Седмичен хороскоп 18-24 ноември 2019 година

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМарс в Скорпион от вторник

Меркурий директен от сряда

Слънцето в Стрелец от петък

Венера-Юпитер в съвпад

Марс-Уран в опозиция

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмица с интересни астрологични събития. Понеделник е все още под влияние на тригона между Слънцето и Луната, но последната бързо сменя настроението, след като премине в Лъв. По този начин по-рано тя застава във фокусната точка на предстоящата опозиция на Марс и Уран.

Във вторник Марс преминава от Везни в Скорпион, нещо което се случва през около две години. В неподвижния воден знак,на който е съуправител с Плутон, планетата на волята и амбицията ще се движи около месец и половина. Тук той се изразява по много определен и категоричен начин, давайки воля на натрупаното негодувание, сдържано в границите на допустимото при транзита в дипломатичните Везни. Катализатор на яростната марсова енергия е опозицията с Уран. Но опозициите между планетите, за разлика от квадратите, дават възможност за взаимно допълване и съгласуване на позициите. Още с влизането си в Скорпион Марс застава срещу планетата анархист, готов в едни случаи да се обедини, а в други да се противопостави, защитавайки собственото его и лични интереси.

Това е първата опозиция на Марс към Уран, откакто планетата е навлязла в Телец през май 2018 година, тоест отпреди повече от 84 години. Последната опозиция на Марс и Уран в Телец-Скорпион се е случила през август 1935 година. Тези, които се интересуват от история, могат да проверят какво се е случвало тогава.

От вторник до петък, активността в неподвижния кръст, завихря в интриги и скандали много хора родени в знаците Телец, Скорпион, Водолей и Лъв,и с АС, МС, Луна, Марс, Венера в тези знаци. Напрегнатият аспект Марс-Уран има продължително влияние, започна от предходната седмица и ще се изразява по своя си начин до края на месеца.

Натрапва се на вниманието една астрологична аналогия, която не мога да не споделя. Преди 30 години, в паметния месец ноември 1989 година, при последното преминаване на Сатурн през Козирог, участвахме в голямата промяна, по света, в Европа и у нас. Същите астрологични участници, но с променени позиции имаме и сега. Сатурн в Козирог, в съвпад с Нептун, заедно в секстил с Плутон, който е на трон в Скорпион. И Марс в Скорпион. Как беше: „който не скача е червен“ и много скачащи по площадите. Нептун в съвпад със Сатурн обещаваше светло бъдеще, а Плутон подхранваше илюзията, че ние правим промяната и насочваше енергията в желаната от кукловодите посока.

Сега Плутон е в съвпад със Сатурн в Козирог и това ни прави много по-реалисти и резервирани към обещанията на Нептун от Риби. Марс от Скорпион отново има задачата да провокира човешките емоции към прибързано и драматично изразяване. Това ще го прави през целия преход през знака на задкулисието,чак до първите дни на новата година.

Във фазата сме на значима промяна, когато ни се вменяват чужди идеи и планове. Отново сме обект на силно външно вмешателство. Това което стана преди 30 години, е трябвало да стане. То има своето място в нашия живот, с всичките му плюсове и минуси. И с опитностите, които в настоящия момент би трябвало да ни правят по-разсъдливи. И по-прозорливи. „Не можеш да влезеш два пъти в една и съща река.“

Опозицията Марс-Уран в Скорпион-Телец ще постави остро темата пари, банки, заплащане на труда. Мотивацията на хората да работят и произвеждат нещо за някого рязко спада, не само у нас. Неадекватното заплащане, ярката поляризация на имащи и нямащи, промяната в очакванията към бъдещето, правят хората все по-апатични и незаинтересовани, претръпнали както към природните бедствия, така и към посегателствата към човешките права, и живот. Дали Марс в Скорпион ще разбуди заспалите, или поне част от тях, ще се разбере до два месеца. И през тази седмица ще има знаци, тъй като точната опозиция е в неделя.

На 20 ноември Меркурий излиза от ретроградност, от 11Скорпион, от тази запомняща се фаза, в която направи пасаж, преминаването през диска на Слънцето. При меркуриевите хора се прояви много ясно като заслепение, водещо до неадекватност в мисли и поведение, което изкара на показ скрити намерения, и съответно предизвика остра реакция. Макар директен, Меркурий все още не е достатъчно подкрепящ начинанията, още повече, че Луната е в последната си фаза. Затова към новите неща подхождайте с голямо внимание и фокус върху детайлите.

На 22 ноември Слънцето преминава в Стрелец, добавяйки енергията си към тази на Юпитер и Венера. В огнения подвижен знак струпването на планети влияе успокояващо срещу напрежението идващо от аспектите в неподвижните и страстни знаци.

Почти едновременно с точната , в неделя е и съвпадът на Венера с Юпитер в Стрелец. Двете планети на благоденствието се срещат всяка година. Но в Стрелец, в знака на Юпитер, това се случва през 12 години, колкото е неговият цикълът. Това е по принцип. Интересното е, че за последен път двете планети са се срещнали не преди един, а преди два юпитерови цикъла, на 18 ноември 1995 година, преди 24 години. Затова този съвпад е значим. Доколкото двете планети оказват влияние върху правото, съдебната система, справедливостта, то имаме добри очаквания нещо в тази сфера да се случи.

Съвпадът Венера-Юпитер ще донесе радост за много хора от огнените знаци Стрелец, Овен и Лъв, и на тези, в чийто рождени хороскопи прави хармонични аспекти с важни астроточки. Също така за някои – предизвикателството на високото самомнение и собствената правота. Изразяването на някои позитивни тенденции ще стане след новолунието в Стрелец на 26 ноември.

Напрегнатият аспект Марс-Уран провокира остри реакции, саморазправа, насилие и тероризъм. Земята често реагира на този аспект с раздвижване на земни пластове, земетресения, свлачища, активност на вулкани, променливо време, бури и гръмотевици.

Противоречив край на седмицата ни очаква, изпълнен с ярки събития, така че всеки да намери това, което го привлича.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Планетният управител прави смяна на знака във вторник. Това съответно повлиява някои страни на живота ви. В Скорпион Марс се движи през близо две години и това е време, в което се засилва потребността от контакт с най-близките, било то на физическо или емоционално ниво. Някои въпроси с материалните дела излизат на преден план. Особено тези свързани с наследство или съвместна собственост. Активността в това поле е голяма до петък, включително. Периодът не е добър за сключване на сделки по купуване на имот,както и за договаряне на условия по доброволна делба. Меркурий тук става директен в сряда и това разширява достъпа ви до информация. В петък Слънцето навлиза в Стрелец и започва своя преход през юпитеровия период на личната година - време за раздвижване на пластовете в професионалната сфера. В края на седмицата тук,в Стрелец, се случва съвпадът на Венера и Юпитер. Очакват ви похвали и награди, нови добри възможности за промени и растеж. В края на седмицата обаче бъдете внимателни, не се претоварвайте и избягвайте рискови ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, работната седмица започва с Луна в Лъв. Много неща зависят от вас, от личната инициатива и желанието да се включите в случващото се около вас, независимо дали пряко ви засяга, или не. Във вторник Марс навлиза в Скорпион в зоната на семейните отношения, и комфорта на домашната среда. Планетата на волята и амбицията е дразнител от висок порядък. За месец и половина, през които ще транзитира тази зона, той ще ви вкарва в домашни конфликти и противоречия, които ви поставят в условия на избор. През тази седмица ще усетите влиянието на опозицията му с Уран от Телец. Бъдете внимателни както за близките си и отношенията с тях, така и за битови инциденти, които често съпътстват този аспект. Ретроградността на Меркурий, макар и към своя край, е катализатор на недоразумения и изкривяване на възприятията. Светъл лъч пробива облаците в петък, когато Слънцето премине в другия огнен знак Стрелец. Навлизате в марсовия период на личната година, време за поемане на тежки задачи, за изпълнението на които ви трябва по-голяма мотивация, и мобилизация на сили и време. Добър знак е съвпадът на Венера и Юпитер тук, чийто бонуси можете да употребите и след новолунието в тази зона.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Ще ви бъде трудно да се придържате към строг предварителен график. В понеделник Луната е в Лъв и раздвижва някои теми, които сте пренебрегвали. Като например тази за здравето. Добрият имунитет през зимата се задава отсега, дори от по-рано, но все още не е късно да приемате природни продукти със защитен ефект. Преценявайте добре кое работи за вас, и кое против. В петък Слънцето идва на ваша територия. За месец напред имате неговата подкрепа както и възможността да сте наясно с това какво искате. Отправяйки своите желания много скоро ще можете да получите отговор. В края на седмицата Венера и Юпитер се срещат във вашия знак. Този съвпад е с голямо значение, защото се случва за пръв път от 24 години насам, след две юпитерови преминавания през знака. Лична победа и задоволство от нещо, в което имате голямо участие е на път да се случи.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои неспокойна седмица. В понеделник Луната се движи през другия неподвижен знак Лъв активирайки някои по-заплетени ситуации в близкото обкръжение. Във вторник Марс навлиза в срещуположния знак Скорпион и застава в опозиция с Уран от вашия знак. Всъщност противоречията са се породили по-рано, но сега изкристализират, и ви принуждават да им обърнете внимание. Докато Меркурий не се обърне в сряда ще ви бъде трудно да се справяте с проблемите в партньорските отношения, но и след това бъдете внимателни и проявявайте повече разбиране. В петък Слънцето е вече в Стрелец и това поле на слънчевия хороскоп, изложено на неговите лъчи започва да разкрива тайните си. От някои може да спечелите, както и от доброто разположение на хора, които контролират значими ресурси. Но тъй като всичко се заплаща по един или друг начин, то бъдете винаги наясно какво дължите.

Благоприятни дни през седмицата – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. И ангажименти с всичко, което се движи, или с което се придвижвате. Марс преминава в Скорпион във вторник. Опозицията му с Уран предупреждава за проблеми с МПС, собствени или чужди, с неразбории по пътя и хората там. Заедно с ретроградния Меркурий,планетата воин, ви кара да поддържате активна комуникация с хората от близката ви среда – роднини, приятели, съседи, и понякога затруднява опитите ви да постигнете съгласуваност. В петък Слънцето навлиза в зоната на домашните дела и отношения. То подобрява още повече хармоничната атмосфера, която създават тук Венера и Юпитер. Дори нещо повече, предстои техният съвпад и това бележи период на случване на радостни събития, на получаване на справедливост и удовлетворение, резултат на вашите надежди, мечти и усилия в дадена посока.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на относително затишие. Опозицията на Марс и Уран от Телец може да наруши комфорта на отношенията ви с хора от приятелския кръг, или такива от екипа, с който работите. Прилагането на нечии нестандартни идеи, без ваше съгласие, може да ви извади от обичайното равновесно състояние да ума и духа. В допълнение е все още ретроградния Меркурий, който се обръща в сряда, но все още с нагласата да разбърква добре подредения ви седмичен график. Преминаването на Слънцето в предходния знак Стрелец задвижва процеси, които са скрити, но които в повечето случаи са с готовност да ви подкрепят. Тук значимо е влиянието на съвпада на Венера и Юпитер, който става обединителен фокус на позитивни тенденции.

Благоприятни дни през седмицата – сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои претоварена с ангажименти седмица. Марс в Скорпион от вторник ще ви създава поредица от предизвикателства в работната среда. Щe се натъкнете на неща, които не са ви били известни, или не сте им обръщали внимание, поради това, че са дребни и незначителни. Но не е така. Ретроградният Меркурий в последните дни преди обръщането е много закачлив и изобретателен. В петък Слънцето навлиза в Стрелец и огрява зоната на партньорството. Фокусът се измества от вашата личност и нещата,които пряко ви засягат, в другите, в един или в повече хора, които са важни за вас. В средата на меркуриевия период на личната година сте, когато събитията предвидени за нея, започват да се случват. Едно от тях може да бъде породено следствие съвпада на Венера и Юпитер в Стрелец, края на седмицата. В общия случай това е позитивен аспект свързан с радостно събитие, касаещо партньорството, предложение за събиране под един покрив, годеж или брак, или дългоочаквана покана за нова работа, за сдружаване, или договаряне на работа за дълъг период от време. Получаване на справедливост, печелене на дело също е в контекста на този аспект.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на приятелството. На вашия общителен знак сега се дава възможност да оцени ролята конкретно на един или повече приятели в своя живот. Във вторник Марс ви напуска, за да премине през зоната на личните доходи. Енергията на Марс тук е подкрепяща, но заради опозицията с Уран от Телец, на някои от групата предстоят изненади и не особено приятни ангажименти с финансови институции. Или с хора, с които ви свързват парични, или вещеви, отношения. Ретроградността на Меркурий в тази зона е на път да приключи, а на директния вестоносец на боговете за в бъдеще може да се разчита за намиране на решение и на най-заплетените ситуации. В края на седмицата Слънцето е в Стрелец и най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп е силно активирана. Не пропускайте възможност да общувате, да се зареждате с позитивна енергия и да бъдете в центъра на информационния поток. Очакват ви приятни емоции, както и жестове на внимание и благодарност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с безпокойства от зоната на професионалната изява. Луната в противоположния знак Лъв активира хора и процеси, които ви поставят в условия да правите категоричен избор между малко, или никакви възможности. Или ще ви бъдат наложени ограничения, с които да се съобразявате. Навлизането на Марс в Скорпион във вторник, и движещ се в зоната на противостоене с Уран, е продължителен като влияние, започва от миналата седмица и ще продължи до края на месеца. Пикът е в неделя, когато става точен. Меркурий се обръща в сряда, но ще внася дезорганизация в зоната на кариерата поне още седмица. В петък Слънцето навлиза в Стрелец, огрявайки приятелската среда и всичко, което можете да получите като подкрепа- хора специалисти или такива на важни служебни постове. Тук се случва в края на седмицата и носещият радост, и вдъхновение съвпад на Венера и Юпитер.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Активността в другия воден знак Скорпион, особено след навлизането на Марс в този знак, раздвижва яростно зоната на любовта, творчеството и децата. Оттам можете да очаквате поредица от изненади,заради опозицията му с Уран от Телец. Меркурий в последната част на ретроградната фаза, преди да се обърне в сряда, е много провокативен. Слънцето напуска това минно поле в петък. От зоната на Стрелец енергията му се съсредоточава върху сфери като работната среда и обкръжението в нея, както и здравето, на което ще трябва да обръщате повече внимание. Ноември е подходящ за начинания, които укрепват имунитета, но избягвайте такива, които нямат естествен, природен произход. Обстоятелства свързани с ваша собственост, могат да ангажират повече време и усилия, но то си струва и благодарение на съвпада на Венера и Юпитер в тази зона, може да ви донесе радващи резултати.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, работната седмица започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. Това задава неспокойно начало, в което Луната аспектира опозицията на Марс и Уран. Марс идва при вас във вторник, поддържайки напрегнатите отношения с Уран до края на седмицата. Отношенията с някого са на границата на търпимостта. От вас и от другата страна зависи дали противоречието ще се задълбочи или ще дадете шанс на връзката да продължи да съществува. Ретроградният Меркурий от вашия знак ви дава объркващи насоки, но предстои да стане директен в сряда. Последната фаза на Луната е време за разчистване и освобождаване от излишното. В петък Слънцето е в зоната на личните доходи,, което си е добра новина, още повече,че в края на седмицата там се срещат двете планети на изобилието – Венера и Юпитер. Така очакванията за добри приходи и справяне с паричните дела са напълно основателни, още повече, че през следващата седмица предстои новолуние в тази зона.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и четвъртък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои ангажирана седмица. Марс, който навлиза в другия воден знак Скорпион е подстрекател на активности, свързани с професията, но също така и на някои противоречия, с хора, с които имате планирана среща в следващите дни. Ретроградният Меркурий също има участие и така до края на седмицата ще ви се налага да бъдете нащрек за нередности, несъответствия, разминавания или дори умишлено противодействие на вашите планове. Средствата за придвижване са под въпрос, като организация, или заради неизправност. Не е препоръчително да пътувате надалеч. Слънцето навлиза в зоната на професионалната изява в петък и това е чудесен период на годината, когато можете да изпъкнете с идеи и работа. В допълнение Венера и Юпитер се срещат тук, нещо което не се е случвало от 24 години. Така някои ваши качества и постижения ще бъдат високо оценени,ще получите подкрепа и зелена светлина за следващ период.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 19.11.2019 / 9:40/ Марс преминава в Скорпион

На 20.11.2019 / 21:11/ Меркурий става директен от 11°Скорпион

На 22.11.2019 / 16:58/ Слънцето преминава в Стрелец

Венера в съвпад с Юпитер на 24.11.2019 /15:33

Марс опозиция с Уран на 24.11.2019 /18:51

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Скорпион, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

19.11.2019/ 23:11 – 20.11.2019 / 3:54

22.11.2019 / 5:31 – 22.11.2019 / 6:19

24.11.2019/ 4:49 – 24.11.2019 / 7:58

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3.Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. Таня каза,

    Писа на ноември 19, 2019 @ 7:03

    Юпитер и Венера се срещнаха в Стрелец тази година и на 15.01. Така,че през 2019 -та тези планети сякаш удвоиха усилията си ,за да дадат повече просперитет,благоденствие и личен успех.Може би за да намалят негативното влияние на квадратурата Нептун / Юпитер,която действаше почти през цялата година. През 2020 Юпитер и Венера няма да са в съвпад.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 19, 2019 @ 22:26

    Таня,
    да, обаче на 22 януари 2019 година,първият от серията, и се случва през определен период да са два в една година.
    Това са така наречените възли в цикъла на двойката Венера-Юпитер,заради ретроградностите, които създават неравномерност. Писала съм в хороскопа за януари 21-27 2019 година.”Съвпадът на Венера и Юпитер във вторник, в най-оптимистичния знак, вдъхва позитивни очаквания. Това е първият от двата съвпада между планетите, които ще се случат през 2019 година. На 22 януари двете благодатни по подразбиране планети, ще се срещнат в 16Стрелец.”
    През 2020 Венера има ретроградност и то съвпадаща с тази на Юпитер, но няма съвпад с него.
    Следващата среща е на 11 февруари 2021 година.
    Съвпадите на двете добротворни планети имат това качество да намаляват силата на напрегнатите аспекти. Въпреки че квадрата на Юпитер и Нептун като влияние е много по-меко от това на малфакторите,все пак е добро астрологическо стечение на обстоятелствата, особено през януари т.година. Още по-добро е през тази седмица при вече силния неблагоприятен аспект Марс-Уран. Ще ни е много нужен този благотворен съвпад през 2020 година. :)

  3. Таня каза,

    Писа на ноември 22, 2019 @ 7:36

    Благодаря.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии