъхнете. Пълнолунието в сродния по стихия знак Скорпион извежда на преден план необходимостта от разтоварване и забавления. Вашите нестандартни хрумвания и оригинални идеи ще намерят радушен прием през втората половина на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. Вашият планетен управител навлиза в ретроградната си фаза в понеделник. Тя се случва всяка година в рамките на пет месеца. Сега, през текущата 2016 година, Плутон ще се движи назад от 18 април до 26 септември,през зоната на комуникациите, на вербалното и невербално общуване с хората от най-близкия ви кръг. На тази плоскост ще ви е необходимо да направите някои трансформации, да обърнете внимание на изказа си, на начина по който отправяте и получавате съобщения, послания информация към и от другите. Марс, другият управител на знака ви, който в неделя навлезе в ретроградната си фаза, също поставя някои ограничения. Те са в сферата на финансите, където от 25 март се движи назад Сатурн. Така някои техники за пестене на ресурси ще бъдат подкрепени и ще ви дадат възможност да стабилизирате бюджета си. Пълнолунието във вашия знак, в петък, е забележителен времеви акцент. То ще отговори на потребността ви от внимание, измествайки фокуса от другите към вас. Поработете върху себе си, върху имиджа си, почистете, поизлъскайте, придайте му блясък. Имате нужда от подобряване „на фасадата“, на това, което виждат другите във вас.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата се очертава благоприятна във финансово отношение. В понеделник или вторник някои ще получат очаквано възнаграждение, но и предложение за поемане на по-големи отговорности. В понеделник, когато Плутон тръгне назад, навлизате в особен период на личната си година, когато ще трябва да бъдете по-дискретни и да не се доверявате на случайни хора, пък били те и сред групата от виртуални приятели. Някои страни от работата ви в екип се нуждаят от преразглеждане и трансформация. От сряда навлизате в период благоприятен за обучение, за придобиване нови умения, които не ви достигат, но също така и за преподаване, за предаване на собствените знания и умения на други хора. Пълнолунието в сродния по стихия воден знак Скорпион ще пробуди пътешественика във вас, както и желанието за разнообразие и опознаване на света.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 18. 04. 2016 / 10:25 часа Плутон става ретрограден от 17°Козирог, като ретроградната

му фаза продължава до 26. 09. 2016 година.

Венера в тригон със Сатурн на 18.04.2016 / 17:37 часа.

На 19.04.2016 / 18:29 часа Слънцето преминава в Телец.

Венера в квадрат с Плутон на 19.04.2016 / 23:51 часа.

Меркурий в тригон със СЛВ на 21.04.2016 / 20:41 часа.

На 22.04.2016 часа в 8:23 часа, пълнолуние в 2°Скорпион.

Венера в съвпад с Уран на 23.04.2016 г.,в 0:00 часа.

Луната през периода се движи между знаците Дева и Стрелец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

18.04.2016 / 15:29 – 19.04.2016 / 14:24

21.04.2016 / 9:13 – 22.04.2016 / 3:17

24.04.2016 / 0:46 – 24.04.2016 / 15:46

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии