Седмичен хороскоп 18-24 декември 2023

2023 12 зима2Венера-Уран в опозиция

Зимно слънцестоене 22 декември

Ретрограден Меркурий в Стрелец

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предпоследната седмица на текущата 2023 година е изпъстрена с астрологични събития – интересни и разнообразни аспекти и две ингресии, едната е от четирите важни за годината, преминаването на Слънцето в Козирог.

Някои в предходната седмица се престараха с угаждане и разчистване та „заедно с мръсната вода от коритото изхвърлиха и бебето“. Затова сега при ретроградния Меркурий, като в натрапчив сън ще ни се струва, че преживяваме отново вече случили се събития.

Ретроградният Меркурий прави и първият значим аспект за седмицата, тригон с Юпитер. Двете планети са ретроградни и ще възпроизведат отново разговори и спорове касаещи правото, спазването на правила, ред и закони, чест, морал, етика, пренебрегвани в днешно време понятия. С включването и на Лилит се образува голям земен тригон. Земната практичност може да доведе до възползването на едни, по-бързи, гъвкави и безскрупулни за сметка на други по-бавни и твърде много философстващи.

Във вторник ежегодната опозиция Венера-Уран може да доведе до обрат в резултата от някои предварително подготвени схеми. Промени в плановете, търсене на по-пряк път, съпроводено с фойерверки от емоционални изблици. Правото и истината ще търсят преки пътища за изразяване и ще носят много изненади.

В петък сутринта Слънцето преминава в Козирог. На 22 декември 2023 година е зимното слънцестоене Денят и нощта формално се изравняват на старта на промяната. Мнозина обаче вече са усетили, че денят изпреварващо видимо се уголемява.

На прага на преминаването си в земния знак в петък вечерта Слънцето среща Меркурий, който се завръща в Стрелец. Това прави на следващия ден, 23 декември, сутринта.

Много добър завършек на астрологичната седмица прави секстилът между Слънцето и Сатурн в Козирог-Риби. Аспектът е част от по-голяма конфигурация, двоен секстил с основа тригонът на Меркурий и Юпитер от началото на седмицата, провокира в хората умереност, честност, лоялност и разбиране на другите. Последващото завръщане на ретроградния Меркурий в директния Стрелец обаче обещава неспокойни дни на откровения и нетактичност в общуването.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на равносметка и опити да се поправят осъзнати грешки. В сряда и четвъртък Луната е във вашия знак. Имате повече сила и увереност, гласът ви се чува и можете да движите делата си в желаната посока. В петък Слънцето преминава в Козирог. В зоната на кариерата ще се движи месец напред осветявайки успехи и неуспехи, радости и разочарования. Предстоят ви сериозни разговори за бъдещето и вашето място в него.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с тайни които научавате по неведоми пътища. Ще ви стане ясно кой ви помага и кой ви пречи. В служебните дела се връщате към някаква ситуация от миналото, която изисква преразглеждане и потвърждаване на позицията или отказ. В петък Слънцето преминава в Козирог. От зоната на здравето и личната организация, съвпадът му с ретроградния Меркурий осветява възможности, които сте пренебрегвали и които могат да направят много за добрата ви кондиция. Идеи няма да липсват, а когато планетата на комуникациите тръгне напред, и вие потегляйте без страх.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата ви ангажира с домашни задължения и грижи за най-близките. Марс от знака ви поддържа висок жизнения тонус. В средата на седмицата нечии интриги ще стигат като ехо до вас. В петък Слънцето започва ежегодния си транзит през зоната на личните доходи и притежания. Срещата му с ретроградния Меркурий за някои може да донесе приходи от забавени плащания за извършен труд, възстановяване на надплатени суми или неизплатени надбавки. Слънчевата енергия влияе благоприятно в тази зона и обещава добри приходи до края на годината.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на груповите ангажименти. Ще се изразявате посредством другите. Вашата роля в общите неща е значима, но успех ще имате, ако обединявате усилията си. Юпитер от знака ви подтиква да заемете позиция и да кажете мнение по важни въпроси. Между петък и неделя Луната е в знака ви. В този период е преминаването на Слънцето в Козирог в деня на зимното слънцестоене. Започва особен етап в личната година, юпитеровия период, време на професионален растеж и постигане на нови, по-значими цели.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, в началото на седмицата вниманието ще бъде насочено изцяло към другите. Търсенето на отговори ще поражда нови и нови въпроси. Опозицията на планетата на авантюриста Уран ще породи малка буря от вълнения покрай включването на нов човек в обкръжението ви. В петък Слънцето навлиза в зоната на сърдечните дела, публичните изяви, творчеството и децата. Планетният управител, движейки се назад го пресреща точно на прага на земния знак. Съвпадът възпламенява емоции, поражда спомени и дава храна на въображението. Предстои да преминете през марсовия период на личната година, време на по-голяма активност и предприемчивост.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Някои ще пътуват по собствено желание, други по необходимост. Вторник е ден за взимане на важно решение. В средата на седмицата планетата на любовта провокира странни обстоятелства, за които ще трябва да намирате разумно обяснение. В петък преди изгрева Слънцето влиза във вашия знак. Започва новата астрологична година на зодията. Съвпадът на ретроградния Меркурий с него, в началото на знака, е възможно да възпроизведе някои стари обстоятелства, на които да погледнете с други очи, или да намерите по-добро решение.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на професионалната изява. Важна среща ще даде насока на плановете за бъдещето. В петък Слънцето влиза в Козирог, в деня на зимното слънцестоене. Навлизате в период на проверки и ревизии. Слънцето среща ретроградния Меркурий, а това значи връщане, повтаряне, преразглеждане на решения и документи ,които касаят общи средства и инвестиции. Неблагоприятен период за съдебни делби и сделки с наследствени имоти. Някои тайни излизат наяве.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на ангажиране с близки хора. Темата здраве, превенция и рехабилитация, ще ви насочва към хора и места за отдих или лечение. Някои обстоятелства свързанис лични доходи или очакване за финансова подкрепа, ще претърпят промени в средата на седмицата. В петък Слънцето влиза в зоната на дома и отношенията с родственици. Някои промени вече са се случили, други предстоят. Слънцето насища семейната среда с повече радост и оптимизъм, тъй нужен в края на годината.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата ви ангажира с решаването на финансови въпроси. Срядата е ден за активно общуване и пътуване на близки разстояния. В средата на седмицата опозицията Венера-Уран предизвика безпокойство по оста домашни ангажименти и професионална ангажираност. Слънцето влиза в Козирог в петък. Преминаването през зоната на земния знак,в сатурновия период на личната година, бележи време за активна вътрешна работа. Бъдете самокритични, попълвайте знания за себе си, анализирайте се, изучавайте се, поддържайте жива връзката си със своето голямо Аз.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, през тази седмица плановете ще са повече от свършеното. Интересно предложение във вторник. Не бързайте с решение. В средата на седмицата припламвания в личните отношения. В петък Слънцето навлиза в зоната на партньорството. В меркуриевия период на личната година сте и ретроградния Меркурий прави съвпад със Слънцето. На прага сте на нещо ново, на важна житейска промяна. Но засега само обмисляйте и планирайте.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Деца и близки на сърцето хора ще изискват време и внимание. В средата на седмицата Венера, която е във вашия знак, се „заиграва“ с непредсказуемия Уран, заставайки в опозиция към него. В личните отношения могат да настъпят завихряния, на които ако дадете енергия, могат да прераснат в буря, и ураган дори. Слънцето влиза в зоната на пътуванията и активната комуникация в петък. Имайте нагласата за повече движение, пътуване наблизо и срещи с повече хора.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с Луна в Риби. Много неща зависят от вас. Във вторник ще трябва да вземете важно решение. В четвъртък някои ще се радват на добри приходи. Отношенията с хора отдалеч могат да бъдат приповдигнато емоционални, дори драматични. Слънцето влиза в Козирог в петък, денят на зимното слънцестоене. За месец напред то ще огрява зоната на приятелския кръг и подкрепата, която получавате от хората с близки на вас разбирания и интереси. Възможно е стар приятел да се свърже с вас. В края на седмицата Меркурий се завръща в зоната на кариерата.

Дати на някои астрологични събития

Венера 180 Уран на 21.12.2023 в 9:04

На 22.12.2023 г в 5:27 ч Слънце в Козирог

Слънце 0 Меркурий на 22.12.2023 г в 20:54

На 23.12.2023 г в 8:17 ч Меркурий в Стрелец

Луната е без курс на:

19.12.2023 23:03 – 20.12.2023 0:46

22.12.2023 4:47 – 22.12.2023 4:50

24.12.2023 8:40 – 24.12.2023 10:15

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии