Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021

jan21Слънце във Водолей от 19 януари

Марс в съвпад с Уран

Марс-Уран в квадрат с Юпитер

Слънце в съвпад със Сатурн

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през сложна в астрологично отношение седмица. Това не е изненада, защото за аспектите, които се случват, и ще се случат, говорим от много време. Но едно е да очакваш да преживееш нещо, съвсем друго е да го преживееш. Когато четете това, вече е в ход квадратът на Юпитер и Уран. Правото и неправото се срещат за поредната битка. Точният аспект е в първия час на понеделник, но влиянието се простира върху целия месец януари.

Квадратът Юпитер и Уран, два символа на свободата, истината, риска и промяната, задават тонът на тази невероятна седмица. И двете планети са силни и с голямо влияние ввърху случващото се на земята и хората. И двете планети не са в силата си, движат се в знаци, където не могат да проявят най-добрите си качества, наложени са им ограничения. И все пак противоборството трябва да излъчи победител. Ако погледнете зодиака, Уран управлява Водолей и има отношение към Козирог. Юпитер управлява ограждащите ги два знака Стрелец и Риби. Юпитер е на гости на Уран, движейки се през неговия знак Водолей. Уран обаче не е от най-гостоприемните домакини и не се съобразява с това: гостът да се чувства като у дома си. В подкрепа на Уран идва Слънцето.

Във вторник, 19 януари вечерта, Слънцето преминава във Водолей. В противоречивия въздушен знак се събират четири космични тела- Слънце, Юпитер, Сатурн и Меркурий, като потвърждение на това, че индивидуализмът се изразява най-ярко в подходяща среда, най-вече посредством екипната работа. Добрият екип създава условията лидерът да стане герой. Започва астрологичната година на Водолей. За много от този знак, четирите планети в солара ще донесат множество предизвикателства, но също така и подемна вълна за издигане и успех. Но монетата има две страни.

Най-мощната буря се очаква в средата на седмицата. В сряда, когато светилата отиват към квадрат, а Нептун е в противоречие с лунните възли, за няма и един ден, Луната пренася енергията на раздора от Ерида/Ерис към тройката Марс, Уран и Лилит. Напрежението между хората се отразява на кората на земята, където настъпват размествания,затова и зачестиха земетресенията през този месец.

Главното астрологично събитие на седмицата е съвпадът на Марс с Уран в 6-я градус на Телец. Самостоятелно действащ аспектът е много силен като възпламенява натрупаната енергия в Телец, която като лавина тръгва по нанадолнището, при усилващия ефект на квадрата с Юпитер от Водолей. На 21 януари, когато и Луната се добави към Марс-Уран-Лилит заедно в квадрат към Слънце-Сатурн-Юпитер, по-добре не стойте на пътя на лавината. Силата на неподвижните знаци е в мощта и драматизма, с които изхвърлят дълго трупаното напрежение навън. Като бик на арена пред размахан червен плащ. Хората с рождени слънце/асцендент, МС,планети в близост до 6-7 градуса Водолей, Телец, Скорпион и Лъв трябва да са много внимателни в какви каши се забъркват. В сатурнова криза стават значими кармични изчиствания. Някои сърбат собствената попара,която са надробили, а други тази на хората,с които са свързани.

В света се води информационна война и всички ние сме заложници на тези, които управляват технологиите и владеят пропагандната машина. Нептун от Риби продължава да е в квадрат към лунните възли в знаците, свързани с информацията- Близнаци и Стрелец. Това прави мъглата още по-плътна. Посредством първият се предава директно, а чрез втория със стратегическа цел. Усещането за амбивалентност идва от това, че тази двойна квадратура се разполага в двойнствените знаци на зодиака – Близнаци и Стрелец и Риби. Управителите и на двата знака – Меркурий и Юпитер, са във Водолей, чийто управител Уран е сритан по кокалчетата Марс в знака на парите Телец. Но Телец управлява принципите и моралните задръжки. Така принципите и парите на едни се изправят срещу принципите и парите на други. Дали ще се поддадем на пропагандата едната или в другата посока, зависи от собствения мироглед. Съвпадът Марс-Уран провокира остро нашите лични разбирания за добро и зло, за морално и неморално, за ред и безредие, дори за красиво и грозно, защото Телецът се управлява от планетата на красотата и хармонията. А тя е в полето на строгите порядки и консерватизма на Козирог. Ще се включи в края на седмицата, когато стигне до Плутон за ежегодната си среща с него.

Противопоставянето и обединението вървят рамо до рамо до края на седмицата. Квадратите на Юпитер с Марс и Уран противопоставят едни интереси на други. Съвпадът Марс-Уран, паралелно с разрушителната сила, която носи, води до обединение на енергиите на тези две мощни планети в името на значима кауза.

Съвпадът на Слънцето и Сатурн в неделя също има силен обединяващ момент. Слънцето и Сатурн се срещат всяка година. За пръв път от 27 години насам обаче това става във Водолей. За последно съвпад Слънце-Сатурн във Водолей е имало на 9 февруари 1993 година в 20-я градус на знака. Сега срещата е на 24 януари 2021 година, в 4 Водолей. Съвпадът Слънце-Сатурн във Водолей има качеството да охлажда страстите и да насочва вниманието към значими за много хора решения. Аспект на обмислените, разумни решения.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, работната седмица започва с Луна във вашия знак. Имате чудесен помощник началото на седмицата, точно когато облаците се сгъстяват. Марс прави важни аспекти през тази седмица, а това от своя страна ви поставя в сложни отношения с хората около вас. Ако се борите а нечие внимание, или за желана служебна позиция, бъдете внимателни в исканията си. Парите са нужни,но те не трябва да бъдат самоцел. Придържайте се към собствените си принципи. Във вторник Слънцето навлиза във Водолей и това ще ви помогне да влезете в среда, към която се стремите. Сряда и четвъртък са критични дни, не насрочвайте срещи или интервю за тези дни.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица в средата на личната година. Меркуриевият период е времето на промените и началото на събитията, предвидени да се случат в тази година. Слънцето влиза в срещуположния знак във вторник, огрявайки зоната на партньорството. Като неподвижен знак сте в обсега на влияние на напрегнатите аспекти между Марс-Уран от една страна и Слънце-Сатурн-Юпитер от друга. Така личните и служебните връзки взаимно се преплитат, някъде си сътрудничат, но и твърде много си пречат. Противоречията между тях ще ви поставят в условия да заемете страна и да стигнете до важно решение в средата на седмицата. Съвпадът на планетния управител и Сатурн в неделя ще ви насочи към най-правилното.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Нарастващата Луна в зоната на романтиката и любовта ще ви отнася по далечни места. Но в реалността ви предстоят битки за отстояване на истината. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци включат планетният управител от зоната на обработката на информацията и съответно отсяването на истината от лъжата. В средата на седмицата е възможно да имате повече ангажименти със здравето на други хора, както и с техните материални проблеми. Сделки, свързани със собственост,могат да се окажат твърде сложни за приключване. В края на седмицата ще ви се проясни картината и ще можете да вземете по-добро решение.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната седмица. В първите дни ще ви се иска да се отдръпнете някъде на тихо и спокойно местенце. Но, едва ли ще и се получи. Напрегнатите аспекти в неподвижния кръст са прекалено много, за да избягате където и да е. Във вторник Слънцето влиза във Водолей и огрява зоната на кариерата, която става пренаселена и твърде активна с четири планети движещи се през нея. Намирате се в много важен момент от личната година. Вашите възгледи и интереси е възможно да не срещат разбиране и подкрепа. Ще се наложи да отстоявате твърдо своята позиция, за да запазите имидж и авторитет.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на узнаване на тайни. Като подвижен знак сте настрани от главните събития на деня, но това не ви прави безучастни. Квадратът на Нептун с лунните възли е в 18-19 градус,което влияе подвеждащо на възприятията най-вече на родените между 10 и 12 септември. Останалите запазват своята аналитичност и умение за фокусиране върху детайлите, а това е важно сега, в дните на информационна претовареност. От вторник Слънцето е в зоната на здравето, което ви напомня да намирате време и начини за физическо, и духовно укрепване. Избягвайте претоварване в средата на седмицата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои финансово ангажирана седмица. Все още сте в слънчевия период на личната година, но във вторник Слънцето ви напуска, за да се присъедини към групата планети в съседния знак Водолей. От зоната на финансите в следващите дни те търпят провокациите на съвпада Марс-Уран от Телец. Ограничаването на някои разходи ще се окаже наложително. Може да бъдете въвлечени в емоционални драми, или да ви споходи творческо вдъхновение, но при всички случаи през тази седмица не се очаква да скучаете. Добре е да не се изолирате, а да обединявате силите си с други хора.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на подкрепата. Напрегнатите аспекти в неподвижния кръст ви засягат непряко. Те активират скрити сили срещу вас, готови да опорочат добрите ви намерения. Във вторник Слънцето влиза във Водолей, огрявайки юпитеровия период на личната година със съвпадите си с Юпитер и Сатурн в тази зона. Периодът е добър за важна промяна, за смяна на посоката, за съсредоточаване върху нови цели. Краят на седмицата е по-благоприятен за търсене и намиране на решение на важен за вас въпрос. В почивните дни Луната е във вашия знак и ви дава силата да насочвате нещата в желаната от вас посока.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Луната от срещуположния знак ще привлича внимание и енергия към неща важни за други хора, с които сте свързани. В марсовия период на личната година поемате свръх ангажименти. Това може да се отрази както на здравето, така и на финансовите запаси. През тази седмица полагайте повече грижи за личното и семейно имущество, както и за общи собствености. Избягвайте конфронтации с агресивни хора и попадане в рискови ситуации. Наемни отношения могат да попаднат в задънена улица.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на голямата лична активност. От вторник Слънцето е във вашия знак,присъединявайки се към Сатурн, Юпитер и Меркурий. Държите много козове в ръцете си, но дали ще ги изиграете добре, за да победите, зависи не само от уменията ви, но и от други фактори. Съвпадът Марс-Уран-Лилит ще и провокира и противопоставя. В средата на седмицата е възможно да преминете през зоната на съмнения и неувереност, нетипични за вашия самоуверен характер. Родените в първата декада на знака, през януари, да избягват рискови ситуации и да се пазят от травми.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на професионалните ангажименти. Луната от Овен активира зоната на кариерата, но напрегнатите аспекти в неподвижния кръст заемат централно място. В приятелската среда, или в тази, от която очаквате подкрепа, текат деструктивни процеси, които са на път да разрушат не едно другарство. Темите пари и взаимна задлъжнялост ще бъдат в основата на конфликтите. Възможна е намеса на контролни органи, или на хора, които имат правото да предявят претенции към вас. Критични дни са сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Марс и Уран правят съвпад зоната на партньорството и квадрат към планетите от зоната на семейните отношения. Отношенията с близки хора могат да бъдат много уязвими в следващите дни. Проявявайте сдържаност и умереност, избягвайте конфликти, а ако попаднете в такива, не спомагайте за тяхното задълбочаване. Родените в първата декада на знака, през октомври, трябва да бъдат особено внимателни за собственото си здраве и това на близките си.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои противоречива седмица. В сатурновия период на личната година сте, време за спокойствие и размишления, за отдръпване и съзерцание отстрани. Активността в задния ви двор се увеличава с навлизането на Слънцето във Водолей, във вторник. Неща, които са скрити, или искате да скриете, стават важни за вас, а с провокацията на Марс-Уран-Лилит от Телец и приканват към активно включване. Не разпилявайте енергията си в много посоки, защото полученото няма да ви хареса. В почивните дни ситуацията се успокоява и можете да си възвърнете душевното равновесие.

Дати на някои астрологични събития

Юпитер в квадрат с Уран на 18.01.2021/ 0:50

На 19.01.2021/22:39/Слънцето нализа във Водолей

Марс съвпад с Уран на 20.01.2021/22:38

Марс в квадрат с Юпитер на 23.01.2021/9:49

Слънце съвпад със Сатурн на 24.01.2021/5:01

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби до Близнаци, първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

18.01.2021 / 5:44 – 18.01.2021 / 9:07

20.01.2021 /10:29 – 20.01.2021 /20:56

22.01.2021 /23:28 – 23.01.2021 / 9:43

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Daniela каза,

    Писа на януари 18, 2021 @ 10:21

    С една дума… Напрежение

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии