Седмичен хороскоп 18-24 април 2022

2022-04-17Меркурий-Уран в съвпад

от 20 април

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на седмицата е взривоопасно, грубо казано. В понеделник сутринта Меркурий прави съвпад с Уран в 13-я градус на Телец. Срещата на двете планети на ума, нисшата октава Меркурий и висшата-Уран, правят съвпад един път всяка година, а откакто Уран е в Телец, това се случва през пролетта. Съвпадът им е аспект на активната умствена дейност, на проблясъци и идеи, които отначало изглеждат невероятни, може да са така, или не, но при всички случаи са резултат на концентрирана в определена посока мозъчна активност. Достигнахме граничната точка, в която „кошарата се отваря“.

Както вече писах, след съвпада на Меркурий Уран, отпадат условия и граници, които са били спазвани, според някакви уговорки, предварителни ангажименти или други обстоятелства, на които иде ред да се открият, след като премина и съвпада на Юпитер и Нептун.

Също в понеделник, но след обяд, е кардиналният квадрат на Слънцето и Плутон. Егото и властта се сблъскват. На някой на властова позиция няма да му/издържат нервите. Под натиска на натрупани емоции ще каже или направи нещо, което ще бъде като хвърлен камък в блатото, или още по видимо ще избухне като бомба. При доминираща водна стихия, с многото планети в Риби, е по-вероятно първото като енергията на сблъсъка се разнесе под повърхността, видима за ограничен кръг от хора. През тази седмица навлизаме в коридора на затъмненията – 30 април слънчево и на 16 май – лунно, по оста на неподвижните знаци Телец-Скорпион.

В сряда, преди изгрева, Слънцето преминава в Телец. За месец напред водещи за повечето от нас ще бъдат важно ще бъде не просто да правим нещо, както ни подтикваше Слънцето в Овен, а да сме наясно какво, защо, какъв ще бъде резултатът в крайна сметка- смисъл, полза, ефект. Благодатно време за земните знаци. Лъв и Водолей обаче ще преминат през квадрата на рожденото слънце, а Скорпион през опозицията.

Неспокоен край на седмицата. В събота е квадратът на светилата, което ни прави по-категорични и решителни, нещо което в неделя, когато Меркурий прави квадрат със Сатурн, премине към вербален, а не е изключен и физически, натиск. Меркурий в Телец преминава през СЛВ и става участник в тао квадрата със Сатурн и лунните възли. Луната от индивидуалистичния Водолей насочила се към Сатурн допълва трудният преход към следващата седмица.

Сложен в астрологично отношение Великден.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои обвързана с финансите седмица. Търсенето на решение в понеделник може да ви постави в сложни условия на избор да кажете или направите нещо, което не е във ваш интерес. Ще ви се наложи да си защитите позицията пред висшестоящ. В сряда Слънцето „дава рамо“ на стремежа ви да запазите източниците си на доходи и финансова самостоятелност. Ще ви се открият някои тайни, но и вие ще трябва да бъдете откровени, за да спечелите нечие доверие. В слънчевия период на личната година сте, време за заявка на себе си и своите претенции. За договаряне, планирайте четвъртък преди обяд.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица ангажираща в с домашни дела и с хора от най-близкия кръг. Луната в Скорпион не обещава гладко протичане на дискусии и спорове, напротив. В началото на седмицата може да се окажете в конфликтна среда и в необходимост твърдо да отстоявате своята гледна точка. Съвпадът Меркурий-Уран в зоната на кариерата е отправна точка за сериозни промени,както и за учене на нови неща. В сряда Слънцето сменя знака, а оттам и новите теми, които се развиват като път и възможности пред вас. Тригонът на светилата в четвъртък ви помага да си изясните картината и улеснява изпълнението на всяко начинание.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои мистична седмица. Много от това, което се случва, е преминало през вас като усещане или видение. Имате предварително очакване за нещата и те се стават според него. Силната водна стихия укрепва интуицията ви, помните си сънищата и част от тях са прогностични. Между вторник и четвъртък Луната е във вашия знак, което ви дава диригентска палка да водите и взимате решения, касаещи както вас, така и околните. От сряда Слънцето е в Телец. Това, което ще ви се иска е да намерите начин да почивате и да възстановите силите си, но по вашия начин. За месец напред точният график и добрата организация на деня ще бъде в основата на успеха ви.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Скорпион. Тази мотивирана Луна ви поставя в противоречива среда, в която ще се опитвате да доказвате своята истина, но това ще става трудно. Съвпадът на двете планети на ума е във вашия знак, което стимулира мисловната дейност и прозорливостта. Ще стигате самостоятелно до изводи, които искате да споделите с повече хора. Възможни са конфликти в професионалната среда. Дали сте на страната на истината ще се разбере в сряда, когато Слънцето влезе във вашия знак. Подкрепата, която ще ви дава близо месец, прави този период на личната година силен и ползотворен.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Имайте готовност да тръгнете на път, макар и наблизо, или да се местите. Съвпадът на планетния управител с Уран ви изпълва с вдъхновение и планове, които аналитичната ви земна природа засега държи настрани. Това, което сега изглежда невероятно, в близко време може да се окаже реално достижимо. От сряда Слънцето е в Телец, намирате се в юпитеровия период на личната година, време за професионален възход. За месец напред вземете на въоръжение всичките си знания и умения, всичките дипломи и сертификати, ще ви трябват.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на приятелите. Ще се радвате на приятелска подкрепа и разбиране, без значение дали те са много или малко. Но в понеделник с някой от тях можете да изпаднете в противоречие и дори конфликт. Плутон от вашия знак се конфронтира със Слънцето. Вашата истина не е тази на отсрещната страна. На този фон съвпадът на двете планети на ума, Меркурий и Уран, в другия земен знак Телец, води към оригинални решения и разумни идеи. Тук приятелското участие е много важно за вас. Еднолични решения ще ви носят успех единствено в четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои натоварена с ангажименти седмица. Отношенията с приятел могат да станат обтегнати и да ви се наложи дистанция за известно време. Ограничаване на комуникацията също. Планетният управител е в съвпад с Уран,което ви прави много активни в полето на мисълта и идеите. Можете да намерите бързо и точно решение на сложен казус. Слънцето е в Телец от сряда като в зоната на подсъзнателните стремежи ще внася тъй нужната ви светлина за проясняване и осмисляне. Някои от групата навлизат в сатурновия период на личната година, време за сериозни стъпки и довършване на вече започнатото.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица фокусирана върху финансите. Средствата за живот са непрекъсната тема, но в следващите дни аспектите ще я подсилят. Възможни са конфликти в семейството, или във връзката по повод финансови ангажименти и задължения,които трябва да бъдат разпределени като тежест, а не само едната страна да ги поема. От сряда, когато Слънцето е вече в практичния Телец, ще имате по-ясен поглед върху материалната картина и ще можете да взимате уместни решения. Належащи въпроси свързани със собственост, насрочете за обсъждане в четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на професионално себедоказване. Трябва да отговорите на отправените към вас очаквания. Не прибягвайте до скрити „скрити зайци в ръкава“ и до номера, които лесно могат да бъдат разкрити. За да получите подкрепа от най-близките ви е нужна откритост и почтеност. В сряда Слънцето влиза в зоната на дома и семейните отношения, там където са най-стабилните ви опори. За месец напред то ви носи подкрепа и утеха, но изисква активно лично участие и поемане на отговорност. В най-близката среда предстои реорганизация. От някои неща ще трябва да се откажете, а други да подсилите. Добър период за ремонтни работи по дома, и побързайте, защото наближава меркуриевата ретроградност.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в друг воден знак- Скорпион. Началото на седмицата е с романтични нотки, признания и обещания. Възможно е да срещате неодобрение на ваши разбирания, или постъпки, да изпадате в конфронтация по важни за вас въпроси. Но с навлизането на Слънцето в Телец, от сряда, ще се радвате на повече разбиране и подкрепа. Добър период да сложете в ред отношенията си с приятели, с хора, на които разчитате да работите заедно. Подходящ момент за изграждане на екип и захващане с нови проекти. Четвъртък е удачен ден за договаряне и бизнес.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. Това предполага драматични лични преживявания през цялата седмица. Някои ще са свързани със здравето, с документи или лечебни програми. Във вторник може да се окаже, че надвишавате лимита си за разходи. В сряда, Слънцето влиза в срещуположния знак Телец. В средата на личната година сте, в своя меркуриев период. Време за промяна, за обрати дори, в предварително планирани неща. Бързата настройка ще ви помогне да преминете лесно през всяко неочаквано предизвикателство. Старайте се в края на седмицата да поддържате хармонични отношения в дома си и с най-близките.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в друг воден знак- Скорпион. Доминиращата водна енергия създава подемна вълна, която ви подхваща и носи през времето и пространството. Добре, че Марс е във вашия знак, та ви задава конкретни ориентири и не ви позволява да се разливате и разпилявате. В началото на седмицата отношенията с приятел могат да станат по-остри и напрегнати. От сряда,Слънцето в Телец дава шанс за преодоляване на различия и разногласия. Четвъртък е добър ден за поправяне на счупеното.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 0 Уран в 13Tелец на 18.04.2022 в 6:51

Слънце 90 Плутон в 28Овен-Козирог на 18.04.2022 в 17:14

На 20.04.2022 в 4:24 Слънце в Телец

Меркурий 90 Сатурн в 23Телец-Водолей на 24.04.2022 в 15:49

Луната е без курс на:

19.04.2022 2:55 – 19.04.2022 5:16

20.04.2022 23:56 – 21.04.2022 6:52

23.04.2022 6:53 – 23.04.2022 9:17

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на април 19, 2022 @ 19:05

    Това е каналът ми в телеграм https://t.me/+YXmhrJaKCwUwMDlk?fbclid=IwAR3gvwfbHrtqPVlaizCA2oG7Qq5C7NTC4wYAF4xL0L8yBCpaaJ8iE2w1h-Y
    Единият ми профилвъв ФБ е блокиран.
    Това е линк към другия https://www.facebook.com/profile.php?id=100075857997890

    Това е профилът ми в mewe https://mewe.com/i/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8F%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии