Седмичен хороскоп 18-24 май 2020

2020 5 22Слънце в Близнаци от 20 май

Венера-Нептун в квадрат

Слънце-Сатурн в тригон

Новолуние в Близнаци на 22 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина в предстоящата седмица е относително по-спокойна от предходната. Слънцето е главно действащо лице, което прави разумното начало водещо в следващите дни. В последната фаза на Луната процесите клонят повече към завършване и приключване.

Хронологически първият акцент на седмицата е преминаването на Слънцето от Телец в Близнаци. Това ще стане в сряда, 20 май, в 16:49 часа, като транзита ще продължи един месец.

Със Слънце, Меркурий, Венера, СЛВ в Близнаци, този знак на зодиака става най-силно проявен. До следващото новолуние много хора от зодия Близнаци ще бъдат субект и обект на активности както у нас така и в световен мащаб. Въздушната енергия, с присъствие на четири, а с Луната-пет, планети в нея има попътен вятър да действа, да прави промени, нещо което е силната и страна. Препятствията по пътя и идват от планетите, движещи се в другия подвижен знак – Риби, а това са Марс и Нептун.

Планетите в Близнаци се проявяват най-силно в сферата на словесната комуникация. Думата е действие, но бързо променящо се и непостоянно. Затова очакването е за месец, четири седмици, на казано, речено, отречено, много говорене, словесни битки, променливост на мнения, решения, позиции. Меркурий отива на среща с ретроградната Венера, първа и единствена за тази година. Тя ще се случи в четвъртък на 22 май, малко преди новолунието. Преди новолунието има три аспекта между планетите в подвижните знаци Близнаци и Риби. В четвъртък, на 21 май, Венера прави квадрат с Нептун, за втори път. Влияе на емоциите, прави човек неуверен във възприятията, тълкуващ твърде субективно това което се случва във взаимодействието му с околните, податлив на внушения манипулации.

В петък, преди обед, Меркурий и Венера правят съвпад, с което идва доброто намерение да се поправят грешките, за да се постигне баланс, но съвпадът не действа самостоятелно, а е обременен от квадрата му с Нептун. Меркурий-Нептун в квадрат насочва хората не да преодоляват препятствията, а да ги заобикалят, с всякакви средства. Измъкване, заобикаляне, скриване на истина, тайни съглашения и договори, които решават въпроси за конкретния момент, но не и в дългосрочен план. Тъй като Риби са знак, който в медицината се отнася към вирусологията, то може да се очаква, че аспектите в които са включени, са свързани с пандемията и всички игри на влияние, които я движат.

На страната на обективността и здравомислието е тригонът на Слънцето и Сатурн, който става точен преди новолунието в Близнаци, в петък. След като направи хармоничен аспект с Плутон и Юпитер от Козирог, с преминаването в Близнаци, през тази седмица, Слънцето ще намери подкрепа в Сатурн. Слънцето и Сатурн застават два пъти в годината в тригон и това е точното време за мъдри решения, взимащи предвид всички налични факти.

Новолунието е в петък, 22май. В 20:38 часа Слънцето и Луната се срещат в 2 градуса Близнаци. Новолуние в Близнаци е чудесен момент за начинания свързани с комуникация, образование, транспорт, СЛВ дава подкрепа на всяка дейност, в която водеща е идеята, движението напред и прогреса.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Във фокуса на вниманието на определена група хора сте. От вас се очаква изпълнение на обещание или поет ангажимент. Усилия вложени в уреждане на финансови въпроси могат да дадат резултат в сряда. С преминаването на Слънцето в Близнаци в сряда навлизате в добър период за водене на преговори по важен за вас въпрос. От правна гледна точка е възможно да имате несъгласуваност и разминаване в позициите, заради едновременната ретроградност на Венера и Юпитер. Не е препоръчително поемането на сериозни отговорности преди новолунието в петък, отлагайте за следващата седмица.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на предизвикателствата. Луната тръгва от Овен и ви обнадеждава да правите това,което сте планирали. В сряда ви очакват изненади Слънцето преминава в Близнаци и прави зоната на приятелите много активна. Оттам ще идва доброто, но и проблемите. Меркурий и Венера обещават единомислие, но се намесват материални интереси, които водят до разнопосочност на целите. Все пак имате на кого да разчитате, на този/тези,с които ви свързват много обща работа и спомени. Новолунието в Близнаци ви зарежда с лъвски позитивизъм и амбиция за успех.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои вълнуваща седмица. В сряда ви очакват известия и новини. В този ден, на 20 май, Слънцето навлиза в срещуположния знак Близнаци. В меркуриевия период на личната година сте, преломен момент за тези със Слънце в първата декада на знака. Навлизате в по-динамичния, изпълнен със събития, втори период на годината си. Новолунието в Близнаци, в петък, дава старт на някои планове, а за другите предстои да си изясните подробностите в следващите седмици.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои финансово ангажирана седмица. В сряда Луната е във вашия знак и правейки съвпад с Уран може да ви поднесе някои изненади. Слънцето напуска знака ви, за да активира зоната на финансите. Аспектите на Меркурий и ретроградната Венера от тази зона с Нептун предупреждават за повече внимание и най-вече коректност. Новолунието в Близнаци, в петък, е много важно за финансовата ви стабилност. Имате сериозна подкрепа и възможност да подобрите, и стабилизирате материалното си положение. Изградете си стратегия, мислете в дългосрочен план.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с необходимостта да решите финансов въпрос. Кредити, данъци, задължения, наеми, дори и отложени, предстоят за разплащане. В юпитеровия период на личната година сте, когато се случват значими промени в професионалната сфера. С навлизането на Слънцето в Близнаци, в сряда, те става все по-отчетливи. Ще ви е необходима съгласуваност с партньора, и/или с работодателя. Новолунието в този период на годината е много важен момент, който може да стане отправна точка на съвсем нов етап в живота ви.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои семейно ориентирана седмица. Грижата за най-близките ще бъде в център на вниманието през първата половина на седмицата. Навлизането на Слънцето в Близнаци ще ви накара да обърнете поглед към ежедневни проблеми, на които трябва да намерите решение. Периодът е добър да направите промени в навиците си, в начина на хранене и графика си. Постарайте се да не прибягвате до нови лекарства, или до методи на лечение, които не са доказано ефективни. Новолунието в Близнаци може да ви доведе до нови идеи за решаване на жилищен въпрос, или за собственост, преместване, обзавеждане.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата е забележителна с новолунието в Близнаци. Слънцето идва във вашия знак в сряда, отбелязвайки началото на астрологичната година. Тригонът му със Сатурн подчертава важността на това, което се случва през тази седмица. Имате подкрепа на важни за вас хора. Но имате и предизвикателства, с които трябва да се справяте. Те идват основно от разминаване между личните ви убеждения и тези, които касаят професионалните ангажименти, всички те проявени посредством напрегнатите аспекти между Меркурий и ретроградната Венера от вашия знак и Нептун от Риби. Новолунието във вашия знак дава добра възможност в края на седмицата да намерите правилната линия на поведение.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Овен. Проблеми при партньора, грижи за другите заемат по-голяма част от внимание и време в началото на седмицата. Сряда е ден за изненади. В този ден Слънцето преминава в Близнаци, в началото на юпитеровия период на личната година. Време е за планове и стратегии, за преглед на изпълнението на старите, и поставяне на нови цели. Здравето изисква внимание и поддържане. Новолунието в сродния по стихия знак Близнаци е момент на истинско откровение за собственото ви бъдеще.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Слънцето навлиза в сродния по стихия знак Близнаци в сряда. Намирате се в марсовия период на личната година, време за активни действия, за поемане на по-голямо физическо и психическо натоварване, на по-голяма отговорност. От тази зона Слънцето прави тригон със Сатурн от вашия знак. Може да ви бъде отправено предложение, което вече сте отказали, но при сегашните условия сте склонни да приемете. Добър момент за разумни решения и енергоемки начинания, но след новолунието. То е в петък, в 2 градуса Близнаци и е много мотивиращо за родените в началото на зодията.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица, в която ще търсите отговори на много въпроси. Най-вече на такива касаещи професионалната изява и отношенията ви с хора от вашия бранш. Ще изпитвате съмнения към предложенията на хора, които слабо познавате, или на които нямате особено доверие. Новолунието в Близнаци е в сатурновия период на личната година, време за равносметка и изграждане на стратегии за следващата. В края на седмицата при някои от групата ще им добро развитие на проблеми свързани със заеми, съвместни финанси или наемни отношения.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на здравословния начин на живот. Търсете и ще намерите формулата за собствената си добра физическа и психическа кондиция. Всичко е във вашите ръце и в това да разбирате себе си, собственото си тяло и душа. В сряда едно предложение може да ви се стори странно. Новолунието в Близнаци е добър момент да прегледате финансовите си задължения и да потърсите начини за справяне с някои належащи ангажименти.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои финансово ориентирана седмица. В сряда Слънцето навлиза в зоната на дома и семейните отношения. Влиянието му е позитивно и подкрепящо по принцип, още повече, че сега застава в хармоничен аспект със Сатурн. Периодът е добър за подобряване на отношенията с възрастни родственици, за планиране на семейни празненства в някой от следващите месеци. Новолунието в петък, в Близнаци, прави по-ясни възможностите и плановете за подобряване на домашните условия, за разширение, или преместване.

Дати на някои астрологични събития

На 20.05.2020/16:49/Слънце в Близнаци

Венера квадрат с Нептун на 21.05.2020/ 2:02

Меркурий съвпад с Венера на 22.05.2020 /11:41

На 22.05.2020/20:38:43/ Новолуние в 2°Близнаци

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Близнаци, през четвърта и първа четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Николай каза,

    Писа на юли 29, 2020 @ 9:15

    благодаря

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии